Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbilia
    • CommentTimeMar 30th 2014
     permalink
    Milka, zgadzam się z Sardynką...
    Jedna z moich koleżanek w 6t4dc też nie maiła widocznego zarodka ale doktorka nie brała pod uwagę że ona zawsze miała długie i nieregularne cykle. Na następnej wizycie wszystko było już ok i u ciebie pewnie tez tak będzie. Kciuki! I nie martw się na zapas!
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Natalia, gratulacje :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Dziekuje dziewczyny :) to bardzo mile...
    Igor nadal zachwycony siostrą nawet ja nasladuje np: idzie do lozeczka mowie mu ze Jagoda spi, to on wskakuje w swoje lozko i udaje ze spi :)
    albo ona kwęka on tez - slodkie to :) i tylko Agoda Agoda i Agoda, jak wypowiemy jej imie to biegnie do lozeczka :)

maz w nocy o 1 pojechal po czopki (mialam recepte) wyobrazcie sobie, ze majaczylam ze zmeczenia i bolu...
    3ego mam zdjecie szwu....

no i ...
    nigdy nie przyszlo mi namysl, ze bede musiala kogos prosic o pomoc czy wsparcie, kiedy moglam sama pomagalam...
    musze w przyszlym tygodniu zbadac dzieciakom serce jest to koszt 500zl ;/ niestety koniec miesiaca i nie bardzo mam aby tyle wyrzucic...
    dlatego zapraszam i zachecam Was na moja wyprzedaz bizuterii ktora robie sama, wszystko jest po 10zl moze akurat szukacie pomyslu na prezent dla znajomych, czy rodziny... bylabym zoobowiazana... mimo bolu, koncentruje sie na tym, aby cos zarobic... aby niczego nie brakowalo moim dzieciom...

chwilowy kryzys...
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.749380081761759.1073741841.531012850265151&type=1
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    KatekMuc - ja też tak mam :( Właśnie dzisiaj mnie załapała taka migrena, że myślałam że zejdę. Miałam mdłości, odbijało mi się i myślałam, że już sama pójdę zwymiotować bo nie dam dłużej rady. Ja po prostu zaciemniam sypialnie, każę być mężowi cicho, jakąś pieluchę z amolem na czoło i próbuję zasnąć... Dzisiaj po 2h godz. męczarni mi się udało. Jakaś godz. snu i było mi od razu lepiej. Ale już do końca dnia jestem nie do życia :((((( Raz na jakiś czas mam tak ni z tego ni z owego :(

Natalia - a w jaki sposób można coś zamówić ? Bardzo "słodka" ta biżuteria :) Super !

endzi91 - ja nie miałam prawie cały pierwszy trymestr żadnych objawów. Na tym wczesnym etapie to tylko zdjęcie z USG mi przypominało, że jestem w ciąży.

milka1984 - będzie dobrze ! Trzymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorasiunia899
     permalink
    nataliaa_ nic się nie martw nazbieramy dla dzieciaczków !
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    dzieki dziewczyny, tylko ze ja dobrze wiem kiedy byla owu i dzis jest w zasadzie prawidlowo moze minus 2 dni czyli 6 tydz skonczony, no ale wiadomo, sprzet tam fatalny. takze czekam do srody i mam nadzieje ze bedzie zarodek. na razie na szczescie nie plamie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Osinek: Natalia - a w jaki sposób można coś zamówić ? Bardzo "słodka" ta biżuteria :) Super !

