Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeDec 13th 2006
     permalink
    Izuniu pochfal sie brzuszkiem :) jakies zdjecie czy cos :)) a mnie tes juz lkko widac brzuszek :P nistety narazie zauwazam to ja i moj małzonek :P bo w ubraniu jesio nie widac :)

Dawno mnie nie bylo :P ale teraz necik juz mam i nareszcie bede ma bierząco :) zuza a jak tam twoje starania??:)
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    ech kfiatuszek w trakcie , zobacz mój wykres bo tam istne cuda się dzieją.
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    nom zeczywiscie cuda :) a moze cud ??:) swiateczny cud :)
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    ha ha dobre kfiatuszek , na Cud to bym raczej nie liczyła :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    jak bylas grzeczna to ci moze Mikołaj cos przyniesie :))
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 13th 2006 zmieniony
     permalink
    myszorko tyle ze ty farbowalas juz w 2 trymstrze a to ponoc jest juz ok :) a zreszta dbanie o siebie to nie sa koniecznie farbowane wlosy przeciez, jest wiele innych sposobow by byc zadbana i piekna :wink:

babyphat - dzieki za fachowa wypowiedz, przynajmniej nie wyszlo ze bredze od rzeczy :)
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Izunia słońce całuję Cię mocno i oba maluszki :kissing:
    AniuM nie bradzisz trzeba dmuchać na zimne, oprócz farbowania czytałam też o malowaniu paznokci, nawet zmywaniu w rękawiczkach żeby nie zaszkodzić maleństwu wszystko przedostaje się do krwiobiegu przez skórę- niestety! Chuchajmy, dmuchajmy a potem bedziemy się cieszyć!
    Buziaczki dla "nowych" mamusiek!
    --
  1.  permalink
    nie no laski jak coś może przedostać się do krwi przez skóre???????
    błagam was
    mam kumpelke która przez całą ciąże ma akryle i wszystko jest ok
  2.  permalink
    Zonko- a uwazasz, ze nie może się przedostać nic przez skórę? To co powiesz chociazby na plastry hormonalne? ;)
    Jeżeli koleżanki bobas ma się dobrze, nalezy się tylko cieszyć ;) Przeciez nikt nie mówi, ze po założeniu tipsów czy ufarbowaniu włosów dziecko urodzi się z wadami. Jednak po co narażac nasze wyczekane i wytęsknione dzieciaczki na kontakt z taką iloscią substancji chemicznych? Nie wierzę, ze któras z nas nie wytrzyma 3 miesięcy bez farbowania włosów. A co do tipsów...Nie lepiej zadbac o własne paznokcie? Te wszystkie akryle jakoś przyprawiają mnie o dreszcze.
    Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorbabyphat
    • CommentTimeDec 14th 2006 zmieniony
     permalink
    Młoda_żonko niestety to prawda, przez skórę przedostaje się wiele różnych substancji. Skóra jest warstwą ochronną niestety nie jest tak doskonała, żeby nic szkodliwego przez nią nie przeszło. Dokładnie tak samo przechodzą składniki pielęgnacyjne, korzystne jak i szkodliwe, czy nawet toksyczne:smile:
  3.  permalink
    róbie jak chcecie ja nie zamierzam popadać w paranoje
    zresztą farbuje włoski u fryzjera i zapachy nie są tak strasznie uciążliwe przynajm,niej mnie nie przeszkadzają
    nie każdy może zadbać o własne paznokcie np jesli je obgryza i nie mów mi że można przestać bo to gorszy nałóg niż palenie
    próbowałam już wszystkiego niestety jedynym dobrym pomysłem było zaklejenie ich
    teraz już nie mam tipsów z finansowych względów
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeDec 14th 2006
     permalink
    młoda zonko a jak tam dzieciaczek ??:) rosnie ??:P a brzuszek ??:P jestem ciekawa kiedy zaczyna sie taki brzucholek uwidaczniac :P ja juz bym chciala miec kuleczke takom fajnom :P
    --
  4.  permalink
    no rosnie rosnie
    fajnie tak jest
    zobaczysz kfiatuszku juz niedługo jak ci wywali to się zdziwisz:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeDec 15th 2006
