Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorAvenka
    • CommentTimeMar 6th 2012
     permalink
    ja nie jestem plodna tak jak inne kobiety u mnie to lud szczescia ktory zamienil sie teraz w nieszczescie:cry:
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    nie,mialam przepisany duphaston ale bralam go tylko jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    nie przepisal mi nic takiego ani zadnych clostipegiptow ani prenylow ani gonalow nic tylko duphaston
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    podobno przez zespol policystycznych jajnikow dochodzi do poronien nawykowych ale jak to sie leczy on mi nie mowil ze mam pco tylko ze mam pecherzyki zalegajace i rzadko dochodzi u mnie do owulacji przez to tez okres raz jest regularny raz nie
    •  
      CommentAuthorgolaa
     permalink
    Poszukaj innego lekarza, który będzie dążył do tego by Ci pomóc zajść w ciąże...
    --
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    Avenka ja mam ten sam problem brak owulacji teraz biore castagnus i czekam pozatym byłam u dwóch lekarzy którzy mnie załamali p. doktor 1 powiedziała ze poprostu nie mam owu. i tyle nawet nic nie przepisała a drugi p.dok. powiedział ze jestem chyba za stara a mam 32 lat szukam obecnie nast. lekarza może bedzie normalny. a na własną reke biore castagnus tak doradziły mi dziewczyny tutaj zobaczymy
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Avenka to po pierwsze poszukaj innego lekarza najlepiej z kliniki leczenia niepłodności, przeprowadźcie wszystkie badania hormonalne, kariotypy, badanie drożności i zacznij leczenie bo mimo PCOS jak trafisz na dobrego lekarza zajdziesz w ciąże i donosisz ją a Twój lekarz to jakieś zarty sobie robi przez 6 lat ty;lko duphaston i to dopiero po potwierdzeniu ciąży
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    jeżeli masz niereguralne cykle to smiało bierz castagnus unormuje to jest ziołwy preparat wspomaga ponoć owu i niedoczynność ciałka żołtego
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    tak jak dziewczyny pisza,znajdz dobrego lekarza,ktory wspomoze owulacje
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    popytam jutro lekarzy ginekologow w szpitalu jak sie to leczy i nieplodnosc i poronienia nawykowe jestem uparta jak osiolek wczesniej konsultowalam sie z innymi lekarzami ale mowili tylko ze nie odrazu krakow zbodowano i kazali czekac ze ,,a moze'' a jak juz jest to obumiera:(
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Avenka w wypadk PCOS najważniejsze jest dobre leczenie bez tego daleko nie zajedziesz
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Avenka a skąd jesteś ? może będziemy mogły ci kogoś polecić ?
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    jedna mi mowila lekarka taka starsza doswiadczona zebym brala tabsy antykoncepcyjne i po odstawieniu zajde i donosze ale sie to nie sprawdzilo
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    teraz mieszkam w krakowie na azorach
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    masz podobne problemy z lekarzami jak ja żadnego kompetentnego to masakra ale nie poddawaj sie i szukaj jak nie za tym razem to za kolejnym ale nie poddawaj sie kleski sie zdarzaja . nikt ich nie uniknie dlatego czasem lepiej przegrac bitwe o swoje marzenia niz zostac pokonanym nie wiedzac o co sie waolczyło
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    dagnow2774: jeżeli masz niereguralne cykle to smiało bierz castagnus unormuje to jest ziołwy preparat wspomaga ponoć owu i niedoczynność ciałka żołtego

Dagny nie ma czegoś takiego jak niedoczynności ciałka żółtego jest jego niewydolność i na to stosuje się progesteron. Druga sprawa Castagnus to lek ziołowy owszem z ziół ale lek i nie należy go stosować jak cukierki ot tak sobie, gdyż czasem może bardziej zaszkodzić niż pomóc. Castagnus jest stosowany przy PMSie, problemach z prolaktyną ale jeśli zaburzenia prolaktyny są duże to wtedy stosuje się inne leki ( silniejsze na receptę).
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    ja jestem zalamana bo kazdy mowil co innego a do tej pory ani jednego bobasa:cry:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Avenka no to z Krakowa polecam Ci
    dr Joanna Korabel- pracuje w Mulitimedisie na Podgórskiej, w prywatnej praktyce na Krowoderskiej pracuje w Rydygierze i Koperniku ( ale w szpitalach nie pracuje w przychodni przyszpitalnej tylko na oddziale)
    dr Jachymczak-Prociak- pracuje w Multimedisie na Podgórskiej i chyba neszcze w Falcku ( ale nie mam pewności)

To są zwykłe ginekolożki ale zajmą się porządnie pacjentem, przeprowadzają pełną diagnostykę i znają się na leczeniu niepłodności więc jak coś uderz do nich bez namysłu. Poza tym w Krakowie masz kliniki leczenia niepłodności jak Macierzyństwo czy IVF więc tam też spokojnie możesz iść.

