Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_mag_
    • CommentTimeMar 29th 2012
     permalink
    nessie: We wloszech nawet za parawan nie wyganiaja.... tatusiowie moga sobie popatrzec jak nam wstadzaja to i owo w dziurke

Ja krępowałabym się w takiej sytuacji i nie mogłaby mnie kobieta zbadać :bigsmile:
    Co do usg dopochwowego na pierwszy usg genetycznym, nie było, źle, miałam kawałek ręcznika papierowego położony, mąż bardziej patrzył się na ekran, niż tam gdzie mi głowicę wkładają hehe
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    psycho_patka: pozniej mi powiedzial, ze dziwnie mu sie zrobilo jak widzial jak inny facet mi tam "grzebie" i to jeszcze jakims patykiem hahah

A u nas lekarz trafił się zartowniś - i tak dowcipnie z nami gadał, a poniewaz mi tez nic nie brakuje, to trochę śmiechu było i w pewnym momencie lekarz mówi (grzebiac mi TAM usg) "zazdroszczę Panu żony" - chodziło o jakis żart, ale mój P mial taka minę, że myslałam, że mu zaraz przywali :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    flavia: witam Panie Ja juz moge rodzic- DONOSZONE!!!! Witam w skonczonym 37tc

wow gratulacje!!:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ja mam leukocyty 25 w moczy, a w osadzie 4,

Czyli faktycznie masz w normie:)

Ja juz moge rodzic- DONOSZONE!!!! Witam w skonczonym 37tc
    :bigsmile:
    Gratuluje ogromnie i zazdroszcze troszkę:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    dziewczyny to co sie dzieje z czasem na finishu to jest masakra jakas- od ok 30-31 tyg czas przez palce ucieka:shocked:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    justa kciuki zacisniete :thumbup::thumbup:

Dzięki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ul_cia: Ja już byłam z mężem na USG dowcipnym to siedział jak trusia - taki przejęty był :-)
    Mojego po przygotowaniach do IVF już nic nie rusza :) A jak już były ciążowe dowcipne USG, to był tak wpatrzony w monitor i nasze 2 szczęścia, że nawet chyba nie zauważał, którędy były oglądane :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Justa to fajnie:bigsmile:
    Flavia ja bym chciala, żeby tak mi leciał czas:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Kakai: Flavia ja bym chciala, żeby tak mi leciał czas:bigsmile:
    Mi tak leci w 25 tygodniu i uwierz mi, że nie chciałabyś :) Strasznie to przerażające, że jeszcze nic nie jest gotowe, a tu zaraz dzieci będą na świecie!
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    doti_p: Mi tak leci w 25 tygodniu i uwierz mi, że nie chciałabyś :) Strasznie to przerażające, że jeszcze nic nie jest gotowe, a tu zaraz dzieci będą na świecie!

ja chce bo w domu sie nudze, jak lubie jak cos sie dzieje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Kakai: jak lubie jak cos sie dzieje:bigsmile:

Ja też lubię, ale dzieje się tak dużo, że nie wyrabiam się i nagle z 25tc zrobi się 27, a my w lesie... Do tego w tym tygodniu straciłam już prawie 9h w poczekalniach u lekarzy i to była taka kompletna strata czasu, że aż się sama wkurzałam. A potem byłam cały następny dzień tak zmęczona, że kolejna strata czasu..
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    doti_p: Ja też lubię, ale dzieje się tak dużo, że nie wyrabiam się i nagle z 25tc zrobi się 27, a my w lesie... Do tego w tym tygodniu straciłam już prawie 9h w poczekalniach u lekarzy i to była taka kompletna strata czasu, że aż się sama wkurzałam. A potem byłam cały następny dzień tak zmęczona, że kolejna strata czasu..

ech Ty masz tez inna sytuacja z dwójeczką w brzusiu:bigsmile: a nie macie niczego dla dzieci czy co:bigsmile:?
    --
  1.  permalink
    Kakai a ja Cie doskonale rozumie...wlecze mi sie ta ciaza strasznie...ale to strasznie...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    psycho_patka: Kakai a ja Cie doskonale rozumie...wlecze mi sie ta ciaza strasznie...ale to strasznie...

