Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeJul 13th 2010
     permalink
    aniajaz własnie 3 latek by sie chcial powozic :P tak to jest z dzieciami :) małe to tylko patrzy jakby tu zwiac z wozka i samemu podreptac a starszak patrzy jakby tu wskoczyc do wozka :) u nas Mikus ledwo wyjdzie z wozka a KAcper w nim juz siedzi :) dobrze ze ten x-lander jest taki duzy :D
    --
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
    • CommentTimeJul 14th 2010
     permalink
    mój lite way sprawdza sie narazie super dla 2latka i 6-cio miesięczniaka....jedyny minus to średnio cichy,zależy jakie podłoże ale ogólnie lepiej niż pierre cardin
    --
    •  
      CommentAuthornewstar
    • CommentTimeJul 14th 2010
     permalink
    Czesc dziewczyny. Zaczęlam poszukiwania wózka, mieszkam w Anglii ale wózek chce mi kupic mama w Polsce, wiec szukam po necie i mam metlik w glowie, ostatnio zaczelam dzwonic po sklepach i prawie wszedzie sprzedawcy oferuja mi wozek ''Jedo fyn 4sd'', mowia ze bardzo dobrze sie teraz sprzedaje.
    Czy ktoras z was miala z nim stycznosc? Prosze o opinie.
  1.  permalink
    szepnij do Trishy:) Ona posiada ten wózek
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
    • CommentTimeJul 15th 2010
     permalink
    newstar juz odpisalam na privie :)

bardzo polecam !!!
    --
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
    • CommentTimeJul 19th 2010
     permalink
    dziewczyny a jaki wózek polecicie dla mojej siostry...ma mieszkanie na 3 pietrze bez windy....mieszka w mieście więc jakiś niedrogi,lekki i funkcjonalny
    --
  2.  permalink
    no a dzidzia jaka duza?
    --
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    urodzi się w styczniu więc zimowy dzieć :))

Mam jeszcze pytanko odnośnie niani elektronicznej- potrzebuję tanią i taką co ma stały sygnał a nie załącza sie na dzwięk
    --
    •  
      CommentAuthornewstar
     permalink
    dziewczyny, mam problem ktory wozek wybrac, wacham sie miedzy JEDO FYN4DS a IMPLAST BOLDER SD4, jedo podobno bardzo dobrze sie teraz sprzedaje ale za to kolorki ma nieciekawe. mam kompletny metlik w glowie. pomocy.
  3.  permalink
    ja jestem za Jedo mimo wszystko:) a dlaczego mówisz ze kolorki ma nieciekawe? zobacz na stronie producenta super wzory maja!
    --
    •  
      CommentAuthoraniajaz
     permalink
    Boldery mają bardzo niskie oparcia- spacerówka po roku będzie bezużyteczna...
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    co sądzicie o Espiro City 2010?
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
    • CommentTimeJul 20th 2010
     permalink
    newstar a jaki bys chciala kolor?
    --
    •  
      CommentAuthorOlivetti27
    • CommentTimeJul 20th 2010 zmieniony
     permalink
    mam pytanie- waham sie pomedzy: <strong>Mutsy 4rider i maxi cosi Mura4</strong> KTOŚ MA???
    •  
      CommentAuthorMilena
    • CommentTimeJul 20th 2010 zmieniony
     permalink
    Czy ktoś coś słyszał o podwójnym wózku Roadster Duo firmy Hauk?

Dla wszystkich poszukujących podwójnego wózka...http://www.blizniaki.net/wozki.html
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    •  
      CommentAuthorrooda
    • CommentTimeJul 20th 2010
     permalink
    Milena kilka ich tu w UK widzialam, choc F&T zdecydowanie popularniejszy.
    Roadster wedlug mnie dosc duzy jest, po zlozeniu tez, no i sklada sie, tak jak moja Luna, na zewnatrz a nie do srodka, co wedlug mnie najszczesliwszym rozwiazniem nie jest.
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeJul 21st 2010 zmieniony
     permalink
    Sprzedaje czarnego Buzz'a na Allegro
    http://allegro.pl/item1158397029.html#gallery
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeJul 21st 2010 zmieniony
     permalink
    i zdecydowałam się na Espiro City
    --
    •  
      CommentAuthorMilena
    • CommentTimeJul 21st 2010
     permalink
    No i tak muszę je wszystkie zobaczyć zanim sie zdecyduje...