A do kogo teraz chodzisz ?
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    Puzzle owszem ale jeżeli nic jej nie chca przepisac może spróbowac jak sama piszesz nie jest silny i nie powinien zaszkodzic
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    dagnow2774: Puzzle owszem ale jeżeli nic jej nie chca przepisac może spróbowac jak sama piszesz nie jest silny i nie powinien zaszkodzic

Oj może zaszkodzić i to bardzo poczytaj wątek o Castagnusie i poczytaj jak wielu dziewczynom namieszał i zaszkodził właśnie. Nie jest silny ale to lek i szkodzi jak każdy inny niewłaściwie dobrany
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    Puzzle teraz chodze na krowodrzy do lekarza z NFZ ale nie pamietam nazwiska wiem ze w krakowie sa kliniki bezplodnosci w chwili obecnej nie pracuje a z tego co wiem to leczenie w takich klinikach jest platne w polsce nie leczy sie nieplodnosci za darmo niestety:(:cry:
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    leczenie nieplodnosci w klinikach jest baaaardzo kosztowne i dlugotrwale a my mamy teraz wydadkow duzo w zwiazku z przeprowadzka:cry:
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    a z NFZ wiadomo jak jest lekarze zbytnio pacjentami sie nie przejmuja:cry:
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    czy ktoras z was jest jeszcze z krakowa?
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    i co to jest ten castagnus? prosze napiszcie czy pomaga i czy to lek bez recepty
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Avenka po pierwsze edytuj posty i nie pisz jednego pod drugim będzie przejrzyściej, po drugie kliniki leczenia niepłodności a nie bezpłodności ( bezpłodności nie da się leczyć, a niepłodność tak) a co do leczenia bezpłatnego w Bytomiu jest klinika leczenia niepłodności przy Akademii Medycznej jak dostaniesz skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu możesz iść tam. Druga sprawa Te dwie lekarki o których wspomniałam jeśli pójdziesz do Multimedisu możesz tam wykupić ubezpieczenie dodatkowe ( około 80 zł miesięcznie i masz w tym wszystkich specjalistów i większość badań) plus dr Korabel często z pacjentkami umawia się na dodatkowe usg w Koperniku podczas jej dyżuru i wtedy się nie płaci. Nie płacz tylko zacznij walczyć bo płacz nic nie da a musisz zacząć szukać rozwiązań bo 6 lat starań to strasznie dużo a żadnej diagnostyki tak na prawdę nikt z tobą nie przeprowadził więc nie wiadomo co Ci dolega
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Avenka o Castagnusie masz cały osobny watek na forum przeczytaj cały
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Avenka - Puzzle ma racje. Potrzeba Ci jest porzadna diagnostyka. Jesli lekarz nie wie co Ci dolega, to nie dobierze dobrych lekow. Zgadzam sie , ze znalezienie dobrego lekarza graniczy z cudem, ale nalezy szukac do skutku. Aktualnie jestem juz u 3 ginekologa i mam nadzieje, ze tym razem trafilam naprawde w dobre drzwi. czas pokaze :) Uszy do gory i juz od dzisiaj poszperaj w necie :)
    --
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    dziekuje wam dziewczyny moze jutro w tym szpitlu znajdzie sie ktos kompetentny kto zleci dodatkowa pelniejsza diagnostyke, ciesze sie ze jestescie ze mna jest mi troche razniej,jutro bede rozmawiala pewnie z niejednym lekarzem na odziale i o wszystko sie popytam nie dam sie zbyc a wierzcie mi mam wiele pytan
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    a do jakiego szpitala idziesz?
    •  
      CommentAuthorAniaBB
    • CommentTimeMar 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Kurcze - okropne to...

Po zabiegu nie podaje się antybiotyków. To właśnie w samoistnym się podaje, bo jeśli martwe tkanki zostają w macicy, dochodzi do stanów zapalnych. Mój lekarz był bardzo precyzyjny w tym, kiedy mi to tłumaczył. Również ginekolog prowadząca nie widziała potrzeby antybiotyków bez powodu.

Chlamydie to inna sprawa i skoro są, to antybiotyk jest konieczny - miałam przed laparoskopią.

Idź do lekarza albo po prostu do szpitala, i tak zrobią Ci USG zanim pojedziesz na łóżko zabiegowe. Jeśli oczyszcza się samo, to i tak muszą sprawdzić, czy nie ma potrzeby doczyścić, a jak piszesz, nie bardzo to wychodziło wcześniej.

Zapytaj o procedurę - ja i wiele dziewczyn miałyśmy znieczulenie całkowite i nie pamiętamy nic z zabiegu - i zdecydowanie tak wolę! To okropne wspomnienia i wolę nie oglądać tkanek mojego dziecka! Myślę, że powinni wziąć pod uwagę Twoją prośbę.

