Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeSep 13th 2011
     permalink
    :shocked::shocked: pasy wybuchły??
    ja jeżdżę w pasach bo tez czytałam że lepiej... ale juz sama nie wiem...
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Co to za kamień musiał być???
    Ale najważniejsze, że jesteście z koleżanką całe. Ja mimo wszystko jeżdżę w pasach, w razie większego wypadku na pewno jest bezpieczniej. Tym bardziej, że teraz pas już mam pod brzuchem.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :shocked: wow!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    jak pasy wybuchły to można normalnie sprawę założyć firmie!!!!!!!
    ja też jeżdżę w pasach staram się gdzieś umieścić żeby nie cisną brzuszka i jest ok:)
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
    • CommentTimeSep 13th 2011 zmieniony
     permalink
    nie moge sobie wyobrazic wybuchajacego pasa... :shocked:
    hussy najwazniejsze, ze nic wam sie nie stalo...
    kobieta nie powinna rezygnowac z zapinania pasow w w czasie ciazy; jesli w zwyklych pasach jest niewygodnie mozna zakupic specjalny adapter do pasow bezpieczenstwa, ktory przy ewentualnym wypadku przytrzymuje pas pod brzuchem i nie ma niebezpieczenstwa, ze ten sie przesunie w gore i scisnie brzuch... nie jest to najtanszy gadzet, ale jesli duzo sie jezdzi samochodem to moze warto w to zainwestowac.
    niestety, najczesciej przyczyna (powypadkowa) smierci nienarodzonego dziecka jest wlasnie smierc matki... :sad:
    pamietajmy, ze zapiete pasy czesto ratuja zycie, a w przypadku ciazy - dwa...
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witajcie porankowo przyszłe mamusie:)
    Ceri TY może lepiej nic już nam nie opowiadaj bo ta położna się z robota nie wyrobi jak zaczniemy do niej zjeżdżać:))
    hmmm to co cekamy na wieści od Roxy trzymam kciuki i jestem bardzo ciekawa jak wizyta i jakie wieści??

a ja dziś dla lepszego samopoczucia idę do fryzjera pomaluję swoje mega odrosty:) już chyba spokojnie mogę:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Czy są jakieś tabletki na gardło, które można stosować z ciąży?
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Talinka - tantum verde
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O, dzięki!
    Muszę coś sobie kupić, bo jednak gardło mi się "zawala" :confused: bolało mnie o 3 w nocy niemiłosiernie, ale jak rano wstałam to było ok... a teraz znów zaczyna :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Talka, podobno tez płukanie roztworem z wody utlenionej. Ale nie mam pewności czy w ciąży można.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ojj nie, na to bym się nie zdecydowała nawet i bez ciąży. Tak smao jak na płukanie wodą z solą :surprised:
    --
  1.  permalink
    Talinka, polecane przez ginekologa i internistę - w ciąży można Isla Mint - tabletki do ssania, same naturalne składniki. Na mnie działało, dodatkowo płukałam gardło wodą z solą i przeszło.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Spróbuję TV, kiedyś stosowałam i pomagało. Nie chcę kupić czegoś, jeśli nie wiem czy zadziała :wink:
    --
  2.  permalink
    No, najlepiej wypróbowane. Ja musiałam zdać się na Islę, bo z kolei Tantum na mnie nie działa :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jaheira:

Teo, przyjedź bo to w Warszawie to będę mogła Was odwiedzić w szpitalu:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

obawiam się, ze moglibyśmy nie zdążyć :devil:
    a w samochodzie rodzić nie chciała bym raczej :cool:

dobra uciekam prasować bo kolejne ubranka w pralce a ja już mam stertę więc nie chcę się zakopać :confused::confused:
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny, a ja mam głupie może pytanie o bieliznę ciążową... Temat staników był przewałkowany, z uwagą go przeczytałam, bo mam lekkiego bzika na tym punkcie. Natomiast teraz dla mnie problemem są... majtki. Po prostu cisną mnie w brzuch, szczególnie jak siedzę.