     permalink
    ja mam taka nadzieje ;))
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Cześć kobietki!
    U mnie też już trochę widać brzunio ! :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    witam
    a ja to już mam całkiem okrągły brzuszek, musze rzepy przyszyc do spodni, jedne ciazowe sobie kupilam, i chcialabym jeszcze jakas sukienke, ale ceny ubran dla ciężarnych są straszne.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Ciąża = luksus.
    --
  5.  permalink
    no myszorka masz racje ceny są zabójcze
    chociaż ceny spodni są ok ja np w takich cenach muszę kupować np dzinsy ok 200,- ponieważ tylko takie mają długie nogawki a ja mam z tym największy problem
    bluzeczki są cholernie drogie a przydałyby się z 3
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeDec 16th 2006 zmieniony
     permalink
    Witam dziewczyny, gorąco was wszystkie pozdrawiam, ściskam i całuję!:grouphug::kissing:
    Długo mnie nie było na forum, bo razem z dzidzią chorowaliśmy, przeziębienie przez które dostałam zwolnienie do Świąt przeobraziło się w ostrą grypę, gorączka, ostry katar i straszny ból gardła! :cry: W głowie mi chuczało i ledwo na oczy widziałam! Całymi dniami leżeliśmy, wygrzewaliśmy się i wypacaliśmy popijając litry cherbaty z midem i cytryną, mleko z masłem i miodem, sok z czarnej pożeczki, syrop z czosnku i cebuli! Na szczęście udało się uniknąc przyjmowania antybiotyków i innych nie zalecanych leków!:bigsmile:
    Ale teraz już jest znacznie lepiej, od wczoraj pomału wychodzę na spacerki, a dziś byłam w sklepiku i kupiłam parę ciuszków dla ciężarnych (2 pary spodni 2 bluzeczki, specjalną bieliznę i rajstopy), bo mam już całkiem spory brzuszek i już żadne spodnie nie chciały się zapiąć, ale przytyłam na wdze tylko niecały kilogram - dziwne! Ale wcześniej troszkę schudłam, mioałam kiepskie wyniki i do tego ta choroba!:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeDec 16th 2006
     permalink
    Moja dzidzia czuje się bardzo dobrze, serduszko pięknie bije, a ona rośnie coraz bardziej, od dzisiaj czuję takie dziwne jakby motylki w brzuchu, jakby maleństwo się ruszało, czyżby to pierwsze wyczuwalne przez mamusię ruchy dzidzi!:cheer::clap: Cudne uczucie! Przechodzimy właśnie 18 tydzień.:swingin:
    Samopoczucie nienajgorsze! Dużo odpoczywaliśmy także jest OK!
    Trzymajcie się wszystkie przyszłe mamusie!:thumbup::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
    • CommentTimeDec 16th 2006
     permalink
    ja tez miałam takie odczucie przy pierwszych ruchach takie łaskotanie motylka, ech a potem to się przeobraziły w prawdziwe kuksańce , że przez skórę było widać.
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
    • CommentTimeDec 17th 2006
     permalink
    czesc
    jak tam nastrój przed świętami? bo u mnie super, nie moge sie doczekać jutra bo mam usg 3d, dzidzia się ładnie rusza i są to faktycznie jakby motylki albo rybki w brzuchu,
    młoda zonka a gdzie robiłas zakupy ciążowe, bo ja się wybieram do H&M, a w katowicach jak bylam to nic ciekawe a byl to sklep typowo dla ciężarnych
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeDec 18th 2006
     permalink
    W sobotę w Wyborczej będzie "Przewodnik po szpitalach położniczych".
    --
  6.  permalink
    Dzięki Amazonko- bezcenna wiadomośc :)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    24 marca był podobny dodatek o ślubie. Niestety, przepuściłam. :-( Wtedy interesował mnie ten temat.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 18th 2006 zmieniony
     permalink
    Iwa te motylki to dzidzius :) ja czasami mam wrazenie ze cos mi sie tam przemieszcza i przelewa i juz nie moge sie doczekac zeby te kolejne 6tyg przebieglo i w koncu zaczely sie kuksance :)