Laseczki - jeśli lek działa, to może pomóc albo zaszkodzić. Jeśli cokolwiek na pewno nie zaszkodzi, to nie działa :D

Leki ziołowe działają i często pomagają, ale brane bez potrzeby albo nieodpowiednio potrafią zaszkodzić, i to bardzo.

Ale 6 lat starań to wskazanie do porządnej diagnostyki, a Ty nawet nie miałaś wyleczonych chlamydii! To znaczy, że nie byłaś prowadzona rzetelnie - szukaj lekarza "z powołaniem".

Aha - badanie genetyczne tkanek to coś innego niż histopatologia, to dobrze, że chcą je zrobić. Ocenią wtedy jaka konkretnie (o ile w ogóle) zdarzyła się wada genetyczna, a na histo oceniają tylko rodzaj badanej tkanki, piszą np. doczesna i kosmówka - jak u mnie. W histo głównie chodzi o zaśniad, czasem wychodzi też stan martwiczy albo zapalny.
    -- serce przestało bić.
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    acha i czytalam u ciebie puzzle ze tsh u kobiet w wieku rozrodczym powinno wynosic 1.0 do 1.5 ja mam 2.7 a norma niby jest do 4.5 to mialam w polowie
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    ide do szpitala im Narutowicza za kauflandem w krakowie
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    przepisze sobie wszystkie badania na kartke wlacznie z chlamydia i prolaktyna i fsh bo tego nie mialam
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Avenko zadzwoń do którejś z lekarek o których wspominałam i się umów, weź całą historię, dokumentacje medyczne, wyniki badań etc i zobaczysz co Ci powiedzą, ja z Narutowiczem i z lekarzami stamtąd mam złe skojarzenia.

Co do TSH kiedy ostatnio badałaś ? a badałaś ft3, ft4, anty-TPO, anty-TG, TRAb ?
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    puzzle ,nie tego nie badalam a dlaczego masz zle skojarzenia bylas tam w szpitalu znasz tam jakichs ginekologow?:(:cry:
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Tak tak, koniecznie. Teraz w szpitalu to oni nie zrobią tych badań, ale później.

Jaką masz grupę krwi? Jeśli minuskę, to niech zrobią badanie na przeciwciała antyD i podadzą immunoglobulinę, żeby uniknąć konfliktu, a później będziesz się zastanawiać co dalej. Mi w szpitalu zrobili ponadto morfologię i badanie moczu/
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Lekarz stamtąd zbagatelizował objawy koleżanki skutkiem czego urodziła skrajnego wczesniaka w 27 tc więc mam negatywne nastawienie do nich, no i raz miałam wątpliwą przyjemność z jednym z ginekologów stamtąd.

A co do badań koniecznie powinnaś je zbadać
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    tsh mialam robione tydzien temu ,8 tal temu miala wycietego wola tarczycowego od 5 lat jestem leczona eutchyroxem,codzienna dawka to 75mg ranno na czczo przed sniadaniem
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    nie mg tylko mcg a jak wygląda ft3 i ft4 ? bo na podstawie samego TSH nie wiele można powiedzieć
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    puzzle ja sie nie dam zle potraktowac bede uparta nie dam sie juz wiecej nikomu zbyc nawet nieprzyjemnemu lekarzowi
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    ft3 i ft4 nie mialam robionego od 8 lat ,czyli od operacji
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeMar 6th 2012 zmieniony
     permalink
    to w takim razie zmień też endokrynologa polecam dr Aline Czwarnos przyjmuje prywatnie w Multimedisie na NFZ w Diab-END-COR na batorego 4 albo 8 nie pamiętam teraz i w Mark-Medzie na os. Uroczym 2

A miałaś badania na przeciwciała antykardiolipidowe ? jeśli nie to koniecznie je zbadaj
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    puzzle,nie do tej pory jakos nikt sie mna sumiennie nie zajol i nie zlecil:(:cry:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Avenko tak jak mówie nie płacz tylko podzwoń po adresach które ci podałam i poumawiaj sie na wizyty na nfz do Czwarnos będziesz sporo czekać więc lepiej zadzwoń już dziś ( prywatna wizyta kosztuje około 90 zł, no chyba że masz to ubezpieczenie dodatkowe o którym Ci mówiłam to nic nie płacisz poza składką)
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    puzzle a ty jestes z krakowa?
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    teraz już nie ale leczyłam się tam i te lekarki o których wspomniałam to moje lekarki ( nadal mam z nimi kontakt)
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    a bylas w ciazy donosilas malenstwo? przepraszam ze tak pytam:sad:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Avenka wszystkie informacje o mnie masz w moim profilu nie nie byłam w ciąży jeszcze nigdy w tym roku będziemy podchodzić do IVF
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    PUZZLE a te badania ktore masz wypisane w opisie wyszly ci dobre ? gdzie je robilas tu w polsce? czy w anglii ,jaki lekarz tzn specjalista ci je zlecil co to jest IVF ?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.