noo dokąd pracowalam szlo jak burza,a teraz w chacie nudy na pudy, ale co mam zrobic:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    U nas niestety dziecko nie może być obecne podczas usg. Można wziąć ze sobą tylko jedną osobę ( partnera, przyjaciółkę, mamę itp.) żeby nie przeszkadzać przy badaniu.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Kakai: a nie macie niczego dla dzieci czy co:bigsmile:?
    Nom, nie mamy nic :) Kilka ciuszków :) Ale ciuszki to dostanę od koleżanek, gorzej z przygotowaniem pokoju, chcemy to zrobić w święta...
  2.  permalink
    Peppermill a jestes pewna??? ja tez mialam tak zaznaczone w liscie ze szpitala (ze jedna osoba towarzyszaca)i na pierwsze zabralam tylko Polowka...za to po przybyciu do szpitala zastal mnie widok malego przedszkola w poczekalni...wiekszosc par byla z dziecmi...wiec ja postanowilam ze nastepnym razem Minik jedzie z nami... nikt nie komentowal, ani tez nie okazywal niezadowolenia z tego faktu Minik grzecznie siedzial u taty na kolanach...zreszta Minik chodzi i jezdzi ze mna i tak na kazda wizyte bo w ciagu dnia nie mam go gdzie zostawic....pozniej w domu nasladuje polozne i bada mi brzuch, mierzy cisnienie i slucha serduszka...tylko ostatnio zadal mi pytanie czy bedzie mogl jechac z nami jak pani doktor bedzie mamie dzidzie z brzucha wyciagac...
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Jak ja wam zazdroszczę tej możliwości siedzenia w domu w czasie ciąży (oczywiście pod warunkiem, że nic złego się nie dzieje). Ja mam już powyżej uszu trasy dom-przedszkole-praca- druga praca- przedszkole -dom, autobusem, z przesiadkami w międzyczasie. Tak bardzo bym chciała ponudzić się w domku, chociaż ze 2 tyg.
    --
  3.  permalink
    Witamy sie :)

Ja juz po sniadanku, zaraz ide sie kapac i szykowac do szpitala.... masakra, tak mi sie nie chce, ale coz, jak mus to mus ;/
    jesli chodzi o ten mocz, to ja tez mam w osadzie leukocyty 3-6 w p. w. ale na ogolnym mi wyszlo 25. Wiec to tez chyba w normie bo ginek nic nie mowil. Jakby co to bede kontaktowala sie z Kasia (_kasiek_ ).
    Trzymajcie sie Kobietki :)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    doti u Ciebie to jeszcze inna sprawa przez ciaze mnoga bo chyba nie ma szans na przenoszenie:devil::devil:

ja tez nie mam jeszcze wielu rzeczy i jakos nie chce mi sie za tym lazic
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeMar 29th 2012 zmieniony
     permalink
    Kakai: a teraz w chacie nudy na pudy, ale co mam zrobic
    mam tak samo! Jak m. przyjeżdża z pracy i nie ma dodatkowych korepetycji popołudniami to go błagam, żeby choć ze mną do jakiegoś marketu pojechał... :devil: nigdy nie lubiłam siedzieć w domu bezczynie... ale jeszcze trochę i zacznie się pranie, prasowanie, urządzanie :D
    Peppermill to ja mogę się z Tobą zamienić, choćby na 2 tygodnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Patka, ja w tym liście mam napisane, że dzieci nie będą wpuszczane do gabinetu i żeby zapewnić im opiekę (choćby na poczekalni), więc nawet nie próbowałam jej zabierać. Poza tym nie było nikogo z dzieckiem.
    --
  4.  permalink
    Peppermill :( kazdy szpital ma jednak swoja polityke....u nas w tej poczekalni siedziala nawet taka starsza pani , ktora zajmowala sie dziecmi w czasie czekania...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ja sobie niw jestem w stanie wyobracic pracy w ciazy, ja jestem na zwolnieniu od polowy sierpnia, czyli od 2 mc nie do 5 nie bylam w stanie normalnie funkcjonowac teraz pod koniec mimo tego ze tu boli tam ciezko to teraz mam wiecej sily niz na poczatku, tylko u mnie przy okazji byla operacja w miedzy czasie:)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Ul_cia: Ale chyba na polówkowym to już tam nie grzebią - tylko przez brzuch - czy nie?

