Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAniaBB
    • CommentTimeMar 4th 2012
     permalink
    Witam i ja, szkoda że w takich okolicznościach...

A ja sobie siedzę w połowie FL, ale jakoś bez emocji - i dobrze. Pomyślałam sobie, że kilka cykli spiszę "emocjonalnie" na straty, bo nakręcanie się nie zrobi nikomu dobrze. Ale póki co wydają się być poprawne, więc nie ma źle :D
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    witaj aniu :) ja jakos mialam nadzieje,ze zaciazylam,ale im blizej @ tym bardziej wątpie. Ale jak tu sie wyluzowac..
    •  
      CommentAuthorigisowa
    • CommentTimeMar 4th 2012 zmieniony
     permalink
    bonim: Ale jak tu sie wyluzowac..

to chyba najcięższe;/ gdyby chociaż sygnały były spójne a u mnie wczoraj temp w dół- to test wątpliwy, a dziś temp w górę (36,9), to test negatywny i śluz różowawy;/ oszaleć idzie:PPP racjonalnie staram się skupić na opcji "czekam na okres", ale podświadomie wyszukuję sygnałów zaciążenia:PPP
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    to tak jak ja :boogie: igrysowa ,a kiedy masz termin @?
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Jeśli lutealna będzie grzeczna= 13 dni u mnie, to w 13 jakieś plamienia, w 14dfl @. A dziś mamy 11dfl.
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Cześć Dziewczyny...Bonim ja też staram się wyluzować i żeby nie myśleć obsesyjnie o @ zamierzam wybrać się na spacer nad morze i zmienić kolor włosów na wiosnę :))) ...odkąd pamiętam mam zawsze jasny blond i właśnie zapragnęłam zmiany na miodowy, herbaciany blond :))) ...zobaczymy czy nie będę żałowała :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Kachaw - współczuję :(
    .
    Chyba wszystkie tak bardzo pragniemy ponownie być w ciąży, że nasłuchujemy i modlimy się o najmniejszy sygnał :)
    Trzymam kciuki za nas wszystkie :)
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Kachaw bardzo Ci współczuję :cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Witajcie.

Kachaw przykro mi...

Dziewczyny nadal nie mam @, dziś tempka 37,0 :smile::smile::smile:
    --
  1.  permalink
    gosia oby tak dalej:bigsmile: a ja czekam na @ chciałabym zeby juz w koncu przyszła bo dobija mnie to czekanie tymbardziej ze cały czas mysle ze za chwile sie pojawi:confused:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Życzę Ci żeby nie pojawiła się przez 9 miesięcy. :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Goska extra- kibicuję:)))
    --
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Ja Tobie też kibicuję Igi. Byłoby fajnie, gdybyśmy obie były w ciąży.
    --
  2.  permalink
    Gosia super! Trzymam kciuki :wink:
    -- ............
    •  
      CommentAuthormonist
     permalink
    Kachaw witamy w tym specyficznym wątku-jedyne pocieszenie to takie, że człowiek nie jest sam w tym wszystkim!
    Ja chciałam się pochwalić, że dziś w 5-ty dzień od zabiegu, zrobiłam obiad, posprzątałam z mężem, kupiłam ziemię do kwiatów, doniczki, ramki do zdjęć i zamierzam wprowadzić kilka wesołych zmian w sypialni i łazience. Poza tym nadal czuję się nieswojo i odczuwam strach i lęk. Mam nadzieję, że to "normalne" i że to reakcja organizmu oraz że to minie. Mam L4 do 30.marca i to mnie też napawa strachem, jak to odbiorą/ają w pracy, mąż niby dzwonił i mówił, że ludzie mnie pozdrawiali.
    Nie chcę nikomu sprawiać trudności, ale co zrobić-muszę dojść do siebie. Każdy ma swój własny sposób i tempo dochodzenia do siebie.
    Buziaczki:bigsmile:
    •  
      CommentAuthormonist
     permalink
    Linden- to bardzo dobry znak, że pragniesz zmian-czytałam kiedyś artykuł, w którym było napisane, że tego typu pozytywne zmiany, bardzo korzystnie wpływają na człowieka, myślę że będziesz zadowolona z decyzji:bigsmile:
    Dziewczyny życzę Wam przyjemnego wieczoru-obyście wszystkie zaciążyły-to najlepsza grupa wsparcia jaką "czytałam".
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    dziękuję Wam, nie spodziewałam się tak miłego przyjęcia, wahałam się czy tu napisać ale nie żąłuję :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorSzklania79
     permalink
    o kurczę, własnie wróciłam po weekendzie u Rodziców a tu tyle do nadrobienia:) Igisowa, gosia :D trzymam kciuki, aby bladzioch okazał się konkretnym + ;D
    kachaw, współczuję i witam w naszym gronie, pisz, wygadaj się- to pomaga!!!
    Dziewczyny, ja czuję, ze dzieki tej wiosnie, która zbliża się wielkimi krokami lista sukcesów z tygodnia na tydzień będzie się powiekszała, aż w końcu zdominuje tę drugą! Życzę nam wszystkim, żebyśmy już niebawem ciszyły się macierzyństwem!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    mnie dziś dopadł dołek - boję się, że nam się nie uda, martwię się, że muszę jeszcze czekać na leczenie tarczycy:( Wypłakałam się w rękaw mężowi, który powiedział, że jak nam nie wyjdzie, to adoptujemy maluszka;)
    Mam nadzieję Szklania, że masz rację i wraz z nadjeściem wiosny zawitają i do nas bociany:)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    KachaW witaj (niestety) tutaj. Ważne by nie tłumić w sobie emocji :)
    --
    •  
      CommentAuthormonist
     permalink
    Pisz kachaw, nie martw się niczym, każda Cię zrozumie, bo każdy pragnie być tu zrozumiany-a to właśnie takie miejsce, które za jakiś czas będzie miejscem dwukreskowym dla nas wszystkich!!!!!!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    goska to superowo ze tempka w gore:boogie:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    trzymam kciuki za wszystkie, ja wlasnie robilam sikanca,ale dopiero 10dpo i nie ma nic:cry:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    eveke,owulka byla?
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    dzięki dziewczyny za wsparcie:(.,, Kacha witam również, trzymaj się ciepło.
    A Wy sikajcie i wysikujcie 2 krechy!!!
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    oj chcialabym,ale widze ,ze lipa bedzie, znowu rozczarowanie