Nie wiem, czy kupić większy rozmiar (o nie, dupsko mi urosło!?), czy po prostu jakoś niżej wycięte, bardziej elastyczne... Macie swoje typy?
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    La mnie najlepsze i najwygodniejsze były majtki bezszwowe tego typu niski stan nie usiskał brzuszka a są tak fajnie elastyczne że nawet wyższe nosiłam bez większych problemów (moje dziecko było nisko ulokowane więc to co nad wzgórkiem łonowym już mi przeszkadzało ;) )
    ___
    Co do sposobów na gardło - jeśli drapie polecam do picia kisiel lub siemie lniane, płukanie solą czy szałwią woda utleniona też pomaga i wcale jakoś nie smakuje daje sie łyżkę stołową na pół szklanki wody
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Możesz kupić takie na brzuch. :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    HARLEY QUINN ja kupuję świetne majtki w TESCO :tongue:
    takie spodenkowe
    4 pary za 20 zł hehe
    ale są świetne bo mają bardzo niski stan i nie mają żadnej gumki więc nawet ich nie czuć
    no chyba, że wolisz stringi albo figi to nie..
    ja osobiście tylko spodenkowe więc tego

Talinka: Możesz kupić takie na brzuch. :tongue:

Jezus ja nie wiem jak można w ciąży cokolwiek na brzuchu nosić :smile:
    pomijam majtki, ale te wszystkie pasy od spodni ciążowych ? :confused:
    ja po 2 sekundach dostaję szału, chcę się zadrapać do krwi i mam wrażenie, że mój brzuch został zaatakowany przez miliard mrówek czy nie wiem czego :devil:
    ale wiem, ze niektóre lubią mieć brzuch cały poprzykrywany....
    ja muszę mieć wszystko pod nim :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: pomijam majtki, ale te wszystkie pasy od spodni ciążowych ?

A ja je z kolei uwielbiam :wink: Bo teraaz akurat mam na sobie spodnie zapinane "normalnie" i jest mi mega niewygodnie :shocked:

TEORKA: ja kupuję świetne majtki w TESCO

To te ze zdjęć? Serio z TESCO? Kurczę, fajne są :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Dzięki dziewczyny!!! Agunia, bardzo ładne! Teorka - do Tesco właśnie idę, więc popatrzę na te spodenkowe. Wszystko mi jedno czy to figi, czy spodenki, byle mnie nie "piły" w brzucho... Muszę sobie całą majtkową garderobę "wymienić"...
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    TEORKA: pomijam majtki, ale te wszystkie pasy od spodni ciążowych ?

kupilam w sobote pare dzinsow z pasem i jak tylko przymierzylam mialam ochote zostawic je sobie na tylku i nigdy wiecej nie sciagnac... (no, moze po porodzie :wink:). dla mnie sa bardzo wygodne; czekam na jesien, zeby zaczac je nosic, bo caly czas (niestety) mamy gorace lato :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    dla mnie te wszystkie spodnie z pasem sa wygodne ale mogłyby sie zaczynać niżej, bo jak siadam to to łączenie mnie uciska :sad: ogólnie ciężko mi się ubrać...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka:
    To te ze zdjęć? Serio z TESCO? Kurczę, fajne są :bigsmile:

dokładnie te :wink:
    są na prawdę świetne i takie wygodne jak nie wiem co :smile:

no czyli widzicie Wam się super w takich spodniach z pasem chodzi a ja dostałam szału już w przymierzalni
    a miałam je na sobie pół minuty, nie więcej...
    o matko jak mnie ten pas drażnił to był koniec !! [a był z mega cieniusieńkiej bawełny]
    może ja mam coś ze skórą na brzuchu i dlatego :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    ja tylko stringi nosilam, nie odczulam zadnej roznicy, a latem to czasem nawet juz bez :bigsmile:

a zima rajstopy mialam tylko ciazowe zakladane na brzuch
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    A ja mając odkryte plecy zaczęłam marznąć więc w ciaży bardzo mi pasowały spodnie z pasem czy kieszonką na brzuch bo koszulki mi nie wychodziły z nich. kwestia przyzwyczajenia raczej :)
    --
    •  
      CommentAuthorHarleyQuinn
     permalink
    A ja sobie już takie spodnie z pasem zakupiłam i też je uwielbiam jak Aguncia. Noszę je nawet, jak jest ciepło, bo spodnie dosyć lekkie, tylko ten pas grubszy. Ale i tak są fajne :bigsmile:

Dobra, pędzę kupić Tescowe gacie :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Agunia05: A ja mając odkryte plecy zaczęłam marznąć więc w ciaży bardzo mi pasowały spodnie z pasem czy kieszonką na brzuch bo koszulki mi nie wychodziły z nich. kwestia przyzwyczajenia raczej :)

możliwe :wink:
    bo ja właśnie z tych co mi zawsze gorąco i w zimie NIGDY nie ubieram rajstop pod spodnie, czapki, szalika itp i na minus 20 stopni gonię w odpiętej kurtce :smile:
    więc może dlatego tak mam...

dobra uciekam bo deska do prasowania woła :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    OLEJ RYCYNOWY na wywołanie porodu.Słyszała któraś?
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Gdy poród się opóźnia....

Pomóc może wypicie łyżki, dwóch oleju rycynowego. Wzmożona perystaltyka jelit stymuluje skurcze macicy, opróżnienie dolnego odcinka przewodu pokarmowego pozwala główce dziecka przesunąć się trochę niżej, a poza tym substancje zawarte w oleju rycynowym powodują zmiękczanie szyjki macicy.
    --
  5.  permalink
    Katy ty już swojego przyspieszasz? :wink:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Talinka: Czy są jakieś tabletki na gardło, które można stosować z ciąży?

Ja polecam szałwię, płuczę nią gardło i mi pomaga, juz po jednym dniu jest wielka poprawa :) Teraz też jestem chora i gardło już nie boli :)
    --
  6.  permalink
    Teorka - byłam, kupiłam, założyłam :bigsmile: Nie wiem czy to te, o których mówiłaś, ale są cztery sztuki, bokserkowe, gumka luźniutka, fajnie leżą i na razie nie przeszkadzają :smile: DZIĘKI!
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No to muszę się rozejrzeć przy następnej wizycie w TESCO :devil: Ale na moją du*ę pewnie za male będą :bigsmile:
    --
  7.  permalink
    Wiesz co Talinka, moja dupa wielka, ale na mnie spokojnie weszły :bigsmile: Kupiłam rozmiar 40, a mam w owej dupie 102 cm, moim zdaniem kupiłam ciut za duże, myślę że wlazłabym w 38, ale co tam - będzie na kolejny miesiąc :wink:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    W najszerszym miejscu mam 125cm... także "ciut" więcej :devil:
    --
  8.  permalink
    No to ciut, ciut więcej - ja do Ciebie zaraz dobiję, bo mnie bijesz na głowę jeśli chodzi o tygodnie :bigsmile: A tam były i 42, jak mi dupsko urośnie to pójdę po większe :wink: Ja nie lubię kupować "na oko", ale sobie przymierzyłam czy po rozciągnięciu wejdą na tyłek.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    E, wątpię. Akurat w dupsku to ja nie urosłam raczej. No może trochę. Ale nie czuję się dużo większa tam. :wink:
    --
  9.  permalink
    O? To mnie trochę pocieszyłaś, bo ja się trochę o mój "dół" martwiłam, że się rozejdzie :wink: Mąż za to pociesza i mówi, że duże tyłki są fajne, więc trzymajmy się tego :bigsmile: W ogóle wszystkie są fajne i te małe i te duże. Kobiety to mają dobrze.
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    HARLEY QUINN ja polecam te bezszwowe. Kupiłam je kiedyś do ślubu, potem służyły mi pod obcieśłe ubrania (nie odznaczają się) a teraz noszę w ciąży i są przezajebiste. Na "Naszych brzuzkach" wrzuciłam ostatnio fotę i tam w nich jestem na zdjęciach.
    ale jak tescowe bokserki dają radę,t o też fajnie.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:
    no ja bym chciała mieć tyłek mniejszy i bezcellulitowy chociaż.. ale co tam :) póki mój R. nie narzeka, to ja i tym bardziej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Rok temu jak ćwiczyłam i miałam na prawdę ładne pośladki mój mówił,że są piękne ,teraz TROCHĘ urosłam tam z tyłu i też twierdzi,że są piękne.. Ostatnio w nic nie mogłam się wcisnąć. Miałam czarne,eleganckie spodnie długie,rybaczki i czarną spódnicę.. i co ? dopiąć się nie mogę. Jak tym wszystkim pizgnęłam to aż ze złości się popłakałam.Nic na mnie nie pasuje już :confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: Nic na mnie nie pasuje już