połówkowe miałam robione przez powłoki brzuszne i teraz i za pierwszym razem - moje dzidzie już spore oba były i chyba nie dałoby się wszystkiego już dokładnie oglądnąć przez dopochwowe

flavia: Ja juz moge rodzic- DONOSZONE!!!! Witam w skonczonym 37tc

Gratki !!!!! :clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Vsti, bardzo chętnie. Ja już nie wyrabiam... A ponieważ ciąża szczęśliwie nie jest zagrożona pozostaje mi zasuwać tak niemal do końca.
    --
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    Mój synek też był ze mną i mężem na połówkowym USG, spytałam tylko lekarza czy nie ma nic przeciwko i ok.Jak lekarz skończył badanie przez brzuch to grzecznie wyprosił chłopaków, bo jeszcze dopochwowe miał robić.
    A te kratki zielone na owady to są z firmy GLOBOL.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ja tez nie mam jeszcze wielu rzeczy i jakos nie chce mi sie za tym lazic

Mnie jak ginka wystraszyła skracajaca sie szyjką w 20 tyg to kupiłam takie ciuszki naj...najpotrzebniejsze aby miec tak na wszelki wypadek cos do szpitala. A reszte rzeczy sobie poogladalismy i powybieraliśmy ale nie kupywaliśmy no i jeszcze zorientowałam sie co moge kupic przez allegro u tego polecanego tu przez wiele dziewczyn sprzedawcy. Natomiast jak w 30-31tc ta infekcja mi sie wdała i szyjka znów skróciła a ginka stwierdziła że ,,dobrze byłoby dotrwac chociaż ddo tego 36tc" tak we mnie uderzyło że w pierwszy lepszy wolny dzien pojevhaliśmy na zakupy kupiliśmy co potrzebne reszte zamówiłam przez allegro, uprałam, poprasowałam aby mnie sumienie nie męczyło ,,co ja włoże do torby jakby małej sie zebrało na wczesniejsze wyjście". Jedynie wózka nie mamy ale jest upatrzony:bigsmile: Znając życie okarze sie że i tak pewnie o wielu rzeczach zapomnieliśmy...Ale szczerze mówiąc ciesze sie że już mamy tę wyprawke bo po tym 30 tc coraz bardziiej nie mam ochoty na chodzenie. Wcześniej jarałam sie każdymi zakupami zarówno dla dziecka jak i dla siebie a teraz jest już dużo ciężej i co z tego że może i mam ochote na zakupy jak nogi zaraz zaczynają bolec, puchnąc, buty cisnąć, sikac sie co chwile chce bo mała napiera nisko no i ciężko ...oj ciężko. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    doti_p: Nom, nie mamy nic :) Kilka ciuszków :) Ale ciuszki to dostanę od koleżanek, gorzej z przygotowaniem pokoju, chcemy to zrobić w święta...

ciuszki dostaniesz, wyprawke kupicie, jedynie faktycznie pokj, ale dasz rade, to zaledwie kilka dni:bigsmile:

Treść doklejona: 29.03.12 11:51
    Peppermill: Jak ja wam zazdroszczę tej możliwości siedzenia w domu w czasie ciąży (oczywiście pod warunkiem, że nic złego się nie dzieje). Ja mam już powyżej uszu trasy dom-przedszkole-praca- druga praca- przedszkole -dom, autobusem, z przesiadkami w międzyczasie. Tak bardzo bym chciała ponudzić się w domku, chociaż ze 2 tyg.

ja jestem na L4 od 22tc i nie na wlasne życzenie ale polecenia lekarza:bigsmile:

Treść doklejona: 29.03.12 11:51
    kuleczka_69: Witamy sie :)Ja juz po sniadanku, zaraz ide sie kapac i szykowac do szpitala.... masakra, tak mi sie nie chce, ale coz, jak mus to mus ;/ jesli chodzi o ten mocz, to ja tez mam w osadzie leukocyty 3-6 w p. w. ale na ogolnym mi wyszlo 25. Wiec to tez chyba w normie bo ginek nic nie mowil. Jakby co to bede kontaktowala sie z Kasia (_kasiek_ ).Trzymajcie sie Kobietki :)

trzymaj sie Kula:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Peppermill: A ponieważ ciąża szczęśliwie nie jest zagrożona pozostaje mi zasuwać tak niemal do końca.

