Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMar 31st 2011 zmieniony
     permalink
    Dziś w pracy miałyśmy dzień dodatnich "Beci" hehe:wink: tylko 1 była ujemna...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeMar 31st 2011
     permalink
    Trzeba było sobie zrobić basiu:wink: jak taka dobra seria:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormarta2811
    • CommentTimeMar 31st 2011 zmieniony
     permalink
    a ja sie dzis przetestowalam i nic ,ale jestem na 2 dni przed spodziewana @ wiec jeszcze nadzieja sie tli, rwacy bol piersi, podbrzusza, jajnikow ,pachwin no i te zaparcia od 3 dni, zauwazylam tez ze dosc czesto kreci mi sie w glowie .sluz bialy czasami lepki czasami rozciagliwy no i sporo go a zazwyczaj pustynia:cool: czekam do niedzieli i ..... oby byly dwie
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeApr 1st 2011
     permalink
    my kobiety to mamy przekichane, cały czas stres, czy zaszłam, czy nie zaszłam, bo nie chciałam:tongue:
    jak nie możemy wytrzymać do daty @ to wydaje nam sie że 2 dni przed test powinien już wyjść, jak wychodzi nie po naszej myśli, to wkręcamy sobie no, że przecież zrobiłam za wcześnie i dalej żyje nadzieją:jumping:
    ehhh los staraczki jest ciężki:crazy:

marta2811 trzymam kciuki, abyś za pare dni zobaczyła jednak swój pozytywny test !

za pozostałe też oczywiście cały czas kciukuję:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kitku,:clap:
    Marta,śluz typu płodnego jest zazwyczaj wtedy,gdy ma się pojawić @ Ale mimo wszystko życzę powodzenia i mniej stresu :jumping:
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Kobity pomocy bo rozsypie sie psychicznie.
    W tym cyklu stymulowanym przy clo po 6 miesiącach staran udalo się!!!!!!!!
    Moja radośc zaraz została ostudzona przez bardzo słabe bety i nie pocieszające interpretacje gin.
    21.03 - beta hcg 3.86 mlu/ml
    23.03 - 15,81
    25.03 - 38,58

W poprzedni piątek usg , endometrium 14,5 mm, wszystko zapowiada ciążę.
    Ogólnie czje się badzo dobrze. Na poczatku bolal brzuch jak na @, i mega sennoość i oczywiście piersi. Teraz prócz piersi nic mi nie dokucza. Aż mnie to dziwi- ale to do wczoraj. W nocu dopadł mnie okropny ból lewego jajnika, tak silny że promieniował aż do tyłka, ból podobny do owulacyjnego. Myslałam że nie wytrzymam i czeka mnie szpital - pojawły się czarne mysli o ciąży pozamacicznej.
    Dzis podczas wiztyt u gin - jama macicy pusta o wym. 15.90 mm, szyjka zasiniona, torbielka na prawym jajniku skad była owulacja 32 mm. Jak to powiedziala Gin hormonalnie jestem w ciąży , natomiast mamcica pusta, Albo jest to tak mała ciąża że jeszcze jej nie widać , bądź ryzyko ciązy pozamamcicznej- plyn w zatoce duglasa - niepokojacy oraz mój ból lewego jajnika. W przypadku wystapienia jeszcze az takiego bólu odrazu szpital.
    Jestem załamana. Tak bardzo czekałam na ta dzidzię, nie mogę sie cieszyć, schudłam 2,5 kg. Tak bardzo prosze żeby wszystko było ok, w nast. piatek jesli nic się nie wydarzy wizyta u gin. :(
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Ewer, trzymaj się.
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    ewer mam nadzieję, ze wszystko zakończy się pomyślnie i zobaczysz przy następnej wizycie fasolkę:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorTammy
     permalink
    Nie martw się, Ewer! Wszystko będzie dobrze, musi być! Ściskam mocno kciuki i życzę powodzenia :grouphug: Trzymaj się cieplutko!!!
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    ewer w którym dniu cyklu jesteś, a powtarzałaś bete po 25.03, a w macicy nie widziała nic nawet pęchrzyka?