goska a Ty kiedy tesciora powtarzasz? :bigsmile: ja jutro z ranca,ale jakos nie wierze w +
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Bonim u mnie owu to w okolicach 20dc wiec czekam myślę , że do piątku powinna być...
    --
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Bonim, testuję we wtorek. Wtedy to już powinien być pewny wynik, albo +, albo -.

Eveke, to od wtorku zaczynaj :heartbounce::heartbounce::heartbounce: z mężem codziennie. :jumping::jumping::jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    to tak jak u mnie,u mnie tez pozno, 18-19 dc , qrcze ciagle zastanawia mnie to ,ze tak trudno zajsc pomimo ,ze wszystko ok, czy jest na to jakies wytlumaczenie?

rowniez trzymam kciukasy:thumbup:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    goska to ile bedzie ci sie spoznial @ we wtorek? ja to jutro licze na cienia,a jak nie ma to znaczy ze lipa :cry:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bonim: ja to jutro licze na cienia,a jak nie ma to znaczy ze lipa

no co ty w 11 dniu fl ma prawo nie byc nawet cienia wiec spokojnie :wink:
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    monia ,ja zawsze w 11 dfl mialam cienia ,dzis mam 10,bo nie wytrzymalam:cool:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    akirka: to adoptujemy maluszka;)

to ja Ci powiem, jako mama biologiczno adopcyjna,ze nie ma zadnej róznicy w takich rodzicielstwach, kocha sie tak samo, troski te same, nerwy te same ;)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Nie wiem Bonim, też się nad tym zastanawiam... A odpuściłam sobie, stwierdziłam, że co ma być to będzie i stało się, @ spóźnia się już 4 dzień.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Gośka u nas szczęśliwy traf bez parcia na ciążę, więc raczej nie będzie :heart: codziennie... no chyba , że ochota bedzie tak wielka...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    kochana no to u ciebie fajnie sie dzieje :) a ja z rana zobacze jak tempa, bo najpierw 36,3-->owulka36,7-->a dzis 36,9
    ciekawe co jutro
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Bonim , ale co w tym dziwnego , że masz takie tempki po owulce? Pierwszy raz mierzyłaś?
    --
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Może spróbujcie z afrodyzjakami?

http://www.mojegotowanie.pl/wokol_stolu/dla_zdrowia_i_urody/12_afrodyzjakow_z_kuchni

