Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    gosia jeszcze twoja chwila nadejdzie:kissing:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorgoska22
    • CommentTimeMar 1st 2012
     permalink
    No na pewno z takim wsparciem od męża... Ehem...
    --
  2.  permalink
    moim zdaniem to oni nie chca robic sobie nadzieji i sie nakrecac jak my chociaz bardzo tego chca...
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dziewczyny,rano mam tempke 36,7 a po poludniu( od owulki )jestem nieprzytomna i w dzien mam 37,5,wiem,ze w dzien sie nie mierzy,ale taka roznica w tempce?
  3.  permalink
    bonim mysle ze moze tak byc, ja jak mierzyłam to rano miałam 36.6 a po południu juz 37.4 sama sie zdziwiłam
    -- ,
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    To kupiłby mi test, bo jak nie będę miała pewności, to będę się nakręcać, a on nie będzie miał spokoju.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    no wlasnie i popoludniami czuje sie jakbym byla chora,slaba,spiaca, moze progesteronu jest wiecej po poludniu? znalazlam cos w temacie

''Należy jednak pamiętać, że progesteron wyrzucany jest pulsacyjnie, dlatego jego stężenie we krwi zmienia się co kilka godzin. Na podstawie jednego badania nie należy wyciągać wniosków. Ideałem byłoby powtórzyć badanie w ciągu doby przynajmniej dwa razy, a najlepiej trzy. Następnie skontrolować stężenie progesteronu w kolejnym cyklu w związku z tym, że pracują dwa jajniki - raz jeden, raz drugi.

Norma stężenia progesteronu w 7-8 dniu po owulacji to od 10 ng/ml wzwyż (do około 50 ng/ml; w ciąży dochodzi do 250 ng/ml). Informacja - poniżej 3 ng/ml oznacza, że owulacja się w ogóle nie odbyła.''
  4.  permalink
    gosia to stercz mu nad uchem w koncu kupi:bigsmile: ja swojemu trułam i na drugi dzien pojechalismy kupic
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    goska,tez bym sie wsciekla,tez wolalabym wiedziec,moj to by nawet do apteki po test nie wszedl hehe,dlatego zamawiam na allegro i mam spokoj,a testow duzo wiecej za mniej:wink:
    •  
      CommentAuthorgoska22
    • CommentTimeMar 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Biedronko, zrobię inaczej. Nie będzie testu to nie przytulania i odzywać się do niego też nie zamierzam.

A następnym razem to zamówię na allegro. Jakich testów używacie? Jakie są najlepsze?
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    TESTY CIĄŻOWE test ciążowy HCG najczulsze - tak wpisuje w wyszukiwarke alegro
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Gosia organizm wie co robi, poz atym ja az tak bym się nie nakręcała zaraz po poronieniu, bardziej podejrzewałabym rozhuśtane hormony, no ale ja dlatego zaraz po zabiegu zaczęlam znowu mierzyć tempke by mieć jasny obraz tego co się w moim organizmie dzieje...

doczytałam, że jesteś juz po 1 @ i to jest kolejny cykl... hmmm... no to warto kupic test chociaż żeby sie uspokoić.

Bonim tak jak napisałaś, nie ma sensu mierzyc tempki w ciągu dnia, po prostu nic to nie mówi...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    eveke,a badalas progesteron po owulce? ja sie zastanawiam czy jutro zrobic,ale czy to ma sens?
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Badałam - mam niski... dlatego ja od pozytywnego testu od razu duphaston
    --
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    gośka nie denerwuj się na swojego chłopa,, oni czasem dziwnie myślą i robią, niekoniecznie jest to złe, ale czasem tak mają, że trzeba im truć wiele razy zanim coś do nich dojdzie, wiem, że uciążliwe jest czekanie i smutne zarazem ale nic nie zrobisz, nie cofniesz czasu ani go nie zatrzymasz, i wykonuj jakieś codzienne swoje rzeczy a będzie jakoś dzień mijał za dniem i na pewno z każdym dniem będą lepsze wiadomości.
    ja bym pewnie wyszła z domu, kupiła sama test i strzeliła focha na kilka dni :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    qrcze,to moze jutro zrobic? a jaki masz eveke ten prog?
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Zamówię na allegro, ale pewnie będą dopiero w poniedziałek. Ale trudno. Zaczekam. A i tak nie będę z nim rozmawiać.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    goska22: A następnym razem to zamówię na allegro. Jakich testów używacie? Jakie są najlepsze?