Uroki ciąży :bigsmile:
    Ja wczoraj chciałam ubrać jeansy sprzed ciąży :bigsmile::bigsmile: efekt taki, że się prawie popłakałam, bo nie mogłam ich dopiąć.... :devil:
    --
  10.  permalink
    Magdalena - właśnie zerknęłam - Twoje bezszwowe to też takie spodenkowe bardziej? Ładne! Zamówiłam sobie na razie te bezszwowe, co Aguncia tu podała, zobaczę jak się w tym chodzi :bigsmile: Dzięki!

Faceci chyba nie postrzegają nas tak krytycznie jak my siebie. Ja też bym wolała, żeby mój tyłek był ciuuuut mniejszy i bardziej jędrny (trzy miesiące bez ćwiczeń to jednak za dużo jak dla mnie), ale ciąża to ciąża - naprawię to jak małe się urodzi :bigsmile: Jemu się może podobać, ale ja wiem swoje :wink:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    U mnie tłuszcz to dodatkowy problem - odparzenia. :neutral: niestety znów się z nimi borykam :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    HarleyQuinn: Teorka - byłam, kupiłam, założyłam :bigsmile: Nie wiem czy to te, o których mówiłaś, ale są cztery sztuki, bokserkowe, gumka luźniutka, fajnie leżą i na razie nie przeszkadzają :smile:

raczej na pewno te :wink:
    nie wiem jak u Was ale u nas są wrzucone do takiego wielkiego pojemnika
    super są zobaczysz
    co najlepsze rosną wraz z Tobą bo ja na początku kupiłam rozm. 40 od tego czasu przytyłam już 20 kilo i dalej są dobre i nic a nic nie uciska :smile:

TALKA te majtki są do rozmiaru bodajże 50 z tego co kojarzę więc NIE MA BATA żeby na Ciebie nie było rozmiaru
    spokojnie w 44 wejdziesz albo 46 :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Uuuu to SUPER !! :bigsmile: :swingin::boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hussy: Nic na mnie nie pasuje już :confused::confused:

hehe ja już w 13 t.c pożegnałam wszelkie spodnie i inne ciuchy nie ciążowe tak mnie wybiło wtedy
    także nie narzekaj :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    HarleyQuinn: Zamówiłam sobie na razie te bezszwowe, co Aguncia tu podała, zobaczę jak się w tym chodzi

tak, wersja spodenkowa, ale z każdych bezszwowych będziesz zadowolona. na brzuszku jak druga skóra. ja w teraz w kółko chodzę w trzech majtach, bo tylko 3 mam bezszwowe.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    czyli one też na brzuchu ?
    eeee to dla mnie odpada :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.