Myszorka - kolezanka niedawno obkupila sie w H&M, fajne rzeczy i w niezlych cenach bo promocje byly, ja osobiscie polecam allegro - mozna kupic fajne ciuszki taniej niz w sklepie, jedyny problem dla mnie to rozmiarowka - jak sie przed ciaza nie mialo rozmiaru 36/38 to juz lipa bo w wiekszych cos fajnego ciezko dostac

dziewczyny czy ktoras z was miala problemy z pecherzem? :devil:
    tak mnie piecze ze az mi slepia na wierzch wylaza przy kazdej wizycie w toalecie :cry: musze jakos gina sprobowac dorwac zeby nic powazniejszego sie nie wdalo.
    czy urosept (ziolowy) to w ciazy mozna? bo furaginum to troche bez zgody gina sie boje :neutral:
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    Ja mam żurawinę, ale w ciąży nie jestem. Zresztą biorę cały czas na wszelki wypadek:wink:
  7.  permalink
    Aniu - ja bym wstrzymała się i z furaginem i z uroseptem... Co prawda wygrzebałam urosept z mojej apteczki i na ulotce nie ma nic o przeciwwskazaniach w czasie ciązy i podczas karmienia, ale to w końcu pierwszy trymestr...
    Koniecznie lec do swojego lekarza
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    furaginum na bank w 1 trymestrze ciazy nie mozna, urospet - badania na kobietach w ciazy zostaly ograniczone wiec dopiero po konsultacji mozna wiec ostatecznie sprobuje przezyc, zezre kiwi i dodatkowe wit C plus cieple gaciory i moze jakos przezyje. W sumie jak bedzie juz mocno bolalo to lykne nospe bo to przy zapaleniu pecherza zawsze bralam w 'zestawie'
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Rok temu kupiłam ładną letnią bluzkę z dekoltem i cekinami na Allegro. Jakie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że to bluzka ciążowa! Nie było to zaznaczone. Zupełnie nieudany zakup, choć bluzka jest bardzo ładna.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Amazonka no to sprzedawca widac zawiodl, mi sie jeszcze nie udalo kupic na allegro niczego co by nie spelnilo moich oczekiwan a byly to rzeczy od przyslowiowej zlotowki po 700zl, moze to tez kwestia szczescia???

a jesli idzie o bluzki ciazowe to ja mam problem nie tylko z wymiarem (mam w cycu 104cm juz) ale takze dlategoze najzwyczajniej w swiecie nie znosze wszelkich haftow i cekinow plus kolor rozowy odpada w przedbiegach :smile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Tak, to kwestia szczęścia. Przechodziłam przez wszystkie sytuacje: zaskoczenie z towaru ładniejszego niż na zdjęciu, rozczarowanie z powodu szmat, zniszczeń, brak towaru.
    Czy wszystko, co oferują ma hafty, cekiny i jest różowe jak 28dni? (Ta bluzka jest wrzosowa :-) )
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Amazonko no nie wszystko ale jak wspomnialam ze wzgledu na biusciasta nature nie jest latwo cos znalezc zwlaszcza jesli rozmiar XXL naciaga sie do 96cm (bo w spoczynku ma np 66cm) no a co wiecej - niestety ogranicza nas budzet i to mocno, znalazlam kilka super rzeczy na www.e-mama.pl czy na www.happymum.pl ale tam najzwyklejsza bluzeczka 130zl a kasa jest dla mnie bariera nie do przeskoczenia, niestety :sad:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    a nom Aniu wszytskie rzeczy tam są strasznie drogie ... oni chyba chca na nas biednych mamusiach zarobic jak najwiecej ... ja jesio nie mam nic ciazowego chociaz przydało by mi sie bo hmm mała dzidzia plus zapaski tluszczyku i wygladam jak 6 miesiac :D narazie sie jeszcze upycham do spodni :) jedne juz odpadły :Ppo nnowym roku moze sie wybiore do sklepu :P podobno u mnie są dwa sklepy z ciazową odzieza ale nie jakies firmowe tylko take zwykłe :) ciekawe jakie ceny :))

