Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeFeb 22nd 2012
     permalink
    u mnie jest napisane zeby powtarzac nastepnego dnia jesli wynik jest neg,
  1.  permalink
    no widzisz ja miałam inne testy jesli dobrze pamietam to były z clear blue moze były bardziej czułe nie wiem, takze rob jutro test i sie duzo przytulaj:) a ja jeszcze korzystam poki mam wolne a dzis juz ostatnia noc bo jutro do pracy takze trzeba to wykorzystac:bigsmile::bigsmile: hm...ale jestem zboczona:bigsmile::bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    hehe to dobrze, a mnie cos slabo sie chce po tym poronieniu,tylko w dni plodne czuje ,ze mnie rusza :wink::wink: nie wiem czy to hormony czy co, a poza tym jestem strasznie spiaca,objawy jak przy ciazy hehe, spalabym na siedzaco
  2.  permalink
    ja z poczatku tez nie miałam ochoty, ale przy owulce mam zawsze mega ochote i to juz na pewno hormony
    -- ,
  3.  permalink
    bonim a moze ty przegapiłas owulke? i jestes w ciazy?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    cos TY, mam 36,3 ,szyjka sie otwarla,sluz sie pojawil, niemozliwe, moze ta pogoda mnie usypia,kawe wypilam i nic
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    przeniesmy sie tutaj http://forum.28dni.pl/discussion/52/478/starajace-sie-o-dzidzie/#Item_14 bo nas moderator opieprzy,ze nie piszemy o poronieniach a o planowaniu:wink:
  4.  permalink
    chyba masz racje:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    a ja jakoś nie umiem tam pisać, inaczej gdy sie beztrosko człowiek stara a inaczej jest po poronieniu, myślę , że tutaj ten wątek jest dla nas, bo ma byc nie tylko o porażkach ale i o sukcesach... chociaz moze i na dłuzsze dyskusje rzeczywiscie tam lepiej
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    eveke,mnie tez jest fajnie tutaj,ale czasem zwracaja uwage ,ze piszemy odbiegajac od tematu. ja tez teraz czuje sie poronieniowo i starankowo..:smile:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    tomoze załózmy osobny watek starania po poronieniu i juz :) ja tez sie staram tylko ja kurcze nie bardzo wierze w powodzenie i mam z tym problem, ale co ma byc to bedzie :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeFeb 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    Bonim założyłam temat "Starania po poronieniu"

Mogę tam wkleić naszą listę i ją prowadzic- zawsze bedzie ona w 1szym poście...

Monia zgrałyśmy sie chyba myslami
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dla staraczek po poronieniu

http://forum.28dni.pl/discussion/2184/starania-po-poronieniu/#Item_3
    --
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    jak dla mnie też możemy dyskutować tu o wszystkim, o staraniach również - myślę, że nasze grono nie jest zbyt duże - w dyskusjach pojawiają się głównie te same osoby , więc dla mnie to nie problem.. wolałabym w sumie tu,, :) no ale już podjęto decyzję
  5.  permalink
    J_87 ja jednak wracam tutaj i tu bede pisac o staraniach bo na tamtym forum robi sie bardzo nie przyjemnie. Dziewczyny wracajcie tu:bigsmile::bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    dziewczyny ja tylko zwrócę uwagę forum jest jedno 28 dni potem są kategorie tematyczne i poszczególne tematy :)
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Dopiero zauważyłam, że tu się wątki pomnożyły. Ale chyba jednak zostajemy tu? Ze wszystkimi naszymi sprawami poporonnymi.

Jakby ktoś uaktualniał listę to niech mnie pozmienia (bo nie chcę namieszać):
    bilia - I poronienie - łyżeczkowanie 30.12.2011 w 10tc (obumarcie płodu 8tc) -pierwsza @ po 28 dniach (jeden cykl na przeczekanie, poźniej startujemy)
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Ja mam pytanie z zupełnie innej beczki...
    Niedawno robiłam cytologię - dzisiaj odebrałam wynik i zdziwiłam się, bo jest to wynik "opisowy" a nie w trzech klasach. Przyznaję, że dawno cytologii nie robiłam, poza tym ta - była robiona na nfz... Dlatego pytam tak z ciekawości - tak teraz się podaje te wyniki?
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Na szczęście mod ma to pokasować, ufff , a ciśnienie mi skacze strasznie, nie rozumiem jak można najeżdzać tak na kogoś po stracie :(

Dobra dziewczyny.. bilia, j, goska... co tam u Was?

U mnie właśnie koniec @ :)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    eveke: że czasu nie zmienimy, że mam uczucia i niedawno poroniłam?
    że może warto by było nie przypominać mi tych kilku dni przed poronieniem? może jest mi CHOLERNIE przykro i dlatego krzycze?