Wystarczy, ze pod rzecza ktora Cie interesuje napiszesz 'biore' i skontaktujesz sie na fb ze mna na priv...
    wszystko robie sama, dzis mam naprawde powera, jade na czopku :) i jak tylko Igor zasnie biore sie za lepienie... naprawde dla mnie to relaks a teraz tym bardziej, ze musze pomoc swoim dzieciom... bo chyba umre jak si enie dowiem... mimoz e byly badane podczas ciazy i Igor po ciazy... to jednak chce dla wlasnego spokoju... ze zrobilam wszystko (mialam siostre ktora miala 'dla mnie nie znana' wade serca i zmarla po 7dniach....) Igor mial kontrol jak mial 15miesiecy bylo dobrze...ale dla swietego spokoju chce go przebadac ponownie teraz u polecanego specjalisty odplatnie... termin jest juz na za tydzien i chocbym miala wygrzebac kase z podziemi to wygrzebie...
    dziekuje za zainteresowanie
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    katek ja też cierpię na migreny, szczególnie uciążliwe były w pierwszym trymestrze, jak łapały to trzymały 2-3 dni
    Mi pomagało podobnie jak Osinkowi, zaciemnienie pokoju, cisza i okład na głowę (stymże ja stosowałam albo zimny okład albo plaster chłodzący), do tego niestety paracetamol (polecił mi lekarz, żebym kupiła taki zwykły, nawet nie apap, bez żadnych składników dodatkowych), bo bez procha nie pomagało. Brałam maksymalnie 2 tabletki na dobę i jakoś dawałam radę.
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Nataliaa, jeny co to za badanie takie drogie?
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeMar 30th 2014 zmieniony
     permalink
    Nataliaa skoro u Igora w 15 mc było wszystko z serduchem ok, to czemu chcesz mu powtarzać echo? Kurcze u nas wystarczyło, że znaleziono strunę rzekomą w sercu i mamy chodzić na kontrolę raz na rok- dwa lata (tylko na pierwszym badaniu byłam prywatnie, chociaż wiedziałam, że to nic pilnego bo dawno byłoby wykryte, ale że akurat dostaliśmy skierowanie ze szpitala to przyspieszyliśmy wizytę teraz normalnie biorę skierowanie na nfz i czekam w kolejce)
    A u Jagody też na pewno wszystko ok :) Jakby było coś nie tak to lekarze dawno by to wysłuchali stetoskopem...a skoro miała robione usg (echo?) w ciąży to wszelakie wady zagrażające życiu również by wykryto już wtedy

Rozumiem rodzinną traumę, ale weź pod uwagę, że wtedy jednak czasy i technika były zupełnie inne i na pewno Twoja mama nie mogła liczyć na tak szczegółowe usg w trakcie ciąży jakie można mieć obecnie...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Milka ja miałam dokładnie tę samą sytuację-brak widocznego zarodka na kiepskim sprzęcie w poradni na NFZ(całe szczęście ciąża prowadzona też prywatnie i wiedziałam że zarodek jest na miejscu).jeszcze zrype od gina dostałam ze tak szybko przychodzę na pierwszą wizytę,że niedługo to zaraz po stosunku będziemy przychodzić :confused: a na kolejnej wizycie było już pięknie pikające serdunio
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeMar 31st 2014
     permalink
    Jezu Natala drgie to badanie. Nie możesz na nfz? Ja z Misią chodzę na takie badania od urodzenia i zawsze miałam za darmochę.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 31.03.14 09:11</span>
    chce go przebadac ponownie teraz u polecanego specjalisty odplatnie... termin jest juz na za tydzien i chocbym miala wygrzebac kase z podziemi to wygrzebie...
    aaaa doczytałam, rozumiem... Oby wszystko było dobrze.
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    wrzucam tu nasza liste zeby nam nie zaginela:)
    jak tam nasza pierwsza 5?

1. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec), 1. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    2. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    3. dziewczyna600 - 03.04.2014
    4. nulla - 08.04.2014
    5. Libra1610 - 16.04.2014
    6. eja86 - 24.04.2014 (dziewczynka)
    7. jusiak - 29.04.2014 (dziewczynka)
    8. Tinamar - 6.05.2014 (chłopiec)
    9. Lesława - 16.05.2014 (chłopiec)
    10. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    11. CiastoMiłości - 25.05.2014
    12. Ewa1406 - 27.05.2014 (dziewczynka)
    13. zelkowa - 03.06.2014
    14. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    15. fitmama - 08.06.2014
    16. Evey84 - 10.06.2014
    17. justyn-rz - 25.06.2014 (chłopiec)
    18. P_Madzia - 28.06.2014 (chłopiec)
    19. Jaheira - 29.06.2014 (dziewczynka)
    20. PENNY - 1.07.2014 (dziewczynka)
    21. Karoolka - 8.07.2014 (dziewczynka)
    22. malgorzatka82 - 9.07.2014, 22. doti28 - 9.07.2014
    23. montever - 14.07.2014 (dziewczynka)
    24. Ariella - 18.07. 2014 (dziewczynka)
    25. Dii - 20.07.2014 (dziewczynka)
    26. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014 (chłopiec)
    27. Anka80 - 22.07.2014 (dziewczynka)
    28. Katiziie - 25.07.2014 (dziewczynka)
    29. KasiaTasia - 27.07.2014
    30. Jolcia1984 - 31.07.2014
    31. helva - 03.08.2014
    32. Anecia84 - 09.08.2014 (dziewczynka)
    33. endodar - 10.08.2014 (dziewczynka)
    34. Magdzikk10 - 14.08.2014
    35. bilia- 25.08.2014
    36. Osinek - 04.09.2014, 36. magiczka - 04.09.2014 (chłopiec)
    37. dagus84 - 10.09.2014
    38. KatekMuc - 15.09.2014 (chłopiec)
    39. sardynka85 - 18.09.2014
    40. zabkaa25 - 04.10.2014
    41. annie128 - 29.10.2014
    42. marylove - 4.11.2014
    43. Klementynaaa -06.11.2014
    44. Yvoonne - 20.11.2014
    45. milka1984 - 21.11.2014
    46. endzi91 - 26.11.2014
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Ja co prawda zamykam pierwszą piątkę, ale w niej jestem :D

