Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorAnginka
    • CommentTimeMay 31st 2011
     permalink
    Zdaje mi się że u mnie pisało co drugi dzień robić test(może to zależy od firmy) ale głowy nie daję uciąć.
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeMay 31st 2011
     permalink
  1.  permalink
    Witam kobietki:)Nie wiem czy mogę się wtrącić...?:)Zastanawiam się jak większość z Was czy mogłam zajść w ciążę.Teraz pozostało mi tylko czekanie.Może zacznę od początku...to nasz pierwszy cykl starań.Przytulanko było od 14 i 16 dc , dodam że cykle mam 30 dniowe.Od 18 dc jak nigdy zaczęła mnie boleć lewa pierś(strasznie), teraz bolą obie-nie mogę się dotknąć a to dopiero 20 dc...wiem że na objawy ciąży stanowczo za wcześnie,ale nie wiem co mam myśleć,ponieważ odrzuciło mnie dziś od papierosów, które palę od paru dobrych lat w dużych ilościach.Aaa zapomniałam dodać,że od paru dni mam strasznie dużo dużo białego gęstego śluzu,a w tych dniach mialam zazwyczaj sucho...nie chcę się rozczarować dlatego się nie nakręcam...
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeJun 1st 2011
     permalink
    Mogłaś mieć w tym cyklu wcześniej owulację, jeśli jesteś w ciąży, tłumaczy to objawy już teraz.
    --
    •  
      CommentAuthormotylica0
    • CommentTimeJun 1st 2011
     permalink
    Było przytualnie więc jeśli była owulacja to możesz być w ciąży, ale nie musisz. Zrób betę lub czekaj na termin spodziewanej miesiączki i zrób sikańca.
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJun 2nd 2011
     permalink
    Hej, mam do Was pytanie: czy te dolegliwości bólowe z wiązane z ewentualną ciążą miałyście tuż po owulacji czy bliżej @? Będę wdzięczna za odpowiedź.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJun 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    ja miałam sporo po owulacji parę dni przed terminem @ [2,3 nie więcej]
    głównie silny ból brzucha taki jak podczas @
    --
  2.  permalink
    Tuż po owulacji objawy ciążowe są raczej niemożliwe...
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Efiaa, dopiero w terminie @, a właściwie po....
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Dzięki, dziewczyny, nie będę się więc nakręcać i szukać dziury w całym.
    •  
      CommentAuthorViicki
    • CommentTimeJun 3rd 2011
     permalink
    ja juz od pięci dni czułam, że mogę być w ciąży...a zostały mi jeszcze dwa/trzy do spodziewanej miesiączki. Wczoraj test wyszedł pozytywnie, przedwczoraj druga kreseczka bladziutka...czułam, że coś dzieje się w podbrzuszu, pozatym mam dziwne napady. A to raz niesamowitego zmeczenia, a potem przypływu energii. Pozatym temperatura ciała dziwnie wysoka. Rano koło 37, wieczorami do 37,5
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Ta temperatura wcale nie jest dziwnie wysoka. Co cykl pewnie taką masz, tylko nie sprawdzałaś?
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    mierzyłam sobie temperaturę w poprzednim cyklu, średnio była o 0,3 stopnia niższa...
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Przez cały cykl? Mierzyłaś tak samo?
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    tak, o tej samej godzinie, tym samym termometrem...
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Zapisywałaś ją na wykresie?
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    tak, ale wykresu nie mam tu wprowadzonego. Potraktowałam go czysto obserwacyjnie, pierwsze podejście do npr...skąd ta wnikliwość z Twojej strony:) ?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Z racji pamięci własnych początków i nauki. Swoje 3 pierwsze miałam tylko na kartach rzeczywistych, potem uzupełniłam je tutaj.
    Przed rozpoczęciem stosowania NPR miałam 1,5 cyklu zaobserwowanego bez serc.
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    zwykle cykle mam 30/31 dniowe (średnia z trzech lat obserwacji). poprzedni(postaram się go wprowadzić w wolnej chwili) był zakłócony. Poleciałam do Włoch (był duży skok temperatury powietrza,z 3 stopni Celsjusza do 27), miałam późniejsza owulację a tym samym okres....cykl był mocno wydłużony...
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie szkodzi. Mimo zmiany warunków pewnie mogłaś go prawidłowo zinterpretować? Owulacja ma prawo wystąpić wcześniej lub później, a samoobserwacja to pokazuje zawczasu.
    Jeśli użyjesz przycisku "Zapisz więcej, usuń dane" na dole formularza do edycji dnia, to wklepywanie danych pójdzie Ci szybko.
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
    • CommentTimeJun 4th 2011
     permalink
    Amazonka, tak bez większych problemów zinterpretowałam cykl...Dziewczyny, czy też w początkowych dniach ciąży odczuwałyście takie wewnętrzne rozchwianie, dziwną nerwowość, niepokój? i czy byłyście płaczliwe? czy na te objawy nie jest u mnie za wcześnie?:(
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Viicki, żeby Ci uspokoić. Ja raz płakałam za chwilę się śmiałam,miałam wątpliwości,za chwilę znów była radość.Na szczęście to były te pierwsze tygodnie.Teraz tylko wymioty mnie męczą.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mi już na szczęście nudności odpuszczają :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka, zazdroszczę..
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jeszcze trochę i Tobie też puszczą :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Rany, obym nie miała wymiotów...ja pracować jeszcze chcę:) ale emocjonalnie czuje się całkowicie rozbita...
    --
    • CommentAuthoraniapaw
    • CommentTimeJun 10th 2011 zmieniony
     permalink
    Jestem tu nowa. Wydaje mi się, że jestem w ciąży. Dzień po owulacji kochałam się z partnerem bez zabezpieczeń. Za ok. 2 dni pojawiły się nudności i trwają wciąż. Okres będę mieć dopiero za 3 dni, ale już zrobiłam 4 testy - wszystkie negatywne. Wiem, że to za wcześnie - i na testy i na nudności (w 1 ciąży miałam nudności od 6tc). Czy mogę być w ciąży? Zatrucie to raczej nie jest, gdyż ani nie boli mnie żołądek, ani nie mam biegunki.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJun 10th 2011
     permalink
    Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie o objawy i czas.
    Jeśli skorzystałaś z okresu płodnego, możesz być w ciąży.
    Skąd wiesz, kiedy była owulacja?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    aniapaw, to raczej autosugestia te mdłości. Albo jakieś problemy z żołądkiem, on wcale nie musi boleć.