a dlaczego ?? nie możesz pójść na L4 ?? wiem, że to różnie bywa z pracą itd. Ja pracowałam do zeszłego piątku czyli do 27tc (skończonego) - powiedziałam wprost, że nie dam dłużej rady, mam spory brzuch, ciężko mi już było dojść na przystanek, a żeby się po pracy zająć córeczką czy obiadem to już w ogóle nie było mowy. I tak uważam że dość długo pracowałam.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: mam tak samo! Jak m. przyjeżdża z pracy i nie ma dodatkowych korepetycji popołudniami to go błagam, żeby choć ze mną do jakiegoś marketu pojechał... nigdy nie lubiłam siedzieć w domu bezczynie... ale jeszcze trochę i zacznie się pranie, prasowanie, urządzanie :D

tak oby szybko chciałabym miec teraz w suwaczku zamiast 2, 3:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ul_cia: Ale chyba na polówkowym to już tam nie grzebią - tylko przez brzuch - czy nie?

Ja jak byłam na genetycznym w 12tc to miałam po raz pierwszy USG robione przez powłoki brzuszne.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    flavia: ja sobie niw jestem w stanie wyobracic pracy w ciazy, ja jestem na zwolnieniu od polowy sierpnia, czyli od 2 mc nie do 5 nie bylam w stanie normalnie funkcjonowac teraz pod koniec mimo tego ze tu boli tam ciezko to teraz mam wiecej sily niz na poczatku, tylko u mnie przy okazji byla operacja w miedzy czasie:)

ja inaczej do 5 mca super, a potem problemy ze skaczacym cisnieniem, omdlenie itd:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kuleczka_69 trzymaj się dzielnie :bigsmile:

A mnie coś rano brzuch pobolewał trochę @-owo i się zastanawiam czy to normalne? Teraz nie boli

pogoda do pupy :cry: a jakaś taka marudna jestem dzisiaj
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja siedzę na L4 chyba od 12 tyg... i to z własnej woli... No cóż musiałam wybrać mniejsze zło... Bo bieganie zimą w tzw "terenie" (praca polegała najczęściej na 4h siedzenia w biurze i 4h pracy w terenie) gdzie nie zawsze jest suche podłoże + do tego mróz, wiatr i ciężki sprzęt nie wchodziło w grę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Mi czas w tej ciąży zachrzania... To chyba jest trochę inaczej jak się siedzi z dzieckiem w domu. Na wszystko jest odpowiedni czas, śniadanko, zabawa, drugie śniadanko, zakupy, zupa, drzemka, obiad, spacer, podwieczorek, zabawa, mąż, kolacja... Nie ma czasu sobie klapnąć na dupce i się zastanowić nawet w którym się jest tygodniu... :)

Na wszystkie usg chodzi ze mną mąż i syn. Z tym, że syn niewiele jeszcze kuma i zazwyczaj trochę przeszkadza:P Na wizyty, takie z badaniem ginekologicznym, już chłopaków nie zapraszam:P
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    justa ja juz mialam akcje porodowa w 29 na patologi lezalam do 31 tc i tak sie spielam ze mi sie szyjka z 0,5cm rozwartej na 23mm zamknieta zrobila;P pamietam jak na allegro siedzialam w szpitalu i wozek wybieralam, mowilam ze jak wyjde to wszystko gotowe bedzie, lacznie z torba do szpitala... A tu doopa, przeszlo mi. Tak mnie straszyli ze urodze w tym 32tyg, chyba im sie pomylilo i chodzilo o 42:)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dzieczyny :)

Witam sie z pracy ;)

Asia - ja tez kilka razy musialam zjesc te normalne posilki, zeby zakumac, ze jednak to od tego. A gin mi mowil, male posilki, lekkie, czesto, nie tluste.. no ale co tam, ja mialam ochote na frytki wieczorem. Teraz nie tkne ich chyba do konca ciazy, tak mnie po nich brzuch bolal - wieczorem i w nocy, spac nie moglam..