gośka, nie zamawiaj byle czego na allegro. testy za 1zł są wg mnie wątpliwej jakości. U mnie się rozmazywały i pokazywały drugą kreskę, gdy na testach z apteki była tylko jedna. Lepiej zainwestować i dać trochę więcej, żeby nie robić sobie nadziei niepotrzebnie. Czytałam, że jedna dziewczyna kazała mężowi nasikać na test za 1zł i wyszło, że on jest w ciąży;)
    --
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Akirka, oczywiście, że nie zamówię tych testów za 1 zł, szukam płytkowych i porównuję ceny. Wiem, że niska cena nie zawsze wiąże się z wysoką jakością, ale dziękuję za przestrogę. :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Moim zdaniem jednak lepiej kupić test w aptece.. Przecież nie robimy testów kilka razy w tygodniu (tak jak owulacyjne) tylko 1-2 w miesiącu prawda? No chyba, że się okaże, że jest się w ciąży.. Jakoś nie mam zaufania do tych allegrowskich.. Ale to tylko moje odczucia :wink:
    -- ............
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Wzięło mnie na słodkie, zajadam ciasteczka. :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Bonim ja miałam raz wynik 8,5... jak zaszłam to miałam 5 a po 4 dniach 10...

Generalni ewarto zbadac około 7-8 dni po owu i zobaczyc jaki się ma.

Co do testów z allegro... pomyślcie dlaczego niby są one tańsze? albo daty waznosci zmienione, albo trzymane w złych warunkach itp itd
    kupiłam raz z allegro i to nie najtansze , bo 7,50 za sztuke (a juz w tej cenie mozna kupic w aptece) i wychodziły mi fałszywie pozytywne, takze dziękuję, testy kupuję tylko w aptece.
    --
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    To ja już nie wiem sama... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    eveke, ja ostatnio badalam w 28dc i mialam prog.26

co do testow,ja kupuje po 1,45 i qrcze naprawde jak nie bylo ciazy to nie bylo,a jak byla to juz 11dpo pokazywal sie cien cienia, teraz tez zamowilam, ja kupuje od pewnego sklepiku inter. narazie sie nie zawiodlam, to zalezy moze od kogo sie kupi, przy tych 2 poronieniach robilam testy z alegro
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No to ja się nie przejechałam na testach za złotówkę - działały bez zarzutu i owu i ciążowe. Za to raz na aptecznym, takim za 20 z kawałkiem miałam dwie kreski, a beta 0.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    the fragile :bigsmile: co u Ciebie? na ktorego masz termin?
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonim, za 1,5 tyg :) Zerkam do Was i trzymam mocno kciuki, żebyście "zaskoczyły" szczęśliwie!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    to fajnie ze zerkasz, bo ja na przyszlych mamusiach jak cos napisze to pozniej nie moge znalesc odp. tak duzo tam skrobiecie :bigsmile: lekkiego porodu zycze :wink:
  6.  permalink
    The_fragile: No to ja się nie przejechałam na testach za złotówkę - działały bez zarzutu i owu i ciążowe. Za to raz na aptecznym, takim za 20 z kawałkiem miałam dwie kreski, a beta 0.--

Hehehehe jakbym siebie widziala.Mialam dokladnie to samo....
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ja narazie testuje testy owu , dzis wyszły dwie mega wypasione krechy wiec licze na to ,ze sie nie myla :) mam tez testy ciazowe bo były w pakiecie to zobaczymy pewnie kiedys co one warte ;)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dziękuję Bonim!
    --
    •  
      CommentAuthorkotek84
     permalink
    Dziewczyny, jak szybko dochodzi do samoistnego poronienia?? Odstawiłam luteinę i do 10dni powinno być krwawienie, jutro mija tydzień, a ja czekam i nic:(:( Nie chciałabym iść do szpitala na zabieg:(:(
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    Kotku: Szpital to nie koniecznie zabieg.. ja poprosiłam lekarzy aby zrobili wszystko żeby ominąć zabieg..więc dali mi pigułki poronne i po 6 godzinach zaczęłam krwawić.. wszystko trwało 3 dni.. Bez zabiegu (ale 2 dni w szpitalu leżałam-bo mnie obserwowali)-bo wszystko się ładnie samo oczyściło.. Ogromnie współczuje :(..
  7.  permalink
    ja również współczuje :(( i trzymaj się dzielnie.
    •  
      CommentAuthorbaribal
    • CommentTimeMar 2nd 2012
     permalink
    Kotku 84, martooś dobrze ci napisała. szpital to nie od razu zabieg. Powinni ci pomóc oczyścić sięnaturalnie, a potem sprawdzić, że wszystko jest w porządku, abyś mogła wystartować z nowym cyklem bez powikłań.
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    kotek a ktory to tydzien? musisz isc do lekarza, ja 2 razy ronilam samoistnie,tydzien czekalam po odstawieniu dupka, do szpitala nie poszlam,oczyscilam sie samoistnie
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Hej,
    Kotku, bardzo mi przykro... Ściskam Cię mocno.

