Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorQuelle
    • CommentTimeMay 17th 2014
     permalink
    Ciasto gratuluje ,porod jak marzenie :wink:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Porod prawie tak szybki jak mój. :bigsmile: tylko moj wywolany. Ale ten z córka jak marzenie. Gratuluję
    •  
      CommentAuthordynamitka
     permalink
    Dobrze ze są jeszcze takie kobietki co rodzą w tak krótkim czasie ;) GRATULUJE;)
    --
    •  
      CommentAuthordynamitka
    • CommentTimeMay 17th 2014 zmieniony
     permalink
    A Ja wczoraj miałam USG genetyczne i wszystko OK ;))))))))))))))
    Pan doktor powiedział ze na 80% bedzie moja wymarzona dziewczynka ;))))))))))))))
    Byliśmy z moim młodym fajnie opowiadał to co widział na monitorze: tata widzisz ? Tam sie światełka pojawiły ;). Na co lekarz powiedział ze to serduszko a młody serduszko????? Dziwne......
    Lekarz zmienil mi datę porodu niestety mój okres trwa ponad 40 dni i cieżko ustalić termin.... Z młodym tez miałam ten problem..... Wiec zmienił na 20 listopada ale powiedział ze nawet 15 nie byłby pomyłka ..... Ehhhhh i bądź to mądry jak na początku ustalili 24........
    Cieszę sie ze wszystko OK o dacie pogadam z moja lekarka zobaczymy
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Ciasto gratuluje!!
    --
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    Ciasto gratuluję! Poród jak marzenie :)

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    Ciasto, gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ojej jak cudnie Ciasto!!
    --
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    Jak się czują przyszłe mamusie, które są w ostatnich tygodniach ciąży?

U mnie dziś ciężka noc, ciągle się budziłam, od 2 do 4 nie spałam w ogóle :( mały się wiercił i nie dał mamie odpocząć. Kolejna pobudka o 8 i brak jakiejkolwiek perspektywy na dalszy sen, było mi tak strasznie niedobrze :( W ogóle jakieś takie gorsze samopoczucie mnie dopadło: mdłości, zatkany nos i brak sił :(

A jak jest z Wami?

Czy obniżył Wam się już brzuszek i odszedł czop śluzowy? Ja mam wrażenie jakby brzuch się obniżał, ale sama nie wiem czy sobie tego po prostu nie wkręcam.

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    Milka powodzenia! zaciskam mocno kciuki, za Was!

Zabka bardzo mi przykro, ale liczę na twój jak najszybszy powrót na listę!

ciasto gratulacje niezmierne! ja też mam traumę lekką po pierwszym porodzie więc dałaś mi nadzieję:wink:duzo zdrówka dla was i samych przespanych nocek:bigsmile:

hopelight i penny
    z tego wynika, ze my z tych samych stron Polski jesteśmy:smile:

Katizie ile tych butelek zakupiłaś? Ja na razie kupię 1, gdyby byla potrzeba to zawsze mozna podskoczyc do sklepu:wink:Tylko ze ja przyzwyczajona do tommy tipee jestem po doświadczeniu z Mikołajem. smoczki tez góra 2 kupię, bo moze sie okazac że kształt nie podejdzie i trzeba będzie szukac z innych firm.

A ja po wczorajszej wizycie mam wieści niezbyt specjalne. Ostatni tydzień w biegu i lekkim stresie, dojezdzanie do szpitala do syna i tamtejszy pobyt dał sie we znaki niestety. Szyjka skrócona, trochę rozwarta. Na szczęście kanał rodny wciąż zamknięty, główka już na dole, ale nie naciska mocno na szyjkę tylko lekko balatuje. Następna wizyta 30,05 i do tego czasu przez nastepne 2 tygodnie mam sie oszczędzać i odpoczywać, a potem to mam juz zielone światło dla porodu. Trochę sie przeraziłam tymi słowami, bo jakas taka jeszcze nie gotowa się czuję:neutral: No i melduję, ze torba do szpitala juz spakowana, apap tylko muszę dokupic, w razie gdyby polożne skąpiły przeciwbólowych. no i głupia jestem, ale powiem ze jednak trochę sie boję:confused: JA O dziwo spię bardzo dobrze, mimo tego ze latam non stop do wc na siku, ale za to zgaga ostatnio mi często dokucza no i ucisk to juz na zołądek chyba jest bo wczoraj nawet mi niedobrze było,mysłałam ze już pawika strzelę.Brzuch jeszcze nie opadł, bo ulgi przy oddychaniu nie czuję. moja sesja photo znów odłożona z powodu deszczu na 1 czerwca:cry: mam nadzieję, ze dotrwam!

