Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Witam piątkowo u mnie pogoda w sam raz nie za zimno nie za gorąco...ale ja chora:(wczoraj po południu rozłożylo mnie gorączko ponad 38st niesamowity ból kości i głowy.pojechałam na IP tam wyczekałam się ponad godzinę ledwo żyjąc.Przepisano mi NEOSINE,apap na goraczkę i wodę morską na katar i dziś już lepiej gorączki nie mam,ale oddychać nie mogę i jestem strasznie osłabiona przez tą goraczkę.Maj a ja chora:( mam nadzieję,że moja Córcia się nie zarazi.
    VSTI i HOPELIGHT trzymam kciuki
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeMay 25th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam :)
    Ale piszecie ,szok ,ledwo zawsze nadrabiam :D
    Witam nowe mamusie i gratuluje tym rozpakowanym :)
    Widze ze lista sie przedluza ,ale niech sie ktos pojawi po mnie :D
    Bylam na 59-tym miejscu ,a jestem teraz na 61-tym ;p
    --
    •  
      CommentAuthormkd
    • CommentTimeMay 25th 2012
     permalink
    jejku nie wiem czy to jakaś plaga szyjkowa czy lekarze są teraz jacyś przewrażliwieni. Ja mam wizytę we wtorek i znając mój organizm to szyjka będzie zamknięta na 4 spusty i długa że hoho.
    Aż jestem pod wrażeniem że mi nic jeszcze nie dolega :)

kasiek trzymam kciuki byś wytrzymała do poniedziałku, ide na drzemkę bo fel znów nam zafundował pobudkę o 6 rano.

a no i zrobiłam krok do przodu i wyciągnęłam pudła z małymi ciuszkami, jeszcze ich nie otworzyłam, ale już na mnie patrzą i mobilizują do powolnego działania.

miłego dnia
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Leneczko duzo zdrowka :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kasiek a podawanie insuliny chyba nie jest bolesne prawda? bo w tym penie jest taka cieniutka ta igielka, jak kiedys podawalam babci myslalam, ze sie zlamie :p

moj brzuch ostatnio tez stoi w miejscu, co nawet miara pokazuje i waga rowniez...
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    mkd: jejku nie wiem czy to jakaś plaga szyjkowa czy lekarze są teraz jacyś przewrażliwieni.

Też nie wiem, ale jak widzę, że kolejny tydzień mogę szaleć, sprzątać, uprawiać seks i nie dzieje się nic, to zaczynam podejrzewać to drugie :tongue:
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Witam sie i ja piatkowo, u nas zaczyna sie dlugi weekend :cool:
    Chcialabym wam sprzedac patent na spuchniecia, ktory odkrylam przypadkiem. Nogi mialam spuchniete juz od paru tygodni, rowniez rankiem, takze juz prawie zapomnialam, jak one normalnie wygladaja, do tego puchna mi dlonie - zwlaszcza w upaly.
    Ale dzis cud-miod nozki jak u baleriny :)
    Wczoraj wieczorem najadlam sie arbuza w sporych ilosciach i w nocy wstawalam jak zwykle co godzine-dwie do toalety (to akurat normalne u mnie...:devil:) ale za to nie po kropelce, tylko konkretnie tym razem, az sie zdziwilam. Tylko ciezko bylo mi wstawac z naprawde pelnym pecherzem, ale jakos dalam rade.
    A dzis niespodzianka! Znow mam swoje normalne stopy i kostki! :bigsmile::bigsmile: I kilo mniej na wadze
    :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Rzeczywiście...sporo nas z tą skracającą się szyjką... Dziewczyny macie jeszcze jakieś porady (nie siedzieć na pupie, unikać siadu skrzyżnego). Chyba tylko pozcja "horyzontalna" nam zostaje ???
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti szpital wojskowy z zach-pom to znam w Walczu:bigsmile:

dziewczyny czy ktoras z Was miala taki bezdech? bo ja sie boje ze umre ktorejs nocy jak to sie powtorzy:cry:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    BlueCactus: Dziewczyny macie jeszcze jakieś porady (nie siedzieć na pupie, unikać siadu skrzyżnego). Chyba tylko pozcja "horyzontalna" nam zostaje ???