Dziewczyny nadal nie mam @. Tylko strasznie się przeziębiłam, leczę się naturalnymi metodami: wczoraj przed snem wymoczyłam nogi w gorącej wodzie z solą, wypiłam gorąca herbatę z miodem, cytryną i sokiem malinowym i nasmarowałam się maścią rozgrzewającą, taką co mama mnie smarowała jak byłam malutka. :wink:
    A dziś powtórka... Myślicie, że nic się nie stanie Maleństwu, jeśli ono jest?
    --
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    Goska: Moim zdaniem nie zaszkodziłoby pójście do lekarza..bo jak Ci się rozwinie to chorubsko to antybiotyk Ci przepiszą..
    A tak powiesz lekarzowi, że możliwe jest że jesteś w ciąży i on sam dobierze leki..
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Tak Martooś, gdybym mieszkała gdzie indziej to bym poszła. Tu gdzie mieszkam to trzeba "planować" chorobę co najmniej z tygodniowym wyprzedzeniem (rejestracja). A po 2. lekarze tutaj na niczym się nie znają. Zapisują albo antybiotyk i nie ważne czy jesteś w ciąży, czy masz uczulenie, albo zapiszą to co mogę kupić bez recepty. Więc na co mi taki lekarz?
    --
    •  
      CommentAuthorLopeziatko
     permalink
    Jesli chodzi o testy, to ja polecam ACON - ultraczuły test ciążowy. Na allegro znalazłam za 6,50 zł. Jest to test, który można kupić w aptece tylko, że dużo drożej.
    Ja kiedyś zamawiałam te testy paskowe, za 1 zł i tez byłam zadowolona. Gorzej z owulacyjnymi, nigdy nie pokazały ciemniejszej kreski od testowej. Zawsze jakaś blada wychodziła.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormartooś
    • CommentTimeMar 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Goska: w takim wypadku to ja się nie będę wypowiadać, bo się nie znam po prostu. Myślę, że 'domowe sposoby' są dobre (ale chyba nie powinnaś używać maści rozgrzewających). Raczej nie zaszkodzi duża ilość czosnku- to najlepszy naturalny antybiotyk ;). Dodatkowo, musisz duuuużo pić..w taki sposób oczyszczacz swój organizm z baterii oraz go nawadniasz (człowiek podczas przeziębień ulega szybko odwodnieniu) oraz POLECAM DUŻO spać.. Bo sen to zdrowie ;)
    Życzę dużo zdrówka i mam nadzieje,że już niedługo się dowiesz czy 'coś' tam się zagnieżdziło..
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    Gośka rób tego teściora, może mąż dzisiaj ma lepszy humor i Ci go kupi :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    gosia,herbata z cytryna i miodem,czosnek + test ciazowy :wink:
  8.  permalink
    :))) rób rób ;))) ja coś czuję, że będą dwie kreseczki :))
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    Bardzo często się zdarza,że pierwszym objawem ciąży jest przeziębienie ;p
    Organizm jest osłabiony więc łapie bakterie lub wirusy.. często zdarzają się też infekcje grzybiczne dróg rodnych..to całkiem normalne.
    Sama miałam podobnie..i często na wykresach dziewczyn (które zaszły w ciąży) są uwagi typu: bol gardła, temperatura, ból głowy, itp., więc trzymam kciuki :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    martos,mialam identycznie,zmiejsca przeziebienie itd. :)
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Jeszcze potrzymam Was w niepewności...:wink: Testy będę miała najpóźniej we wtorek, ale czuję, że będzie warto czekać... Tempka utrzymuje się na poziomie 37,0 - 37,1. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeMar 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    goska superowo,tez tak chce :rolling::swingin: ,a jaka tempke mialas przed owulka? kiedy ci skoczylo na 37?
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Przed owulacją miałam 36,4 - 36,7, a na 37 pojawiła trzy dni temu, razem z bólem brzucha.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    to ja tak mam :bigsmile: tylko mialam 36,3 a pozniej i teraz mam 36,7, tez czekam na 37:bigsmile: ale ja dopiero we wtorek mam termin@, ale cos u Ciebie mi sie wydaje ,ze bedzie + , niech Ci kupi w koncu ten test!:devil:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.