Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

hmm przez niewiedzę rozumiem ale co do tego mają przesądy??

&
, ale wyszlo im ze moja szyjka juz ma dl 1,69 cm i lejek wewnetrzny 1,5 cm szerokosci :/ wiec w ciagu dnia ladnie poszla znowu, potrzymali troche w szpitalu, przed zabiegiem trzeba zrobic posiew z pochwy, na wyniki sie czeka 48 h, potem byl weekend wiec nikt nic nie robil i zabieg mialam dopiero we wtorek 11 maja i po dowiedzialam sie ze bylo juz baaardzo ciezko ze trzeba bylo naciagac duzo miesnia stad ten moze przeogromny bol po zabiegu, w wypisie napisali ze przy zabiegu szyjka czesc pochwowa byla juz skrocona 50% i rozwarcie bylo tez juz zewnetrzne na 1 cm wiec super, niewiele brakowalo a juz by bylo po ptakach pewnie, takze jesli chodzi o szyjke ja bym ja oszczedzala i jak trzeba zalozyla szew, bo ona moze sie skraca i tak, nawet jak sie lezy-ja lezalam w szpitalu a skracala sie dalej jak widac, ale zaznaczam ja mam ciaze blizniacza wiec niby to wieksze obciazenie jest, wiec niekoniecznie musi sie komus tak skracac jak mi :] zreszta w szpitalu jedna lekarka mi powiedziala ze skracanie to nie taki problem jak to czy jest rozwarcie, to jest najwazniejsze, bo moze byc szyjka krotka twarda ale zamknieta i to jest oki, a co z tego jak jest dluga ale miekka i rozwarcie jest, to jest wlasnie niebezpieczne