Zależy od sytuacji i stopnia zaawansowania. Nie zawsze trzeba leżeć cały dzień, czasem wystarczy tylko sporo odpoczywać. Co jeszcze? Na pewno nie wolno dźwigać, wykonywać ciężkich prac domowych, chodzić dużo po schodach... A na odciążenie szyjki warto po kilka razy dziennie sobie pobyć w pozycji kolankowo-łokciowej, z pupą wypiętą do góry, szczególnie, jak się czuje, że dziecko zbyt mocno tam naciska. Bardzo pomaga.
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: kasiek a podawanie insuliny chyba nie jest bolesne prawda? bo w tym penie jest taka cieniutka ta igielka, jak kiedys podawalam babci myslalam, ze sie zlamie :

mnie osobiście insulina boli duuuużo mniej niż to kłucie w palec (praktycznie wcale, chyba, że sobie trafię gdzieś w nerwa w ręce to wtedy dość mocno tak szczypie jakby)

Kakai: dziewczyny czy ktoras z Was miala taki bezdech? bo ja sie boje ze umre ktorejs nocy jak to sie powtorzy

raz na USG, właśnie jak leżałam dłuższą chwilę na plecach....musisz nie dopuszczać do takich sytuacji po prostu, bo dziecko uciska już dość mocno
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: raz na USG, właśnie jak leżałam dłuższą chwilę na plecach....musisz nie dopuszczać do takich sytuacji po prostu, bo dziecko uciska już dość mocno

łapię sie na tym co noc, chyb a obloze się poduszkami zeby spac tylko na obku
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Kakai:
    dziewczyny czy ktoras z Was miala taki bezdech? bo ja sie boje ze umre ktorejs nocy jak to sie powtorzy

Kakai ,jak tak mialam z mala ,pod koniec w ciazy cos chyba w 36-37tc .
    Obudzilam sie i mowie do meza ze niemoge oddychac ,ze cos jest nietak ...
    Pojechalismy na IP i okazalo sie ze dziecko lezy mi na przeponie ,tak mocno uciskala...
    Lekarz powiedzial ze to nic niepookojacego ,zeby w takiej chwili zmienic pozycje ,probowac ,raz na jednym boku ,raz na drogim i dziecko zmieni pozycje :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Pomarańczka25: Kakai ,jak tak mialam z mala ,pod koniec w ciazy cos chyba w 36-27tc .Obudzilam sie i mowie do meza ze niemoge oddychac ,ze cos jest nietak ...Pojechalismy na IP i okazalo sie ze dziecko lezy mi na przeponie ,tak mocno uciskala...Lekarz powiedzial ze to nic niepookojacego ,zeby w takiej chwili zmienic pozycje ,probowac ,raz na jednym boku ,raz na drogim i dziecko zmieni pozycje :)

ufff, to bardzo mozliwe ze tam lezy, bo czuje go wysoko wlasnie:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Napewno ,niestresuj sie :))
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Cześć dziewczyny:)

Ja zaraz zbieram się po odbiór morfologii i moczu,zobaczymy co tam się przez 2 miesiące porobiło.
    Noc dzisiaj miałam ciężką,wszystko mnie boli,najgorzej te biodra;/
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    YPolly: Wczoraj wieczorem najadlam sie arbuza w sporych ilosciach

Ja najadłam się ogórków- one też sa moczopędne i też lepiej dzisiaj nogi wyglądają. :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    A arbuz jest moczopedny?Kurcze nawet nie wiedzialam...:cool:

Zaraz jade do przedszkola na przedstawienie hehe:boogie:
    Matko dziewczyny,ale sie zdziwilam,co tydzien podaje mezowi kurs euro i dziaiasj nie moglam uwierzyc.W wiekszosci stalo.4.19-4.19 a teraz 4.36:shocked: Maz zadowolony bo zarabia weuro:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kakai dokladnie w tym szpitalu jestem ;)

No to po wizycie, pan dr stwierdzil, ze ktg bardzo ladne, teraz czekam na badanie i chyba do domku :)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Cobraczek: A arbuz jest moczopedny?Kurcze nawet nie wiedzialam...

