Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorendzi91
    • CommentTimeMar 25th 2014
     permalink
    wystraszylam sie jak nie wiem bo nie mam zadnych obajwow ciazowych no moze wilczy apetyt:)zreszta beta rosnie prawidlowo wiec chyba jest ok czekm teraz az bedzie bilo serducho:)wtedy bede spokojna:)
    -- p:
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Pandora, czemu tak często masz te wizyty?
    Takie standardowe, obowiązkowe badania na początku ciąży mocz, krew, glukoza, różne przeciwciała
    •  
      CommentAuthoreja86
     permalink
    Libra1610 mam to samo! To kłucie i pikanie w pipce ;-/ czasami aż sie zegne... No i jak macica teardnieje to tez mnie szyjka chyba boli :-/
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/klz98u697yycoenz.png[/img
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    a myślałam że to już zwiastuje poród i tylko ja tak mam :P Chociaż nie czuję się jeszcze w ogóle gotowa na poród. Przez całą ciążę chciałam żeby "to" było "już", a teraz im bliżej to mniej gotowa się czuję i boję się że nie dam sobie rady :P
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    dziewczyny wiecie może co z BrunetkąElegance bo od dłuższego czasu się nie odzywa....
    a ja mam nadzieję że do końca tygodnia urodzę bo ledwo chodzę ,dzięki bogu że moja Nikola jest grzeczna i potrafi ładnie się bawić lub oglądac bajki jak ja chcę odpocząć :)
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    endzi a kiedy masz USG?
    asia bo ja mam oddzielnie USG i wizyty. Na takiej radiodiagnostycznej jest tylko USG i wydruk, a na badania, skierowania itd muszę iść oddzielnie.
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Pewnie to dobrze znacie a moze niektore nie ale powiem wam ze ja bedac w 6 miesiacu ciazy nie mam takich smakow jak ma wlasnie moj maz... wyobrazcie sobie ze wlasnie smaze domowe frytki...
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Witajcie dziewczyny,

podczytuję was od jakiegoś czasu, ale zwlekałam z powitaniem dopóki lekarz nie założył karty ciąży. Dziś już jestem po USG, nasz drugi dzieć ma 2 cm i ma się znakomicie, więc będę wdzięczna jeśli ktoś mnie dopisze do listy z TP 29.10.2014 :)
    Mam nadzieję, że tym razem dotrwam do pierwszej piątki.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    oo Annie gratuluję:clap::cheer:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
    • CommentTimeMar 25th 2014 zmieniony
     permalink
    Annie dopisana do listy:) Gratulacje witamy serdecznie :D

1. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    2. helvetka - 26.03.2014
    3. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec), 3. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    4. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    5. dziewczyna600 - 03.04.2014
    6. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    7. nulla - 08.04.2014
    8. Libra1610 - 16.04.2014
    9. eja86 - 24.04.2014 (dziewczynka)
    10. jusiak - 29.04.2014 (dziewczynka)
    11. Tinamar - 6.05.2014 (chłopiec)
    12. Lesława - 16.05.2014 (chłopiec)
    13. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    14. CiastoMiłości - 25.05.2014
    15. Ewa1406 - 27.05.2014 (dziewczynka)
    16. zelkowa - 03.06.2014
    17. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    18. fitmama - 08.06.2014
    19. Evey84 - 10.06.2014
    20. justyn-rz - 25.06.2014 (chłopiec)
    21. P_Madzia - 28.06.2014 (chłopiec)
    22. Jaheira - 29.06.2014 (dziewczynka)
    23. PENNY - 1.07.2014 (dziewczynka)
    24. Karoolka - 8.07.2014 (dziewczynka)
    25. malgorzatka82 - 9.07.2014, 25. doti28 - 9.07.2014
    26. montever - 14.07.2014 (dziewczynka)
    27. Ariella - 18.07. 2014 (dziewczynka)
    28. Dii - 20.07.2014 (dziewczynka)
    29. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014 (chłopiec)
    30. Anka80 - 22.07.2014 (dziewczynka)
    31. Katiziie - 25.07.2014 (dziewczynka)
    32. KasiaTasia - 27.07.2014
    33. Jolcia1984 - 31.07.2014
    34. helva - 03.08.2014
    35. Anecia84 - 09.08.2014 (dziewczynka)
    36. endodar - 10.08.2014 (dziewczynka)
    37. Magdzikk10 - 14.08.2014
    38. bilia- 25.08.2014
    39. Osinek - 04.09.2014, 38. magiczka - 04.09.2014 (chłopiec)
    40. dagus84 - 10.09.2014
    41. KatekMuc - 15.09.2014 (chłopiec)
    42. sardynka85 - 18.09.2014
    43. zabkaa25 - 04.10.2014
    44. annie128 - 29.10.2014
    45. Klementynaaa -06.11.2014
    46. Yvoonne - 20.11.2014
    47. milka1984 - 21.11.2014
    48. endzi91 - 26.11.2014
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Katiziie, dziękuję:-)
    Annie-gratulacje:-)
    Hmm, też bym zjadła domowe frytki, ale póki co muszę zadowolić się kleikiem i kisielem, a uszami mi wychodzi.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    ma któraś kontakt z Natalią?na FB pisała że ma skierowanie do szpitala bo ktg wyszło niemrawo i nie czuje ruchów...
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeMar 26th 2014
     permalink
    nie ,ja miałam tylko przez forum...kurcze, oby wszystko było ok
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    I co tak cicho?
    Wie coś ktoś o Natalii?
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Ja dzis po ginie juz, szyjka na 3 cm trzyma mocno i na razie nic sie nie zapowiada zeby sie miala skracac, gin oficjalnie stwierdzil ze ciaza jest donoszna ;) do tego dzidzia wazy 2900 - to mozliwe zeby dzidz przybral pol kg w 2 tyg?
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No to gratulacje i niech jeszcze troszkę szyjka potrzyma :) myślę, że bardzo możliwe te pół kg:) Sama jestem w szoku jak w tydzień mój Maluch 200 gram przybrał ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Annie czekałam tu na Ciebie :bigsmile:
    Kurka no ciekawe co u Natalii... mam nadzieję, że wszystko ok i niebawem się tu odezwie ..

A ja rozpoczęłam dziś 27 tydzień, huraaaa, ostatnie trzy miesiące minęły mi migiem i oby kolejne też :bigsmile:
    Wczoraj segregowałam ubrania po Nadii i się spłakałam z trzy razy :wink: już nie mogę sie doczekać tego całego prania i przygotowywania w ostatnich tygodniach :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthormagiczka
     permalink
    A ja poproszę o dopisanie mi chłopczyka:) Wczoraj byłam na USG i będzie drugi Łobuz:)
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
    • CommentTimeMar 26th 2014 zmieniony
     permalink
    My też po usg :) maluszek ma się dobrze, ale nie chciał się pokazać :) lekarz dalej obstawia dziewczynke bo chłopcy tak nie siedzą :) więc dalej nie wiemy :) i coraz bardziej jest mi to obojętne, cieszę się przede wszystkim ze jest zdrowe :)))

Gratuluje nowym ciężarówkom :)
    Trzymam kciuki z Natalie, mam nadzieję, ze wszystko jest w porządku :(((
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Ja juz oficjalnie chciałam dołaczyć :bigsmile: Dziś widziałam moją kropeczkę z bijącym serduszkiem :)))))))
    Wstępny termin 20.11 :D

:)
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Gratulacje nowym przyszlym mamusiom ;) dzis mnie wzielo na wspominki jak to wpisywalam sie na liste i wszystkie dziewczyny podawaly wtedy termin na kwiecien i maj, a teraz podajecie listopad! Nawet nie wiem kiedy ten czas zlecial... ;)
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    My już po prenatalnym, a więc mamy 100 % baby ważącej 360 g. Więc proszę o dopisanie u mnie dziewczynki i poprawienie daty porodu na 09.08.2014r. bo na samym początku błędnie podałam 10.08.:bigsmile:
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    To było moje marzenie mieć termin na maj.... Ale przelaciały "3 maje" zanim nasze dzieciątko zdecydowało sie do nas przyjść :)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Martwię się o Natalie...Nikt nie ma do niej numeru tel czy kontaktu z przyjaciółkami?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    czerwinka: Martwię się o Natalie...Nikt nie ma do niej numeru tel czy kontaktu z przyjaciółkami?

