Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeMar 7th 2012
     permalink
    igrys jak jest cien to jest ciaza :)) kochana trzymam kciuki za bete :)) moja przyjaciolka z forum wlasnie robila test i ma + :clap::clap::clap:
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    Ja też czuję że u mnie nic z tego nie będzie,jak ja pragne mieć plusika:cry:
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Ja to się zaczynam denerwować czy coś nie jest tak- jakaś pozamaciczna czy coś, bo dziś już 14dfl, więc jeśli pozytyw, to powinien wyjść normalnie, no a poza tym ten dziwny ból brzucha?;/
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    igrys jak beta bedzie ok to idz do lekarza,moze dostaniesz dupka a w 14 dniu nie koniecznie musi byc taka mocna kreska

mnie sie @ 1 dzien spoznia,tzn dzisiaj mialam miec,ale test negatywny,wiec czekam ze łzami na @
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeMar 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam dziewczyny
    Mam do Was pytanie, bo nie wiem czy powinnam się martwić. Po poronieniu krwawiłam 5dni potem dwa dni plamienie w 8dc tylko śluz brunatny a w 9dc czysto i wtedy wieczorem było małe przytulanko z mężem ale nie do końca i z zabezpieczeniem i od 10dc do dziś czyli 13dc mam plamienie, nie wiem czy to może przez to przytulanko coś podrażniliśmy czy to możliwe że tak długo plamię. Nie mam żadnego śluzu, a dziś jeszcze nastąpił skok temperatury,więc może będzie wykres dwufazowy,
    pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ja po poronieniu odczekalam tydzien,mozliwe ze jeszcze mialas jakies zlogi i macica dalej sie oczyszcza,a co do skoku to moze juz masz owulacje ?:) jak masz wątpliwosci idz do lekarza, ja jak skonczylam krwawic bylam na usg kontrolnym
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    goska no cos TY, spoko, ja wiedzialam,ze tak szybko mi sie nie uda,a igrysek robi bete, na tescie ma bladzioszka :wink:
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    ja chciałam pójść po 6 tyg sprawdzić czy się wszystko wygoiło, już się przestraszyłam że za wcześnie było to przytulanie, z drugiej strony to nie krwawienie tylko plamienie, ale nie wiem czy tak długo może być
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    a poronilas samoistnie czy mialas zabieg? ja zaraz po plamieniu robilam usg bo wtedy widac czy wszystko sie oczyscilo
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Przykro mi Bonim, że Ci się nie udało...

Igisowa trzymam mocno kciuki za + z bety. :thumbup::thumbup::thumbup:

Kachaw ja z M już sześć dni po poronieniu się przytulałam, oczywiście delikatnie i jest ok.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dziewczyny, ilu dniowe macie cykle po poronieniu? czy pierwszy byl dluzszy ,a pozniej wrocily do stanu poprzedniego?

allo dziewczyny, nie spac ! odpowiadac :jumping::jumping:
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Ja miałam zabieg łyżeczkowania, w szpitalu powiedziano mi, że jeżeli będę krwawić dłużej niż dwa tyg to mam się zgłosić do lekarza, bo może podczas zabiegu coś zostawili i macica nie chce się obkurczyć do końca, ale ja mam plamienia, więc nie wiem czy to się zalicza.
    No nic jutro zadzwonię do gina i się zapytam
    Jak we wrześniu miałam ciążę biochemiczną to samo się czyściło i wtedy poszłam na usg sprawdzić czy jest czysto w macicy.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    moze idz wczesniej na kontrole,co mowil lekarz po zabiegu?
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Kachaw mi mówili, że nie ma określonego terminu ustania krwawienia/ plamienia, byle było zmniejszające z czasem. Udostępniłam mój wykres- podejrzyj sobie dla porównania.
    --
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Igis, Kochana opowiadaj jak się czujesz będą II?
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Czuję, że nie.Test chyba wadliwy jakiś, pojawia się już różowy śluz.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    no zobaczysz jaka bedzie beta, u mnie lipa

dziewczyny, ilu dniowe macie cykle po poronieniu? czy pierwszy byl dluzszy ,a pozniej wrocily do stanu poprzedniego?