Jednak i tak możesz być w ciąży :)

Amazonko, masz dziecko/byłaś w ciąży kiedyś?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Niet.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Nie za wcześnie na wymioty? :wink:
    --
    • CommentAuthoraniapaw
     permalink
    Znam swoj organizm - mialam drazliwe piersi i bol w podbrzuszu. Po tym poznaje, kiedy mam owulację. Nie wymiotuję, tylko mam nudnosci.
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Ja ze dwa cykle temu tez tak mialam ze mialam mdlosci kilka dni po owu az do @... ale nic te mdlosci nie znaczyly :confused:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Poczekaj więc do dnia spodziewanego okresu i wtedy spróbuj zrobić test :wink: Nic więcej niestety nie pomogę.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Jade,miałam podobnie :smile: Tyle,że czasem mdłości potrafiły się utrzymać połowę cyklu. Ale wiadomo jak ktoś się stara to każdy objaw jest dla niego malutką nadzieją :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    OOOOOO ja to bylam pewna ze to ciaza :crazy: tak sie nakrecilam (starajac sie nie nakrecac) no ale jak mialam mdlosci to musialo to cos znaczyc nie? A tu ZONK :jumping:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
  3.  permalink
    Jestem w ciząży !!!!!!!! Bardzo się ciesze :)
  4.  permalink
    Moje objawy jeszcze przed spodziewaną miesiączką : bóle i kłucia jajników, piersi powiększone i dwie duże widoczne żyły, wokół brodawek pojawiły się małe grudki. Życzę wszystkim starającym się szczęśliwego zakończenia w postaci ukochanej "fasolki" !!!!
    •  
      CommentAuthormyszerej
    • CommentTimeJun 11th 2011
     permalink
    Wielkie gratulacje! Kolejna szczęśliwa przyszła mama:)
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    gratuluje koniczynko i zycze pomyslnej ciazy! :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Dziękuję bardzo. mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :)
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Super koniczynka78 Gratulacje!!!:clap::clap::clap:
    --
    • CommentAuthormc
     permalink
    Koniczynka a czy miałaś zaparcia?Gratuluję!
    • CommentAuthormc
     permalink
    Dziewczyny a jaki miałyście śluz w początkowym etapie ciąży?
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    :clap: GRATULACJE koniczynka :clap:
    --
  6.  permalink
    Jaki powinien wygladac sluz w pierwszych tygodniach ciazy.Podejrzewam ze jestem w ciazy z testem chce poczekac jesze kilka dni.Sluz mam mleczny rzadki i lekko klejacy. Dodam ze okres mam dostac 13 czerwca.
    •  
      CommentAuthormarta2811
     permalink
    tez serdecznie gratuluje Koniczynko:clap::cheer::clap::cheer::clap:
  7.  permalink
    Koniczynko i ja sie dołączę do gratulacji. Dbaj o siebie . Życzę zdrowia tobie i dzidzi :)):bigsmile:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Gratulacje Koniczynko :smile: Spokojnej ciąży Ci życzę.

Alicja,z tego co czytałam na wielu portalach wypowiedzi kobiet to każda miała w sumie inny. Objawy zbliżającego się okresu są bardzo podobne do objawów ciążowych także spokojnie. Poczekaj na dzień spodziewanego okresu i testuj :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeJun 13th 2011
     permalink
    Koniczynko, gratuluję serdecznie, spokojnej ciąży i zdrowego bobaska :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.