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorleoncja
     permalink
    Witajcie Przyszłe i świeżo rozpakowane Mamuśki !
    Za namową Haniutkiej postanowiłam i ja dołączyć do Was :) Po wielu latach i długiej, ciężkiej drodze (poronienie, 2 nieudane próby IVF, leczenie nie wiadomo czego ?) udało nam się naturalnie i jestem obecnie w połowie ciąży.
    Spodziewamy się chłopca- Maćka. Termin na 1.10. Proszę o dopisanie mnie na listę :)
    Ponieważ to nasze pierwsze dziecko, będę spragniona każdej wiedzy i rady odnośnie wyprawki, po jaki wózek? i co kupić koniecznie, gdzie itp. ;) Nie chcę przesadzać, ale rozsądnie podejść do tematu ;)
    Gratulacje dla Ciastka - no taki poród można sobie tylko wymarzyć
    :smile:
    Zabko, życzę dużo siły i również bardzo mocno wierzę w to, że doczekacie rodzeństwa dla syna.
    Pozdrawiam Mamuśki z deszczowej nadal Małopolski.
    Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ciasto to super :)
    Ja się czuję na prawdę średnio, nos zapchany to mam właśnie gdzieś od 34tc , nie mam kataru ale ciężko mi się oddycha jakbym miała wszystko spuchnięte tam. Przez spojenie połączone z bólem kręgosłupa chce mi się płakać ,szczególnie przy przekręcaniu, budzę się kilka razy w nocy na przekręcanie i siusiu ale wczoraj i dzisiaj spałam z przerwami do 9.00 jak nigdy.A teraz siedzę i chyba szyjka mnie kłuje albo to są lekkie skurcze, nie wiem hahahah ale miłe to nie jest
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    leoncja witaj!
    Co do wszystkich Twoich pytań, to miałam tak samo, też pierwsza ciążą, też po różnych przejściach i leczeniu.... ja bardzo dużo wiedzy zebrałam czytając starsze wpisy na temacie "wyprawkowym" i np. na "wózkowym" - tutaj też czasami dziewczyny dzielą się informacjami co zakupiły i co się sprawdza :-) ale oczywiście ile osób tyle opinii.
    Tak więc powodzenia, połowa ciąży to idealny moment żeby zacząć o wszystkim myśleć, zbierać kaskę i rzeczy dla synka!
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Hej dziewczyny. Jestem właśnie po usg i jestem nie usatysfakcjonowana! Niebyło drugiego monitora więc nic nie wwidziałam i nawet nie mam zdjęcia twarzyczki! Nic! Chyba jeszcze na 4d gdzieś skoczę a przy okazji skontroluję wynik.
    Po pierwsze Madzia się przekręciła i teraz główką jest na górze...Mam nadzieję że jeszcze się odwróci...:sad:
    Po drugie z badania wyszło, że nerki są z nieznacznym poszerzeniem układu moczowego. Wskazał kontrolę. O co tu chodzi?
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Ciasto gratuluję
    Marze o takim porodzie.

