Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny, czy Maclareny to duze parasolki? Maja dlugie pasy do zapinania? Mamy Uppababy De Luxe - i Karolkowi teraz zimna w nim juz dosc ciasno - szczegolnie jak zasnie na spacerze i trzeba rozlozyc. On jest dosc wysoki ma 95cm wzrostu i wazy cos okolo 14kg. Bardzo lubie nasza parasolke, ale pasy ma krotkie i jest ciasno zima.
Nie wiem czy jest sens kupowac nowa, bo Karol sporo na spacerach chodzi na wlasnych nozkach.
Sama nie wiem.
Przyda nam sie wozek - Karol ma dopiero 2 lata, czasami jak jedziemy gdzies dalej metrem to przydaje sie.
A moze da sie jakos te pasy przedluzyc?
Maclareny sa duze zwłaszcza XLR, je mozna kupic nie drogo uzywane, maja długie pasy i duze szerokie siedziska. Uzywałam go bardzo długo dla mojego syna, a był z niego niezły koksu. Teraz mam maclarena XT i on jest juz troche węższy i siedzisko ma krótsze. Wóżki te sa na pewno bardzo solidne. Nie mamy auta wiec oba te wozki wiele kilogramow zakupow nam przewoziły i przewożą.
Madziuk, a dwulatka musisz jeszcze przypinac pasami? My mielismy wozek z palakiem i 1.5 rozniaka juz nie przypinalam (wsciekl by sie chyba). Dla 2 latka nowego wozka juz bym chyba nie kupowala. Dlugo juz pewnie nie pojezdzi. Mysle, ze max pok roku i to w porywach
A jakbyś nie zakładała pasów na ramiona tylko tak, że rączki na zewnątrz? Majka tak jeździ, bo na początku ciągle te ręce wyciagała, a teraz już ją tylko tak zapinam, bo też by było jej przyciasno w kurtce zimowej.
Aha i ja jestem zwolenniczką zapinania pasów jednak, widziałam kiedyś jak dziewczynka ok 1,5 roczna wypadła z maclarena (miał pałąk) na ulicy, więc nigdy nie pozwalałam Jankowi jeździć bez pasów i tak samo jak w foteliku zapinałam go zawsze, więc on chyba nawet nie ma świadomości że można jeździć bez, więc nigdy nie robił mi o to awantury.
Mowila, ze mozna gondole do.pozycji sirdzacej. Sa pasy i niby mozna w samochodzie jako "fotelik" gondole potraktowac.
Ale już aby je złożyć, potrzeba dwóch rąk użyć
Te peg perego chyba maja to do siebie. My mamy pliko mini i sklada sie i tozklada jedna reka i tez tak postawic go mozna (plus wazy 5,7kg)
[/quote][quote=lewka]Ja też mam i kocham pliko mini, jest to jeden z lżejszych mniejszych wózków zewnętrznie, a o dziwo dla dziecka jest bardzo duże i głębokie siedzisko
A jak z dlugoscia pasow? My mamy UppaBaby G-Luxe i moj 2 latek ma ciasno w kurtce, o rozlozeniu do pozycji lezacej nie ma mowy.
Moglabys zmierzyc cm jaka maja dlugosc max? Od gory do zapiecia?
Jutro zmierzę, bo mam w piwnicy :-) DUŻO czytałam przed zakupem, nie trafiłam na opinię, że za mały/ pasy za krótkie
. Chyba pozostaje mi tylko jechac z nim i poprzymierzac
tym się nie przejmuj, ponoć takie są przepisy w unii, że max to 15 kg mogą podawać i trzeba patrzeć ile producent dopuszcza poza ue np. maclaren xlr Nośność:według norm EU do 15 kg/ wg norm producenta i US do 29,5kg (65lb)!!! Choc ostatnio czytalam opisy tych wozkow i one zazwyczaj sa do 15kg
Madziauk, lewka ma rację te normy wagowe są niby dla UE a w USA te same wózki mają dużo wyższe limity wagowe. Ja mojego syna wozilam w maclaren ie bardzo długo i ja pewno miał ponad 15 kilo. On też z ruchu bardzo dużych dzieci. Jak chcesz mogę ci zmierzyć pasy w modelu XT...?
Madzia, zmierzyłam. Pliko mini ma dziurki na trzech wysokościach oparcia, przez które możemy przekładać pasy naramienne, i tak:
Gdy przełożymy przez najwyższą dziurkę pas ma 43cm razem z zapięciem
Gdy przełożymy przez środkową 41cm
W najniższym położeniu nie mierzyłam, bo Karol duży chłopak :-)