allo dziewczyny, nie spac ! odpowiadac :jumping::jumping:
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    też mnie to pytanie bonim interesuje, mój zaraz po poronieniu się wydłużył o 6 dni, a teraz mam 2 cykl i czekam jak się podzieję, choć mam 17dc a skoku nie widać, :/ więc coś mi nie teges.
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    U mnie przed poronieniem 29-35 dni, po poronieniu ponad 40 dwa cykle, teraz 30-31 na castagnusie.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ja przed poronieniem mialam 29,ten cykl to poronny i juz 30dc, czyli raczej wszystkie mają wydłuzony, 17dc to jeszcze moze byc w czas, ja w tym cyklu mialam skok dopiero w 20dniu, 19 lekko skoczylo
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Bonim ja będę mogła Ci odpowiedzieć na to pytanie dopiero za miesiąc, także musisz się uzbroić w cierpliwość.... :wink::wink::wink:

Wiecie co, zapomniałam o bieganiu... Ale i tak nic z tego nie będzie, bo krew mnie zalewa i to dosłownie!!! :rolling::rolling::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ja takie dlugie cykle mialam igris ,jak odstawilam anty gwalty:wink:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    goska,ja sie odchudzam od 3 dni i tez czasem o tym zapominam :wink: gosia czyli teraz masz pierwszy po poronieniu? czyli ile trwal ten poronny, bo ja wlasnie taki mam a TY tez jeszcze wczoraj w nim bylas:cool:
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Bonim przedwczoraj byłam w poronnym. Wczoraj pierwszy dzień @. 33 dni cyklu, normalnie 28.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    no wlasnie o te liczby mi chodzilo,bo wiem ze Ci sie spozniala,ale nie wiedzialam jakie masz cykle, czyli zludzenia w odstawke i czekam na malpe @ :angry:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    igisowa: pojawia się już różowy śluz.

Igi poczekaj na wynik bety, ja miałam różowy śluz przy implantacji zarodka. Trzymam kciuki, że by jednak się udało i zostaw te paznokcie w spokoju, niech sobie rosną :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    igrys

sluz,a ja przeczytalam slad ;/ no zobaczysz jak bedzie na wyniku bety
    •  
      CommentAuthorbiedronka28
     permalink
    igisiowa oby sie udalo:bigsmile: U mnie zawsze cykle trwały 29 dni a teraz po poronieniu dostalam po 31 dniach takze nie wiele spoznienia bo tylko trzy dni:) trudno byłoby wyczuc teraz kiedy by przyszła bo zero napiecia w piersiach, jedynie temka poszła w dół no i szyjka była bardzo miecciutka...dziewczyny czy pierwsza @ tez macie taka obfita?
    -- ,
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    dziewczyny ja ma takie pytanie czy przed poronieniem miałyście silny ból brzucha? czy mogę poprosić o wasze odp?strasznie boli mnie dół brzucha jest nie do wytrzymania i nie wiem co robić:cry:
  1.  permalink
    Anulka ja w szpitalu miałam poronienie i podali mi tabletki a po nich okropne bole i skurcze brzucha, troche poronilam sama a potem mnie wyłyzeczkowali
    -- ,
    •  
      CommentAuthorLopeziatko
     permalink
    mnie nic nie bolało przed poronieniem, tylko samo poronienie. Mogę Ci jedynie podać linka dot. bólów brzucha w ciaży:
    http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie/bole_brzucha_w_ciazy_grozne_niegrozne_poczytaj.html
    -- ,
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    ja właśnie nie wiem czy jestem w ciąży ale jak nigdy tak przeokropnie boli mnie brzuch,ledwo umyłam naczynia bo jak stałam to tak mnie ciągnoł w dół i ból jest po środku jakaś masakra,nie wiem czy mam brać ibuprom:sad:
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    dziekuje za linka,przeczytałam do mojego lekarza dobiero za dwa tygodnie jest termin,oszaleje
    •  
      CommentAuthorj_87
     permalink
    anulka ale jak Cię boli brzuch? tak jak na @ tylko intensywniej ?? ja tak miałam jak się okazało, że jestem w ciąży, ale obserwuję Twój wykres więc bym się nie nakręcała na nic za bardzo bo trochę wcześnie jest jeszcze, będzie dobrze !
    •  
      CommentAuthorLopeziatko
     permalink
    nie bierz ibupromu!!! Ibuprofen utrzymuje sie w organizmie aż do 3 miesięcy. Lek ten nie jest zalecany dla starających sie o dziecko. Może wystarczy wziąć No-spa.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    anulka838: ja właśnie nie wiem czy jestem w ciąży ale jak nigdy tak przeokropnie boli mnie brzuch

Anulka zajrzał na Twój wykres i jesteś w 20dc więc raczej ciężko tu mówić o poronieniu... nie stresuj i nie nakręcaj niepotrzebnie.
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Anulka wygląda to na owu:))) Więc nie dół tylko się cieszyć i serduszkować:P
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    To wygląda na owulację, nie ma powiedziane, że ma być przed owulacją 36,5, może być 36,7.

