Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeAug 9th 2011 zmieniony
     permalink
    zrobię jednak biały blok, http://mojewypieki.blox.pl/2007/09/Blok-waniliowy.html bo po czekoladowym czekały by mnie zaparcia :sad:
    --
  1.  permalink
    A ja właśnie o tym bloku dziś pomyślałam za nim włączyłam komputer. :smile: Zadzwoniłam do mamy i przypomniało mi się, że u niej zawsze mleko w proszku się znajdzie. Pomyślałam, że przy okazji odwiedzin w najbliższy weekend podbiorę jedno opakowanie i zrobię bloczek. Tylko w ciągu ostatnich minut się pozmieniało - tak jeszcze godzinkę temu miałam ochotę na ten blok, tak teraz po rozmowie z mamą i po zjedzeniu śniadania tam mi się niedobrze zrobiło, że generalnie na obecną chwilę ochota minęła, aczkolwiek mój mężczyzna lubi czekoladę (ja też do niedawna lubiłam ale straciłam ochotę na nią zupełnie, nawet na gorzką) i zrobię dla niego.

Wczoraj zaś wieczorem coś mnie tchnęło, żeby zrobić sałatkę jarzynową. Po prostu miałam wielką ochotę. Ugotowałam ziemniaki, marchewki, jaja. Pozostałe warzywa już czekały (groszek, ogórki, kukurydza). Ciach, ciach i jeszcze przed 22 była gotowa. Mmm, taka miałam ochotę na nią od razu ale wiem, najlepsza po przegryzieniu się jest więc postanowiłam czekać do rana i właśnie - zjadłam porcję na śniadanie i zrobiło mi się po niej niedobrze. :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeAug 9th 2011
     permalink
    mmmmmmmm to takiego bloku nie znałam :shocked: ale brzmi apetycznie i pewnie zrobię! Dzieki dziewczyny
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    iwrowe: ja łykam witaminki dla ciężarnych i magnez do teego - MAGNE B6 2x2 tabl :) i dzięki temu jakos daje rade z kurczami...

no właśnie. mi sam mg nie pomaga. u mnie to niedobór potasu... a na opakowaniu prenatalu przeczytałam, żeby nie łączyć go z innymi witaminami :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Witam z rana :bigsmile: Dziś Zaczynamy 18 tydzień,a więc już piąty miesiąc :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Annalena: polecam ciasteczka potrójnie czekoladowe. palce lizać!

oj, powiem ci że wyglądają przepysznie. Stronkę zapiszę z zakładkach i może też upiekę na weekend :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hussy: Dziś Zaczynamy 18 tydzień

my z kolei 30 tydzień też dzisiaj :wink::wink::wink:

ANNALENA ---> z tego co ja wiem krzywą cukrową można do 28 t.c więc jeszcze masz czas :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja dziś zaliczyłam wymioty z rana, zjadłam ciepłą zupę za szybko :confused:
    A teraz mi ciągle niedobrze :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Ja dziś zaliczyłam wymioty z rana, zjadłam ciepłą zupę za szybko :confused:

zupę mleczną tak ?
    bo nie gadaj, że Ty z tych co mój znajomy, że na śniadanie zjada np żurek ! :shocked::shocked::shocked::shocked::shocked: :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    i mam pytanko do dziewczyn już po 30 t.c :wink:
    kiedy Wasze Maleństwa przestały stricte kopać a zaczęły bardziej przeciągania, rozpychania itp ?
    bo moja Nina od dwóch dni właśnie mało co kopie a jak się rusza to bardziej na zasadzie, że wyciąga nóżkę, wypina dupkę albo rączkami mnie smyra gdzieś tam na dole....
    ale nie ma już takich mocnych, szybkich kopniaków...
    czytałam, że to normalne bo zaczyna brakować miejsca ale nie sądziłam, że to tak z dnia na dzień się dzieje....

jak to było u Was ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoriborkowska
     permalink
    Hihi TEO - my też z M wcinamy zupę na śniadanie :-) może być rosół, może być szpinak tak jak dzisiaj :-P
    -
    A co do brzuszka to nie pomogę, bo Mati w ogóle mało się ruszał :-) Ale nie bój nic - Nindżka wie, co robi :-*
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    iborkowska: Hihi TEO - my też z M wcinamy zupę na śniadanie :-) może być rosół, może być szpinak tak jak dzisiaj :-P

o mamo porzygałabym się dalej niż bym widziała :wink::wink::wink::wink::wink::wink:

no mam nadzieję, że Nindża [dla niewtajemniczonych tak na naszą córkę mówi mój mąż i mi też się pomału udziela :wink:] wie co robi ale nie powiem lekko mnie zestresowała jak nagle urwała kopniaki tak o !
    ni z gruchy ni z pietruchy :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    TEORKA, mój Tadek też mało kopie już od jakiegoś czasu. Raczej to są właśnie takie przeciągania i wiercenie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: zupę mleczną tak ?bo nie gadaj, że Ty z tych co mój znajomy, że na śniadanie zjada np żurek !

