A ja mam do was jeszcze jedno pytanie : jaki pęcherzyk może jeszcze znajdować się w macicy, bo jak lekarz robił mi usg to pokazał mi najpierw jakiś więkrzy pęcherzyk a ja nie pamiętam jak to nazwał ,a dopiero potem powiedział mi że to nie moje maleństwo i pokazał bąbelek z bijącym serduszkiem. Więc mam teraz pytanie co to jest ten drugi pęczerzyk - byłam wtedy w 6 tygadniu - dzidzia miała 5mm, a ten drugi pęcherzyk był znacznie większy i bardziej widoczny! Zamiast wtedy dobrze słuchać, albo jeszcze raz zapytać to teraz mni to dręczy - co to było????
Tadina u mnie w 5tc był tylko pęcherzyk. Nie było widac serduszka i lekarz powiedział że na 5tc to to jest wszystko co możemy zobaczyć. Serduszko dopiero widziałam w 9tc. Także nie przejmuj się i nie stresuj. Nie jest regułą że musi już być widoczne serduszko w 5tc. Sters niekorzystnie wpływa na dzidziołka. Iwa niestety nie mogę ci pomóc. Ale trzymam kciuki coby to się wchłonęło (o ile ma się to wchłonąć) i tez proszę mi się tu nie stresować
Witajcie! Właśnie oglądam moje zdjątko z 5 tygodnia(poczatku) i pęcherzyk ma prawie 8 mm serduszka jeszcze nie widać! Taka kulka! Następne będę miała za tydzień czyli w 7 tyg może juz będzie widać serducho!
młoda_żonka już wyjaśniam. W 8 tc miałam oznaczane przeciwciała Combsa (tak to się chyba pisze). Kazał mi to zrobić ginek jak mu pokazałam że mam Rh- a mój ślubny Rh+. W momencie robienia tych przeciwciał pani w labolatorium założyła mi książęczkę nazywa się to kart ciężarnej wymagającej stystmatycznej obserwacji serologicznej w przebiegu ciąży. Jest to cś innego niż karta ciąży którą zakłada ginekolog. I tam w tej karcie jest napisane: "kadydatka do Immunoprofilaktyki Globuliną Anty-D. Krew dziecka i matki natychmiast po porodzie kierować do badań kwalifilacyjnych w tym kierunku". I na tej podstawie po porodzie albo po poronieniu podają szczepionkę na te antyciała. I mam prykaz nosić tą ksiażeczkę z kartą ciąży. młoda_żonka a ty informowałs swojego ginka że masz Rh- a ślubny Rh+?
Iwa a jak u Ciebie z kawą? Możesz pić czy nie? Bo ja jak narazie nie odczówam niechęci..... Tylko strasznie mnie mdli po jedzeniu, przed jedzeniem .... non stop!
mnie tez mdli na okrągło, a zwłaszcza jak zaczynam odczuwać głód! niestety kawy nie piję już jakieś dwa tygodnie, po prostu nie mam na nią ochoty, nie żeby mnie mdliło ale nie mam smaka! Magg, a może ty odpowiesz na nurtując mnie pytanie które zadałam parę postów wcześniej.
Jeeeeestem! Dziewczyny mnie też strasznie mdli - jestem zmęczona a to dopiero początek! A mój M robi mi takie pyszne jedzonko i wogóle o NAS dba cio ja zrobię jak znowu pojedzie
Niooooooooo zimno było, a ja właśnie zabrałam czapę i normalnie nie żałowałam - Kochanie masz pozdrówki od mojego M i dziękuje wsim KOBITKOM, że mnie wspieracie!!!
Mag, no to jeszcze raz: A ja mam do was jeszcze jedno pytanie : jaki pęcherzyk może jeszcze znajdować się w macicy, bo jak lekarz robił mi usg to pokazał mi najpierw jakiś więkrzy pęcherzyk a ja nie pamiętam jak to nazwał ,a dopiero potem powiedział mi że to nie moje maleństwo i pokazał bąbelek z bijącym serduszkiem. Więc mam teraz pytanie co to jest ten drugi pęczerzyk - byłam wtedy w 6 tygadniu - dzidzia miała 5mm, a ten drugi pęcherzyk był znacznie większy i bardziej widoczny! Zamiast wtedy dobrze słuchać, albo jeszcze raz zapytać to teraz mni to dręczy - co to było????
hehehe :D Magg a ja mam troszku cialka tu i tam i nawet brzuszek troche taki mam jakbym byla juz w 4 miesiacu :P jestem ciekawa jak to u mnie bedzie widac :D
czesc mamuski, a ja mam dzis straszny ból juz nie wiem czy to plecy czy nerki bo boli mnie na wysokosci pępka ale od strony pleców, i jest to okropny ból i takie jakby skurcze czy cos takiego, miala któraś z was cóś takiego?? kawy tez nie pije, bo mi nie smakuje
ma wizytę 14 listopada to już poczekam, to nie było nic złego, ale teraz nie pamiętam co to! Zrozumiałam że to jakiś pęcherzyk i że się wchłonie, nawet na moim zdjęciu go nie ma bo lekarz tak je zrobił żeby nie zakłucał bąbelka http://republika.pl/nasza_dzidzia/
fajne zdjątko! moje jest mniejsze ale ja miałam w 4 tydz. 6 dzień więc chyba ma prawo być mniejszy... Iwa nie przejmuj się tym pujdziesz 15 to sie dowiesz po co się zamatwiać! myszorka a jakie ty zastrzyki brałaś?
a czy ja wiem czy to nudnosci :P poprostu ja jak cos zjem to jest dobze ale za chwilke tak do pol godzinki napada mnie taki głod jakbym tydzien nie jadła i starsznie skereca mnie w zoładku :P najczesciej rano i wieczorem :P rano jak wstaje to jem maslanego cherbatnika i juz tak jesc mi sie nie chce :P
Dobra KOCHANE Mamuśki zmykam zaraz! I do poniedziałku - jedziemy z M do rodzinki więc mnie nie będzie - dbajcie o siebie i MALUSZKI w brzuszkach , Całuję WAS moćććććććććććććććććććcno i ściskam - papapaapapa!!!
Magg u mnie juz teraz wszystko w porządku, biore magnez, feminatal, duphaston, ale ten ból pleców jest dziś okropny, dzwonilam do mojej gin mówi że to mogą być korzonki
papapa! Ja mam napady głodu a jak zjem to mi niedobrze! I mdli... i mam odruch wymiotny jak myję zęby! Pamiętam że przy pierwszej ciąży mialam tylko nudności rano zanim wstałam z łóżka a teraz to mam tak od 10 do 16 i okropnie mnie męczy.....