Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeMar 3rd 2012
     permalink
    jotka76 to bardzo róznie, ja na przykład wcale, ale sa dziewczyny które i 2-3 tygodnie wiec tu nie ma reguły
    no i przykro mi ,ze tak sie stało :(

a ja sie chyba owulki nie doczekam w tym cyklu normalnie, juz dawno takich jaj nie miałam jak teraz :devil:
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorjotka76
     permalink
    Ja na razie nie mierzę temperatury, bo nadal utrzymuje się to plamienie, więc wydaje mi się do niehigieniczne. Poczekam aż się skończy. Też jestem ciekawa jaki będzie ten pierwszy cykl.
    •  
      CommentAuthorigisowa
    • CommentTimeMar 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    jotka76: Jak długo krwawiłyście lub plamiłyście po zabiegu? Zaczynam już się martwić, bo nic mnie nie boli, ale nadal leci ze mnie brązowy śluz.

Jotka u mnie cały cykl był przeplatany krwawieniami, plamieniami i śluzem br. Dopiero po @ następny cykl był lepszy- ale ja mierzyłam temp oralnie i po spadku temp określiłam @, bo tak to ciężko było wybrać moment, kiedy to jeszcze plamienia, a kiedy już kolejny cykl. Ta pierwsza @ też nie była "normalna". Ale z każdym kolejnym cyklem widzę, że wszystko wraca do normy:)
    --
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Jotka witaj, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, jesteśmy z Tobą. :cry::cry:

Ja plamiłam tydzień, ale to jest indywidualna sprawa, każda z nas ma inaczej.

Adda, wysłałam męża do apteki, powiedziałam, że jak nie wróci z testem to ma się pożegnać z seksem. :wink: Dzięki za szczere chęci. :bigsmile:
    --
    • CommentAuthornina2003
     permalink
    Jotka przykro mi bardzo.

Ja przez 10 dni miałam czerwony śluz na przemian z krwią, a teraz ciągle brązowy śluz. Dodam, że zabieg miałam 16.02
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    gośka to czekam na wieście,
    witam nową koleżanką niestety w przykrych okolicznościach :(
    ja na testowanie wstałam o 4 rano, męża zwlekłam z łóżka, heh cieszyłam się, ale powiem, że doszło to do mnie po kilku dniach dopiero :) mam nadzieję, że powtórzy się to niedługo tylko z dobrym zakończeniem .
    •  
      CommentAuthorjotka76
     permalink
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, nie wiem kiedy dojdę do równowagi psychicznej. Staram się myśleć pozytywnie, ale czasami jest trudno, zwłaszcza wieczorami i w nocy. Przez półtora roku starania i nic, potem laparoskopia w styczniu, i nagle ta ciąża, prawdopodobnie jeszcze przed laparoskopią. Wszystko jest jak zły sen, który nie wiadomo jak się skończy. Mam nadzieję że dobrze.
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    Kiedyś usłyszałam w jakimś filmie (Chyba 'Sex in the city"),że człowiek po złych doświadczeniach poczuje się lepiej dopiero wtedy kiedy go coś NAPRAWDĘ mocno rozśmieszy.. ja chodziłam smutna i przybita przez 2 miesiące, aż coś mój mąż powiedział tak śmiesznego że myślałam że się posikam ze śmiechu ..nie mogłam złapać tchu.. I nie wiem czy to siła sugestii czy co..ale od tamtego momentu zaczęłam się czuć jak 'kiedyś'..
    Oczywiście czasami specjalnie rozdrapuję rany,żeby sie czasem dobić (przeglądam np. swój wykres ciażowy)- ale takie stany smutku przychodzą już bardzo rzadko i na krótko..
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Martooś, ja żeby się dobić patrzę na galerię brzuszków na jednym z tematów tego forum.

A teraz dobija mnie mój mąż, który nie wraca z testem!!!! :rolling::rolling::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Mam test!!!! Idę testować... Trzymajcie kciuki.:rolling::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Niestety... I... :cry::cry::cry::cry::cry: To dlaczego nie mam @?! :devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    czesc ,ale naskrobalyscie,goska nie wiem ehh, liczylam na II a jakiej czulosci ten test?? szyjke zbadaj
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    goska22 pomierz sobie temperature, bedziesz wiedziała w jakiej fazie cyklu jestes, bo moze byc tak. ze owulka wystapi pózniej to i @ sie przesunie, a omijasz to nakrecanie sie bo wiesz czego sie mozesz spodziewac. Ja mam z reguły cykle 28-30 dni owu 15-17dc, faze lutealna 14 dniowa a teraz jak na złosc 20dc czuje jajniki ale owulki ani widu ani słychu, gdyby nie pomiary to ok 11-13 marca juz bym sie nakrecała a tak to wiem ze pewnie przyjdzie mi czekac na @ troche dłuzej. To naprawde mało upierdliwe jest a oszczedzisz sobie cała mase niepotrzebnego stresu, który przyszłym mamom nie jest wskazany :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    a na przyszlych mamusiach 2 porody dzisiaj byly :clap::clap:
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    jotka - ja miałam zabieg praktycznie w 8tc, krwawiłam krótko, ale później kilka dni miałam takie dziwne upławy, brązowy śluz z wodą jakby, z dnia na dzień żółty się robił i bladł, aż zniknął. To może trwać tydzień, nawet dłużej. Nie martw się.