U mnie ani widu, ani słychu porodu - czasem coś przykurczy tylko, ale tak lekko, że to z pewnością tylko macica ćwiczy :) Do tego mam meeeega ochotę na słodkie i aż się boję wagi :P Wczoraj byłam z Męzem w dolince na spacerze kilkukilometrowym i nawet mam jeszcze jakąś formę, ale nie zauważyłam, żeby na skurcze ten ruch wpłynął, za to się dotleniłam, poprzebywałam na słońcu - bajka :) W ogole te ostatnie dni w ciaży mi źle nie upływają, mam dużo energii i góry mogę przenosić, a z drugiej strony już bym chciala maluszka przy sobie :)
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Jeeezu! Ja 12 jestem.
    --
    •  
      CommentAuthorpuelka
     permalink
    Hej witam się w dniu terminu! Malemu najwyraźniej sie nie spieszy, a ja robię wszystko zeby juz urodzic ;) Ciągle chodze, w domu wymyslam zajęcia na stojaco, wieczorami skacze na pilce i masujemy sutki :bigsmile: Efektow na razie brak. Czasem pobolewa podbrzusze i tyle. Jutro mam wizyte i ktg, takze zobaczymy! Chyba Staś czeka na pierwsze miejsce :devil:
    -- [
    •  
      CommentAuthorLibra1610
    • CommentTimeMar 31st 2014 zmieniony
     permalink
    Puelka, ja dziś wchodząc na Twoją kartę myślałam że Ty już po, ale potem doczytałam :) Czyli jak widać odejście czopa o niczym nie świadczy, więc teraz już nie będę wypatrywac swojego, bo to i tak nie jest wyznacznik zbliżającego się porodu, jak sądzę po Twoim przypadku :) A Stasiowi jak widać dobrze w brzuszku :)
    --
    •  
      CommentAuthorpuelka
     permalink
    Dokładnie Libra, mi ten czop odszedł w zeszłym tyg, po badaniu ginekologicznym, no i od tego czasu się nie ruszyło, jesli chodzi o biegunkę, która zwiastuje poród, to u mnie tez już od tygodnia, ale to wynika z obniżenia się Małego, po prostu czuję straszny ucisk na jelita i pęcherz. Także pozostaje mi czekać na właściwe skurcze, szkoda że po odejściu tego czopa nie można pobaraszkować z mężem może by wtedy pomogło :wink:
    -- [
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    po odejściu czopa już nie można współżyć?
    --
    •  
      CommentAuthorefcia81
     permalink
    Czesc dziewczyny. Ja z forum weteranek. Oficjalnie zeby nie zapeszac jeszcze sie nie zglaszam do przyszlych mamusiek bo moja beta ma dla mnie AŻ a dla ciazy dopiero 86 :-) napiszcie mi prosze kiedy umowic sie na usg zeby zobaczyc moja kropeczke? Nie chcialabym za wczesnie ale jak wiecie nie moge sie doczekac.
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    wydaje mi się że 7 tydzien to dopiero bedzie widać coś konkretnego :)
    --
    •  
      CommentAuthorpuelka
     permalink
    Libra no względu na ryzyko jakiejś infekcji lepiej nie współżyć, ten czop chroni właśnie przed przenikaniem bakterii i in. drobnoustrojów do macicy... No niestety :/