ale czemu sie martwisz?:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Bo była wczoraj na ktg i wyszło chyba nie za dobrze oraz podobno nie czuła ruchów. Dostała skierowanie do szpitala i nie mamy od niej wieści żadnych.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Jakoś tak jak przeczytałam na FB że nie czuję ruchów jakoś tak mi dziwnie...od wczoraj milczy...oby wszystko było dobrze. ..
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ojej to nic nie wiedziałam, bo nie mam jej fb ani waszych, w takim razie mam nadzieje ze wszystko ok u niej
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    ja mam ją na fejsie bo zamawiałam od niej biżuterię i polubiłam jej funpage :wink:
    --
  1.  permalink
    Gratulacje wszystkim nowym mamusia :flowers:
    Nas jutro z rana czeka krzywa cukrowa :neutral: bleeee
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ostatnio czuję często takie jakby napieranie na szyjkę. Nie tylko jak np dużo chodzę...
    To normalne na tym etapie? Nie za szybko?
    Gina mam w piątek dopiero i tak się zastanawiam.
    Mieszkam na 4 piętrze i codziennie wchodze po schodach minimum 2 razy. Obawiam się czy to nie przez to przypadkiem...
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Magiczka, Ynoonne, Anecia84 zmiany na liscie naniesione... mam nadzieje ze nie pokrecilam bo z telefonu pisalam.:bigsmile:
    Yvoonne chyba pamietam cie ze staraczek... :D ciesze sie ze dołączyłas do nas :D

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 26.03.14 22:06</span>
    AniaaaaaaaaM84 współczuje to jest takie fuuujjj... ale ja tez chyba dostane sierowanie na to jak pojde w kwietniu na wizyte.... :shocked: :cry:
    puki co jutro ide po skierowanie na mocz i morfologie bo w sumie gin nie chce wynikow na kwiecien, ale ja sama postanowilam zrobic bo jestem ciekawa jak tam moja krew...
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ewa czuje to samo i nawet nie wiaze tego z ruchem s mam go sporo, a raczej z coraz wiekszym dzieckiem ktore roznie sie rozpycha, momentemi mam wrazenie ze mi ta szyjka nie wytrzyma:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Milo czytac ze przybywają nowe mamy.:flowers:
    za "moich" czasow na liscie było około 52 osoby i to była prawie stała wartosc :)teraz tez tak jest prawie.
    Kciuki za Natalię!
    sliwson moze masz nisko ułozonego maluszka, u mnie tez napierała córka na szyjkę i miałam nakaz leżenia
    ( to wchodzenie po schodach jest niefajne-warto zwolnic, ja smigałam a potem musialam swoje wyleżec...nie mowie ze tak u Ciebie ale
    to jakis sygnał...to napieranie
    Wiecie, juz pisałam ale Brunetka mi sie trollem wydawała, jesli nie jest tak to kajam się pokornie :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    A mi coraz bardziej siada kręgosłup :/ dzisiaj rehabilitant Miśka polecił mi kinesiotaping - może macie jakieś doświadczenia z tym czymś?

Dorit jeśli Brunetka nie była trollem to osobiście jej współczuję, bo więkzzego pitolenia niż jej to chyba na tym forum nie czytałam :cool:
    --
  2.  permalink
    I doczekałam się TEGO dnia. Dzisiaj o 16 śmigam na pierwszą wizytę. Mam nadzieję, że serce będzie biło jak dzwon :D
    --
    •  
      CommentAuthordagus84
    • CommentTimeMar 27th 2014
     permalink
    Klementyna - trzymam kciuki!!!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    sardynka85: Dorit jeśli Brunetka nie była trollem to osobiście jej współczuję, bo więkzzego pitolenia niż jej to chyba na tym forum nie czytałam

Oj niestety :neutral: dała swojego czasu "popis" na Galerii brzuchowej.... i od tego czasu ucichła.

Kurcze czy nadal nigdzie się Natalia nie odezwała ? Na fb, pisała do niej jakaś przyjaciółka ? Martwię się :neutral:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    PENNY: Kurcze czy nadal nigdzie się Natalia nie odezwała ? Na fb, pisała do niej jakaś przyjaciółka ? Martwię się

Też sie o nią martwię,nie mam z nią kontaktu,pod kartą też nic nie pisze...:confused:
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    Libra1610: to mozliwe zeby dzidz przybral pol kg w 2 tyg?

no jak najbardziej możliwe, na końcówce maluchy najwięcej przybierają i to zazwyczaj jest powód zaskoczenia, gdy rodzimy większe dziecko niż się spodziawałyśmy:wink:

klementynaaa i ja trzymam kciuki za serducho!