I to jak, podobnie truskawki :D
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    arbuza tez mi sie chce, ale przy cukrzycy chyba niewolno :|
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    mag_dre: Cobraczek: A arbuz jest moczopedny?Kurcze nawet nie wiedzialam...

I to jak, podobnie truskawki :D

Dokladnie :))
    A arbuz jest super na odchudzanie ,bo jest syty a sama woda :D
    --
  3.  permalink
    mag_dre: I to jak, podobnie truskawki :D

Aaaaa to dobrze:bigsmile: Dzisiaj na obiad kluchy z truskawkami:))) A jutro zaopatrze sie w arbuza:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A ja mam taką prośbę. Wiem, że gdzieś w którymś wątku było to poruszane, ale nie mogę znaleźć gdzie. Chodzi mi o tytuły książek z przygotowania do macierzyństwa, takie które są już sprawdzone i godne polecenia.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti to wiem ktory szpital:bigsmile: faktycznie ma dobre opinie, cala moja rodzina mieszka tam i dlatego wiem:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Dziewczyny...czyli lepiej na puchnięcie wpływają właśnie arbuzy i ogórki? Lepiej niż woda?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
  4.  permalink
    basia_87: A ja mam taką prośbę. Wiem, że gdzieś w którymś wątku było to poruszane, ale nie mogę znaleźć gdzie. Chodzi mi o tytuły książek z przygotowania do macierzyństwa, takie które są już sprawdzone i godne polecenia.

Mam i osobiscie polecam ''W oczekiwaniu na dziecko''.Kupilismy z mezem przy ciazy z Emilka i teraz tez sie przydaje:wink:

dla staraczek polecam rowniez w oczekiwaniu na ciaze,przeczytalam jednym tchem hehe:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsit: arbuza tez mi sie chce, ale przy cukrzycy chyba niewolno :|

no ma wysokie IG, ale ja ostatnio też miałam mega ochotę i jak już mi maż kupił to sobie jadłam np. na II śniadanie po takim małym kawałeczku 10-15 dag max i cukier był w porządku
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się piątkowo :cool: ja też dzisiaj o 15 idę na przedstawienie do córci do przedszkola, a od września moja mała duża dziewczynka już do szkoły idzie :shocked: czas leci szybko :bigsmile:

A ja się pochwalę dzisiaj zerwałam pierwszą truskawkę z własnej hodowli :bigsmile: zapach niesamowity!
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    basia_87: A ja mam taką prośbę. Wiem, że gdzieś w którymś wątku było to poruszane, ale nie mogę znaleźć gdzie. Chodzi mi o tytuły książek z przygotowania do macierzyństwa, takie które są już sprawdzone i godne polecenia.

To ten wątek: Najfajniejsza książka o macierzyństwie. :smile:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    jestem ciekawa kiedy mi sie poziom cukru po tych sterydach unormuje ;) bo na razie istne szalenstwo ;)

Ooo kakai mojego m. rodzina tez z stad pochodzi;) To pewnie moje rodzinne miasto tez kojarzysz, bo jadac z Poznania do Walcza trzeba przez nie przejechac ;)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witajcie
    To ja Wam powiem tak niewiedza jaką miałam w pierwszej ciąży była super.
    Od plamień p nadciśnienie nic oprócz tego co lek. mówił o konsekwencjach nie wiedziałam więcej , a i lek. zbyt nie dopytywałam.
    I pamiętam jak dziś 37tydz. jakieś rozwarcie na 1 palec - i tak szwagierki pytałam mamy , a w końcu na IP co to takiego wiedziałam ale co to ma z porodem - i u mnie akurat nic bo równo 40 tydz. i CC
    Teraz wiem o nadciśnieniu b. zagrażającym , szyjkach skracających, cukrzycy- która mimo ze gruba to mnie ominęła, pamiętam jak dziś po 75mg- po godz, 96 po 2 nie miałam robionej , potem tylko z moczu i krwi na czczo.
    Tylko tylko ja mam taki wew, spokój nie wiem jak to opisać- ale wiem mam nadzieje innej wersji nie ma -poprostu będzie dobrze i będą dwa 3-kg klocki aja będę się toczyć :rolling:

Treść doklejona: 25.05.12 10:01
    [quote=sysiajaw][/quote]

O ja własna truskawka m..... Mama wysyła mi leki i pytałam o krajowe truskawki nigdzie nie ma , a ja w Pl. będe dopiero w lipcu i na pewno już będzie po :confused:

Martynka jak ja przyjmą to od września szkoła - bo od 5 obowiązek wiec musiała by iść w styczniu( i tak biorą równe 5 i szkoła) a jak pójdzie we wrz. to troszkę języka załapie .

Treść doklejona: 25.05.12 10:04
    Kasiek a ja mam pytanie do Ciebie , czy jak mój tata dostał cukrzycy po 55roku życia(bez insuliny tylko tabl.) , uznaje się to za dziedziczne chodzi o mnie? bo pytali mnie lek.. tu o choroby w najbliższej rodzinie
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink

Ja mam do odsprzedania "ciaza dla bystrzakow "polecam :)
    http://allegro.pl/ciaza-dla-bystrzakow-promocja-wysylka-0-i2372698608.html
    20zl + koszt przesylki niewiem 6zl .
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    U mnie w mieście pełno truskawek, ale najbardziej mi ta z mojego krzaczka smakuje haha :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja jeszcze niewidzilam ,te holenderskie szklarniaki tak ,ale czekam na kaszubskie njsmaczniejsze :) Potrafie pojechac za Gdansk i na trasie kupowac przepyszne :)
    Mniam juz sie doczekac niemoge :)

Treść doklejona: 25.05.12 10:10
    Uciekam ,ide z mala na dwor nidlugo :)
    Podejrzewam ze odpale kompa po poludniu a tu bedzie z 5 stron ,jak niewiecej :)
    Milego dnia :)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Tobie również Pomarańczko pamiętaj o Czymś na głowę !!!!!!

Treść doklejona: 25.05.12 10:15
    [quote=sysiajaw][/quote] No to maja mam chyba źle patrzy ale ja wiem gdzie będą w Kce to napewno nie ale na wsi koło olkusza, ale co jak dziś paczke nadaje.

No tych hol. to się nie da są ohydne, czerwone,duże, w środku białe bez smaku zapachu i soku :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti Twoje miasto też kojarzę:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    edzia503: Kasiek a ja mam pytanie do Ciebie , czy jak mój tata dostał cukrzycy po 55roku życia(bez insuliny tylko tabl.) , uznaje się to za dziedziczne chodzi o mnie? bo pytali mnie lek.. tu o choroby w najbliższej rodzinie

ja bym powiedziała o cukrzycy taty - to, że tato jest póki co na tabletkach nie musi oznaczać, że nigdy nie będzie brał insuliny. W pierwszej ciąży pytali mnie o przypadki cukrzycy w rodzinie i w tym samym czasie mój tato był diagnozowany dopiero w tym kierunku bo mu wyszło podczas badań okresowych w pracy coś niepokojącego. Powiedziałam o tym lekarzowi i miałam wszędzie to w kartę wpisane, jako podejrzenie cukrzycy u ojca. Potem okazało się, że tato jednak cukrzycy nie ma. Więcej przypadków u mnie w rodzinie nie było, otyła nie jestem, nie mam problemów z ciśnieniem, ani też pod żadnym względem nie jestem w grupie ryzyka a mimo to już drugi raz walczę z cukrzycą....
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    _kasiek_ Ty masz tylko i aż tą ciążową cukrzycę ?
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    WYCHODZE! ;D z nakazem 3 tyg. lezenia ;D
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    magku: Dziewczyny...czyli lepiej na puchnięcie wpływają właśnie arbuzy i ogórki? Lepiej niż woda?