Albo tak jak my czasem z różnymi owocami w łóżku... :shamed::shamed::wink:
    --
  3.  permalink
    kochane oby wam sie udało:jumping: a pozniej za wami wszystkie podązymy i zaciazymy:swingin:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorramatha
     permalink
    o kurcze, ale ta dyskucja w piorunujaccym tempie rosnie, nadrobie jutro ... i pozwole sobie poodwiedzac Was dziewczyny :P
    tymczasem napisze tylko cos do wczesniejsyzch postow:
    Martoos - misie wydaje ze duzo dziewczyn ma problemy z taczyca rowniez... ja osobiscie znam kilka ktore poronily i mialyntsh powyzej normy dla ciezarnych czyli poza poziomem 0,7 -1,8 uIU/ml. Wiadomo sa tez problemy z progesteronem, ale to aczej wczesne poronienia sa, a nie tak jak u mni w 13 tygodniu. No wiesz - CZARNoBYL... kot wi jaki to mialo wplyw na nas, wikszosc z nas byla wtedy mala... Oczywiscie zdaje sobie sprawy ze sa tez inne przyczyny, ale to tsh ktore mialam raptem 3,5 (na poczatku cazy, bo przed ciaza mialam 2) a potem w ciazy spadlo znowu do 2, ale widocznie juz za pozno...
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Monist to mnie zdziwiłaś, że dali ci zwolnienie takie długie. mi 2 tyg nie chcieli dać. :shocked: tylko tydz.
    --
  4.  permalink
    no co ty ally tydzien to zdecydowanie za krótko...mi lekrze mowili ze moge wrocic po 2-3 tygodniach do pracy, wrociłam po 3 tyg tymbardziej ze mam prace fizyczną. Ale i nasza psychika tez potrzebuje odpoczynku
    -- ,
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Moja znajoma 2 dni po zabiegu siedziała już w pracy 9h :) ale własny bizness, kasa... robi swoje :)
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Ja miałam łącznie ze szpitalem 2 tygodnie, praca biurowa. Przy poronieniu w 11 tc miałam prawo do 8tyg macierzyńskiego, ale nie zdecydowałam się. Na zwolnieniu nie było też kodu ciążowego- wolałam żeby więcej osób już nie wiedziało o tym co się stało, żeby uniknąć tych pytań, wzroku i wypatrywania brzucha teraz.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Ja jutro idę po tyg L4 do pracy, te kilka osób które wiedziały że jestem w ciąży m.in dyrektor, kierowniczka i kilka bliskich koleżanek już wiedzą o poronieniu, poprosiłam kierowniczkę aby się tym dyskretnie zajęła, bo bałam się że wrócę i będą pytania i spojrzenia pełne litości, tego się boję najbardziej, nie potrafię za bardzo o tym mówić i nie chcę się rozkleić w pracy, ale więcej L4 też bym już nie chciała, jak się zajmę pracą to czas będzie pędził jak szalony i zanim się obejrzę już będzie koniec maja i będę mogła znów myśleć o staraniach, nie wiem czy moja psychika będzie gotowa bo najbardziej chyba bym się bała powtórki
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Powrót do pracy do łatwych nie należy ale czasem faktycznie - lepiej zająć się pracą.
    Ja nie ukrywam - że regenerowałam się w domu i dobrze (jeśli można tak powiedzieć mając na uwadze to wszystko) mi było na zwolnieniu. A po zabiegu byłam na L4 prawie miesiąc. No ale to pewnie zależy od naszego zdrówka, od rodzaju racy i od lekarza.
    --
    • CommentAuthornina2003
     permalink
    Witaj Kachaw. Przykro mi, że w takich okolicznościach dołączyłaś.

Ja tez jutro do pracy. Miałam zwolnienia dwa tygodnie. Z jednej strony nie chcę a z drugiej może rzeczywistsze ten czas szybciej zleci.
    •  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeMar 5th 2012
     permalink
    Bonim, u mnie w 10dfl beta byla negatywna, a delikatny cien na tescie pojawil sie dopiero w 16dfl.
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Witam w ten mroźny poranek (przynajmniej u mnie),

temp 37,0, @ brak. :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    eveke,nie mierze pierwszy raz ,ale nie mam wykresu a chcialam sie podzielic tempka

montenia,no miejmy nadzieje,ze to za wczesnie,chociaz wczesniej pisalam ze cien wychodzil mi w 2 ciazach w 11dpo, dzis 11 dpo i qtwa nic nie widac:cry: tempka tez spadla do 36,7:cry:

goska witaj z rana ,dobrze ze u ciebie lepiej,ja mam dola:cry:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.