Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkaty222
    • CommentTimeSep 7th 2011
     permalink
    gęsty, biały śluz może też oznaczać infekcję. W zasadzie wszystko może oznaczać.... :) podobnie kłucie w jajniku.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: ja mam spooooro. wkładki zmieniam co najmniej 2,3 razy. :surprised:

ja to samo...
    potop szwedzki w majtach caaaaały czas :neutral:
    --
  1.  permalink
    no to ja mam tak samo potop szwedzki tylko nie wiem czy przez spóźniający się @ czy może upragnionego Skarba :)))
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    21olcia1990: no to ja mam tak samo potop szwedzki tylko nie wiem czy przez spóźniający się @ czy może upragnionego Skarba :)))

na tak wczesnym etapie nie miałam dużo :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka:
    na tak wczesnym etapie nie miałam dużo :wink:

ja też :wink:
    dopiero potem się zaczeło...
    --
    •  
      CommentAuthorjako
    • CommentTimeSep 7th 2011 zmieniony
     permalink
    21olcia1990: Wiem że większa ilość śluzu to jest też zapowiedź @ ale ja tym razem mam jego na prawdę ogromnie dużo jest gęsty i biały + kłucie w podbrzuszu po prawej stronie co jakiś czas miałyście tak na początku ciąży ??

Też to mam :) ale wątpie żeby to była ciąża...
    Mam też uderzenia gorąca, ból głowy i coś co mnie dziś samą zaskoczyło: drażliwość na zapach. Weszłam do pracy krzycząc "co tak smierdzi" a okazało się, że kolega raz psiknął odświeżaczem :D
    Później czułam świeżą rybę tak mocno, że nawet w portach nie ma takiego "zapachu".
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    jako: Później czułam świeżą rybę tak mocno, że nawet w portach nie ma takiego "zapachu".

przez chwile myslalam, ze mowiac o "portach" masz na mysli portki/ spodnie. :shocked:
    po chwili doszlo do mnie ze chodzi ci po prostu o port! :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    hehehhehhehe ja tez w pierwszej sekundzie tak pomyślałam :P
  3.  permalink
    Ja też tak przeczytałam :bigsmile: Niezłe to było :wink:
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Ja przy staraniach jak i teraz w ciąży nie mogę powiedzieć żebym miała masę śluzu, raczej mało go jest.
    -- ,
  4.  permalink
    U mnie przy staraniach susza totalna, a teraz ogromna ilość śluzu, ale od jakiegoś 7 tygodnia...
    • CommentAuthorSkiti
     permalink
    Dzis wyszły mi testy pozytywne. Chciałam napisać dla innych starających się że ja nie mam żadnych objawów. Dopiero od 2 dni bolą mnie sutki (ale nie całe piersi). Czasami coś zakuje w jajnikach. Nie mam szczególnego śluzu ani nic. Gdyby nie brak @, podwyższona tempka i 2 pozytywne testy to ciężko sie domyślić że się udało :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeSep 7th 2011 zmieniony
     permalink
    Skiti: Gdyby nie brak @, podwyższona tempka i 2 pozytywne testy to ciężko sie domyślić że się udało :)

no dlatego tu często piszemy , że brak objawów to zwykle najlepszy objaw :wink::wink::wink:
    --
  5.  permalink
    Skiti gratulacje!!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeSep 8th 2011
     permalink
    Skiti: Gdyby nie brak @, podwyższona tempka i 2 pozytywne testy

Po pierwsze- gratulacje!