Emi, suwak Wam sie zaciął...przecież Oleńka roczek już dawno skończyła;))
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
  4.  permalink
    moja kolezanka ma wózek dla dzieci firmy Kees czy jakos tak :) to wydaje mi sie ze jest szeroki
    --
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
    • CommentTimeJul 21st 2010
     permalink
    a ja mam mutsy 4rider single spoke....co cię interesuje?
    --
    •  
      CommentAuthoraniajaz
    • CommentTimeJul 23rd 2010
     permalink
    ja też wczoraj oglądałam wózki jeden obok drugiego... może i są fajne, ale dla dzieci max do roku- mój 1,5 roczny synek był ściśnięty jak sardynka... a gdzie kombinezon zimowy, kocyk? nieee odpada... trzeba szukać coś jeden za drugim... narazie nr 1 to graco quattro duo tour... i cenowo i jakościowo wydaje się być najsensowniejszy
    --
    •  
      CommentAuthorMilena
    • CommentTimeJul 24th 2010
     permalink
    Wśród moich znajomych fitnessowych jesteśmy we 3 w ciaży z drugim dzieckiem z tak małą różnicą wieku...po 10.08 jedziemy do sklepów wózkowych, to sprzedam wiecej spostrzeżeń...mnie sie najbardziej, póki co, podoba Roadster Duo firmy Hauck, ale nigdzie nie mogę znaleźć wystarczajacej ilości opinii na jego temat...muszę go obejrzeć, pojeździć nim z Frankiem po sklepie...cenowo też jest to super opcja, bo kosztuje ok. tysiaca złotych...
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeJul 29th 2010
     permalink
    wczoraj testowałam sobie teutonie cosmo. hm i powiem, że bez rewelacji
    Kuzynka kupiła- gondola wydaje mi się węższa niż w Quinnim i Mutsy. Sztywny. Jak dla mnie za droga zabawka za te pieniądze. Zapłacili 3200 z 1000 rabatem :/
    http://www.teutonia.pl/index.php?menu=2
    Dla bliźniaków wydają się całkiem wygodne: Team cosmo
    --
    •  
      CommentAuthoraniajaz
    • CommentTimeJul 29th 2010
     permalink
    Ja znowu po kolejnej rundziew hurtowniach dziecięcych i wiem NA PEWNO, że nasz wózek musi być "tandemem", czyli jeden za drugim...
    Graco już mnie nie przekonuje ;), na pierwszy plan wysunął się ABC Design Tandem Plus- wizualnie bardzo średnio, ale wykonanie plus prowadzenie bardzo fajne!
    I strasznie korci mnie Jane twnin two... z jednym nosidełkiem "matrix" (robiącym za gondolkę, bo rozkłada się na płasko), ale to już droga zabawka i w grę wchodziłaby tylko używka... już sama nie wiem...
    w ABC Design przerażają mnie kolory. Czarny i brązowy :/ cóż za wybór...
    --
    •  
      CommentAuthorrooda
    • CommentTimeJul 29th 2010 zmieniony
     permalink
    Jane jest swietne. W uk duzo tych podwojnych widuje. A fotelik matrix jako mini gondola to rzeczywiscie fajne rozwiazanie. My mamy strata i jakbym teraz jeszcze raz kupowala, wzielabym matrixa.

Aniajaz a probowalas na brytyjskim ebayu? Za grosze mozna upolowac.
    --
    •  
      CommentAuthorMilena
    • CommentTimeJul 30th 2010
     permalink
    Ania, wklej ten wózek Jane, please...
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    •  
      CommentAuthoraniajaz
    • CommentTimeJul 30th 2010
     permalink
    Milenko, to ten:
    null

Rooda, patrzę na ebaya i brytyjskiego i niemieckiego, jedną aukcję obserwuję... narazie bez chęci udziału, ale jak zobaczę, że faktycznie chodzą za "grosze" to może się skuszę :)
    --
    •  
      CommentAuthormeszek
    • CommentTimeAug 1st 2010
     permalink
    Hej chciała bym kupić spacerówke na dużych kołach i z możliwościa przekładania siedziska bądź rączki (oczywiście lekki i zajmujący mało miejsca w bagażniku;))- czy możecie cos polecić? proszę o info priv. Dzięki!! :)
    Bardzo podoba mi się Teutonia FUN SYSTEM - ale jest drogi a ja tak max to 1500
    !http://www.bobowozki.pl/images/funsystem07_1.jpg!
    •  
      CommentAuthorMilena
    • CommentTimeAug 2nd 2010
     permalink
    No ja na 90% jestem zdecydowana na wózek jeden koło drugiego...jak obserwuje w parku wózki typu wagon, to mam wrażenie, ze dziecko siedzące z tyłu nie widzi za wiele...a z tego, co rozmawiałam z mamami je eksploatującymi, to starsze dziecko nie chce sie przesiadać do tyłu, wiec małe jest poszkodowane...z moich obserwacji wynika, że siedzenie dla starszego dziecka jest z reguły maciupeńskie...
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    •  
      CommentAuthoraniajaz
    • CommentTimeAug 3rd 2010
     permalink
    Milena, moje zdanie na ten temat znasz ;)
    A może ABC Design, który ma możliwości kombinowania z siedziskami jak je poustawiać? czy przodem, czy tyłem, czy na wprost siebie? Jednym obok drugiego nawet zakupów nie zrobisz w sklepie...

