Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
my mamy navingtona corvet, nie chybocze się, a można dziecko bujać. Bardzo go sobie chwalę, lekko się prowadzi, ma dużą gondolę (nasze dziecię urodziło sie mając 62 cm), baaaardzo łatwo się go składa (w sekundę), dzięki czemu w bagażniku zajmuje niesamowicie mało miejsca.
To ja proszę o opinię, który lepszy doświadczone w wożeniu mamusie :)
folky-s
czy
aston ?
kakai my z m zamowilismy roana maritę i czekamy na dostawę, nie zdecydowalismy sie jednak na ich fotelik, czytalam duzo opini na forach i podobno jest kiepski. Jesli chodzi o wozek to czytalam ze wadą jest to ze skrzypią wachacze wiec my sie nastawiamy ze po prostu będziemy smarowac wd 40. A reszta opini jest pozytywna o tym wozku. a no i jest dosc ciezki, ale w moim przypadku nie ma to znaczenia bo mieszkam na parterze, jesli ktos wyzej to musi jednak byc tego swiadom
My wybraliśmy taką wersję , tylko że z czarnymi kołami bez blotnikow, tak jak u ciebie. Jesli chodzi o te foteliki to czytalam że są kiepsko wykonane, dzieci się w nich ponoć pocą no i jesli chodzi o bezpieczenstwo to wygrywa maxi cosi :/ ktory niestety nie jest kompaktybilny ze stalarzem roana. Nam jednak nie zalezalo zeby fotelik byl przypinany do wozka wiec zdecydowalismy sie mimo wszystko na maxi cosi. NIe jestem pewna , ale chyba nawet nie ma adapterow do nich pasujacych , ale o to musialabys dopytac bo dokladnie juz nie pamiętam. Wozek kupilismy w sklepie "stacjonarnym" Mama i ja. Nie mieli jednak na stanie takiego koloru jak nam się podobal i wtedy trzeba czekac cztery tygodnie. Zostaly nam jeszcze dwa :P
kasiek a ty jaki bys poleciła wózek ?
nie wchodzi w opcje zebym go nosila-mieszkam na 2-gim pietrze ale to bedzie musial mąz nosic
ja sie zastanawiam nad nim, nie wchodzi w opcje zebym go nosila-mieszkam na 2-gim pietrze ale to bedzie musial mąz nosic
a co myślicie o Maxi Cosi Mura 4 ???
ja bym nie zakładała, że zawsze mąż będzie w domu jak będziesz chciała iść na spacer. U nas jak się córeczka urodziła było ok bo mąż pracował na miejscu, ale jak miała 13 miesięcy pracował pół roku w Rzeszowie i przyjeżdzał tylko na weekendy. Musiałam przecież chodzić na zakupy w tygodniu, wózek taszczyłam tylko przez pół piętra bo mieszkamy na parterze, ale było to mega uciążliwe. A że córeczka zawsze na spacerach mi zasypiała to nie było opcji, żeby najpierw wnieść ją a potem osobno wózek.....i tak sobie taszczyłam ten wózek z córeczką - razem ten zestaw ważył jakieś 25kg pewnie bo jeszcze miałam zakupy pod wózkiem....Nigdy nie wiesz co się w życiu przytrafi.....