Ja po wczorajszej wizycie nie wiem nic. Szyjka zasiniona, macica rozpuchniona, na usg jajniki prawidłowe, brak płynów w jamie i za macica, to akurat dobre wiadomości. W macicy nie znslazla pęcherzyka, choć po dłuższym gmeraniu stwierdziła że widać jakąś plamke, miejsce gdzie powinien pojawić się pecherzyk.
    Z Adim już widziałam 4 mm pechcerzyk w tym samym czasie. Beta nawet pewnie była niższa. I to mnie trochę zaniepokoilo. Wizyta za 10 dni ale nie wiem czy wytrzymama, czy nie umówić szie w przyszły piątek przed moim wyjazdem.
    życzę powodzenia mamuskom
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ojej! Z tego wszystkiego nie zauważyłam. Ciasto gratuluję!
    --
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    CiastoMiłości dołączam i ja do gratulacji. :crazy::cheer:
    1,5 h i 4 parte brzmi jak fragment marzenia każdej przyszłej rodzącej a biorąc pod uwagę ile strasznych historii porodowych nasłuchałam się od koleżanek w pracy to aż miło poczytać o tak szybkim i sprawnym porodzie.
    Leo cieszę się że się zdecydowałaś dołączyć :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    ostatnio na szkole rodzenia miałam filmy z porodów w różnych pozycjach i wyglądało to straaaaaasznie :shocked::shocked: ale pocieszacie mnie, ze można i szybko urodzić :)
    Ja nie dość ze mnie piecze i swedzi (na szczęście już mniej) to mam jakiegoś dola i wrażenie ze coś pójdzie nie tak :( takie uczucie niepokoju o maluszka. Wypominam sobie, ze tak się cieszę, tyle rzeczy dla malucha w domu a może coś się jeszcze nie udać :( wiem... głupia jestem.... odzywa się moja paranoja nabyta przez lata starań :(
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Osinek te myśli i lęki są normalne, naturalne, ja nie bałam się drugiego porodu w sensie bólu tylko czy maluchowi nic nie będzie, bo wiadomo może być różnie, a na to wpływu nie mamy. Musisz wierzyć że będzie dobrze i zgodnie z planem za kilka m-cy przytulisz zdrowego, pięknego malucha
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Osinku, ty z Wrocławia tak? Potrzebujesz, żebym przyjechała i kopnęła Cię w zadek? ;)
    Jesteś w 24tc- raduj się! Nawet jak cię swędzi ;)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Dziewczyny polećcie mi w Warszawie tanie i nie drogie:wink: usg 3/4D... Mam lekarza co robi usg za 200 zł. i wiem, że to jest taka normalna cena, ale czy da się taniej?
    No i dziwnie mam wrażenie, że teraz Madzia ma główkę na dole, bo na dole czułam czkawkę. Czy to możliwe?
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Osinku, ja wyslę do ciebie mojego męża... Idealnie byście się zgrali w tych obawach. Ja już czasami nie mogę z nim. Wiem, że on też przeżywa bo długo się staraliśmy i rok temu cieszylismy się z ciązy, która okazała się tylko pustym jajem. Ale do cholery juz jest 14tc. Dziecko jest zdrowe, silne i duże. Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze.
    A jego - poczekajmy, aż się urodzi - doprowadza mnie do szału!!!
    Na szczęście jak zobaczył malucha na usg i usłyszał od lekarza, że wszystko jest w porządku to się troche ogarnął. Przecież to on powinien mnie wspierać i uspokajać a nie ja jego.

Noo, wyżaliłam wam się trochę...
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Wiecie co obawy porodowe i obawy o maluszka są chyba zupełnie naturalne...
    Ja cholernie boję się porodu bo jestem straszny cienias i mam niski próg wytrzymałości na ból ale i z Karolkiem i teraz myślę sobie, że zniosę wszystko - byle tylko z maluszkiem było ok.
    I musimy wierzyć ze będzie. :bigsmile:
    .
    Dii: No i dziwnie mam wrażenie, że teraz Madzia ma główkę na dole, bo na dole czułam czkawkę. Czy to możliwe?