efcia ja na pierwszej wizycie byłam w 25 dniu fazy lutealnej i było widać, ale tylko pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe, a zarodek z serduszkiem zobaczyliśmy po 2 tyg. od tej wizyty (to był 8tydz). Warto powtórzyć bete po 48h. Przyjmuje się też że pęcherzyk ciążowy widać przy becie powyżej 1500 :) Powodzenia! Trzymam kciuki :)
    -- [
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    Ja po odejściu czopa współżyłam, a za parę godzin odeszły mi wody. Infekcji brak.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Pp odejściu wod nie należy współżyć.bez czopa można przecież.bo jak by sie to miało di rozruszania akcji porodowej jakby nie można było?:wink:
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    hej dziewczyny dzisiaj zobaczylam u siebie taki zołty sluz nie wiem czy sie martwic jestem w 7 tc nic mnie nie swedzi nie piecze czy taki sluz jest ok?
    -- p:
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    endzi - sluz w ciazy moze byc rozny, jak nie ma dziwnego zapachu i nic cie nie swedzi to pewnie jest ok
    efcia - ja bylam dzis w 6t3d i zarodek ma 3mm i bijace serce! ale mi ulzylo. wczoraj lekarka w szpitalu nie znalazla w ogole zarodka(poszlam bo plamilam). dzis plamienie sie powtorzylo wiec poszlam juz do mojego gina i mam duphaston brac a tak to na razie w porzadku, jak ja sie ciesze :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Mi śluz też w pewnym momencie wydawał się bardziej żółtawy, więc myślę, że jest ok :)
    efcia ja byłam w 6t4d i też już było serduszko. To chyba zależy od bety, mówi się (i to jest duże uogólnienie oczywiście), że serce widać przy becie 10 000-15 000. Ale tak jak piszą dziewczyny, teraz to powtórz betę żeby zobaczyć przyrost.

Ja dziś poszłam na USG, bo miałam dość silne bóle podbrzusza. Wszystko ok, dzidzia ma 16,3mm. Bóle są podobno od tego, że zaczęło mi się tyłozgięcie prostować.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeMar 31st 2014 zmieniony
     permalink
    Ja w 5t2d ciąży z Miśkiem miałam betę 18000, dwa dni później na usg nie było jeszcze cech żywego zarodka (zarodek 1,2mm bez akcji serca), zatem bywa różnie :)

Osobiście jestem za tym, żeby z usg spokojnie poczekać do skończonego 7tc (o ile nic się nie dzieje of kors)...bo wcześniej różnie bywa i jak jest ok to dobrze, ale jak czegoś nie widać to się człowiek niepotrzebnie stresuje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    Ja byłam w 6tyg 2dn i ledwo zarodek byl doszczegalny, zależy kiedy owulka była.
    A jeśli chodzi o śluz, to miałam długo zielony a badania wychodziły super.
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    dzieki dziewczyny usg mam 9 kwietnia to bedzie 8 tydzien wiec juz serduszko powinno byc nie moge sie doczekac:)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 31.03.14 21:56</span>
    wtedy chyba dopiero uwierze ze jestem w ciazy:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Milka cieszę się i gratuluję :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    milka no gratuluję!!! Widzę, że wraca nam "stara" ekipa!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Ja byłam w połowie 6 tyg i był zarodek 3mm i bijące serduszko. Ale owulacja u mnie była bardzo wcześnie bo już w 11dc ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Dii: Widzę, że wraca nam "stara" ekipa!

Właśnie maiłam to samo napisać :bigsmile::bigsmile:

Milka - super wieści!!!
    Teraz już oficjalnie gratuluję!!!
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    milka super! gratulacje!
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
    • CommentTimeApr 1st 2014
     permalink
    dziekuje dziewczyny, ja az nie moge uwierzyc. mam nadzieje ze dalej bedzie dobrze i ze spokojnie wytrwam do konca ciazy.
    dii - no a my to bedziemy mialy taka sama roznice miedzy dziecmi i obie zmajstrowalysmy rodzenstwo w okolicach 1 urodzin chlopakow :) ciekawe czy bede miala to szczescie i bedzie coreczka, to moje wielkie marzenie. wiadomo, najwazniejsze zeby zdrowe bylo ale corcia to mi sie marzy
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorefcia81
     permalink
    Dziekuje dziewczyny zatem uzbrajam sie w cierpliwosc :-) bete oczywiscie powtorze. Owulke mialam 12dc ale tak jak radzicie poczekam do 7tc. W takim razie melduje sie u was jak zobacze serduszko:-)
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    no to u mnie objawy sie zaczely - muli mnie od rana i srednio mi fajnie na zoladku, zmeczona jestem strasznie mimo ze 8g spalam bez pobudki i na nic nie mam sil, ogolem czuje sie fatalnie ale ciesze sie z tego bo to dobry znak hehe. trzymam kciuki za czolowke listy :)
    -- [/url]
    • CommentAuthorMagdzikk10
    • CommentTimeApr 1st 2014 zmieniony
     permalink
    Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję już rozpakowanym :)

