Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorgoska22
    • CommentTimeFeb 24th 2012
     permalink
    Witaj Kwiatuszku, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. :cry:
    --
    •  
      CommentAuthormonist
     permalink
    P.S. Zapomniałam dodać najważniejszego! Lekarz znalazł mi mięśniaka 5cm! Wcześniej na poprzednich USG go nie było:-) Cudownie!
    Mięśniaki też powodują poronienia! Mało tego przeszkadzaja w zajściu w ciążę! Dopiero 3-ci lekarz stwierdził mięśniaka. Reszta nie zauważyła tego.
    Teraz nie dość, że czeka mnie strata ciąży to jeszcze usuwanie mięśniaka i wielomiesięczna odbudowa endometrium. O ile nie będzie potrzeby wycięcia macicy;( Bo tak też robią, Boszzz jak tu żyć!?:cry:
    •  
      CommentAuthormonist
     permalink
    Cześć Kwiatuszku! Witaj! Bidulko trzymaj się i myśl teraz o sobie!!! Przykro mi/nam.
    Ja właśnie czekam aż mój organizm odrzuci ciązę-jestem w 7tyg:( a jeśli nie to hospitalizacja za tydzień w piątek.
  1.  permalink
    Przykro mi :( człowiek nie wie ile się rzeczy złych dzieje na tym świecie dopóki nie zacznie czytać ;( ;( na prawdę smutno ;(
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeFeb 24th 2012 zmieniony
     permalink
    witam w ten spiacy dzionek

monist ja poronilam 7.stycznia, czekalam tydzien na poronienie,oczyscilam sie samoistnie

dziewczyny ciagle czekam na skok,chyba zapowiada sie faza lutealna 10 dni, chyba malo ,co myslicie?
    jakie mialyscie dlugosci cykle po poronieniu? ja mialam zawsze 29 dni, i qrcze zastanawiam sie nad luteina,czy brac po owulce czy czekac do 8dfl i zrobic progesteron
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    kwiatuszku,u mnie tez beta byla zla,tzn.zle przyrastala w pewnym momecie, beta jednak jest wyznacznikiem tego czy wszystko jest ok
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Bonim, długość fazy lutealnej nie zależy od tego, kiedy masz owulację, tylko jest to indywidualna sprawa każdej kobiety, chociaż na pewno zależy od wartości progesteronu. Ja po poronieniu miałam 17 fl (jak zwykle).
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    to ja mialam 16 dfl, po poronieniu z 15, a teraz jak cykl bedzie rowniez 29dni to ta faza wyjdzie z 10dni ;/ a to przeciez malusio , wlasnie mnie zakulo w lewym jajniku ,moze jutro bedzie skok :)

a u Ciebie widze fajne temperaturki:wink:
  2.  permalink
    baribal a jeśli cykle są właściwie regularne ok 35 dni +- jeden dzień, to faza lutealna jest wtedy dłuższa. czy to źle?
    bonim -> masz rację beta to główny wskaźnik.
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    kwiatuszek, ja tez mialam cykle po 35 dni, ale na szczescie duphaston wyrownal mi je do 29, szybciej mozna sie starac,a te 35 dni to sie wlecze bardzo
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Kwiatuszku86: Fazę lutealną wyznaczysz mierząc regularnie temperaturę lub monitorując owulację. Przy długości cyklu 35 niekoniecznie ma się długą fazę lutealną, raczej owulacja przypada na 20 dc. A czy długa faza lutealna to coś złego? Nie spotkałam się z takimi opracowaniami, problemem są raczej krótkie fazy lutealne.
  3.  permalink
    bonim masz rację. mam wizytę u lekarza na uwaga :))) -> 5 kwietnia :) idę na kasę chorych więc terminy są super odległe. ;) wtedy poruszę ten temat, bo przyznam, że dopiero od tego miesiąca zaczynam naprawdę poważnie myśleć o dzidzi :)))
    a na kasę chorych idę, ponieważ jeśli potrzebne będą jakieś badania to zwyczajnie prywatnie nie będzie mnie na nie stać ;(
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Bonim, u mnie takie temperaturki to nic nadzwyczajnego,niestety.
  4.  permalink
    baribal -> z obserwacji wynika, że owulacja jest 23 dni przed końcem cyklu, aczkolwiek wyczytałam, że to w sumie normalnie i nie ma się co stresować, ponieważ im dłuższy cykl to faza lutealna może być dłuższa. 14 dni przed końcem cyklu to mit ;) ale czytałam też, że długa faza to nie za dobrze, ponieważ jajeczko może nie zagnieździć się dobrze w macicy. Może właśnie dlatego moje poronienie, ale nie ma co gdybać. pójdę do lekarza i się dowiem :)
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Kwiatuszku, chyba się nie możemy zrozumieć: owszem, zagnieżdżenie jest trudnione przy długiej pierwszej fazie (bo przekraczasz tzw. okno czasowe endometrium) i przy zbyt krótkiej drugiej fazie.
  5.  permalink
    być może ja po prostu się źle wyrażam :) jak pójdę do lekarza to na pewno mnie oświeci :D
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    baribal,w koncu te tempki wyjda fasolinkowo,zobaczysz

dziewczyny czyli to minimum 10dfl lepiej wydluzyc troszke? moze wezme jednak ta luteine po skoku?