Ja myślę że możliwe.
    Madzia ma jeszcze troszkę miejsca więc może sobie fikołki poczyniać i obracać się w te i we wte :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Osinku widzę ze razem będziemy przeżywać ciążę i później poród;) a,może urodzimy razem;)
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Jeszcze mi się nasunęlo jedno pytanie. Czy odczuwacie jakieś bole w pachwinach? Mi się zdarza dość silny i nagły ból podczas wstawania np z pozycji siedzącej. Dziwny i rwący ból. Dziś aż mnie zgięlo tak mnie zabolało. I to promieniuje aż w stronę brzucha. Mam nadzieje,ze to tylko więzadła.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Yvoonne to normalne. Ja tak też miałam i mam czasem do tej pory jak się za szybko zerwę, więc po prostu uważaj:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Dii ja jestem z Warszawy ale niestety poniżej 200zł nie jestem w stanie nić polecić. Sama miałam poleconych kilku lekarzy - wszędzie cena była 200, 220 lub 250zł. W sumie wybrałam najdroższą opcję za 250zł, ale to z uwagi na to, że to było w klinice specjalizującej się w rozpoznawaniu wad serca i innych płodu, bardzo kameralne podejście, bardzo dobra lekarka. Miałam w sumie 3 razy to USG za te 250zł, bo moja córka nie chciała współpracować i musiałam kilka razy w wracać, najpierw po 2 tygodniach, potem tego samego dnia rano i wieczorem.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ojej... No to się nalatałaś! Ja to się zastanawiam w takim razie nad dr Makowskim (robił mi usg z Kacprem pierwsze i drugie) albo nad dr Salam Salti ( robił usg z Kacprem te właśnie trzecie i 4D). Jeden i drugi lekarz ok, ten drugi chyba dłużej wykonuje to usg no i u obu po 200zł... Ehhh... Chyba między nimi będę wybierała... Dzięki za info:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Dii to fajnie, że polecasz też dr Salam Salti, bo ta jego przychodnia USG jest koło mnie na Pradze :-) i mam do niego spacerkiem, a nie wiem czy nie będę musiała iść prywatnie na to trzecie USG w 32tyg, bo mój lekarz prowadzący nie zapisał mnie jeszcze, a wizytę mam dopiero w 32tyg i może już nie być terminów (prowadzę ciążę na NFZ, bo lekarz jest super) ...
    Dr Makowskiego też mi polecała jedna znajoma - także wydaje mi się, że dobrze wybrałaś.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Cieszę się:bigsmile: Ja robiłam usg u Salama Salti jeszcze zanim dostałam skierowanie :wink: Ale ok:bigsmile: Polecam i pewnie do niego pójdę:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Yvoonne: Jeszcze mi się nasunęlo jedno pytanie. Czy odczuwacie jakieś bole w pachwinach?

Takie bóle są normalne.
    Najczęściej jest to związane z rozciąganiem się więzadeł macicy.
    --
    • CommentAuthorkarolciat
     permalink
    Dziewczyny, jak długo mogą się pojawiać "ciągnące" bóle w ciąży?
    Z Krysią wszystko było intensywne, ale mam wrażenie, że krótkie, do jakiegoś 8 tygodnia.
    Potem czułam się dobrze.
    A teraz senna specjalnie nie jestem, piersi nie są tak obrzęknięte i bolesne jak za pierwszym razem.
    Brzuch wydawało mi się, że przeszedł, a tu od wczoraj wieczorem znów epizody z ciągnięciem, tak jakby bóle jajników czy coś?
    Nie jest to ciągłe, pojawia się co jakiś czas w ciągu dnia, ale wywołało u mnie nieco niepokoju.
    Nie sądziłam, że to się tak szybko zapomina. Okazuje się, że z pierwszej ciży wcale nie pamiętam tak dużo.
    Wizytę mam za tydzień, 24.05.
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeMay 18th 2014
     permalink
    Mi często te ciągnięcia się powtarzały , szczególnie w przełomach tygodni tj dziecko się rozpychało więc te mięśnie ciągnęły
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
    • CommentTimeMay 18th 2014 zmieniony
     permalink
    Dzieki dziewczyny! Wiem, ze panikuje :( jeszcze w nocy zaliczylismy pogotowie :( wstalam o 2 do wc i idac taki bol mnie zlapal podbrzusza ze się zgiełam :( jakoś udało mi się dojść do łóżka. Trzymał tak ze 3 min. Nie wiedziałam co się dzieję. Potem zaczęłam sie tak trzasc ze masakara :( myślałam ze to dlatego ze się zdenerwowałam ale przez ponad godz nie mogłam się uspokoić. Bolało mnie podbrzusze a ja jeszcze bardziej je napinałam :( postanowilismy pojechać. Na szczęście jest ok wszystko. Zbadali wypuścili do domu. Dalej boli mnie podbrzusze ale już mniej i tylko po bokach. Nie wiem co to było, ale nigdy w życiu tak się nie balam :( maluszek harcuje więc wszystko będzie dobrze :)