a mowilam juz ze jutro ide zobaczyc moje malenstwo ??:)) :))
    --
  8.  permalink
    z tym pecherzem to uważaj koniecznie zrób badanie moczu czu wszystko jest ok no i konsultacja z ginem albo chociaż rodzinnym

u mnie wszystko ok
    czuje się super (pomijając wieczny katar) kupiłam sliczne śpioszki jestem zakochana w nich
    a dzisiaj chce kupić pościel do łóżeczka
    a zapomniałam dodać że w czwartek po świętach idziemy do lekarza może maleństwo pokaże co tam skrywa między nogami
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 19th 2006
     permalink
    z pecherzem juz dzisiaj wszystko ok rano bylo, spalam w cieplej piżamce i mysle ze moze to cosik pomoglo, a poza tym to wydaje mi sie ze to mogl tez byc skutek niedzielnego dokazywania :shamed:

marzy mi sie pospanie rano takie dluzsze.. wstaje przed 7 i od rana jestem na wysokich obrotach wiec o tej porze jestem juz z lekka snieta a tu jeszcze przede mna sporo pracy (papierkowej) i spanko nie wczesniej niz po 22giej, Jak wy radzicie sobie z sennoscia????
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    witajcie :)) przyszłam pochwalic sie moim skarbem :) ma 6,6 cm :)) i jest wszytsko w porzadku :) zobaczcie jak sie ładnie usmiecha :))

--
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    czesc dziewczyny
    bylam wczoraj na usg 3d, ale nie mialam zrobionego bo lekarz powiedzial zeby jeszcze poczekac, to mój 19 tc, i najlepiej zrobic takie badanie w 22,23tc wtedy serduszko będzie już rozwinięte do końca. było mi smutno, ale przynajmniej lekarz był uczciwy odnośnie badania. Kolejne więc mam na 16 stycznia.
    kfiutuszek gratulacje super zdjęcie.
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    Widać że jest zadowolony z życia :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeDec 20th 2006
     permalink
    zadowolony ze go mamusia wreszcie zobaczyła :))

Myszorko nie martw sie :) troszke poczekasz sobie ale za to efekt bedzie o wiele lepszy :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kfiatuszku - Zdjatko super :) widac ze malec chcial pokazac ze ma sie dobrze :D ja jutro wkraczam w 13 tydzien wiec w sumie maluch pewnie tez ma juz cos ok 6cm, ale te nasze kropki rosna szybko co??? nim sie obejrzymy a beda juz z nami

myszorko - dobrze ze lekarz uczciwy, ale jednak potiwerdzilo sie to co troche wczesniej pisalam ze te 3d/4d to wlasnie tak ok 22tc robic najlepiej. Poczekasz 3 tygodnie a jakie widoki bedziesz miala!!!!
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    rosną jak na drozdzach :) NASZE KOCHANE MALENSTWA :)a ty AniuM kiedy sie pochwalisz swoim kropkiem ??:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Kfiatuszku ja sie chwalilam moja kruszynka jakies 6tyg temu :) tyle ze wtedy byla jedynie kropeczka, na ostatnim usg nie mialam zdjecia bo ginowi drukarka padla ale mam nadzieje ze jak bede 4 stycznia to moze cosik dostane :)
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    no to czekam :)) ja ide nastepnym razem 9 stycznia :) moze bede miala tez zdjecie bo moj małzonek powiedział ze on musi miec bo mu sie spodobało :))
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeDec 21st 2006
     permalink
    witam dziewczyny!
    To prawda nasze kropeczki szybciutko rosną!
    Moja dzidzia jest już bardzo ruchliwa, codziennie, killka razy czyję jak się rusza, a do tego wczoraj urządziła sobie zabawę z pępowiną i tak mnie za nią ciągnęła że szok, troszkę mi to przeszkadzało!:bigsmile::wink:
    My właśnie zaczęliśmy 18 tydzień, ciekawa jestem jaka duża jest moja dzidzia, ale wizytę mam po nowym roku i wtedy będę miała robione usg, może pokaże nam czy jest chłopczykiem czy dziewczynką?:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    ojej jak ten czas szybko leci
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    czesc Wam
    Wszystkim życzę : Wszystkiego najlepszego. Zdrowia, szczęścia, pomyślności, żadnego gniewu, smutku i przykrych okoliczności. Niech każdy dzień niesie ze sobą dużo radości. I co najwaźniejsze życzę Tobie, abyś miała dobrze się w przyszłości, gdzie ktoś obdarzy Cię całą masą miłości.

