Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Lopeziatko - zgadzam sie z Toba-kobiety maja intuicje. Ja gdy tylko zobaczylam 2 kreski wiedzialam,ze jeszcze nie ma sie z czego cieszyc,ze to za wczesnie.
W okresie okołoowulacyjnym oraz w fazie lutealnej często bolą mnie jajniki i podbrzusze. Co miesiąc w FL mam zgagi.
Esteban, a mialas robione badanie na testosteron, usg jajnikow? czasem nadmierne owlosienie wskazuje na hirtucyzm.
montenia ale testo może być w normie a zaburzone inne androgeny jak DHEAS, SHBG, kortyzol, 17-OH progesteron
i wtedy też mamy do czynienia z hiperandrogenizmem a może on występować bez PCOS
JA w Krakowie mogę polecić świetną endokrynolog jakby ktoś chciał i w Warszawie :)
AbortaW, ja mialam takie badania robione wlasnie jak testosteron i te usg janikow, a to bylo juz ho ho jakies 16lat temu:).
Tak mi sie przypomnialo, jak Esteban napisala o tym owlosieniu, bo niestety tez mialam z tym problem (teraz tez mam troche). Dostalam wtedy Diane 35.
Poproszę namiary na lekarza warszawskiego. Z góry dziękuję!
przeciwciała anty-TPo, anty-TG i TRAb badałaś ?
Dziewczyny ja pomimo tego , że bardzo chciałam się cieszyć z dwóch kresek, i nawet pochwaliłam się kliku osobom za dużo- bo ciągle chciałam wierzyć, że bedzie ok.
Ale wewnątrz czułam , że coś nie gra, wiem , że to była intuicja...
Eveke, a u endokrynologa bylas z tym wynikami?
Przy probach zajscia w ciaze TSh powinno byc ponizej 1. Radzilabym zrobic sobie usg tarczycy, bo czasem choroba ma postac utajona. I poszukac specjalisty ginekologa-endokrynologa.
Apropo tego TSH, piszecie , że przy staraniach istotne jest by bylo 1- 1,5...