Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

 

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

  1.  permalink
    5t4d. Nie wiem już co myśleć. Czekam po prostu na rozwój sytuacji. Może zmiana klimatu na dobre wyjdzie, bo jednak ciągle myślenie o tym nie sprzyja zachowaniu spokoju.
    •  
      CommentAuthorHaniutka
    • CommentTimeAug 8th 2018
     permalink
    Elfika, dziekuję za informacje. Nie ukrywam że są bardzo przydatne bo cierpię na poporodową niedoczynność tarczycy. Jutro zrobię badania kontrolne i sprawdzę czy wyniki wracają do normy.
    Caffe ten mały krwiaczek powinien być wspomagany luteiną. Być może to ten krwiak powoduje że bhcg nie przyrasta książkowo. Niemniej zaopatrz się w podpaski w torebce bo jak by pękł to trzeba się czymś ratować.
    --
  2.  permalink
    Haniutka, cały czas biorę duphaston.

    <span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 10.08.18 12:49</span>
    Wczorajsza beta 834,300 (stwierdziłam że muszę jeszcze sprawdzić przed wyjazdem). Więc czekamy na krwawienie i definitywnie odstawiam duphaston. Mam nadzieję że wszystko przebiegnie w miarę możliwości bez komplikacji.

    <span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 14.08.18 14:21</span>
    Dziewczyny - dwa pytania.
    Dziś rozpoczęło się krwawienie. Na teraz lekkie (ale już nie plamienie). Czy krwawienie przy poronieniu jest pierwszym dniem cyklu? Jak to traktować?
    I drugie - podbrzusza boli, jak na okres. Czy mogę wziąć ibuprom, albo jakiś inny lek bez recepty? Nie zapytałam lekarza przed wyjazdem...
    • CommentAuthorkarolciat
    • CommentTimeAug 14th 2018
     permalink
    Z tego co dziewczyny pisały t pierwszy dzień krwawienia jest pierwszym dniem nowego cyku.
    I chyba nie zaszkodzą ci leki przeciwbólowe.
    Przykro mi że tak się sprawy potoczyły.
    Ale trzymam kciuki za rychły nowy, dobry początek.
    --
    •  
      CommentAuthorHaniutka
    • CommentTimeAug 14th 2018
     permalink
    Tak, pierwszy dzień krwawienia jest też pierwszym dniem nowego cyklu. Przeciwbólowo możesz brać ibuprofeny i paracetamolu. Nospa też się przyda bo przy oczyszczaniu skurcze bywają bardzo uciążliwe i bolesne.

    <span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 14.08.18 18:31</span>
    Pamiętaj ab ok dwa tygodnie po zakończeniu krwawienia iść do lekarza aby sprawdził czy wszystko się wydaliło. Dobrze jest też zrobić wtedy kontrolną bhcg aby wykluczyć np zaśniad.
    --
  3.  permalink
    Do lekarza jestem umówiona na czwartek, 23.08, chociaż nie wiem, czy nie przeloze tego na wtorek, po 23.08. Wydaje mi się, że nasz Aniołek już w całości wyszedł na świat. Nie do końca wiedzieliśmy co zrobić, ale ostatecznie przeszliśmy się na spacer i Liwia poplynela z prądem morza. To chyba dla nas psychicznie lepsze. Nikt nie wie o tym co się stało, nikt poza nami, lekarzem i Wami na forum nie wie, że byłam w ciąży i dzięki temu unikniemy nieprzyjemnych, choć pewnie niecelowych przykrych rozmów z otoczeniem... Jeśli można skremowac i wysypac zwłoki człowieka, to myślę że to nie jest żadnym grzechem. Teraz tylko czekać aż organizm wróci do normy niedługo wrócimy do starań.
    •  
      CommentAuthorelfika
    • CommentTimeAug 14th 2018
     permalink
    :hugging:
    -- [/url]
  4.  permalink
    Dziewczyny, mam wyniki badań zleconych przez lekarza po poronieniu. Co myślicie? Poza cytomegalią przebytą chyba ok?

    tsh 4gen - 1.5349 uIU/ml (0,3500 - 4,9400)
    fT3 - 2,730 pg/ml (1,710 - 3,710)
    fT4 - 1,099 ng/dl (0,700 - 1,480)
    Cytomegalia IgM - 0,46 (niereaktywny)
    Cytomegalia IgG - 182,07 AU/ml (reaktywny)
    Toxoplazmoza IgM 0,06
    Toxoplazmoza IgG 0,06 IU/mL
    •  
      CommentAuthorelfika
    • CommentTimeSep 10th 2018
     permalink
    A konwersje to masz idealną :bigsmile:
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.