A po drugie- to są 3 objawy ciążowe :D
    --
    • CommentAuthornusial
     permalink
    Cześć dziewczyny!
    jestem tu nowa, czytam wypowiedzi na tym forum od kilku dni :) i powiem szczerze, że zaczynam już świrowac i mieć jakąś obsesję hehe.
    U mnie sprawa wygląda tak: sprawdzałam sobie dni płodne robiąc testy owulacyjne, w dniu kiedy miałam owulacje kochaliśmy się z moim mężem. Od 3 miesięcy biorę dodatkowo duphaston, gdyż miałam problemy z cystami itd, ostatnia tablektę wzięłam w poniedziałek także w sumie dzisiaj powinnam już dostac okres. Czuję się dziwnie, niby troche jak na okres, bo coś mnie brzuch pobolewa, ale to bardziej ból żołądkowy, czuję się taka nerwowa jakaś, mam uczucie takiej "niepewności". Wydaje mi się, że dostanę okres lada moment i ciągle chodzę do toalety sprawdzać :) od kilku dni jest mi trochę niedobrze, bolą mnie piersi i mam straszny ból głowy, ale to w sumie tak mi się ciągnie od ponad tygodnia ten ból. Cały czas mi się chce siku i mi sie odbija. Nie nastawiam się, że to ciąża, bo lekarze mówili mi, że mam bardzo mała szansę aby naturalnie zajść w ciążę, może to na tle nerwowym, przez to że ciągle o tym myślę i czytam Wasze wypowiedzi :) TRzymajcie mocno kciuki aby mi się okres nie pojawił :)
  6.  permalink
    No trzymam kciuki mocno, aby niepojawiający się okres był oznaką upragnionej ciąży! :smile:
    Pomyślności!!
    --
  7.  permalink
    nusial również trzymam mocno kciuki sama jestem w dniach oczekiwania :))
    • CommentAuthornusial
     permalink
    dziekuję Wam bardzo :) dzień dzisiejszy jest dniem w którym powinam dostać okres, tak przynajmniej wcześniej dostawałam po odstawieniu duphastonu - w 3 dzień - chciałabym strasznie strasznie nie dostać tego okresu, ale znając życie pewnie dostane i znowu będzie wielkie rozczarowanie...nie powinnam sie chyba tak nakręcać niepotrzebnie...
    czy ból głowy też można zaliczyc to objawów ciąży? hehe
  8.  permalink
    Trzymam kciuki za Was!!!
    --
    • CommentAuthornusial
     permalink
    czy któraś z Was zaszła naturalnie w ciążę mimo, że lekarze mówili, że są małe szanse?
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    nusial: czy któraś z Was zaszła naturalnie w ciążę mimo, że lekarze mówili, że są małe szanse?

Wczoraj rozmawiałam z koleżanką, dawno się nie widziałyśmy i na dzień dobry oznajmiła mi że jest w ciąży... ma bardzo nieregularne cykle i do tego problem z progesteronem, lekarze powiedzieli żeby nie liczyła na naturę, bo nie zajdzie w ciążę. W jednym z jej 50dniowych cykli udało się. Obecnie jest w 12 tc:-))) zaszła jak najbardziej naturalnie, teraz oczywiście bierze luteinę.. ale jak na razie wszystko dobrze:-))) Także uszy do góry nusial, bo nigdy nic nie wiadomo :thumbup:
    --
    • CommentAuthornusial
    • CommentTimeSep 8th 2011 zmieniony
     permalink
    no taką mam nadzieję :) cuda się podobno zdarzaja :) no a jeśli dostanę okres (oby nie) to w przyszłym tygodniu idę na badanie na drożność jajowodów i będzie wszystko jasne....miłego popołudnia :)
    •  
      CommentAuthorShatinena
     permalink
    ja już nie mam wątpliwości beta w 42dc 25 530 mlU/ml :) wiec wszystkie objawy poczatkowe sie sprawdzily :)
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Gratulacje Shatinena:bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Shatinena gratulacje :) spokojnego oczekiwania na szczęście:)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam Dziewczyny wkońcu mogę do Was dołączyć i podzielić sie pierwszymi objawami ciąży:) jestem 5tc (prawie 6tc)po prawie 2letnich starankach narazie potwierdzone tylko przez bete hcg dopiero w poniedz. ide do gina i mam nadzieje ze cos bedzie widac. Prócz oczywiście braku @ i wysokiej tempki w okolicach planowanej @ strasznie bolał mnie brzuch a pare dni wcześniej miałam zgage (parodniową) i do tej pory ta zgaga lubi mnie pomęczyć:/szczególnie jak kłade sie spac. jeszcze nie mam wymiotów (i mam nadzieje ze mnie to ominie) ale zdarzają sie delikatne nudności po niektórych posiłkach.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Shatinena: ja już nie mam wątpliwości beta w 42dc 25 530 mlU/ml :) wiec wszystkie objawy poczatkowe sie sprawdzily :)

