tu jest wszystko drogie,aj robiłam badania na raka to za marker zalaciłm stówke,takie badania wykonuje co pół roku,ponieważ u mnie rak narządów rodnych jest dziedziczny
goska - jestem lekarzem weterynarii ;)jak połowa mojej rodziny, druga połowa to ludzcy lekarze i tylko brat z dziadkiem sie wyłamali i sedziami zostali ;)
mooniia a w jakim mieście praktykujesz? ahhh my już weta 3 razy zmienialiśmy, na szczęście teraz nie mamy większych problemów z psiną wiec tylko co rok szczepienia...
a co by nie było off topa to ... anulka a kiedy Ty poroniłas? moze Ci si ebeta z poprzedniej ciąży utrzymuje?
powiedzcie mi dziewczyny ja mam nerwice serca biore silne leki na uspokojeniea nie moge sie do mojego psychologa zarejestrować,mam brac te leki dalej i czy moja choroba moze mi utrudnic zajscie w ciaze?
nigdy nic nie mowiła mi nic takiego,mimo ze na sesjach gadlismy o tym ze chce miec jeszcze kolejne dziecko,na kolejnej sesji zmienila mi z calej tabletki na pól i to wszystko
anulka838: masz racje,ale musze brac leki mam silna nerwice serca jutro jak test wyjdzie całkowicie pozytywny odstawie i skonsultuję sie z lekarzem
Aniu, odstaw tylko jeśli lekarz da ci wyraźną zgodę, wydaje mi się, że konsultacja telefoniczna to za mało, zwłaszcza że sama piszesz o silnej nerwicy serca. Może wybierz się do niego wcześniej?
mam do niej bezposredni numer wiec jak cos nie ma problemu nawet jak mi zmieni leki to wypisze recepte i bedzie w rejestracji,dziś jakoś nie mogłam sie dodzwonic napisałam tylko sms więc jak by coś nie tak to by oddzwoniła.Tak myslę
Czesc dziewczyny :) ...ja wczoraj zrobilam test i wyszedl + ale po paru godzinach z plusika zrobil sie minusik...kreska wyblakla...zrobilam jescze jeden , tym razem elektroniczny z wynikiem: pregnant 1-2 (1-2 tygodnie) i juz sama nie wiem co mam myslec ...chyba jutro zrobie kolejny a za kilka dni pojde do lekarza ...
Bonim kochana a co u Ciebie??? Zaczynam sie martwic...odezwij sie :))))
Jesli wyblakł Ci test na którym był minus to nic w tym takiego, test odczytujesz do 5 minut i wyrzucasz, później zachodzą w nim reakcje chemiczne i cuda sie na nim mogą dziać. Skoro był plusik to w takim razie gratulacje.
Zależy od testu, mi na niektórych kreska wyblakła, na innych została, więc nie jest to wyznacznikiem niczego. Tak jak napisała Eveke, skoro jest plus to gratulacje. Na testach napisane jest by nie odczytywać wyniku po 5 minutach, pewnie nie bez powodu :) Jakiś wysyp II kreseczek z czego bardzo się cieszę :) Dziewczyny, wiem że to dla Was trudne, ale nie stresujcie się tak od samego początku, a przynajmniej postarajcie, dla tych istotek, które w Was rosną :) Zobaczycie wiosna idzie, zaraz posypią się następne plusy !
Dzięki dziewczyny ....tak więc test elektroniczny dzisiaj wygasł ...po 3 dniach...ale zrobiłam kolejny i wynik : pregnant 2-3 :))) ...czyli dalej się rozwija :))) ...w przyszłym tygodniu wybiorę się do lekarza :))) ... zobaczycie że będziemy mieli wysyp +++ ...podobno teraz aż do maja to najlepszy czas na poczęcie dzieciątka :))) ..Trzymam kciuki za każdą z Was :))) ..Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Dziewczynki, poradźcie... Ale tak od początku - dla przypomnienia i wprowadzenie. Zabieg mialam w 10tc - 30 grudnia (ciąża obumarła w 8/9tc). Pierwsza @ po 28 dniach od zabiegu, później ładny cykl, który zakończył się po 27 dniach. Kolejny (ten co teraz) miał być już starankowy ale tknęło mnie coś i poszłam do innego gina niż zwykle. Lekarz z teoretycznie dokładniejszym usg i... podejrzenie, że mam polipy macicy (jeden na 1cm, drugi na 0,5). Zalecenie: przyjść na usg kontrolne po następnej @ a po niej skierowanie na zabieg. :/ U mojego gina byłam na usg z dwa tygodnie po zabiegu - i wtedy było wszystko ok. Dla konsultacji, moje zdjęcia usg oglądali dwaj inni lekarze ginekolodzy (znajomi znajomej m.in. ordynator mojego szpitala) i na podstawie tych zdjęć stwierdzili, żeby nic tu nie usuwać, tylko rozpocząć normalne staranka. No i zdurniałam. I teraz tak się zastanawiam, czy możliwe, że się jeszcze do końca nie oczyściłam? I ten polip to są po prostu jakieś resztki? Czy gdybym miała polipy przed zajściem w ciążę nie zostałyby one usunięte podczas łyżeczkowania? Czy możliwe, że polipy powstały w ciągu tych dwóch miesięcy?
Dziewczyny mam pytanie czy fakt że byłam po poronieniu a nawet w jego trakcie może mieć wpływ na wynik hormonów ? Właśnie odebrałam wyniki i są po prostu fatalne, LH 0,1 FSH 1,0 SHBG 26 E2 25 TST 1,3 DHEAS 387 Anty TPO 10 Prolaktyna 405,00 po obciążeniu 5908,00 TSH 1,720 FT416,7 AMH 2,5 – i to mnie zastanawia najbardziej tak samo jak FSH i LH bo wcześniej robiłam i były zawsze ok, a AMH miałam robione 6 miesięcy temu i było na poziomie 4,3. Muszę powiedzieć że znowu ostro się podłamałam bo co to oznacza że przed 30 będę już miała wyczerpaną rezerwę i zacznie mi się menopauza ? !!!