Ja tymczasem sprzedaję naszego Mutsiaka... z wielkim zalem, bo to na prawdę dobry wózek.
    Jak ktoś chciałby kupić to zparaszam na allegro:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1174474840
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jesli ktoras z was wozek zakupi i bede mogla dopisac juz do tabelki to mam prosbe o podanie mi info na PW bo na forum rzadziej bywam
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    chciałam się tylko wyżalić że z tymi wózkami to generalnie pod górkę.
    Szkoda że nikt nie wymyslił jeszcze internetowego konfiguratora który brałby pod uwage WSZYSTKIE dostępne wózki. (no chociaż te dostępne w Polsce)

Ps. Ostatnio z emmaljungi "przesiadłam" sie do teutoni. W przyszłym tygodniu powinnam zadecydować co zamawiam :/
    •  
      CommentAuthordanap
    • CommentTimeAug 4th 2010
     permalink
    dzięki pandy
    •  
      CommentAuthormeszek
    • CommentTimeAug 4th 2010
     permalink
    !http://www.wozkidzieciece.pl/foto_plus/emmaljunga/scooter/probordeaux.jpg!
    kupiłam i jestem jak narazie zadowolona Emmaljunga SCOOTER
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeAug 5th 2010 zmieniony
     permalink
    wczoraj Pan w sklepie bardzo mocno polecal X- landera X-Go. Nie przemawia do mnie ta mata piankowa a'la strój nurka.

Po sklepie jeździło się ok- jak na taką spacerówkę wydawał się bardzo solidny. Waga taka sama jak mojego wybranego Espiro City, ale cena inna: X- lander 520 (a nawet chyba 540), a espiro 420 (na allegro 390). Pozostaje przy wyborze Espiro...
    --
    •  
      CommentAuthorJosaris
    • CommentTimeAug 15th 2010
     permalink
    Tak sobie oglądam różne wózki (Bartatina mocno eksploatowana przez ponad dwa lata nie nada się dla drugiej pociechy) i zastanawiam się, czy oparcie spacerówki x-landera x3 można ustawić w pionie? Mam wrażenie, że dzieci, które widzę w tych wózkach, zawsze leżą. Szukałam w necie, ale coś znaleźć nie mogę. Może któraś z Was ma ten wózek albo zna odpowiedź na to pytanie?
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeAug 16th 2010
     permalink
    nie wiem jak w x3 ale w xa nie jest cakiem w pionie :) dla tych małych dzieci to generalnie lepiej bo wygodniej jak sie tak opieraja a starszaki sie umia podciagnac :) w kazdym razie ani Kacperusowi ani Mikusiowi ten odchył nie przeszkadza :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 16th 2010
     permalink
    Jo az tak wytargalas wozek? nasz wykancza teraz kolejne dziecko :wink:
    •  
      CommentAuthoraniajaz
    • CommentTimeAug 17th 2010
     permalink
    Sporo moich koleżanek- użytkowniczek x-landerów xa, narzeka na to oparcie... większość radzi sobie podkładając poduszkę pod plecy...drugim mankamentem w tych nowych modelach jest pałąk na wysokości oczu dziecka, ale ten z kolei można wyciągnąć ;) niestety nie ma wózka idealnego...
    --
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Ano wytargałam :cool:, ale naprawdę przeżył swoje. Nie mieliśmy żadnego innego wózka, tylko bartatinę. No i tak:
    - nie działa hamulec - wyłamały się wszystkie plastikowe bolce (hamulec do niczego jest w tym wózku według mnie),
    - uszkodził się jeden z bolców podtrzymujących siedzenie spacerówki - nie można ustawić go w pionie,
    - uszkodzona jest też budka, zapewne przez wielokrotne pranie w pralce,
    - zmasakrowany jest też kosz na zakupy,
    - pokrowce są sprane i wypłowiałe na słońcu.