Kakai z tego co mi mówili w sklepach z wózkami, to większość fotelików produkowanych w zestawach do wózków w crash testach niestety nie ma najwyższych not W dalszym ciągu na rynku przodują maxi cosi z bazą isofix i romer z bazą isofix (5 gwiazdek) oraz cybex bez bazy (4gwiazdki), przy czym trzeba pamiętać, że maxi cosi i romer bez bazy również otrzymały 4 gwiazdki. Poza tym ta ostatnia moda z zachodu, co by wozić malucha w foteliku na wózku, nie wiem czy to taki dobry pomysł. Chyba jedynie na jakieś krótkie wypady rodzinką do sklepu. Ja sama sobie myśle, że mojego malucha na prawdziwym spacerze w życiu nie będę wozić w foteliku, gondola jest najlepsza, ochroni przed słońcem, deszczem, wiatrem, a w takim foteliku wszystko odkryte. Poza tym dla zdrowia malca nigdy nie poszłabym na spacer w foteliku. Dlatego ja się nawet nie nastawiam na instalowanie fotelika na stelażu, przez co zostawiam zakup adapterów do wózka na później, jeśli okażą się potrzebne.W kwestii fotelika najważniejsze jest bezpieczeństwo dziecka w samochodzie, jeśli zamierzacie trochę z maluchem podróżować, a tych wypadów pewnie trochę będzie, chociażby do lekarza
Nad tym bym się zastanowiła, chyba że będziesz wychodziła na spacery tylko, gdy mąż będzie w domu (chyba że w domu pracuje), a trochę szkoda gdy ładna pogoda w ciągu dnia i nie wyjść z dzieckiem, bo wózek ciężki
Maxi cosi cabrio fix to ten z najlepszymi wynikami testów
Kakai z tego co mi mówili w sklepach z wózkami, to większość fotelików produkowanych w zestawach do wózków w crash testach niestety nie ma najwyższych not
Poza tym ta ostatnia moda z zachodu, co by wozić malucha w foteliku na wózku, nie wiem czy to taki dobry pomysł. Chyba jedynie na jakieś krótkie wypady rodzinką do sklepu.
Do tego spacerówka kubełkowa a to był dla mnie spory minus
tak za to teraz mysle o foteliku, poiwedz maxi cosi jest wiele rodzajow, czy kazdy z nich ma takie dobre noty?
zastaanwiam sie może jednak wózek jedo fyn i fotelik maxi cosi
ta spacerówka nie jest kubełkowa - ona się normalnie rozkłada na płasko, podnóżek jest ruchomy u regulowany i dziecko może w nim normalnie leżeć.....ale tak jak pisałam - jest mała. Gondola jest szeroka za to ale raczej z tych krótszych.
A ja sprawdzilam nasz Chicco Synthesis Auto-Fix i posiada aż cztery gwiazdki w testach bezpieczeństwa ADAC
A to sorki za wprowadzanie w błąd. Musiałam coś pokręcić!
tak zgadza się, ale potem do Chicco nie dopasujesz innego wózka niż właśnie tej firmy - tzn. oni nie mają adapterów do innych wózków. My mamy właśnie po córeczce fotelik Chicco bo nie zależało nam na tym, żeby się wpinał w stelaż a cenowo wychodzi korzystniej niż Maxi Cosi i ma tyle samo gwiazdek - bo żaden Maxi Cosi nie ma 5 gwiazdek jeśli nie dokupisz do niego bazy pod Isofixa.
Nie ty tylko ja chciałam - mi się wózki Chicco nie podobają wcale....a chciałam na początku kupić taki wózek, żeby mieć możliwość wpięcia fotelika w stelaż, a kupować nowego fotelika nie widzę sensu. No i efekt tego u nas jest taki, że i przy drugim dziecku nie będę miała możliwości wpięcia fotelika w stelaż.....ale przeżyję bez tego.
Kakai - zaglądaj tutaj Testy fotelików niestety strona od dawna jest nieaktualizowana i brakuje trochę modeli, ale to najbardziej wiarygodne źródło jakie znalazłam kiedyś. Mają też sporo fajnych informacji o wyborze fotelików, kiedy należy przesadzać dziecko do większego itp
Jezeli mieszkasz w mescie to nie ma takiej koniecznosci,ale my mieszkamy 15 km od miasta wiec jadac gdzie kolwiek to chodzac po miescie wszedzie trzeba sie nachodzic i wozic sie jeszcze z gondolami itd to strasznie nie wygodne.
Kakai znalazłam jeszcze jeden ranking i wbrew pozorom np. sławna firma Recaro (co potwierdzali tez w sklepach) w rankingach nie wygrywa. Romer rzeczywiscie słyszałam, że jest najbezpieczniejszy, posiada taka specjalna usztywniona, ruchomą wkładke w okolicach główki i karku, ale tez najdrozszy i podobno dzieci szybko z niego wyrastaja, ponieważ zapewnia dobre trzymanie na zakrętach dlatego siedzisko i plecki są dośc waskie.
dzięki ide czytac, tymczasem powiem, że wlasnie wszyscy w moim otoczeniu tak sie podneicaja tymi recaro, nie wiem, czy to sama nazwa nie robi takiego wrazenia na nich
a Ty na jakis sie zdecydowalas?