Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny, czy Maclareny to duze parasolki? Maja dlugie pasy do zapinania? Mamy Uppababy De Luxe - i Karolkowi teraz zimna w nim juz dosc ciasno - szczegolnie jak zasnie na spacerze i trzeba rozlozyc. On jest dosc wysoki ma 95cm wzrostu i wazy cos okolo 14kg. Bardzo lubie nasza parasolke, ale pasy ma krotkie i jest ciasno zima.
Nie wiem czy jest sens kupowac nowa, bo Karol sporo na spacerach chodzi na wlasnych nozkach.
Sama nie wiem.
Przyda nam sie wozek - Karol ma dopiero 2 lata, czasami jak jedziemy gdzies dalej metrem to przydaje sie.
A moze da sie jakos te pasy przedluzyc?
Maclareny sa duze zwłaszcza XLR, je mozna kupic nie drogo uzywane, maja długie pasy i duze szerokie siedziska. Uzywałam go bardzo długo dla mojego syna, a był z niego niezły koksu. Teraz mam maclarena XT i on jest juz troche węższy i siedzisko ma krótsze. Wóżki te sa na pewno bardzo solidne. Nie mamy auta wiec oba te wozki wiele kilogramow zakupow nam przewoziły i przewożą.
Madziuk, a dwulatka musisz jeszcze przypinac pasami? My mielismy wozek z palakiem i 1.5 rozniaka juz nie przypinalam (wsciekl by sie chyba). Dla 2 latka nowego wozka juz bym chyba nie kupowala. Dlugo juz pewnie nie pojezdzi. Mysle, ze max pok roku i to w porywach
Jak zasnie w parasolce to moze mi sie zsunac np. na boki, bo wierci sie. Itp.
A jakbyś nie zakładała pasów na ramiona tylko tak, że rączki na zewnątrz? Majka tak jeździ, bo na początku ciągle te ręce wyciagała, a teraz już ją tylko tak zapinam, bo też by było jej przyciasno w kurtce zimowej.
Moze w Polsce takie cos sprzedaja?
Aha i ja jestem zwolenniczką zapinania pasów jednak, widziałam kiedyś jak dziewczynka ok 1,5 roczna wypadła z maclarena (miał pałąk) na ulicy, więc nigdy nie pozwalałam Jankowi jeździć bez pasów i tak samo jak w foteliku zapinałam go zawsze, więc on chyba nawet nie ma świadomości że można jeździć bez, więc nigdy nie robił mi o to awantury.
Mowila, ze mozna gondole do.pozycji sirdzacej. Sa pasy i niby mozna w samochodzie jako "fotelik" gondole potraktowac.
chociaż np. ta funkcja obracanego siedziska w Orbit baby mnie zauroczyła, bardzo mi się podoba ten wózek, chociaż mówią, że brzydki. tu też gondola się składa na płasko! Ale już aby je złożyć, potrzeba dwóch rąk użyć
Moja mama będzie wchodziła z młodą na pierwsze piętro i myślę czy da radę (należy do sprawnych osób ale wiadomo).

No więc jak sobie radzisz jak pada deszcz a siateczka po środku budy? 

Te peg perego chyba maja to do siebie. My mamy pliko mini i sklada sie i tozklada jedna reka i tez tak postawic go mozna (plus wazy 5,7kg)
[/quote][quote=lewka]Ja też mam i kocham pliko mini, jest to jeden z lżejszych mniejszych wózków zewnętrznie, a o dziwo dla dziecka jest bardzo duże i głębokie siedzisko
A jak z dlugoscia pasow? My mamy UppaBaby G-Luxe i moj 2 latek ma ciasno w kurtce, o rozlozeniu do pozycji lezacej nie ma mowy.
Moglabys zmierzyc cm jaka maja dlugosc max? Od gory do zapiecia?
Jutro zmierzę, bo mam w piwnicy :-) DUŻO czytałam przed zakupem, nie trafiłam na opinię, że za mały/ pasy za krótkie
. Chyba pozostaje mi tylko jechac z nim i poprzymierzac
Choc ostatnio czytalam opisy tych wozkow i one zazwyczaj sa do 15kgtym się nie przejmuj, ponoć takie są przepisy w unii, że max to 15 kg mogą podawać i trzeba patrzeć ile producent dopuszcza poza ue np. maclaren xlr Nośność:według norm EU do 15 kg/ wg norm producenta i US do 29,5kg (65lb)!!!
Madziauk, lewka ma rację te normy wagowe są niby dla UE a w USA te same wózki mają dużo wyższe limity wagowe. Ja mojego syna wozilam w maclaren ie bardzo długo i ja pewno miał ponad 15 kilo. On też z ruchu bardzo dużych dzieci. Jak chcesz mogę ci zmierzyć pasy w modelu XT...?
Madzia, zmierzyłam. Pliko mini ma dziurki na trzech wysokościach oparcia, przez które możemy przekładać pasy naramienne, i tak:
Gdy przełożymy przez najwyższą dziurkę pas ma 43cm razem z zapięciem
Gdy przełożymy przez środkową 41cm
W najniższym położeniu nie mierzyłam, bo Karol duży chłopak :-)
Do snu bedzie ciasno dalej, ale zmierze i porownam ile maja nasze pasy w UppaBaby :)