igisowa, powtórz bete nie masz innego wyjscia- jaka miałas bete przy poronieniu? bo ja w połowie kolejnego cyklu miałam jeszcze troche dodatnia wiec moze byc i pozostałosc
igris ja bym zbadala bete jutro, ja tak badalam i mialam albo dobry przyrost albo zly, robilam z dnia na dzien i wtedy bylo widac dokladnie kiedy sie zaczelo krzaczyc, ale to tylko moje zdanie,ja bym nie byla spokojna nie wiedzac,niektorzy wola nie wiedziec. i bierz dupka. szczerze to ja bym sie bala gdzies jechac,niby trzeba wypoczywac itd,ale jak masz plamienia,to ryzykowac zmiane klimatu i jakis wysilek zwiazany z zwiekszoną ruchliwoscia? ja bym siedziala w lozeczku a jutro poszla na bete,jak przyros w dobe bedzie minimalny tzn.ze cos jest nie tak,a jak bedzie prawidlowy to tylko sie cieszyc, ja bym dmuchala na zimne
To już mój 4 cykl więc pozostałość raczej nie. Dzwoniłam własnie do całodobowego lab, bo chciałam dziś powtórzyć, ale babka powiedziała, że nie ma to sensu. A że skoro wyjeżdżam, to kupić testy apteczne i będzie widać czy kreska jest czy raczej nie. Dupek połknięty.
igrysku a kiedy jedziesz? apteczne nawet jak bedzie zle to i tak wyjda, ja to sprawdzalam przez tydzien bo mialam zapas z alegro, i byly coraz mocniejsze,bo do pewnego mometu rosla beta, jutro ma sens,zreszta z godziny na godzine beta rosnie.mozesz zrobic rano a po wynik zadzwonic, w szpitalu jak jest zagrozenie to często robią,
igrys, ja osobiscie jestem niecierpliwa i po 1 poronieniu,nawet jak w labolatorium mi odradzali zrobilam z dnia na dzien,jakbym musiala to bym zrobila rano i wieczorem,zeby chociaz zobaczyc czy rosnie czy nie spada, wyniki byly takie 24 na nastepny dzien 124 tutaj ok za pare dni 232 a po dobie 243 , widac bylo ze przyrost tak maly ze ciaza byla do stracenia,ale wiedzialam wczesniej,nic mnie nie zaskoczylo,nie siedzialam ze swiadomoscia ze jest ok,mialam wyniki czarno na bialym, i tu nie chodzi jak duzy jest przyrost,tylko czy wogule jest, i czy nie jest minimalny
kochana ja na Twoim miejscu bym zrobila,minelo pare godzin,wzrost musi byc, skoro mnie z 24 wzroslo na 124 w dobe,to chociaz polowe tego powinnas miec
dziewczyny mam 17 dc , nie miałam skoku, i na bieliźnie pojawiła mi się brunatna plama z takimi jakby włosami - no wiecie , że nie sama woda tylko takie żyłki jakby.. myślicie , że to jakieś okołoowulacyjne plamienie?? - u mnie się tak zaczęło poronienie, eh trochę mnie to dobiło bo teraz wszystko traktuje jako jakieś zagrożenie, :(
mam jakieś złe przeczucia - jeszcze przeczytałam, że takie brązowe plamienie może być oznaką tego, że pęcherzyk Graafa nie pękł tylko się otorbił - tak tam było napisane :/ :/
Na razie trawię w pozycji leżącej pod kocykiem, omawiamy z M. Z jednej nie chciałabym wyrzutów, że coś nie tak zrobiłam. Z drugiej gin powiedział jechać (a to najlepszy gin ode mnie i wie o moim poronieniu, widział wyniki); wyjazd by mi się przydał dla psychiki i nie powinien być forsujący, bo w planach tylko 2 razy po pół dnia na górkach z instruktażem, baseny termalne, spacerki, kolacyjki. Waham się.
j_87: mam jakieś złe przeczucia - jeszcze przeczytałam, że takie brązowe plamienie może być oznaką tego, że pęcherzyk Graafa nie pękł tylko się otorbił - tak tam było napisane :/ :/
Bardzo wiele dziewczyn miewa krwawienia śródcykliczne i plamienia okołoowulacyjne. Na pewno zdarzają się i torbiele, ale więcej jest innych przyczyn.
To nie było całodobowe, tylko czynne do 17 dla "ludzi z zewnątrz", dzwoniłam koło 18, Pani powiedziała, że wyjątkowo może mnie przyjąć, ale osobiście po wysłuchaniu odradza. Posłuchałam. Zrobię jutro test, przy przyroście normalnym, kreski powinny zacząć normalnie się już pokazywać. Na tym etapie poza progesteronem, który aplikuję i tak niewiele można zadziałać. pozostaje cierpliwie czekać.. Trzymajcie kciuki, postaram się wieczorkami zdać relację co tam u mnie:)) Na razie dokarmiam, rozpieszczam i obserwuję:)
Igi z testami tez jest różnie. Mi kreska wychodziła raz ciemniejsza raz jaśniejsza, a wszystkie były tej samej czułości, więc nie przejmuj i nie denerwuj się od razu, jeśli kreska nagle pojaśnieje albo coś w tym stylu :) moja tylko na ostatnim była bardziej czerwona od kontrolnej :) głowa do góry, jedź , relaksuj się, podrap sie po głowie i za uchem, bo w tym momencie i tak nie masz na nic wpływu, bierz dupka i daj dużo spokoju Temu, co się w Tobie już prawdopodobnie rozwija :) Zaciskam kciuki do białości, żeby się udało :)
witam was ponownie dziewczynki jestem po szpitalu wczoraj po czyszczeniu wyszlam choc nie wiele bylo do czyszczenia bo we wtorek wypadlo do WC ale jest dobrze juz.Nie ja jedna tam bylam z obumarla ciaza wiec tutaj na forum i ogolnie ze ten problem dotyczy wielu z nas a dzis nasze swieto cos nam sie nalezy ja ide na zakupy jakies:) pozdrawiam
Igisku bardzo bardzo bardzo mocno trzymam kciuki. Musi Ci się udać! Uważaj na siebie i na Maleństwo, nie szalej na stoku. Ale baw się dobrze. Pozdrawiam.
u mnie bladzioch ale raczej nie wiąże to z ciąża podejrzewam torbiela,test zrobiłam z głupa bo kupowałam owulacujne,co ma byc to będzie wizyte mam na 5 kwietnia i nie robię sobie żadnych nadziei,dziewczyny dużo mi pomagaja za co im serdecznie dziękuje,po analizie wykresu mówia że albo jestem przed owulka,albo jej nie miałam
a wykres... ja zawsze mówie moim pacjentom,ze biologia ksiazek nie czyta i nie zawsze wszytko jest tak jak byc powinno wg literatury czy doswiadczenia innych ;)