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
    • CommentTimeApr 1st 2011 zmieniony
     permalink
    ewer trzymam kciuki za betę i za spokój :)
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
    • CommentTimeApr 1st 2011 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny mam ogromną prośbę o pomoc. Byłam pewna, że owulacje mam między 13 a 20 dniem cyklu. Wszystko na to wskazywało począwszy od testów ciążowych, wzrost temperatury, ból owulacyjny itd itp. Ponadto w poprzednim cyklu, podczas którego zaszłam w ciążę miałam monitoring i owulacja była właśnie w tych dniach. Niestety ciąża nie zakończyła się szczęśliwie.

Teraz oczywiście serduszkowaliśmy. Dziś mam 25 dc i rano obudził mnie straszny ból lewego jajnika. Jednorazowe silne ukłucie. Kłucia utrzymują się cały dzień. Czuję je cały czas... Czy to możliwe, że aż tak przesunęła mi się owulacja??

Cykle przed poronieniem miałam 32 dwudniowe. Po poronieniu skróciły mi się do 29 ale ostatni znowu był 32 dniowy. Przypuszczam, że po Albothylu, który może troszkę cykl zaburzać...

Jestem zła, bo mojego męża nie ma od wczoraj i wraca dopiero we wtorek (wyjazd służbowy). Z drugiej strony to potwierdza tezę, że najbardziej udaje się wtedy gdy się nie planuje... Gdybyśmy serduszkowali wczoraj np. byłabym pewna, że mam okres niepłodny. Będę wdzięczna za interpretacje mojego wykresu, nawet jak zawiera wiele błędów. Dopiero się uczę, więc z góry proszę o wybaczenie rażącym wpadkom :)
    --
    •  
      CommentAuthoratomcia
     permalink
    Sayuri, nie można dodawać komentarzy pod Twoim wykresem - albo są ukryte - zmień to, a będzie nam łatwiej Ci pomóc.
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Hmmmm.... Patrze i patrze i nie wiem jak to zrobić... Udostępniłam wykres wszystkim, co pominęłam?
    --
    •  
      CommentAuthoratomcia
     permalink
    Po lewej stronie masz "Udostępnianie wykresu" - pod Dodaj nowy cykl i Edytuj cykl. Poza opcjami Widoczność wykresu jest i opcja "Komentarze i dostęp" Pewnie tam coś trzeba zmienić.
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Zrobione :). Dzięki atomcia!
    --
    •  
      CommentAuthormarta2811
    • CommentTimeApr 3rd 2011
     permalink
    sa dwie kreski !!!!!!!!!!! choc jedna bledsza ale jest dwa testy nie klamia :jumping:
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Prawda to czy żart na prima aprilis?
    Fałszywe testy ciążowe
    --
  1.  permalink
    Marta2811 GRATULUJE! dużo zdrowia życzę dla Ciebie i dzieciątka!!!!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Gratulacje :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormarta2811
     permalink
    dziekuje wam za mile slowa ,ale jakos nadal trudno mi sie przyzwyczaic do mysli ze nosze w sobie mala istotke
  2.  permalink
    nie wim co myśleć o tym wszystkim podejrzewam że mogę być w ciąży nie dostałam A po za tym mam jakieś dziwne zachcianki na ostre, uderzenia gorąca ,mdłości ale nie poranne tylko o różnych porach dnia i rzeczywiście ostatnio jakoś drażliwa choć powiem że robiłam test tydzień temu i wyszedł negatywny co o ty sądzić
  3.  permalink
    nie wim co myśleć o tym wszystkim podejrzewam że mogę być w ciąży nie dostałam A po za tym mam jakieś dziwne zachcianki na ostre, uderzenia gorąca ,mdłości ale nie poranne tylko o różnych porach dnia i rzeczywiście ostatnio jakoś drażliwa choć powiem że robiłam test tydzień temu i wyszedł negatywny co o ty sądzić
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Super, moje wielkie gratulację:clap:
    Będziesz miała 9 miesięcy na przyzwyczajenie się:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Basia,mam nadzieję że już niedługo będę mogła napisać Ci to samo:tooth:
    Marta zazdroszczę strasznie.Dbaj o siebie i brzuszek:flowers:
    --
    • CommentAuthorajlona86
     permalink
    Witam was wszystkie serdecznie, jestem nowa na tym forum. narazie nie planowalam dziecka poniewaz za 1,5 roku biore slub wzystko juz zaplanowane, zaliczki poplacone a ciezko by bylo z malutkim dzieckiem isc do slubu. od jakiego tygodnia pobolewa mnie brzuch w dole, raz na jakis czas zakluje jajnik, brzuszek mam taki dziwny, jakby twardszy troche. dodatkowo dzisiaj zrobilo mi sie duszno i slabo. wczoraj jednak robilam dwa testy ciazowe i wyszly negatywne (robilam je na dzien przed planowana miesiaczka) czy to mozliwe ze wynik był błedny?