Eveke, ja wiem,że jest Ci ciężko... Naprawdę to wiem i naprawdę Ci współczuję...
    Po prostu wg mnie nie dajecie sobie czasu na przeżycie żałoby, na to by emocje opadły...
    Nikt Tobie nie każe zapomnieć, nikt nie mówi,że tego dziecka nie było...
    O tym już zawsze pamiętać będziesz... Jednak od Ciebie zależy na ile to będzie kierowało Twoim życiem...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Bilia zaraz zerkne jak to u mnie wygląda... chociaz ja robiłam prywatnie i mam to na druku z przychodni prywatnej mojego gina , bo oni sami wykonują cytologię
    --
  6.  permalink
    ok bilia tyle kłotni.Bilia ja nie pamietam swoich wynikow bo ich wyrzuciłam
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Oki :bigsmile:
    Co u mnie? Kończe pierwszy cykl po poronieniu, którym mogę się pochwalić, bo jest calkiem ładny :) Porobiłam troszke badań i jak na razie jestem bardzo happy, bo wyniki oki no i czekam na @ (powinna przyjść za ok. 2 dni) ale na razie żadnych objawów (ani brzuch ani cyc nie boli). W przyszłym cyklu - startuję z serduchami (ale bez jakiegoś ciśnienia). Tyle. :)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Bilia u mnie na cytologicznym wyniku jest tak:

obraz cyt. mieści sie w granicach normy
    obraz cyt. jest nieprawidłowy

no i jeśli byłby nieprawidłowy to na dole jest opis stwierdzonych zmian
    --
  7.  permalink
    bilia to super:bigsmile: powoli wszystkie zaczynamy dochodzic do siebie....i w koncu zaciazymy:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Ja też jestem dobrej myśli :)))
    .
    Eveke, w takim razie już teraz nie koniecznie wynik jest w grupach. A tak mnie to zastanawiało (bo wcześniejszą cytologię miałam z 8 lat temu :/).
    U mnie wynik cytologii: „Nie stwierdzono zmian śródnabłonkowych i procesu złośliwego. Zapraszamy na kolejne badania przesiewowe za 3 lata”. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Tak jak ja mówię, mój gin ma swoja przychodnie, sami robią cytologię i być może mają swoje druki.
    Ważne , że wynik ok i mi się więcej nie ociągaj 8 lat! Cytologię się robi co rok :)
    --
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    A u mnie? Zaczynam ziewać, nie z nudów, bo z Wami nigdy nie jest nudno, jestem zmęczona po całym dniu...

Muszę mieć jeszcze siły na :heartbounce::kiss::heartbounce::kiss: :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorbiedronka28
     permalink
    Oj gosia bedzie sie dzialo oj bedzie, tyle serduszek:bigsmile::bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Niby co rok - ale darmowa - raz na trzy :) Ciesze się, że wyniki ok i już nie wnikam w formę wyników. :)
    Też miałam dziś ciężki dzień, poza tym głowa od popołudnia mnie strasznie boli, więc czas do łózia :) Dobranoc :)
    --
  8.  permalink
    Dobranoc bilia, spij spokojnie
    -- ,
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    bilia ja robiłam cytologię na wakacjach 2011, i miałam wynik w grupach - II miałam .- liczyłam na 1 :(
    eveke - fajnie Ci, że masz taką krótką @
    u mnie jeszcze trwa, ale już są raczej plamienia, biorę od jakiegoś czasu femibion I i nastawiam męża , że nie będę już na niego krzyczeć bo będziemy się dużo przytulać za niedługo :):). - bo ja przed @ i w trakcie to zawsze wredna się robię, jeszcze ostatnio coś nie śpię więc już całkiem,
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Bilia u mnie cytologia kosztuje 30zł i powiedz mi kochana co to jest 30zł w skali roku? 2 zł do kubeczka raz w miesiącu i jest :)

j_87 też sobie zazdraszczam tak krótkiej @ :D ale tym razem przez 2 dni dała popalić...
    No ciekawa jestem cóż mnie czeka w tym cyklu
    --
    •  
      CommentAuthorolga30
     permalink
    Hej Dziewczynki, miło spotkać się ze swoimi:) ,widzę,że jakieś kłótnie powstały! Ja też jestem po poronieniu i zabiegu 15.02.2012,@ po 30 dniach a co do staranek to ciągle się waham ale sam zabieg znosłam praktycznie bez żadnego bólu (fizycznego),owu czułam w terminie a teraz ,zobaczymy w piątek mam wizytę,marzę żeby pozwoliła nam juz
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    Olga myślę, że łyżeczkowanie w większości wypadków odbywa się bez bólów różnych - choć też się bałam co będzie jak się "obudzę".. Też marzyłam żeby gin nam pozwolił już :/:/ nie nastawiaj się lepiej na nic, ja po moich dwóch wizytach u ginekologów (po zabiegu) ryczałam gdy mi powiedzieli żeby czekać - no bo jak oni mają zrozumieć, że ja MUSZĘ być w ciąży tu i teraz, a najlepiej to żeby być w tamtej (straconej) ciąży:/ bo byłby to już z 4 mies.
    •  
      CommentAuthorolga30
     permalink
    Wiem,wiem, ale widziałam dziewczyny po zabiegu co je strasznie bolało,ja dzień przed ,miałam poronienie samoistnie wię c może mnie aż tak nie wyłyżeczkowali.Już parę razy było fiku miku w tym cyklu ale przed samą owu nie wiem czy sięodważę iść na całość.wydaje mi się,że wszystko jeśli chodzi o hormony wróciło do normy,chcę zobaczyć tylko czy endometrium już jest ok. Jutro odbieram wyniki toksoplazmozy,rózyczki,chlamydia i takich tam zobaczymy
    • CommentAuthorpsiocha
    • CommentTimeFeb 23rd 2012
     permalink
    Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa i chętnie znajdę koleżanki z tymi samymi problemami:) W wielkim skrócie: stwierdzone PCO, poronienie w 7tc, leczenie, starania. Czekam właśnie na badanie hsg, mam 10 kwietnia. Jest tu jakaś koleżanka ze Śląska?
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a można spytać skąd taki wdzięczny nick Twój pochodzi ? :shocked::shocked::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbiedronka28
    • CommentTimeFeb 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    witaj psiocha, jak widzisz my tutaj wszystkie jestesmy z problemami:confused: takze witaj na pokładzie:bigsmile::bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Eveke, ja troszkę na badania wydalam i 30zł to faktycznie nie jest jakiś pieniądz tylko jakoś nie mogłam się wcześniej zmobilizować :) No ale to mi gin zaproponowała, zrobiła... więc teraz tylko sobie co jakiś czas kontrolować :)