Nam już połóweczka minęła a razem z nią dopadły mnie złe myśli i obawy :( że może być coś nie tak, czy dzidzia się rusza, że brzuszek za mały itp.... do lekarz idę dopiero 7 kwietnia i po prostu wariuje straszliwie :(
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Dziewczyny, dziś miałam dość dziwną sytuację... Po nocy miałam całą mokrą bieliznę :confused:
    Co prawda biorę luteinę, ale to na pewno nie była ona. Luteina jest biała i nie wypływa w takiej ilości. Wizytę mam dopiero za tydzień. Czy to normalne? Co to mogło być?
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Yvoonne- mam tak samo. Dużo wodnistego śluzu. Miałam tak też z synem więc póki co nie zawracam sobie głowy. U mnie są dni, że śluz jest gęsty, a innym razem woda, ale zawsze jest go dużo. Nie martw się na zapas. To na pewno nie wody- z tego co kojarzę jesteś na początku, a wód na początku ciąży nie ma takich ilości.
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Tak, jestem na początku. Dopiero 7tydz.
    Trochę się zdziwiłam bo to była czysta woda. Nawet nie śluz. Wizytę mam za tydzień i na pewno o tym wspomnę, tak dla świętego spokoju :)
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    Magdzikk - u mnie te same obawy,... nie czuję jeszcze ruchów dziecka i cały czas się zastanawiam jak tam maluszek się miewa... :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Yvoonne- wody to to nie są na 200% bo na tym etapie to jeszcze ich jest bardzo malutko (w 9tc ok 5-10ml)...pewnie śluz wzmożony, ale niech lekarz sprawdzi czy nie infekcja

Osinek a z ruchami (a raczej ich brakiem) mam tak samo...ale dzisiaj wizyta u gina, więc zobaczę co tam u lokatora słychać :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Yvoonne: Dziewczyny, dziś miałam dość dziwną sytuację... Po nocy miałam całą mokrą bieliznę :confused:

ja na początku miałam takie fontanny, że szok :) Chlustało ze mnie dosłownie :) Norma :)
    --
    •  
      CommentAuthorhelvetka
     permalink
    Cześć dziewczyny! Dziękuję bardzo za gratulacje :bigsmile:
    Od niedzieli jesteśmy już w domku. Byłam w szpitalu zaledwie 3 dni, a mam wrażenie jakby minęło co najmniej pół roku.. tyle się wydarzyło. Tak jak Natalia czuje się bardzo obolała po operacji. Ale jak spojrzę na moją malutką istotkę to wszystko przestaje być ważne :)))

Trzymam kciuki i życzę powodzenia wszystkim przyszłym mamusiom :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej!

patrze na liste i strach mnie oblatuje......:shocked::shocked:

jutro mam wizytę, dowiem cię co u małego:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Kakai a dopiero patrzyłam jak miałaś 20 tydzień... Zasuwa czas piorunem:wink: (apropo wózka - siostra się nie namyśliła niestety...)

milka Tob ie zaczęły się takie objawy jak u mnie były tym razem, bo z Kacprem to zero!
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    A ja dzis po pobraniu krwi na morfologie jakas slaba jestem jakby mi tam z 2 litry spuścili heheh... ale to chyba przez to ze musialam wczesniej niz zwykle wstac i Maja mnie wymeczyla spacerem bo biegala trzymając mnie za reke wiec musialam za nia szybkim krokiem gonic... kregosłup jak zawsze mnie boli :(
    w czwartek mam wizyte u gin ale na usg dopiero bede sie umawiac... a tak bym juz chciala zobaczyc co tam u dzidzi słychac:wink:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    a ja dzisiaj byłam na glukozie 75 masakra jakie to niedobre !
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.