Pójdź do lekarza po min. 3 tygodniach, chyba że coś byłoby nie w porządku - silne krwawienie, boleści lub coś w ten deseń, ale plamienia są normalne.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorjotka76
     permalink
    Dzięki AniaBB za odpowiedź, popłakałam sobie trochę i jest lepiej...
    Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej:)
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Będzie.
    Takie wydarzenia są koszmarne, ale z dnia na dzień naprawdę jest lepiej. Czasem sobie bekniesz, coraz rzadziej, coraz częściej wspomnienia będą tylko smutne, coraz częściej będziesz zauważać urok świata i snuć plany na przyszłość, zobaczysz.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    jotka też powiem po sobie , że jest lepiej - nie wyobrażałam sobie życia przez pierwsze 3 tygodnie, nic nie pomagało, teraz już ok 1,5 mies za mną i już się potrafię uśmiechać i cieszyć choćby ze słońca, choć to i tak w głębi mnie jest,,, byłam z M na spacerze i oczywiście wszystkie mamy z dziećmi też powychodziły, chyba, że ja mam taki radar, że zauważam tylko małych człowieczków :)
    gosia przykro mi - lepiej się nie nakręcać na nich, choć wiem, że to trudne i robimy to nawet jak nie chcemy,, ale patrząc na histori i wykresy różnych dziewczyn to poronienie potrafi jednak poprzestawiać różne rzeczy w nas, , na pewno Ci się uda już niedługo tak jak nam wszystkim :)
  1.  permalink
    Gośka, a tylko jeden test zrobiłaś? on też nie daje 100% gwarancji... może za wcześnie jeszcze na wykrycie hormonu ciążowego przez test i dlatego nie wyszło. spróbuj zrobić drugi jutro od rana ;)
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Spróbuję po weekendzie, muszę trochę ochłonąć... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Dziewczyny jest druga kreska! Taka chuda i prawie nie widoczna! Powtarzam jutro z rana!!! :surprised::surprised::surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    gosia mam banana na gębie :D no to oby oby
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    A ja znowu ryczę... :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Takie wrażenia, że aż samej mi się chce :cool:
  3.  permalink
    Ja dzisiaj też robiłam test ale nie pokazało nawet cienia cieni :wink: W poniedziałek ide na bete... Gosia trzymam kciuki :smile:
    -- ............
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Truskaweczko, trzymaj bardzo mocno. A przyjrzałaś się dobrze testowi? Ja też nie widziałam, ale podeszłam pod okno i w końcu zobaczyłam. :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    A ja też nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test czułości 10, ale u mnie dopiero 10dlf. I od razu brak kreski, ale po 1h jakiś zawijasik się pojawił w polu kreskowym, więc jutro do powtórki. Ciekawość mnie zżera..chociaż temp spada od 2 dni, ale jeszcze nie na łeb na szyję.. Gośka gratulacje!!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    goska , ja tez pierwsze cienie cienia widzialam pod swiatlo i tez po paru min.:swingin::swingin:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    goska to gratulacje!!!!!!!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile: to teraz trzymam kciuki za mocniejsza kreche jutro :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dziewczyny ja swoje cienie widzialam w 11dpo,najwczesniej,a robilam codziennie od 8 dpo,:devil: trzymam kciuki za wasze +:bigsmile: a ja testuje w pn :wink:

ale sie podjaralam tymi waszymi testami haha:crazy: kurcze ja tez chce, dziewczyny a jaką macie szyjke?? i sluz??
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Ja to jeszcze się nie nakręcam, bo grubo po czasie coś się pojawiło, a w ciągu przepisowych 5 minut nie było;/ Ale z drugiej strony wcześniej nic się nie pojawiało nawet po 10h:PPP
    Szyjka dziwaczna, dość wysoko (u mnie się zachowuje jak w tyłozgięciu- odwrotnie), ale dość twarda i prawie zamknięta, śluz wewnątrz kremowy, a wczoraj był beżowy.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    igisowa nie nakrecaj sie, ale z doswiadczenia jak sie cos pojawiło to miało sie pojawic, na testach negatywnych nawet na drugi dzien nic nie widziałam ;) :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    igrysowa ja w ostatniej i poprzedniej ciazy tez mialam na tak wczesnym etapie cien ,ale po kilku min,albo nawet dluzej,tak wiec trzymajmy sie wersji ze bedzie +:cool:
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    hehe OK:>
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    u mnie tez dosc wysoko,twarda i zamknieta,a sluz bialy i duzo go,ostatnio tez tak mialam,pamietam jak pierwszym objawem ktory mialam z inna zaciazoną to bylo duzo sluzu, kurcze,łudze sie,ze tez bedzie cien cienia w pn
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    No to przed nami same sądne poranki:D
    --
    •  
      CommentAuthormonist
     permalink
    cześć Dziewczyny!

