Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeMar 8th 2012
     permalink
    anulka to łądnie sie wrocek ceni, ja z jeleniej jestem ;)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ale idz na ta bete i bedziesz miała czarno na białym co i jak :)
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    tu jest wszystko drogie,aj robiłam badania na raka to za marker zalaciłm stówke,takie badania wykonuje co pół roku,ponieważ u mnie rak narządów rodnych jest dziedziczny
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Mooniia napisałaś:

"ja zawsze mówie moim pacjentom"

Kim jesteś z zawodu?
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Osobiście znam wykres , który wygląda na bezowulacyjny a jest z niego już 6 letni chłopczyk :D
    --
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    cieszyłabym się i to bardzo na dnich wszystko się wyjaśni
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    goska - jestem lekarzem weterynarii ;)jak połowa mojej rodziny, druga połowa to ludzcy lekarze i tylko brat z dziadkiem sie wyłamali i sedziami zostali ;)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    mooniia a w jakim mieście praktykujesz? ahhh my już weta 3 razy zmienialiśmy, na szczęście teraz nie mamy większych problemów z psiną wiec tylko co rok szczepienia...

a co by nie było off topa to ... anulka a kiedy Ty poroniłas? moze Ci si ebeta z poprzedniej ciąży utrzymuje?
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    w jeleniej górze :)
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    oj ja w ubiegłym roku
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Monia, zdolna z Was rodzinka. Podziwiam. :clap::clap::clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    powiedzcie mi dziewczyny ja mam nerwice serca biore silne leki na uspokojeniea nie moge sie do mojego psychologa zarejestrować,mam brac te leki dalej i czy moja choroba moze mi utrudnic zajscie w ciaze?
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    raczej nikt ci nie odpowie, najlepiej zapytaj swojego lekarza, czy leki, które bierzesz mają negatywny wpływ na zaciążenie.
    --
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    niby mi wyszedł dziś bladzioch i jestem w kropce,jutro zadzwonie i sie zapytam czy jeśli zaszłam to czy mogę go nadal brać
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    anulka szczerze biorąc jakiekolwiek leki powinnaś poinformować lekarza o rozpoczęciu starań i już wtedy dowiedzieć się co z lekami
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    masz racje,ale musze brac leki mam silna nerwice serca jutro jak test wyjdzie całkowicie pozytywny odstawie i skonsultuję sie z lekarzem
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Nie odstawiaj bez konsultacji ale wiedziałaś, że zaczynasz się starać więc już wtedy powinnaś zadbać by wiedzieć co robić
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    nigdy nic nie mowiła mi nic takiego,mimo ze na sesjach gadlismy o tym ze chce miec jeszcze kolejne dziecko,na kolejnej sesji zmienila mi z calej tabletki na pól i to wszystko
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    anulka838: masz racje,ale musze brac leki mam silna nerwice serca jutro jak test wyjdzie całkowicie pozytywny odstawie i skonsultuję sie z lekarzem

Aniu, odstaw tylko jeśli lekarz da ci wyraźną zgodę, wydaje mi się, że konsultacja telefoniczna to za mało, zwłaszcza że sama piszesz o silnej nerwicy serca. Może wybierz się do niego wcześniej?
    --
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    mam do niej bezposredni numer wiec jak cos nie ma problemu nawet jak mi zmieni leki to wypisze recepte i bedzie w rejestracji,dziś jakoś nie mogłam sie dodzwonic napisałam tylko sms więc jak by coś nie tak to by oddzwoniła.Tak myslę:confused:
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Czesc dziewczyny :) ...ja wczoraj zrobilam test i wyszedl + ale po paru godzinach z plusika zrobil sie minusik...kreska wyblakla...zrobilam jescze jeden , tym razem elektroniczny z wynikiem: pregnant 1-2 (1-2 tygodnie) i juz sama nie wiem co mam myslec ...chyba jutro zrobie kolejny a za kilka dni pojde do lekarza ...

Bonim kochana a co u Ciebie??? Zaczynam sie martwic...odezwij sie :))))
    -- ,
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Jesli wyblakł Ci test na którym był minus to nic w tym takiego, test odczytujesz do 5 minut i wyrzucasz, później zachodzą w nim reakcje chemiczne i cuda sie na nim mogą dziać. Skoro był plusik to w takim razie gratulacje.
    --
  1.  permalink
    Czyja wiem czy cuda, ja mam tesy na pamiąteke z 2 ciąż i nadl sa plusy mimo,że mnięło 5 i 3 lata.Ale to pewnie zależy od testu.
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeMar 9th 2012
     permalink
    mój najstarszy test w grudniu skonczył 11 lat i niczym sie nie rózni od tego jaki byl. pozostałe tez nie ;) a tak w ogole to goska kciuki trzymam :)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Zależy od testu, mi na niektórych kreska wyblakła, na innych została, więc nie jest to wyznacznikiem niczego. Tak jak napisała Eveke, skoro jest plus to gratulacje. Na testach napisane jest by nie odczytywać wyniku po 5 minutach, pewnie nie bez powodu :)
    Jakiś wysyp II kreseczek z czego bardzo się cieszę :)
    Dziewczyny, wiem że to dla Was trudne, ale nie stresujcie się tak od samego początku, a przynajmniej postarajcie, dla tych istotek, które w Was rosną :) Zobaczycie wiosna idzie, zaraz posypią się następne plusy !
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  2.  permalink
    linden ja ja tez zawsze dla pewnosci robiłam elektroniczny i nigdy sie nie pomylił takze gratuluje:cheer::cheer::cheer:
    -- ,
  3.  permalink
    no a ja tez trzymam swój stary test ma dopiero 3 miesiace ale jest +. no a elektroniczny musiałam wyrzucic bo napis znikł
    -- ,
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    gdzie mogę kupić ten test elektryczny i jaka jest jego cena,mogę prosić o nazwę
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Clearblue w superpharm i na allegro cena około 40 zł
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    dziękuję
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Dzięki dziewczyny ....tak więc test elektroniczny dzisiaj wygasł ...po 3 dniach...ale zrobiłam kolejny i wynik : pregnant 2-3 :))) ...czyli dalej się rozwija :))) ...w przyszłym tygodniu wybiorę się do lekarza :))) ... zobaczycie że będziemy mieli wysyp +++ ...podobno teraz aż do maja to najlepszy czas na poczęcie dzieciątka :))) ..Trzymam kciuki za każdą z Was :))) ..Pozdrawiam i życzę miłego dnia :bigsmile: :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    lindenku ciesze sie ogromnie :)) odp.pod wykresem
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    anulka trzymam kciuki :)
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    Ja sama za siebie trzymam,choć jestem spokojna nie gdybam co ma być to będzie choć nie powiem że mam rogaliczka na buzi:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Cześć Dziewczyny,