Wy tu o USG polowkowych, a ja jutro ide na pierwsze dopiero :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kazde USG do przeżycie ;-) A pierwsze to dopiero kop - jak się pierwszy raz widzi to maleństwo! :bigsmile:

Madzia, zrób może sobie suwaczek, to wtedy bedziemy na bieżąco widziały który u Ciebie tydzień :wink:
    --
  5.  permalink
    Dzień dobry Dziewczyny :) mam do Was pytanie, czy to możliwe by na obecnym etapie ciąży macica zaczęła się już lekko uwypuklać...? bo mam dziś od rana takie dziwne wrażenie, że wyglądam tam jakby trochę inaczej:) dodam, że jestem dosyć szczupła(nawet bardzo i wysoka, jeśli to ma jakieś znaczenie)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kakai: ja chce bo w domu sie nudze, jak lubie jak cos sie dzieje

No ja od pracy mam "odpoczynek" od 25 lutego, wyszłam ze szpitala 2 marca i siedzę w domku i nudzę się, ale czego dla dziecka się nie zrobi.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    W takie dni jak te lubię robić takie rzeczy :

http://forum.28dni.pl/discussion/2230/3/tancowala-igla-z-nitka-nasze-pomyslywykrojetutoriale/#Comment_388306

Peppermill byłaś ciekawa, to podglądnij, taki niby żółw :) To jest część tej karuzeli dla małej :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mag_dre: No ja od pracy mam "odpoczynek" od 25 lutego, wyszłam ze szpitala 2 marca i siedzę w domku i nudzę się, ale czego dla dziecka się nie zrobi.

czyli tez ok 22 tc poszlas, no jak mus to mus:smile:

Treść doklejona: 29.03.12 13:11
    penny: W takie dni jak te lubię robić takie rzeczy :http://forum.28dni.pl/discussion/2230/3/tancowala-igla-z-nitka-nasze-pomyslywykrojetutoriale/#Comment_388306Peppermill byłaś ciekawa, to podglądnij, taki niby żółw :) To jest część tej karuzeli dla małej :)

sweet, chyba tez zaczne cos robic:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witamy się i my w rozpoczętym 27tc i 3cim trymestrze! :crazy::boogie:
    Strasznie mi to humor poprawiło :bigsmile:

Udało mi sie dzisiaj nieźle pospać -daaaaawno tak nie spałam. Do prawie 13! :shocked:
    Teraz czas zabrać się za robienie obiadku -dziś domowa pizza :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai zacznij. To jest bardzo wkręcające i relaksujące. Ja chcę zrobić jak najwięcej zabawek i ozdób do pokoju małej własnoręcznie .
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Witam się i ja ;) Mogłaby któraś z Was mi pomóc i mnie poinstruować jak dodać suwaczka ;>?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Kakai zacznij. To jest bardzo wkręcające i relaksujące. Ja chcę zrobić jak najwięcej zabawek i ozdób do pokoju małej własnoręcznie

o jejku jakie to słodkie, ja lubie takie ręczne robótki, chciałabym kupic sobie maszyne do szycia, tylko boje sie ze 2x poszyje i bedzie stała, a chciałabym poszyc pościlele :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Kuleczko trzymaj się dzielnie!

nikkitaa: Teraz czas zabrać się za robienie obiadku -dziś domowa pizza

mmmm:)

Ulcia - na plusie mam +4 ale od 18tyg. tyje 1kg na tydzień - nabrałam tempa:)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Jezus musze pamietać, żeby nigdy więcej w ciaży nie brać się za robienie pizzy ! :confused: Brzuch mnie okropnie boli przez ugniatanie ciasta :sad:
    --
  6.  permalink
    Hej dziewczyny,
    ja po wizycie u ginekologa. KTG i USG było zrobione. Serduszko małego bije ładnie tylko w pewnym momencie spadło do 90 na minutę ale to było spowodowane prawdopodobnie uciskiem, bo jak przekręciłam się na lewy bok to zaczęło od razu pracować normalnie ale co się strachu najadłam to moje. Poprzez USG były sprawdzane wody - ilość w normie. Lekarz powiedział mi, że jak przez weekend poród się nie zacznie, mam zgłosić się do szpitala... Tak się zastanawiam czy mnie przyjmą jak nadal porodu nie będzie widać...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.