Nie to, ze ja jestem jakaś straszna pesymistka... po prostu dopadają mnie takie doły z obawami :( ale wierzę ze wszystko będzie dobrze i codziennie wizualizuje sobie szczęśliwy poród :)

Katek, może tak :)
    Yvonnee, właśnie ja dzisiaj mam takie bóle w pachwinach, ciągnące az na boki brzucha. Ale do nich już się przyzwyczaiłam :)
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Ja się właśnie wczoraj dosc porządnie wystraszylam. Bo żeby to tylko złapał mnie ból. Mnie tak zarwalo, ze zgięlo mnie w pół. Przez chwile powietrza mnie mogłam złapać. Wszystko mi się napielo. Zaczął boleć brzuch. Położyłam się i przez jakiś czas ciezko mi się było ruszyć. na szczęście przeszło wiec mam nadzieje ze to faktycznie tak zareagowaly tak więzadła na zbyt nagły ruch.
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    No właśnie ja tak żeby mnie az zgielo, zrobiło mi się słabo nie miałam :( ale to nie byl bol pachwinowy tylko miesni podbrzusza. Najgorzej jest, ze mi zawsze tak trudno opisać co się dzieje. Moj mąż mnie pytał, ze musze mu powiedzieć co mnie boli a ja nie wiedziałam jak :( po prostu czułam, ze coś jest nie tak.

Yvonnee, taki klujacy bol przy ruchu - wstawaniu, przekrecaniu się - w wiezadlach jest chyba w normie. Tylko nigdy tak mocno az mnie nie zabolalo. Czasami sobie stekam i jecze jak nie mogę się ruszyć, ale jest to znośne.

dzisiaj jest lepiej. Dzieciątko fika więc ja sie uspokajam żeby go bardziej nie stresowac :)
    --
    •  
      CommentAuthordynamitka
     permalink
    [quote=Osinek][/quote] dobrze ze z dzidzia wszystko OK ale musiałaś sie przestraszyć współczuje ;/

Ja mam takie pytanie, jestem z Łodzi i tak sie zastanawiam czy byłaby możliwość jakoś sie spotkać? Może niekoniecznie w Łodzi no może nie w Londynie ;) co wy na to ?
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Ja też wczoraj byłam na izbie z tym twardnieniem podbrzusza. Jeszcze mam jakieś dziwne uczucie parcia na pochwę? od kilku dni. Sama nie wiem, jak to wytłumaczyć, jakbym miała rozwarcie ;/ Miała któraś z Was coś takiego? Lekarz mnie zbadał i niby wszystko ok, szyjka krótka, ok. 1,5 cm, ale powiedział, że widocznie taką miałam od początku. Reszta była ok, ale chciał mnie zostawić na kilka dni, dogadaliśmy się, że blisko mieszkam, więc jakby coś, to wrócę. W każdym razie mam pytanie, czy duphaston można brać z przerwami? Bo brałam na początku ciąży, potem przestałam na jakieś dwa mies, a wczoraj lekarz kazał znowu brać duphaston i nospę.

Osinek, jak ja wiem, co czujesz... Ja też nigdy nie porafię wytłumaczyć, co mi dolega... Coś jest nie tak i już.

Ten ciągnący ból w pachwinach lub okolicach jajników, to ponoć normalne, też tak mam, aż czasem budzi mnie w nocy, jak się przeciągam przez sen...

Co z tym duphastonem? Co sądzicie?
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Oczywiście ze możesz brać i go bierz. Ja w marcu trafiłam z krwawieniem do szpitala, i już jakiś czas nie brałam duphastonu i w szpitalu podawano mi go i nospe. Po wyjściu ze szpitala brałam.go jeszcze 2 tyg. Także bez obaw
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Dzięki, łykam w takim razie.

Dziewczyny, a szyjka 1,5 cm w 15 tyg ciąży to nie jest za krótka...? Nie wiem, jaka była np. na ostatniej wizycie, lekarz nie mówił, że coś jest nie tak, ale myślicie, że jak miałam genetyczne półtora tyg temu, to ona mogła się skrócić jakoś niepokojąco?