A tak przy okazji byłam wczoraj w Chorzowie i kupiłam sobie sukienkę czarna za kolanko zamszowa i jest super. W tym sklepie są ogólnie bardzo fajne rzeczy. Ja z dzidzią czujemy się dobrze, rośniemy i ruszamy się coraz bardziej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeDec 22nd 2006
     permalink
    ojejku Iwa ale sie masz fajnie:) ja juz sie doczekac nie moge tego :D niech mnie nawet maltretuje i tak mu wybacze :P a ja mam za soba ciezkie dwa dni :P wczoraj mialam goraczke całydzien i sie tak zle czułam ze szok ale wylezałam to i dzis juz nie mam goraczki :) ale za to od tego wczorajszego lezenia na tapczanie takim z oparciami na rece to mnie bolały cała noc plecy tak troche ponizej karku i nie spałam całą noc :( rano tez mnie strasznie bolało ale wziełam sobie Apap i mi na szczescie troche pusciło .. wiem ze te wszytskie tablety to nie powinnam ale musialam wziasc bo ruszac nie mogłam sie .. wybrałam apap bo podobno jest najmniej gorzny .. ale wziełam tylko jedna :) nie powinnam zaszkodzic prawda ??:)

Dziekuje Myszorko za zyczenia :* i wzajemnie :*
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 22nd 2006
     permalink
    Iwa no poczekaj jak jeszcze podrosnie i bedzie pietka pod zebrem swidrowac to dopiero jest zabawa :confused: Mysle ze jesli idzie o plec to juz wprawne oko gina cos wypatrzy, rozumiem ze przed Toba USG polowkowe tak?

Myszorka - ja zaszlam do kilku sklepow w miescie ale tam normalne ciuszki to wsyzstkie dlugosc 55cm czyli juz dla mnie za krotkie, a jak weszlam do ciazowego to mi sie odechcialo - tam zwykla podkoszulka 60zl kosztuje! ubrania od 130 do 300zl czyli poczekam az przestane sie we wszystko moje miescic. Nawet do 2 second handow takiej lepszej kategorii zaszlam (miewaja tam same markowe rzeczy i sporo nowych) ale niestety dla ciazowek im sie nic nie zdarza.

kfiatuszku - moj gin polecil mi na wszelkie mozliwe bole najzwyklejszy PARACETAMOL, apap i panadol maja jeszcze jakis skladnik a paracetamol jest najczystszy i najbardziej polecany w ciazy. Ja do tej pory wzielam 2 tabletki jak juz z bolu glowy chcialo mi sie wymiotowac, w sumie jestem bardzo wytrzymala na bol wiec mam nadzieje ze juz wiecej specyfikow brac musiala nie bede

Wszystkim Mamuskom juz teraz składam gorące zyczenia świąteczne. Niech te Święta upłyną Wam wszystkim w rodzinnej atmosferze, a Dzieciątka niech rosną dzielnie i zdrowo. Abyśmy Wszystkie szczęśliwie dotrwały do porodu i urodziły śliczne, zdrowiutkie i rozkoszniutkie Maleństwa.
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeDec 25th 2006
     permalink
    Widzie ze mamusie sie rozkoszują swiatmi i maluszkami swoimi :)) a ja dostałam ksiazke od meża "Ciąża pytania i odpowiedzi ":) bede sobie czytac :)) fajno :)) a co tam u was ???:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.