Działają moczopędnie, więc troszkę wody się pozbywasz. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Vsti :cheer:
    mag_dre - dziękuję za cierpliwość w odpowiadaniu na moje męczące pytania ;)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Vsti - gtarulacje! I masz dotrzymać do tego 18 czerwca - to jest piękny dzień, bo moje urodziny :devil:
    Ja sobie z kawką siedze na tarasie, sloneczko, wiaterek - normalnie bajka :smile: W ciąży ciesze sie każdym dniem i każdy dla mnie jest piękny! :cool:

Kochane, a na opuchniecia ponawiam moje doswiadczenia z pokrzywą! Co prawda pije ją juz chyba 3 miesiąc wiec opuchnięc nie zaliczyłam, oprócz niewielkich opuchnieć kostek i stóp wieczorem po długiejk podróży - a to było własnie wtedy gdy nie miałam mozliwosci tego dnia pić pokrzywy! Nie wiem, może sie tak po prostu nastawiłam, ale uwazam, ze pomaga.
    Ja wody nie znoszę, nie jestem w stanie wypić jednej szklanki dziennie - wiec się podłączam pod koleżanki bez pragnienia :wink:
    A pokrzywy robie sobie codziennie rano cały dzbanek (taki ok. 1,5 litra z IKEI) z 2 torebek pokrzywy i jak sie zaparzy porzadnie to tak przez cały dzień po trochu go wypijam - pytąłam wczoraj dietetyczki czy pokrzywy mozna dużo pić w ciaży, bo moja rodzinka w panike - ze tyle ziół! w ciaży nie mozna itp... a właśnie pokrzywę mozna, bo tez zawiera w sobie żelazo i ładniejsza morfologia!
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    magku: mag_dre - dziękuję za cierpliwość

Przyzwyczajona już jestem :swingin: a po drugie dobre takie ćwiczenie przed pojawieniem się małej na świecie :rolling::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Hahaha :swingin:
    Zatem ale mój mąż musi być wytrenowany w kwestii cierpliwości jak ma mnie taką męczącą każdego dnia :D Czasami zastanawiam się jak On ze mną wytrzymuje... :bigsmile: No ale miłość na szczęście nie wybiera... ;)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ulcia pokrzywa jest świetna na hemoglobinę, ja miałam pić ale jakoś mi to umknęło. Morfologię mam od początku ciąży idealna wręcz więc może dlatego zaniechałam. Dziś sobie zrobię z takiej świeżo zerwanej, żeby sprawdzić jak smakuje :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    penny: Dziś sobie zrobię z takiej świeżo zerwanej, żeby sprawdzić jak smakuje Oooo od: Ul_cia

Mo właśnie też mnie ciekawi taka swieżo zebrana, ale się jeszcze nie odważyłam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ulcia jak wypiję to opiszę ;)

magku: Hahaha
    Zatem ale mój mąż musi być wytrenowany w kwestii cierpliwości jak ma mnie taką męczącą każdego dnia :D

Co my się wymęczymy to nasze, niech słuchają i będą cierpliwi, taka ich rola :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    magku: _kasiek_ Ty masz tylko i aż tą ciążową cukrzycę ?

tak - mam "tylko" i aż te ciążową i mam nadzieje ze i po tej ciąży tak zostanie.....

Vsti: WYCHODZE! ;D z nakazem 3 tyg. lezenia ;D

SUPER :clap: dasz rade i pewnie jeszcze dłużej, zobaczysz :thumbup:
    --
  5.  permalink
    Dzień dobry :)

Się witam weekendowo :P Siedzę i pije kawkę sobie. Zaraz codzienny rytuał z tabletkami i na zakupki, w końcu :P

Treść doklejona: 25.05.12 11:15
    Vsti super, doleżysz do terminu w domku już ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.