Mam jednak pytanie odnośnie interpretacji wykresu...
    Czy plamienia przed @ wpisuje się w stary wykres, czy powinny one rozpoczynać nowy? Czekam jeszcze na rozwój wydarzeń ale wcześniej (przed zabiegiem), po prostu przychodziła @ a teraz najpierw pojawiły się jakieś plamienia... :/
    A! I jeszcze taka różnica... nic a nic mnie nie boli ani brzuch ani cycki (a przed zabiegiem to one zwiastowały, że @ się zbliża). Też wam się tak poprzestawiało? :)
    --
    • CommentAuthorpsiocha
     permalink
    Stare czasy ze studiów i stąd ten nick, zresztą mało istotny:)
    Miała któraś HSG robione? Podobno boli...Możecie coś napisać, jak się przygotować itd?
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    czesc dziewczyny, co sie stalo z naszym nowym tematem?

witam nowe staraczki :)

a u mnie tym czasem 17dc i test owulacyjny pozytywny :)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Bilia plamienia zaliczasz do starego. U mnie przed @ też bylo inaczej, cycki zero napięcia, plaskate calkowicie, ale w trakcie @ dostaly troszkę napiecia...

Psiocha na forum zdaje sie jest osobny wątek o HSG tam na pewno znajdziesz dużo osób z doswiadczeniem w temacie, a w zasadzie po co Ci badanie drożności skoro już raz zaszłaś?
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Dzięki eveke.
    Co do HSG to słyszałam, że niektórzy lekarze wręcz zalecają hsg po łyżeczkowaniu ale przyznaje - nie znam się na tym wogóle.
    --
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    cześć dziewczyny!Jestem nowa i też zaliczam się niestety do grona mam z utraconymi dzidziusiami:sad: Niestety przeżyłam to dwa razy w ubiegłym roku, teraz pojawiło się zielone światełko i zaczęliśmy starania.Zrobiłam szereg badań, także hsg i wszystko wyszło dobrze, pozostaje nadzieja, że tym razem się uda.
    hsg-nie takie straszne jak się wydaje.
    --
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    zapraszamy do naszego grona, Andzia1508 :)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    psiocha: Miała któraś HSG robione? Podobno boli...Możecie coś napisać, jak się przygotować itd?

ja miałam 2 razy robione
    pierwsze w szpitalu na premedykacji wiec nic nie czułam, drugie prywatnie we wrocławiu robiłam i standardowo daja tam ketonal+ no-spa, ja zdecydowałam sie tylko na no-spe bo na ketonal jestem uczulona - nic mnie nie bolało, trwało to z 10-15 min, ale ja mam jajowody drozne. Moja kolezanka miała jeden zapchany i mówiła,ze ja bolało dosc mocno.
    -- mama piątki :)
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    hsg boli tylko wtedy właśnie, gdy jajowody są niedrożne, tak mówił mi lekarz, kiedy przygotowywano mnie do tego badania.Trwało ono bardzo krótko, zaledwie 3 minuty, czułam tylko 2 uszczypnięcia i coś jakby pociągnięcie jajników.Więcej strachu niż to było warte. HSG wykonuje się do 11 dnia cyklu od jakichś 2 dni po @.Trzeba zabrać ze sobą na badanie koszulkę albo piżamę i szlafrok - bo będzie trzeba przemaszerować przez korytarz bez majtów:confused:
    Ja mam małą, niegroźną torbielkę przy jajowodzie i po tym badaniu przestała mi dokuczać, co objawiało się delikatnym kłuciem.
    --
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Cześć Dziewczyny.
    Witajcie Nowe Fofumowiczki.

U mnie już 22 dc. Czytam Wasze posty i coraz bardziej dochodzę do wniosku, że mój gin jest do niczego. :confused:
    --
  9.  permalink
    witajcie u mnie juz 20dc
    -- ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.