Ja w środę miałam zabieg, jednak był zarodek-na szpitalnym sprzęcie było go widać 3mm, a w przychodni powiedział mi że puste jajo płodowe.
    Po zabiegu ból macicy-nie do zniesienia, wyłam z bólu, dali mi kroplówkę.
    Miałam z mężem pokoik 2 osobowy, także było prywatnie bardzo, bo nie było innej pacjentki, mąż po zabiegu płakał ze mną;(
    Niestety u mnie podejrzewają wirusa tej opryszczki, ale teraz muszę aż na 3 m-ce wstrzymać się ze staraniami, bo to jednak było 2-gie poronienie, muszę wykonać dużo badań, przede wszystkim hormony, nikt wcześniej sie mną nie przejmował-teraz kupa badań...
    Mąż nawet nie chce słyszeć o wcześniejszych staraniach na oślep. Wkurza mnie bardzo. Na razie nie chce mi się nic, nawet z komputera nie korzystam-tylko chce mi się non stop spać.

Bardzo mnie ucieszył bledzioch Goski!:bigsmile:!!!! Gratulacje i oby wyszła z tego przepiękna ciąża:-)

P.S. Ja straciłam ciążę w środę, a w czwartek urodziła moja koleżanka, jeszcze 2 koleżanki mają rodzić na dniach.
    Tak,,,, ludzie nie potrafią się zachować, moja kumpela po mojej 1-ej stracie też słała mi takie mmsy ze swoją ciążą bliźniaczą, bolało jak cholera!
    Najbardziej drażni mnie gdy jestem świeżo po, a ludzie wymagają ode mnie abym była sprawna na 100%-"nie możesz się tak dołować", albo "idź na spacer zrób coś ze sobą"-szlag mnie trafia-jestem czysta i zadbana więc o co chodzi? Jak mam latać na spacery jak mnie cała "bułka" boli po zabiegu...co za ludzie!
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    monist,samo przyjdzie do Ciebie odpuszczenie tego co sie stalo, kazda cierpi ,ale tez kazda leczy sie z bolu, pozniej jest wspomnienie i juz tak nie boli, sama poczujesz ,ze chcesz wyjsc z domu,ze chce ci sie z kims gadac,na wszystko jest czas..
    trzymaj sie
  4.  permalink
    Monist czy wirus tej opryszczki ma jakąś nazwę medyczną?
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    kwiatuszek86: Monist czy wirus tej opryszczki ma jakąś nazwę medyczną?

generalnie to herpesvirusy, u mnie opryszczka w ciazy okazała sie cytomegalia :confused:
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Dziękuję Dziewczyny.
    Nie testuję jutro, M nie kupił drugiego testu, mówi, że poczekamy parę dni...

I życzę Wam takich samych "zmartwień". :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Mój śluz jest biały i lepki dziś a szyjka nie wiem bo nie doszła do wprawy badania... Co do testu...pod światło coś tam było widać ale dla mnie to nic pozytywnego. Ja muszę widzieć drugą kreche bez jakiś sztuczek ;-) W sumie to dopiero 7 dFl :tongue:
    -- ............
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    7dfl to stanowczo za wczesnie, zobaczymy po niedzieli dziewczyny :)
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Tak bym chciała, żeby w końcu się nam wszystkim udało. :rolling::rolling::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthormonist
     permalink
    Mozliwe ze to cytomegalia, nie wiem, herpesvirus tak czy siak mógł "pomóc".
    Trzymajcie się dziewczyny-życzę dużo sukcesów ciążowych, na razie odpuszczam starania bo i tak nie mogę.
    Goska, z całych sił trzymam kciuki-choć wiem, że będą 2 wyraźne kreski:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Dzięki Monist. :bigsmile:
    --
  6.  permalink
    łoo matko gosia tak sie ciesze, mysle ze ten cien cienia to bedzie ciaza:crazy::crazy::flowers: gosia a badałas sobie szyjke?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Nie badałam, bo nie potrafię...
    --
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    fajnie by było dziewczyny jak by Wam się udało,, a mnie dopadł dół i ryczałam, znowu te myśli wracają - dlaczego tak się stało. :/ jeszcze mam dzisiaj imieniny w rodzinie więc będę się ciulowo czuć :/
    zazdroszcze Wam nawet tego testowania - ale nie zawistnie oczywiście.. :) i trzymam kciuki
  7.  permalink
    najwazniejsze ze jednak pojawiła sie druga kreseczka:bigsmile:
    -- ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.