Witam kobietki:)Nie wiem czy mogę się wtrącić...?:)Zastanawiam się jak większość z Was czy mogłam zajść w ciążę.Teraz pozostało mi tylko czekanie.Może zacznę od początku...to nasz pierwszy cykl starań.Przytulanko było od 14 i 16 dc , dodam że cykle mam 30 dniowe.Od 18 dc jak nigdy zaczęła mnie boleć lewa pierś(strasznie), teraz bolą obie-nie mogę się dotknąć a to dopiero 20 dc...wiem że na objawy ciąży stanowczo za wcześnie,ale nie wiem co mam myśleć,ponieważ odrzuciło mnie dziś od papierosów, które palę od paru dobrych lat w dużych ilościach.Aaa zapomniałam dodać,że od paru dni mam strasznie dużo dużo białego gęstego śluzu,a w tych dniach mialam zazwyczaj sucho...nie chcę się rozczarować dlatego się nie nakręcam...
Było przytualnie więc jeśli była owulacja to możesz być w ciąży, ale nie musisz. Zrób betę lub czekaj na termin spodziewanej miesiączki i zrób sikańca.
ja juz od pięci dni czułam, że mogę być w ciąży...a zostały mi jeszcze dwa/trzy do spodziewanej miesiączki. Wczoraj test wyszedł pozytywnie, przedwczoraj druga kreseczka bladziutka...czułam, że coś dzieje się w podbrzuszu, pozatym mam dziwne napady. A to raz niesamowitego zmeczenia, a potem przypływu energii. Pozatym temperatura ciała dziwnie wysoka. Rano koło 37, wieczorami do 37,5
Z racji pamięci własnych początków i nauki. Swoje 3 pierwsze miałam tylko na kartach rzeczywistych, potem uzupełniłam je tutaj. Przed rozpoczęciem stosowania NPR miałam 1,5 cyklu zaobserwowanego bez serc.
zwykle cykle mam 30/31 dniowe (średnia z trzech lat obserwacji). poprzedni(postaram się go wprowadzić w wolnej chwili) był zakłócony. Poleciałam do Włoch (był duży skok temperatury powietrza,z 3 stopni Celsjusza do 27), miałam późniejsza owulację a tym samym okres....cykl był mocno wydłużony...
Nie szkodzi. Mimo zmiany warunków pewnie mogłaś go prawidłowo zinterpretować? Owulacja ma prawo wystąpić wcześniej lub później, a samoobserwacja to pokazuje zawczasu. Jeśli użyjesz przycisku "Zapisz więcej, usuń dane" na dole formularza do edycji dnia, to wklepywanie danych pójdzie Ci szybko.
Amazonka, tak bez większych problemów zinterpretowałam cykl...Dziewczyny, czy też w początkowych dniach ciąży odczuwałyście takie wewnętrzne rozchwianie, dziwną nerwowość, niepokój? i czy byłyście płaczliwe? czy na te objawy nie jest u mnie za wcześnie?:(
Viicki, żeby Ci uspokoić. Ja raz płakałam za chwilę się śmiałam,miałam wątpliwości,za chwilę znów była radość.Na szczęście to były te pierwsze tygodnie.Teraz tylko wymioty mnie męczą.
Jestem tu nowa. Wydaje mi się, że jestem w ciąży. Dzień po owulacji kochałam się z partnerem bez zabezpieczeń. Za ok. 2 dni pojawiły się nudności i trwają wciąż. Okres będę mieć dopiero za 3 dni, ale już zrobiłam 4 testy - wszystkie negatywne. Wiem, że to za wcześnie - i na testy i na nudności (w 1 ciąży miałam nudności od 6tc). Czy mogę być w ciąży? Zatrucie to raczej nie jest, gdyż ani nie boli mnie żołądek, ani nie mam biegunki.
Jade,miałam podobnie Tyle,że czasem mdłości potrafiły się utrzymać połowę cyklu. Ale wiadomo jak ktoś się stara to każdy objaw jest dla niego malutką nadzieją
Moje objawy jeszcze przed spodziewaną miesiączką : bóle i kłucia jajników, piersi powiększone i dwie duże widoczne żyły, wokół brodawek pojawiły się małe grudki. Życzę wszystkim starającym się szczęśliwego zakończenia w postaci ukochanej "fasolki" !!!!
Jaki powinien wygladac sluz w pierwszych tygodniach ciazy.Podejrzewam ze jestem w ciazy z testem chce poczekac jesze kilka dni.Sluz mam mleczny rzadki i lekko klejacy. Dodam ze okres mam dostac 13 czerwca.
Alicja,z tego co czytałam na wielu portalach wypowiedzi kobiet to każda miała w sumie inny. Objawy zbliżającego się okresu są bardzo podobne do objawów ciążowych także spokojnie. Poczekaj na dzień spodziewanego okresu i testuj