kalafiorową :bigsmile: nie chciało mi się chleba robić :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    o 6 zasnęłam :-) wstałam niedawno nieprzytomna i znowu kręcę się po mieszkaniu, a to pranie posciągać, a to kuchnia posprzątana, a to jeszcze jedną narzutę by uprać, poprasować stare pranie wciśnięte na dół do szafy, obiad potem ugotować i można chyba odpocząć .....
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mareza: o 6 zasnęłam :-)

ja o 6 wstalam :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Teo to normalka.
    Nie pamietam dokładnie od kiedy, ale myślę że tak już koło 26tc Franiowi zrobiło się ciasno i nie kopie tylko się wierci :bigsmile: i stad te falowania śmieszne brzuszka, czasami mam wrażenie ze jak wypcha kolanko, czy dupke czy co tam jeszcze, bo za cholerę nie rozpoznaje, to się zastawiam czy mu się nie uda od tej strony wyskoczyć.. :wink:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dotarł śpiworek do wózka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ufffff to mnie uspokoiłyście :wink:
    chociaż teraz oglądam Chirurgów [tzn obecnie mam chwilę przerwy] i leżę na lewym boku i chyba się Małej nie podobało bo mnie 4 razy kopnęła jednak :smile:
    inaczej niż zawsze bo jakby wolniej i słabiej ale jednak był kop :bigsmile:
    kurde tak to już jest jak się jeszcze nie rusza to panika a jak się już rusza to znowu wątpliwości czy nie za mało, nie za słabo itp...
    masakra :smile:

TALKA kalafiorowa na śniadanie ??!!
    NIE MAM PYTAŃ !! :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Pyyycha - normalnie nic mi nie było, ale dziś się za bardzo chciwiłam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: chociaż teraz oglądam Chirurgów

na kompie? czy w tv? bo na polsacie coś innego leci chyba?? :bigsmile::bigsmile:

a jednak są!! :bigsmile::bigsmile: to lecę patrzeć :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja na laptopie oglądam bo mi mąż ściągnął cały VI i VII sezon :wink:
    na polsacie nie lubię bo mnie reklamy wkurw....to raz
    a dwa jak się wciągnę to 5, 6 odcinków na dzień pochłaniam a tam tylko 1 dziennie leci :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja już nie mam czego na kompie oglądać, bo obejrzałam wszystkie dostępne sezony. CSI Miami i NY też. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a oglądałaś DEXTERA ??
    jeśli nie to polecam !!!
    rewelacja !!
    wszystkie CSI, Chirurgi i inne mogą się schować !
    Dexter miażdży jak dla mnie :wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Oglądałam.... :bigsmile::bigsmile:
    I fakt - najlepszy serial.

Teraz czekam na kolejne odcinku Pamiętników wampirów i Czystej krwiiii :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Ooo, co to się dzisiaj w nocy działo?? Obudziłam się najpierw o 2 ale udało mi się zasnąć, a potem od 5.30 do 7 czytałam gazety:confused: Przysnęłam na godzinkę ale i tak wyglądam dzisiaj jak widmo:sad: Gdybym wiedziała, ze tyle z Was nie śpi, odpaliłabym kompa:tongue:

--
    Teo, mój Młodeusz też zrobił się z tych przeciągalskich. Kopy odczuwam z rzadka w prawe żebra, poza tym przemieszcza się pod skórą niczym mini wieloryb:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talka a no to jak oglądałaś to tego :wink:

ANETKA a Młodeusz ma jakieś imię ? :smile:
    czyli to jednak normalne, że dziecko kopac przestaje..
    dobrze bo troszkę się zmartwiłam...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    już większość seriali (tych nowszych) widziałam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Mi się strasznie podobał serial Gotowe na Wszystko :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Dexter jest super
    a oglądacie mentalistę?

ja zobaczyłam dzis na wadze pierwszy raz 60kg i nie wiem, czy to nie od tego oglądania TV :bigsmile:

jutro basen!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mentaliasty nie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    TEORKA: ANETKA a Młodeusz ma jakieś imię ?

Hehe, sęk w tym, że jeszcze nie podjeliśmy decyzji. Mamy dwa typy ale próbuję się do nich nie przywiązywać, bo moze się okazać, ze spojrzę na dziecko i będzie mi wygladało na kogoś zupełnie innego:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
     permalink
    Teo ja właśnie skończyłam ostatnio Dextera oglądać i nie mogę dorwać kolejnego sezonu, 6 bodajże :devil: z chomika ściągałam i więcej nie ma z lektorem, nad czym ubolewam. Serial miażdży, to fakt, świetny jest:bigsmile:
    -- Aniołek Antoś 18tc [*] Kochamy Cię :* (ur. 22.05.2014).
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    zabkaa25: z chomika ściągałam i więcej nie ma z dubbingiem

dlatego ja później oglądam z napisami :wink: ale od śmierci Rity - zrobiło się jakoś... głupio?! :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoriwrowe
     permalink
    Talinko - ja biore magnez po konsultacji z lekarzem (oprócz witamin)...i nie jest on tylko na kurcze w łydkach, ale i na prace serca oraz zeby sie mi skurcze nie przytrafiały brzuszka :P...w poprzedniej ciazy brałam cały czas MG 3x2 tabl :) i dałam rade do dnia porodu :D
    Magnez dosc szybko sie wypłukuje z organizmu, wiec musze uzupełniac braki :):)
    Tez bym zjadła taki blok, ale mam taką zgage po wszytskim, ze jedynie woda mineralna, kurczak i ryz mi wchodzi...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    iwrowe: Talinko - ja biore magnez po konsultacji z lekarzem (oprócz witamin)

