Witam porannie, ale napisałyście stron. Ja po pracy niestety nie mam kompa w domku. Bardzo mi się podobało zadawanie pytań waszym partnerom, ale się uśmiałam . Ciekawe jaki mój byłby mądry . Muszę przeprowadzić test
Cześć dziewczyny! Ale się wczoraj rozgadałyście - miło było poczytać wasze posty! Mnie niestety wczoraj nie było, bo zabrakło mi czasu! Ale za to mam inne dobre wieści: ponieważ już za bardzo denerwowałam się tym bólem podbrzusza z prawej strony i za bardzo bałam się ciąży pozamacicznej (już kiedyś miałam takie podejrzenie) udałam się wczoraj do ginka na pierwszą wizytkę! I wiece co zobaczyłam - śliczną malutką kropeczkę na monitorze usg która do mnie mrugała - to oczywiście moje piękne maleństwo i jego malutkie serduszko!!!! Ale byłam pod wrażeniem! Niesamowite przeżycie! Moje maleństwo ma 5 mm i bije mu już serduszko, jest pięknie zagnieżdżone w macicy a więc tam gdzie powinno i niczym nie muszę się martwić bo jest OK!!! ciąża weszła w 8 tydzień, a termin mam na ok. 4-5 czerwiec 2007r.Będzie tak jak mamusia bliżniaczek!
Jaki ten watek radosny . Jeszcze raz gratulacje dla wszystkich przyszłych mamusiek.Postaram sie do was jak najszybciej dołączyć . A gdzie to zdjecie dzidzi młodej żonki? Też chciałabym zobaczyc .
Mona to jest nas już dwie z chęciami szybkieko dołączenia do SZCZĘŚCIAR - ale z doświadczenia wiem, że cierpliwość popłaca - szkoda, że ja taki narwaniec i szaleniec [jak mówi moja mama hahaha]
Pszeprowadziłam ankietę z moim panem mężem. Usmiałam się Oto jego odpowiedzi: 1. co to jest owulacja? odp: to to że jest tam jajeczko, pwadam tam i jest ten no okres 2. co to jest cytologia? odp.: jakieś tam badanie, badanie, badania (mowię do niego wydusisz w końcu to z siebie) - po kolenych razach powtarzana słowa "badanie" mówi badanie woreczka z jajeczkami 3. co to jest mammografia? odp.: badanie cycków Pyt pomocnicze: na czym polega? odp.: wsadza się cycek między płytki i bada się czy nie ma guzków 4. co to jest toksoplazna? odp.: badanie czy w kuciapce (tzn w waginie) są toksyny.
I co wy dziewczyny na to? Ja się ubawiłam. Szkoda że nie widziałam jego miny jak to mówił, pewnie była niezła. Wywiad przeprowadzałam telefonicznie
mona wysłałam ci fotke agnese a do ciebie doszło?bo wróciło że masz nieaktywnego maila iwa wytłumacz mi jak to jest mozliwe że jesteś w 8 tyg i masz termin na 4 czerwca jak mój dzidziuś jest w 6 tyg (no prawie 7) i mam termin na 26 maja?
Agnese ja przeprowadziłam wywiad osobiście w domu. Szkoda, że tego nie mogłyście zobaczyć bo opisać się nie da. Zapytałam, czy mogę mu zadać kilka pytań , taki mały test. Pewnie! Od razu się zgodził. Po pierwszym pytaniu , stwierdził, że teraz nie może odpowiadać bo ogląda mecz
młoda_żonka a spórbuj na ten e-mail co jest teraz w profilu. Na tamto konto dawno nie wchodziłam może je zamknęli. Obiecuję dziewczyny ze w poniedziałek w końcu zrobię skan i wam powysyłam moją dzidzię. Dzisiaj zaspałam na autobus i nie zabrałam fotki ze stołu. Mi też jakoś termin iwy nie pasuje. ja jestem w dziesiątym tygodniu i mam termin na 10.05 więc iwa powinna mieć jakieś dwa tygodnie po mnie. Babyphat - ja i tak rozmawiając przez telefon z moim miałam niezly ubaw, pewnie jeszcze lepszy byłby jakbym go widziała . To ja się z wami pożegnam do poniedziałku. Jutro mam urlop szkolny - szkoło witaj , no chyba że się dorwę do kompa u mojej mamuśki.
Otóż dziewczyny ze mną to jest tak! Po pierwsze ostatnią @ miałam 23.08. Po drugie owulację miałam jak widać na wykresie ok. 10.09 + - (18 - 19 dc - prawdopodobnie Po trzecie miałam bardzo nieregularne cykle, duże rozbieżnoości od 28 dni do nawet 50 dni zwłaszcza ostatnio. Tak więc ustalenie jednoznaczenego terminu porodu jest u mnie niemożliwe narazie! Jestem w 8 tygodniu ciąży ale licząc od ostatniej @, natomiast mój dzidziuś ma dopiero 5 mm tak więc jest ledwie w 5 tygodniu! Troszjkę inaczej niż u innych dziewczyn - odejmuje się 2 tygodnie ,a u mnie aż trzy, bo mam później jajeczkowanie! Lekarz określił termin narazie bardzo szeroko - pomiędzy 30 maja, a nawet 8-10 czerwca, ale obiecał określić termin w miarę wzrostu ciąży!
ja ostatnią @ miałam 19 sierp cykle tez miałam nieregularne bo nawet 43 dni ja jestem prawie w 8 tyg a owu miałam na początku września a moja dzidzia w pon nie miała nawet 3 mm może coś u mnie jest nie tak jak twoja jest taka wielka 5mm?????
IWA fantastyczna wiadomość, że Twoje Maleństwo rozwija się prawidłowo. Ja też muszę pójści do gina ale czasu mi brakuje, chyba będę musiała się zwolnić z pracy na 1 dzień
młoda_żonko nie zamartwiaj się tak, u Ciebie jest jak najbardziej prawidłowo a u IWY może Dzidziuś jest odrobinkę starszy, poza tym nie wiemy jak Wasi lekarze podali wymiary czy tylko zarodka czy całego pęcherzyka a tu będzie różnica ok 1-2mm
tydzień 6 - długość od czubka głowy do krzyża około 2-4 mm (połowa paznokcia małego palca). WOrek owodniowy ma pojemność ok. 2-3 ml tydzień 7 - długość 5-13 mm (wielkość pastylki). Waga 0,8 g tydzień 8 - długość 14-20 mm (ziarnko fasoli). Waga 3g tydzień 9 - długość 22-30 mm (truskawka). Waga 4g tydzień 10 - długość 31-42 mm (śliwka węgierka). Waga 5g (tyle co ząbek czosnku) tydzień 11 - długość 44-60 mm (jak kurze jajo). Waga 8g (płaska łyżeczka cukru)
oczywiscie że dopochwowe bo przez normalne to nic by nie było widać
Dziewczyny a jak we wczesnej ciąży należy się stosować do przepisów drogowych odnośnie zapinania pasów bezpieczeństwa w autach?? Wiecie coś na ten temat??
ja słyszałam że lepiej całą ciąże zapinać pasy tylko trzeba dbać żeby przechodziły w dobrych miejscach pomiedzy piersiami i pod brzuchem trzeba tak robic ponieważ urazy jakie można doznać beż zapiętych pasów są o wiele niebezpieczniejsze niz z zapiętymi
A ja słyszałam, że kobieta ciężarna nie ma obowiązku zapinać pasów gdyż ryzyko związane ze śmiercią dziecka przy ostrym hamowaniu przeważa nad ryzykiem wypadku. To jak to w końcu jest wg naszego Prawa?