qrcze,ale mnie kluje :shocked::shocked::shocked: :cheer::cheer: mam nadzieje,ze sliczne jajeczko sie uwalnia
    •  
      CommentAuthormonist
     permalink
    Trzymam kciuki za to jajeczko:)))
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Brawo Bonim. :bigsmile::rolling:
    --
  6.  permalink
    Witam was dziewczyny ale popisałyscie a ja dopiero jakas godzinke wstałam. bonim:clap:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    bonim 10 dni lutealnej to krótko, ja miałam 11 - to już na granicy. z tego co czytałam to najlepiej jak jest 14-16 dni,, ale każdy z nas to indywidualny przypadek więc nie wiem.
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ale sie wesolo robi od tych emotek :bigsmile: dziewczyny,w te pochmurne smutne dni trzeba powiac optymizmem :bigsmile:dzieki za kciukasy,ja tez za Was trzymam:rolling::rolling:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    j 87,dlatego zastanawiam sie nad luteina, lekarze kazali mi odpuscic z zachodzeniem bo zwariuje,ale ja i tak sprobuje,a raczej juz po probie :wink: teraz pytanie czy jak jutro bedzie skok,jesli wogóle :confused: to czy brac luteinke, chyba ,ze jest opcja,ze po poronieniu cykl mi sie wydluzy i faza tez nie bedzie taka jak mi sie wydaje
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    biedronka,co tak spisz? :bigsmile: ja tez nieprzytomna chodze,ale to przez wiatry i deszcz
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    mnie się wydłużył cykl po poronieniu, , co do luteiny to nie wiem - :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    to zobaczymy jaki bedzie moj cykl, a jutro odejme decyzje o luteince ,jak bedzie skok:wink:
  7.  permalink
    rzeczywiscie sie tu wesolo zrobilo:jumping: bonim jak kluje w jajniku to dobrze ja tez zawsze przez to odczuwam owulke, a spie bo w pracy bylam na nocce niestety pracuje tylko na 3 zmiane. Jej ale czekam u mnie i u was na te 2 kreseczki na tescie:rolling:
    -- ,
  8.  permalink
    biedronka28 moja przyjaciółka 2 razy zaszła w ciążę "po nocce" ;) teraz właśnie jest na porodówce i rodzi drugie maleństwo - synka :))
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Biedronko fajny ten Twój podskakujący emotikon. :crazy:
    --
  9.  permalink
    kwiatuszku ja w pierwsza ciaze tez zaszłam po nocce:jumping:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Dziewczyny nie uwierzycie!!! Mój mąż buszuje w kuchni - robi sałatkę... :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  10.  permalink
    A twoj M nie gotuje? Ja moge sie pochwalic ze moj lubi i umie gotowac:jumping: ja umiem ale jakos brak u mnie checi w tym zakresie...
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    fajnie sie robi ,buszujmy,kopulujmy:swingin:
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    On gotuje, lubi gotować, ale musi mieć dobry dzień... Coś się święci...:wink::tongue:
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    hej,
    mam wyniki histo.. czy ktoś wie czy jest ok??
    - fragmenty krwortocznie zmienionej doczesnej oraz normotypowe kosmki...
    ale mi dziś ciężko :cry: odebrałam wynik z histo, a tam pisze strzępki tkankowe :cry: przecież to było nasze ukochane dziecko, a nie szczątki tkankowe :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
    jutro 3 tygodnie :sad::sad::sad::sad::sad:
    nawet do mamy mi się nie chce jechać..na imieniny mieliśmy jej przekazać nowinę o wnuczku( wnuczce), a to już 3 tyg jak nie ma o czym mówić :cry::cry::cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Hejka dziewczynki :) Ale się rozpisałyście :) Ale przez to jakoś tak optymizmem tu powiało :bigsmile:
    To ja sie pochwalę, że właśnie dziś zaczynam drugi cykl po zabiegu :)
    A! Mąż w kuchni to poważna sprawa :) Może serducho się szykuje? ;P
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Adda, to prawda, że te wyniki brzmią okrutnie... ale widzisz my patrzymy sercem a lekarze - medycznym punktem widzenia :(
    Niestety, nie znam się na wynikach histo - z tym to najlepiej do gina.
    Wiem, że jest Tobie ciężko ale musisz być silna.
    --
  11.  permalink
    biedronka28 więc coś w tym jest :)))) Dziewczęta kopulujmy się od rana :))))
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    adda,ja poronilam 7 lutego,tez mialo byc cudnie,ale nie jest,juz drugi raz..
    wierz mi ,ze jeszcze troche a czas wyleczy Ci rany.., dla lekarzy kazda stracona ciaza to rutyna , szczerze,az wstyd sie przyznac,ale pierwsza strate przezylam bardziej,moze dlatego ze byl pecherzyk,a teraz nic..:sad: trzymaj sie ,jestesmy z Toba..
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    fajnie ,ze wasi M gotuja,moj to chce miec kucharke,sprzataczke i kochanke na caly etat:wink:

a ja chce jutro skok tempki!:boogie:
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    adda - te wyniki histop. o niczym nie świadczą, tylko o tym co w próbce było, ważne żeby nie było zaśniadu,, nazwy tego są dosyć dziwne i rozumiem o co CI chodzi,, ale nie tylko lekarze myślą, że na tym etapie to jeszcze nie dziecko - inni " cywile , że tak powiem" też,, na prawdę mało ludzi rozumie jaki to dla nas ból.
    cieszę się, że tu tak wesoło :) mam nadzieję, że się utrzyma ten stan na bardzo długo - ja jestem straszną pesymistką, ale teraz trochu jest lepiej, wierzę , że będzie dobrze - chyba jest tak dlatego, że nie można płakać w nieskończoność.
    od jutra też będę atakować męża ,myślę, że będzie wniebowzięty z takiego aktywnego miesiąca jaki jest przed nami:)
    mój również gotuje - więc mu się należy hehe :)
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Bilia będzie duże :heartbounce::crush::heartbounce::crush::heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Haha :bigsmile: Aż dałam Oooo :bigsmile: I baaaaaardzo dobrze!
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    A ja w obronie lekarzy - oni nie badają nawet całego zarodka, zwykle dostają tylko fragmenty. My też składamy się z tkanek i kiedy dostałabym preparat z ukochanego męża, to nadal byłby np. kawałek skóry, krew na rozmazie albo inna tkanka. Nasze emocje to nasze emocje, a rzeczywistość jest rzeczywistością. Z faktu, że ktoś napisał "doczesna i kosmówka" nie wynika wcale, że ta osoba nie traktuje naszych emocji poważnie!
    Ale co ma napisać? Widzę fragment dziecka, które ktoś opłakuje? Przecież to bez sensu! Jedyne, co może zrobić, aby nam pomóc to wykonać swoją pracę najlepiej jak potrafi - i to właśnie pisze na wynikach.

Opis autopsji dorosłej osoby albo dwuletniego dziecka też brzmi sucho i okropnie, ale przecież to nie znaczy, że lekarz nie szanuje życia tej osoby. Nie odbierajcie tak tego.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Bilia dzięki za "Oooo"

:bigsmile:
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    czyli, ze po tych wynikach nic nie wiadomo nadal czemu straciłam ciąże.. w sumie to tak jak mówiłyście..
    krzyż się trochę podleczył, to w przyszłym tyg. wybieram się do gina..może wydębię od niego jakieś skierowanie na hormonki.. a jakie polecacie?? niby słyszałam, że te podstawowe : prolaktyne, progesteron, i co jeszcze??
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    To dobre wiadomości - złą byłby zaśniad.

Miałaś coś robione przed ciążą?
    Prolaktynę to zrób później moim zdaniem, po takich przeżyciach może być "fałszywie" podniesiona, z czasem sama opadnie. To samo z tarczycą, troszkę poczekaj, a później zrób.

Ja zrobiłabym przede wszystkim USG. A co do reszty, to zależy od tego, co się działo wcześniej. Prg robi się w okolicy 7 dnia po owulacji, więc poczekaj z tym. Skoro było zapłodnienie, to nie wiem czy jest sens bawić się w inne hormony "erotyczne"

Możesz skontrolować ogólnie krew, cukier itd, jeśli długo nie miałaś badań.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthormonist
     permalink
    A propos zaśniadu to boję się, że ja to będę mieć lub mam:(
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Dlaczego? To rzadkie przypadki
    -- serce przestało bić.
    • CommentAuthorpsiocha
     permalink
    Dzięki dziewczyny za info- ja mam 10 kwietnia hsg więc trochę czasu na przygotowania także te psychiczne:)
    Eveke- bardzo szybko straciłam ciążę i do tej pory nie wiemy czy była ona np. pozamaciczna, więc podobno hsg ma to sprawdzić i wykluczyć inne rzeczy. A od dziś kolejny cykl z clo- zobaczymy czy w końcu owu się pojawi...
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.