Gosiu - bardzo mi przykro z Twojego rozczarowania, ale naprawdę Twoje tabletki na gardło nie miały na to wpływu.
    Co do temperatury - czasem spada w trakcie krwawienia, więc mierz dalej.

A ibuprofen nie jest faktycznie najlepszy dla staraczek - raczej apap, a na bóle @ nospa.

Pozdrawiam i spadam, bo muszę testy na kolosa napisać.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    testy wychodza mi negatywnie oczywiście owulacyjne tzn rano dodatni po południu negatywny,którym mam się sugerować?:confused:
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Niczym. Ważny jest pierwszy test pozytywny, czyli taki, gdzie kreska testowa jest przynajmniej tak wyraźna jak kontrolna. Pozostałe można sobie odpuścić. Owulacja następuje zwykle w okolicy 24-36 godzin po teście pozytywnym, ale wiele kobiet ma pozytywny wynik jeszcze kilka dni później.

Robi się je raczej po południu.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    trzeci dzień mam pozytywny ale tylko rano po południu negatywny
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Trudno wyczuć, bo to różnie u różnych kobiet jest, ale u mnie po południu wychodzi pozytywny, za mniej niż 24 g mam owulację - tak było kiedy miałam monitoring przed IUI.

Ale po co Ci wiedzieć dokładnie kiedy masz owulację? Testy nie dają takiej gwarancji. Wykres też nie. Tylko monitoring daje pewność co do dnia owulacji. W normalnych staraniach to jest raczej zbędne.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    tak wiem ale moja ginekolog powiedziala ze jak nie zajde jeszcze przez 2 miesiace w tedy bedziemy działac w listopadzie odstawiłam tabletki wiec organizm musie sie zregenerować,mam nieregularne miesiaczki,potem mam się do niej zgłosic,dzwoniłam dziś ale termin za jakieś dwa tygodnie
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ja zawsze powtarzam, póki wydaje sie , że nie ma problemów wystarczy działać w czasie płodnym i tyle... nie ma co cudować i próbować sie wstrzelić w owu , bo to i tak nie poznasz dokłądnego jej czasu a i plemniki muszą tam dotrzec , co nie trwa 5 minut.
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Wyniki- może kto mądrzejszy dokona oceny, ja mam złe przeczucia:
    progesteron 8,99 (norma dla lutealnej 1,7-27)
    beta hcg 6,83 (norma dla 3-4 tydzień ciąży 5,8-71,2)
    Mi to wygląda źle+plamienia, zaszłam do gin, on "ciąża, oszczędzać się, jeść dupka, jechac na narty, wrócić za 2 tyg).. Czy to ma opcje na OK?
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    igisowa: Czy to ma opcje na OK?

Igisowa, chyba nikt Ci takiej odpowiedzi nie da, ale tak jak Ci napisałam pod wykresem zacznij od progesteronu:-) A co do bety, to w sumie nie wiadomo kiedy dokładnie doszło do owulacji i zagnieżdżenia, więc jej wynikiem bym się aż tak nie sugerowała.
    Moja rada to oszczędzaj się teraz, zrelaksuj a przynajmniej nie stresuj i obserwuj co się będzie działo. Ja trzymam kciuki by wszystko było w porządku!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    igrys beta ciazowa bardzo bardzo wczesna,ja w dniu spodziewanej @ mialam 24, progesteron masz maly , kurcze mam juz gratulowac? czy jest jeszcze niepewne?
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    igisowa - powtórz jutro, będziesz spokojniejsza, albo najlepiej pojutrze (tak aby był odstęp 48 h), wynik jest ciążowy, ale prg niski - moim skromnym zdaniem jeśli nie skoczy to wypadałoby go suplementować. Nie stresuj się i oszczędzaj, bo ciąża jest! Trzymam kciuki za pomyślny przebieg!

Niski wynik może wynikać właśnie z wczesnej ciąży, a później wszystko może być cacy.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Wyjadę, wrócę w pn, pójdę na kolejną betę i zobaczymy. Ja nie zacieszam;/
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Jakoś Cię rozumiem, ale wiesz - nie ma powodu by się załamywać, a na wyjeździe uważaj na siebie!
    Może wyjazd to dobry pomysł, oderwiesz myśli i odpoczniesz.
    -- serce przestało bić.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.