Paranoję mam dziś znowu... :( nienawidzę takich dni :( Za oknem świeci słoneczko, a ja leżę i ryczę, mam jakieś czarne myśli, do tego złowrogie sny dziś w nocy i o... :((((((
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    asia, nie wiem jaka norma powinna być, ale chyba nie musisz się denerwować, jesteś pod stałą opieką lekarza i być może te 1,5 cm to nic. nam się wydaje, że coś się dzieje nie tak i nie dziwie się Tobie że się martwisz, ale gdyby było coś nie tak to lekarz by powiedział. Oszczędzaj się kochana i nie zamartwiaj, będzie dobrze.

Suwaczek z babyboom.pl

Treść doklejona: 18.05.14 17:14
    osinek i asia co do wytłumaczenia co nam dolega... przyłączam się. czuję że coś jest nie tak jak zawsze, ale nie potrafię tego wytłumaczyć...

a propo tego, po obiadku położyłam się na drzemeczkę i poczułam kłucie w podbrzuszu i pachwinie. do tego jak chodze to czuję taki nacisk na pęcherz. mam nadzieję że mój synuś jeszcze się nie pcha na świat, musi wytrzymać do 38 tyg, czyli jeszcze dwa tyg.!

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    Myślę, ze ten ból w nocy to byl z mocnego rozciagania. Dzisiaj chodzę w pół zgieta tak mnie pachwiny i podbrzusze ciągnie :(
    <strong>dynamitka</strong>, ja bym się chętnie spotkała ale do Łodzi nie dojadę :(

Dobrze, ze ja nie jestem sama z tymi odczuciami! Ze Wy też tak macie.... już czułam się trochę jak wariatka :(
    --
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    Musimy pamiętać, że w razie wątpliwości zawsze możemy podjechać do szpitala i oni się tam nami zajmą (jeśli chodzi o kobiety w ciąży to oni się o nas boją). Nie jesteśmy wariatkami, jesteśmy kobietami które boją się o zdrowie swoich dzieci :)

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Wiecie może o co może chodzić z tym nieznacznie poszerzonym układem moczowym? Podobno to się.normuje po porodzie w większości przypadków.
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    1,5 cm to szyjka krótka dobrze by było wiedzieć jaką miałaś by zobaczyć czy się nie skraca więc skontroluj to za jakiś tydzień ale nie panikuj bo jeżeli jest twarda i zamknięta to też może być to twoja uroda, na wszelki wypadek oszczędzaj się ;)
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    To może Wrocław? Ja jestem chętna na jakąś kawkę w mieście :)
    --
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    karolciat mnie takie bóle podbrzusza i ciągniecie po bokach uspokaja. Co prawda jak mnie bardzo mocno i długo boli to gin kazał mi brać no-spę ale nic mnie tak nie cieszy jak świadomość że nasze maleństwo rośnie i się rozpycha.
    Dziś też mam gorszy dzień ale to chyba pogoda tak działa. Albo śpię, albo się martwię. Do tego mam dziś problem z przyjmowaniem pokarmu - każdy kęs ciąży mi na żołądku niemiłosiernie.
    Mam pytanie do tych które robią sobie zastrzyki przeciwzakrzepowe i/lub biorą leki przeciwzakrzepowe. Od czasu do czasu pojawia się u mnie bardzo malutkie plamienie. Ostatniej nocy ok 01.00 było tego trochę więcej i nie powiem żebym się nie wystraszyła. Kiedyś lekarz w szpitalu mówił że to po lekach przeciwzakrzepowych. Czy któraś z Was też tak ma?
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Justyn-rz pytalas wczesniej ile kupilam butelek i smoczkow... butelka jedna a smoczki dwa taki dwupak.
    Ciasto gratuluje;) porod jak marzenie:)

Co do listy to nie zrobie teraz aktualizacji bo jestem na telefonie... pozatym niemam na to sily bo wlasnie leze i odpoczywam po dwudniowym weselu... potanczylam troche dzidzia pobuszowala tak ze az brzuch bolal od energicznych ruchow ale to przez glosna muzyke. Ide spac.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorMa_Rita
     permalink
    Dobry wieczór :) Mam pytanie czy któraś z Was miała może w ciąży polipa doczesnowego i plamienia?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Haniutka ja przez cala druga ciaze bralam clexan nigdy nie plamilam.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.