yvoonne super wieści! gratulacje!

kurcze zmartwiłyście mnie natalia, oby wszystko było ok:confused:

ja zaczynam ostatni trymestr:jumping: boshe jak ten czas leci! czas zebym zaczęła kompletować wyprawkę:bigsmile: aczkolwiek stwierdzam, ze w drugiej ciązy szału zakupowego brak:tongue:

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Natalia i Klementyna trzymam za Was kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorLesława
    • CommentTimeMar 27th 2014 zmieniony
     permalink
    Klementyna, trzymam kciuki! Usłyszenie po raz pierwszy serduszka to coś niesamowitego! To chyba pierwszy moment, kiedy dociera do kobiety, że nosi w sobie nowe życie :)

Yvoonne, gratulacje!

Ewa, ja z kolei czuję cały czas kłucie jakby w okolicach szyjki. No i we wtorek na wizycie u gina okazało się, że już mi się skróciła - mam nakaz bezwzględnego leżenia plus leki. Mam nadzieję, że dotrzymam chociaż do Świąt, bo wtedy będzie ok. 36 tydzień.
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Katiziie: Yvoonne chyba pamietam cie ze staraczek... :D ciesze sie ze dołączyłas do nas :D

Tak, ja się przed dluższy czas przewijałam na wątkach dla staraczek ;)
    Bardzo miło byc w końcu na TEJ liście :) Bardzo wam dziękuję za przyjęcie :)))))))))))
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Lesława: Ewa, ja z kolei czuję cały czas kłucie jakby w okolicach szyjki. No i we wtorek na wizycie u gina okazało się, że już mi się skróciła - mam nakaz bezwzględnego leżenia plus leki. Mam nadzieję, że dotrzymam chociaż do Świąt, bo wtedy będzie ok. 36 tydzień.

O kurczę... Ale bardzo Ci się skróciła? A jak malec w brzuszku? Przybrał?

Ja jutro mam wizytę o 10.00 i zobaczę jak moja urosła. A wiercipięta z niej niesamowita jest. Brzuch tylko mi lata. Czasem jest to aż nieprzyjemne...
    --
    •  
      CommentAuthorLesława
    • CommentTimeMar 27th 2014 zmieniony
     permalink
    Ewa, lekarz określił, że skróciła się "trochę". A czy Maluszek przybrał okaże się w poniedziałek. Martwi mnie jednak obwód mojego brzucha, który zamiast się zwiększać - maleje... Czekam zatem cierpliwie do poniedziałkowego usg, które mam nadzieję wyjaśni już ostatecznie, co się dzieje.
    •  
      CommentAuthoreja86
     permalink
    Ewa, tez mam taka wiercipietke w brzuchu ;-) Wszędzie czytam, ze teraz ruchy dziecka bedą mniej intensywne bo miejsca nie ma a moja uwypukla mój brzuch na wszystkie strony aż czasami krzykne ;-) haha:bigsmile::bigsmile:
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/klz98u697yycoenz.png[/img
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Martwi mnie jednak obwód mojego brzucha, który zamiast się zwiększać - maleje... Czekam zatem cierpliwie do poniedziałkowego usg, które mam nadzieję wyjaśni już ostatecznie, co się dzieje.

Może maluszek zmienił pozycje, stąd brzuszek wydaje się mniejszy :) albo zjadłaś mniej/więcej. Nie martw się będzie dobrze, to że dzidziuś jest mały nie znaczy, że coś jest nie tak. Ja urodzilam zdrowego chłopca na 2650 g w 39 tc. Problemy szyjkowe też są mi dobrze znane. Dotrwacie do terminu. Zaciskam mocno kciuki!
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorLesława
     permalink
    Hopelight, dzięki za słowa otuchy! Oby się sprawdziły :)
    •  
      CommentAuthordynamitka
     permalink
    albo mierzysz cały czas w tym samym miejscy i się opuścił :)
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Lesława, mi od 32 tygodnia brzuszek nic nie urósł, a dzidzia przybrała kilogram, więc nie martw się niczym :)

Tak samo z moją szyjką, w 29 tyg zaczęła się skracać, lekarz nastraszył wcześniejszym porodem, a teraz zamiast się skracać do porodu, to się wydłuża, więc spokojnie :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.