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Madziula,nie napisałaś nic co mogłoby Nam pomóc Tobie. Kiedy masz spodziewany dzień @ ? Okres Ci się spóznia,czy dopiero oczekujesz? Prowadzisz obserwację ? Kochałaś się w dni płodne ? Z zabezpieczeniem/bez ?
    Odpowiedz na Twoje pytanie(po raz kolejny odpowiadam) jest TAK- możesz być w ciąży ..
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Witam!:smile:
    Testy robiłaś z porannego moczu? Są najbardziej wiarygodne,aczkolwiek jest sytuacja jak powyżej.Dwa dni przed spodziewaną @ wyszedł negatywny a w dniu spodziewanej dwie kreseczki.
    Owszem testy mogą się mylić.Jeśli nie jesteś pewna zrób test z krwi.Masz wtedy 100% pewności.
    To co opisujesz mogą być objawy zbliżającej się @ jak i ciąży ( ale nie muszą ) Powtórz test w dniu spodziewanej,lub dzień po, jeśli nadal nie ma widu @ a testy negatywne to zrób z krwi.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hussy jaka z Ciebie zrobiła się profesjonalistka:wink:
    Ja niestety nic nie czuję, a cykl dziwny (a może normalny) tempka w gore dosyć późno się pnie, no zobaczymy, może szykuje się dłuższy cykl.
    Co do testów to maja różna czułość, a na studiach medycznych (z opowieści koleżanek z pracy) powiadają nawet o testach z moczu, które dodatnie wychcodzą nawet u mężczyzn, także na to trzeba wziąć poprawkę, potwierdzić testem z krwi (HCG, BHCG) bądź udać się do gina (chodź wczesna ciąża trudna do wykrycia), były także wcześniej posty dziewczyn, u których gino dal nadzieję (np. zasiniona szyjka, powiększona macica), a kończyło się po prostu @. Ja polecam dla upewnienia test z krwi, który można robić 7-10 dni po domniemanym zapłodnieniu, bądź w terminie spodziewanej @.
    Życzę powodzenia wszystkim starającym się jak i nie starającym się:wink:
    --
    • CommentAuthorajlona86
     permalink
    dziekuje za odpowiedz, chyba naprawde musze sie wybrac na te testy krwi:)
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    A wiesz basia, że czytałam, że jeśli testy ciążowe wychodzą facetowi dodatnie to oznacza, że prawdopodobnie ma raka?!?
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeApr 4th 2011
     permalink
    Hanny owszem, ale raczej te z krwi czyli beta bo i u nas robią w tym kierunku, ale sikańce to tak nie za dużo powiedzą:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dlaczego? Skoro wykrywają ten sam hormon? Poważnie pytam...po prostu nie wiem dlaczego tak jest...Ktoś wie?
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hanny juz tłumaczę:wink:
    Beta-HCG Obejmuje oznaczenie całych cząsteczek oraz wolnych podjednostek beta gonadotropiny kosmówkowej. Wskazane do oznaczenia to m.in. : potwierdzenie ciąży (możliwe po 10 dniach od zapłodnienia) oraz kontrola jej stanu, GUZY TROFOBLASTU, GUZY KOMÓREK ROZRODCZYCH.