Ja również trzymam kciuki, żeby wszystkim tu obecnym się udało. :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    wyniki pa 16
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    co może spowodowac wynik dodatni teście owulacyjnym i ciążowym?
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    anulka ciaza :)
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    ahahha:rolling::rolling::rolling::rolling::rolling:no tak,a jaka może być inna przyczyna?:tooth:
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Dziewczynki, poradźcie...
    Ale tak od początku - dla przypomnienia i wprowadzenie.
    Zabieg mialam w 10tc - 30 grudnia (ciąża obumarła w 8/9tc). Pierwsza @ po 28 dniach od zabiegu, później ładny cykl, który zakończył się po 27 dniach. Kolejny (ten co teraz) miał być już starankowy ale tknęło mnie coś i poszłam do innego gina niż zwykle. Lekarz z teoretycznie dokładniejszym usg i... podejrzenie, że mam polipy macicy (jeden na 1cm, drugi na 0,5). Zalecenie: przyjść na usg kontrolne po następnej @ a po niej skierowanie na zabieg. :/
    U mojego gina byłam na usg z dwa tygodnie po zabiegu - i wtedy było wszystko ok.
    Dla konsultacji, moje zdjęcia usg oglądali dwaj inni lekarze ginekolodzy (znajomi znajomej m.in. ordynator mojego szpitala) i na podstawie tych zdjęć stwierdzili, żeby nic tu nie usuwać, tylko rozpocząć normalne staranka. No i zdurniałam.
    I teraz tak się zastanawiam, czy możliwe, że się jeszcze do końca nie oczyściłam? I ten polip to są po prostu jakieś resztki?
    Czy gdybym miała polipy przed zajściem w ciążę nie zostałyby one usunięte podczas łyżeczkowania?
    Czy możliwe, że polipy powstały w ciągu tych dwóch miesięcy?
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    billa,ja nie wiem,nie znam sie na polipach

gosiaku,jak samopoczucie? mnie tez sie wydluzyl cykl, plamie tak jak ty wtedy, tempka w dol.. :cry:
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Cykl jak na razie w normie, podejrzewam, że jutro będę miała koniec @. W końcu, bo już mdlałam, tak mocno krwawiłam...
    --
    •  
      CommentAuthorgoska22
    • CommentTimeMar 9th 2012 zmieniony
     permalink
    Anulko po cichutku gratuluję. :bigsmile: Dbaj o siebie.

Bonim, a tak liczyłam na Ciebie, że Tobie się uda... Robiłaś testy?
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ja od rana plamie :( a taka mialam nadzieje :( jeszcze z moim mi sie krzaczy
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    dziękuję Gosiu:kissing:
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    bonim ściskam mocno
    •  
      CommentAuthoranulka838
     permalink
    :hugging:
    •  
      CommentAuthorgoska22
     permalink
    Bonim ja też się kłócę z moim M. Może z braku miłości ::brokenheart::brokenheart::brokenheart::brokenheart:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dzieki dziolszki :) goska my od tygodnia to jak obcy ludzie ;/ nie wiem co jest
    •  
      CommentAuthorgozdzik225
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie czy fakt że byłam po poronieniu a nawet w jego trakcie może mieć wpływ na wynik hormonów ? Właśnie odebrałam wyniki i są po prostu fatalne,
    LH 0,1
    FSH 1,0
    SHBG 26
    E2 25
    TST 1,3
    DHEAS 387
    Anty TPO 10
    Prolaktyna 405,00 po obciążeniu 5908,00
    TSH 1,720
    FT416,7
    AMH 2,5 – i to mnie zastanawia najbardziej tak samo jak FSH i LH bo wcześniej robiłam i były zawsze ok, a AMH miałam robione 6 miesięcy temu i było na poziomie 4,3. Muszę powiedzieć że znowu ostro się podłamałam bo co to oznacza że przed 30 będę już miała wyczerpaną rezerwę i zacznie mi się menopauza ? !!!
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.