No właśnie... a ja zapomniałam zapytać :confused: i cierpię znów... a tyle lat miałam spokój!
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Teorka: a oglądałaś DEXTERA ??
    jeśli nie to polecam !!!
    rewelacja !!
    wszystkie CSI, Chirurgi i inne mogą się schować !
    Dexter miażdży jak dla mnie

Oh, yeah. UWIELBIAŁAM! I ta czołówka po prostu zajebista - ta muzyczka i jak on to sniadanko sobie robi.
    Ja teraz zaczełam Rodzinę Borgiów (org. The Birgias). Co prawda czytałam Matrio Puzo i pamietam o co kaman, ale i tak daje radę. Poza tym jeremy Irons mnie podnieca odkąd go w Lolicie zobaczyłam:)
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
     permalink
    Zmieniłam w moim poprzednim poście - pomyliło mi się, więcej tych sezonów było tylko już mi się mylą, bo jeszcze inne seriale oglądam ;) Chyba teraz na 6 będzie, bo to już właśnie po śmierci Rity... No dziwnie trochę się zrobiło, przyzwyczaić się nie mogłam, ale potem przeszło i znów szał ;) Wieczorami z mężem jak siadalismy to po 3 odcinki longiem oglądaliśmy ;)

A teraz oglądamy Wallandera, zupełnie coś innego, ale też wciąga. Wersję skandynawską. Fajne zagadki i nie banalne, trudne i zamotane wątki, których rozwiązanie ciężko przewidzieć. Też polecam :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    5ty jest aktualny :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoriwrowe
     permalink
    Talka - moze zadzwoń do gina i sie spytaj :)) MG są bez recepty, wiec jak lekarz Ci powie, ze mozesz brac i w jakiej dawce to marsz do apteki i łykamy :))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mam w domu. Aspargin, bo mg samo, jak już pisałam, nic mi nie pomaga, bo u mnie t niedobór potasu.
    Wizytę mam za tydzień, to zapytam.
    --
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
     permalink
    Talinka czyli 6 jeszcze nie ma tak? :) Myślałam, że jest tylko nie ma lektora PL:thumbup:

Co do skurczów łydek to mam koszmarne ostatnio, a biorę asparagin 4x1... I nie pomaga, a biorę już ze 2 miesiące. Jutro zapytam gina, czy mogę do tego jeszcze coś brać:devil:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ou - mój błąd. Wg filwebu jest 6 sezon :wink::wink: wg wikipedii nie ma :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
     permalink
    Talinka no to jesteśmy w domu :wink:

PS. Dlaczego nie mogę cytować?:devil: Czy aż tak tępa jestem, że nie umiem?:devil: No nie wychodzi mi :/
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja z kolei tylko z napisami ściągam bo wg mnie lektor odbiera cały urok tych seriali...
    bo nie dość, że ci lektorzy ciulaste głosy mają to jeszcze te tłumaczenia pożal się Boże.....
    a jak oglądam z napisami to większość i tak sobie sama tłumaczę a tylko to czego nie złapię to czytam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ANETKA czyli nawet typów nie zdradzisz ? :wink:

ŻABKA jak chcesz kogoś zacytować to zaznaczasz sobie fragment czyjejś wypowiedzi, albo całą i naciskasz CYTUJ
    i tyle :tongue::tongue::tongue::tongue:
    --
  3.  permalink
    Annalena: Ja teraz zaczełam Rodzinę Borgiów (org. The Birgias)

Słyszałam ostatnio od kolegi że dobry serial, więc też zapuszczę :bigsmile: bo akurat nie mam nic do oglądania a ileż można książek czytać :bigsmile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: to jeszcze te tłumaczenia pożal się Boże.....
    ]
    nooo! to fajnie widać w filmach puszczanych w TV. Jeden film, na różnych stacjach ma różne tłumaczenia, często zupełnie bez sensu! :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    TEORKA: ANETKA czyli nawet typów nie zdradzisz ?

Tajemnica jest tylko dla mamy i teściowej, bo obie za bardzo się wtrącały:tongue:
    Podoba się nam Janek i Tymek (Tymon). Być moze któreś z tych imion zostanie. Janków ostatnio jest sporo ale ja lubie tradycyjne imiona, a Franka mąż akceptuje (nie wiem, czemu).
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.