Ogromne gratulacje:peace:
    --
  10.  permalink
    Justa2586 super wiadomości:) oby Cie te wymioty ominęły:) a z drugiej strony dlaczego masz mieć lepiej od niejednej z nas:)
    --
    • CommentAuthornusial
     permalink
    Gratulacje dziewczynki! :)
    Shatinena mam do Ciebie pytanko - bo przeczytałam, że też chorujesz na endometriozę i masz tylko jeden jajnik - tak jak ja....czy brałaś jakieś leki wspomagające zajście w ciążę? Czy lekarze mówili Ci, że masz mniejsze szanse na naturalną ciążę? ja co miesiąc doszukuję się objawów ciąży :) ale do tej pory nici z tego...
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ja w 31dc miałam 534 mlU/ml
    --
  11.  permalink
    a w ktorym dniu fl mozna najlepiej testowac ? ja dzis mam 5ty wiem ze to za wczesnie....
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gratuluje nowo zafasolkowanym:):):bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::swingin::thumbup::crazy::clap::cheer::rolling::hugging:
    --
  12.  permalink
    ojojojjjjj i ja gratuluje :)))))))))))))))))))) ale fajnie i jakie brzuszki tam na fotkach fajne widzialam mam nadzieje ze i ja sie doczekam sie drugiego dzieciatka ;0
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nusial, na 28dni jest wiele takich osób, które poczęły naturalnie mimo przeszkód medycznych.
    --
    • CommentAuthornusial
    • CommentTimeSep 8th 2011 zmieniony
     permalink
    mam nadzieję, że mi też się kiedyś uda :) czy ciągłe odbijanie i pieczenie (oraz łzawienie) oczu też można zaliczyć do objawów ciążowych? hehe
  13.  permalink
    A ja nadal bez @ ... jutro 16 dzień fazy lutealnej i zastanawiam się nad betą czy zrobić jutro czy dam radę wytrzymać do poniedziałku bo może akurat przyjdzie już znienawidzona @ :(
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    rób test i nie czekaj, co Ci szkodzi:)
    --
    • CommentAuthoratabu
     permalink
    witam serdecznie. ciekawe czy ja jestem w ciązy. bo okres mi sie spóźnia. brzuch pobolewa, i jak nigdy boli mnie kręgosłup w dolnej częsci, mam uderzenia gorąca i od jakis 2 tyg temu mam zawroty głowy. nie robie sobie nadzieji bo lecze sie na niedoczynność tarczycy i przez 2 tyg nie brałam leku LETROX bo jakos tak wyszło. i mój ando i gin powiedzieli ze nagłe przerwanie leku mogło zatrzymac miesiączkowanie. ale z drugiej strony inacznej sie czuje niz zawsze. I test zrobiłam w 31 dniu, ale wyszedł negatywnie. ja zazwyczaj mam sykle 25-28dni. zo wy o tym myślicie?? słyszałyście o wpływie leku tarczycowego na owulacjei ten ból kręgosłupa. dodam ze ostanią @ miałam 7 sierpnia. pozdrawiam. i czekam na jakies wieści.
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    ja sobie zażywam Eutyrox na tarczycę - równiez niedoczynnośc, moja gin powiedziała że lek, uzupełnia brakujące hormony a tym samym poprawia ,,kondycję,, cykli, Powtórz test jutro to może zobaczysz II :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    olcia wszystkie tu czekamy, aż zrobisz wkońcu test lub betę, jesteś niewiarygodnie uparta:crazy:
  14.  permalink
    bo to już 8 cykl i ciężko mi uwierzyć że mogło się udać tak jakby było to nie możliwe i myślę przecież musi przyjść jak zwykle @ ;/ aj .... już sama nie wiem czy może jednak rano wstać na wszelki wypadek ustawie sobie na rano budzik :)
  15.  permalink
    jak już ta wstrętna jędza @ ma przyjść to niech przyjdzie dziś w nocy a nie mi mota w głowie....
    • CommentAuthornusial
    • CommentTimeSep 9th 2011
     permalink
    ja też nadal czekam...cały czas mi się wydaje, że zaraz dostane okres..blee
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    smieska1986: a w ktorym dniu fl mozna najlepiej testowac ? ja dzis mam 5ty wiem ze to za wczesnie....

Najczulsze testy wykrywają ciążę w 12 fl, wcześniej w ogóle nie ma sensu. Najlepiej 15-16 dna fl.
    --
  16.  permalink
    nusial a który to u Ciebie dzień ???
    • CommentAuthornusial
     permalink
    no powinnam okres dostac wczoraj, więc narazie tylko jeden dzien po terminie:-( ale tak jakoś mam przeczucie, że zaraz przyjdzie...:-(
  17.  permalink
    ja powinnam mniej więcej dostać w poniedziałek ale widocznie sie u mnie owulacja przesunęła i cykl wydurzył też już czekam na @ ....
    • CommentAuthornusial
     permalink
    No ja miałam owulację dokładnie w 14 dc, bo robiłam test owulacyjny, zresztą biorę duphaston i zawsze 3 dnia po odstawieniu dostawałam okres, no ale jeden dzien jeszcze o niczym nie świadczy, a moje objawy ciąży to może są poprostu urojone hehe
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nusial: No ja miałam owulację dokładnie w 14 dc, bo robiłam test owulacyjny,

test owulacyjny mówi tylko, że owulacja będzie w 24-48 godzin po pozytywnym teście. Nie określa dnia owulacji, bo mimo pozytywnego - może do niej nie dojść
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.