    A HCG i test moczowy tylko wychwytują hormon ciążowy.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Czasem zdarza się, że Beta podwyższona, a ciąży nie ma i wtedy sprawdza się czy nie ma jakis guzów,,,
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dzięki basiu:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
    • CommentTimeApr 4th 2011 zmieniony
     permalink
    Cześć dziewczyny! ja już po usg, ciąża potwierdzona 7tydz skończony więc mogę coś napisać o moich objawach, jako że teraz to już na pewno nie są urojone:bigsmile:
    w sumie większość z nich pojawiła sie już po terminie miesiączki.piersi zaczeły boleć i być wrażliwe jakiś tydzień przed okresem, w tym samym czasie poczułam też kłucie jajników z przewagą tego z którego była owulacja (zarówno wiek ciąży jak i umiejscowienie potwierdza że owulacja była wtedy gdy ja ją czułam, oraz że była z tego jajnika). Trwało to 1-2dni, potem objawy ustąpiły i nie czyłam nic aż do dnia spodziewanej mniesiączki. Test zrobiłam na dzień przd miesiączką i wyszedł dość wyraźny. Później czasem miałam jakieś delikatne bóle w podbrzuszu i czułam piersi, ból tylko przy dotyku (mniej intensywny niż przed okresem). Od początku 6 tyg zaczeły się mdłości, których nie mogłam się doczekać a teraz wiem jaki to był błąd i nie moge sie doczekać aż miną. i to chyba tyle... nie czuje sie śpiąca, nie jestem przemęczona, ale pewnie dlatego że pracuje zaledwie 3 dni w tyg i nie mam sie gdzie zmęczyć. Nie czuje też parcia na pęcherz, siusiam częściej bo zauważyłam że więcej pije, głównie wode, wszystki herbaty smakowe typu dzika róża poszły w odstawkę. Generalnie to prawda co się mówi że wszystkie objawy odczuwane przez kobiete przed terminem miesiączki mogą byc zarówno @owe jak i ciążowe. W dwóch poprzednich cyklach nie czułam sie nic inaczej niż w tym ciążowym na początku. Zatem najlepiej nie nakręcać sie za szybko i czekać do pozytywnego testu:) życzę powodzenia wszyskim staraczkom, na każdą z nas przyjdzie pora:)
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Ja mysle ze my (staraczki) wiecej objawow czujemy bo same sobie je wmawiamy :bigsmile:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Eh.. Jade,dokładnie.. :bigsmile: Gratulację Lecia.Fajnie,że tyle Kobietek zafasolkowało.Oby było jeszcze więcej!
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Gratulacje lecia:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorajlona86
    • CommentTimeApr 5th 2011
     permalink
    kobietki dzisiaj ide zrobic badanie beta ale czuje ze jestem w ciazy, mozna powiedziec ze jestem tego pewna (poza poprzednimi objawami pojawila sie na brzuszku delikatnie ciemniejsza kreska -same wiecie o co chodzi:) ) juz nawet nie czekam na okres tylko ide sie upewnic ze mialam racje. musialam sei z kims podzielic moimi 'obawami' :) nie wiem jak sobie poradze jesli naprawde bede miala dziecko...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie starałaś się?
    --
    • CommentAuthorajlona86
     permalink
    nie. ja uwielbiam dzieci i czasami zazdroscilam kolezankom ale nie wiem czy do konca jestem na to gotowa. w razie czego dam rade- mam 25 lat za dwa miesiace przeprowadzam sie ze swoim narzeczonym do nowego mieszkanka:)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Stosujesz anty prawidłowo?
    --
  4.  permalink
    Część wam już tu jakiś czas nie zaglądałam widzę że kilka z was zobaczyło dwie kreseczki więc GRATULUJE :) jak jestem dopiero w 20 dniu cyklu mam nadzieję że w tym miesiącu się uda =)
  5.  permalink
    cześć czytam i czytam i sama nie wiem mam pewne obiawy ze moge byc w ciązy ale juz sama nie wiem.@ powinnam dostać 08.04
    ale jakoś nie wiem troche dziwnie sie czuje bolą mnie piersi mam dziwne bóle w podbrzuszu, mdłości i to wieczne sisusianie.
    Rozbiał test ale wyszedł negatywnie czy to może byc ciąża...
    • CommentAuthorajlona86
     permalink
    nie stosowalam antykoncepcji, jakis czas temu odstawilam tabletki bo nie chcialam przez tak dlugi czas sie truc, myslalam co ma byc to bedzie, jak zajde w ciaze to przeciez tragedii nie bedzie, ale szczerze to bylam pewna ze nie bedzie latwo, bo zawsze mialam sporawe problemy ginekologiczne. dzisiaj sie wszystko okaze dam znac:)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Korzystasz z okresu płodnego i nie stosujesz żadnej anty, w tym przerywanego?
    --
    • CommentAuthorajlona86
     permalink
    przerywany stosuje, ale niezaliczalam tego do anty:P
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie szkodzi.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.