Wielokrotnie też pękały nam opony. Wózek od samego początku na prostej drodze zbacza w lewo. Mimo wszystko uważam, że to był dobry zakup, a wózek na pewno wart jest swojej ceny. Następnym razem zainwestuję raczej w emmaljungę albo x-landera.
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    ja nie narzekam na to oparcie .. co prawda byłam lekko zdziwiona tym ze tak bardzo jest odchylone ale teraz juz tego nie zauwazam :) a pałąk to rzeczywiscie wysoko dosc ale Mik lubi sie przewiesic przez niego :)
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    mnie jedo zbaczal w lewo jak mialam nie dopompowane kolo : )
    --
    •  
      CommentAuthoraniolka
    • CommentTimeSep 19th 2010
     permalink
    Witam Mamusie! Widzę,ze teraz na tapecie poszukiwania wózków podwójnych.
    Super sa te niektóre (Jane ,GRACO) -a zwłaszcza to rozwiazanie z rowerem! :)Rewelacja! Jeden rodzic moze zabrać 2 pociechy na przejażdżkę! :)
    Między moimi dziećmi jest różnica 9 lat ,więc problem podwójnego wózka mnie ominął :D
    Jednak jeśli mogę wtrącić swoje "3 grosze" ,to chciałam poddac Wam pod uwage spacerówkę DELTI CAT,z której jesteśmy ogromnie zadowoleni!
    Pomimo swojej wagi (ok. 14 kg) to jednak prowadzi się go bardzo leciutko i łatwo .Zwrotność to jego kolejna zaleta.
    Ma on dwa większe tylne pompowane koła i dwa przednie mniejsze(niepompowane),skrętne z mozlowością blokady.
    Jest fajnie wyprofilowany(ma kubełkowe siedzisko) ,dziecku jest w nim wygodnie i ma z niego szeroki kąt widzenia.Nam akurat to kubełkowe siedzisko przypasowało:) Jedną ręką odchylamy je do spania (jednak nie całkiem na płasko) a takze bardzo łatwo składamy stelaż do małych rozmiarów. Można wpinać spacerówke przodem i tyłem do kier. jazdy.
    Można kupić wózek w wersji z gondolą a także z fotelikiem. W podnóżku jest na stałe przymocowana folia p/deszczowa. Kosz na zakupy jest obszerny łatwo dostępny niezależnie od pochylenia siedziska.Rączka jest regulowana -można dopasować wysokość do wzrostu rodzica. Łatwa do prania tapicerka i wypinana całkowicie lub tylko z jednej strony barierka to kolejny plus CAT'a.
    Minusem -jak dla mnie to trochę hałasujący na większych nierównościach stelaż . No i nie wiadomo co będzie sie działo po dłuższym czasie użytkowania z gąbką na rączce... :/
    Może też kogoś zaciekawić co to za "kabelek" idzie wzdłuż rurki stelaża- jest to wspomaganie jego składania aby własnie można było to robić bez żadnego wysiłku.
    Jeśli ktoś nie kojarzy producenta- to jest to ten od X-landerów.
    Takze powstał kolejny dobry wózeczek w dosć przystępnej cenie :D
    --
    •  
      CommentAuthorMilena
    • CommentTimeSep 19th 2010
     permalink
    AniuM...zakupiliśmy podwójny wózek holenderskiej marki KEES, model: TWIN K2 ELEGANT...do naszej listy....
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    •  
      CommentAuthorLily
    • CommentTimeOct 2nd 2010
     permalink
    my się chyba zdecydujemy na phil&teds'a jeśli będziemy kupować podwójny...
    •  
      CommentAuthoraniajaz
    • CommentTimeOct 13th 2010
     permalink
    Tak :) kupiliśmy Kees Tandem Deluxe k-74:

Wykonanie jest bardzo, ale to bardzo porządne. Kupiliśmy w ciemno i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. O użytkowaniu niestety wiele powiedzieć nie mogę, ale za kilka miesięcy chętnie wygłoszę swoją opinię :)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeOct 20th 2010
     permalink
    HEJ DZIEWCZYNY - CZY KTÓRAŚ Z WAS SPOTKAŁA SIĘ Z TYM WÓZKIEM ? CHciałabym kupić, bo mój ESPRIT wyeksploatowany całkiem… Już ledwo dają rade kółka. A ten niedrogi, fajnie mi wygląda…
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeOct 21st 2010
     permalink
    nie wiem jak z funkcjonalnoscia ale podoba mi sie kolorystyka :P
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeOct 21st 2010 zmieniony
     permalink
    a ten wózek albo ten znacie? Juz kurcze nie wiem na który się zdecydować...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.