Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorgilese
    • CommentTimeNov 19th 2013
     permalink
    eveke ze zwykłych spacerówek takich na zimę to bardzo polecam Ci Moutain Buggy Urban Swift (jest mniejszy od wersji Jungle, ale Twoja mała ma dopiero pół roku) ewentualnie baby jogger city mini gt, z kubełków to bugaboo cameleon ewentualnie bardzo dobre opinie ma joolz day. Ja myślę o sprzedaży mojego symbio i zakupieniu Moutain Buggy Urban Jungle, tylko jakoś tak mi ciężko zgromadzić pieniążki na niego i pewnie smakiem się obejdę niestety. Ale pocieszam się, że może jednak zima łaskawa będzie i szybko wrócę do naszego si ;)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    kurcze mi się trzykołowce nie podobają
    a ja nadal siedzę, dumam i nic nie wymyśliła, nawet mój M buszuje po necie i szuka
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Zajrzyj na gazetę na wózkomaniaczki, one Ci doradzą co najlepiej wybrać ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeNov 19th 2013 zmieniony
     permalink
    eveke a co jest nie tak z mutsy? może nie taki diabeł....i po zmianie spodoba Wam się:)

co do kubełkowych spacerówek to ja miałam i szybko sprzedałam...dziś twierdzę, że nie chciałabym kubełka nawet za dopłatą;)no ale widzę często wózki tego typu więc co komu się podoba...;)

p.s a w sumie mogłabym dostać za opłatą;) szybko bym taki wózek opyliła :shades:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Eveke no niestety te małe przednie kółka słabo radzą sobie na sniegu.
    Moja Kaja urodziła się pod koniec lutego a sniegi spore byly jeszcze cały marzec i próbowalam spacerowac na slabo odnieżonych chodnikach i było bardzo ciężko.
    Dlatego jest tam przekładana rączka, aby tylne duże koła znalazly się z przodu i wtedy jakoś daje radę.
    Szczerze, na sniegi te kółka bez terenowych się nie nadają, taka moja opinia.
    Na polskie zimy najlepsze będą wielkie pompowane kółka. Gdy ja ledwo pchałam swojego bugaboo to inna dziewczyna spokojnie prowadzila klasyczną bartatinę.

Treść doklejona: 19.11.13 21:32
    Ps. Ja też na ogół nie noszę wózka bo trzymam w bagażniku, no ale czasem cos trzeba z autem zrobić i wtedy pozostaje noszenie na piętro.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Addictive: Szczerze, na sniegi te kółka bez terenowych się nie nadają, taka moja opinia.

Wprawdzie ja nie miałam bugaboo ale...
    Addictive: Gdy ja ledwo pchałam swojego bugaboo to inna dziewczyna spokojnie prowadzila klasyczną bartatinę.

Miałam to samo gdy ja z językiem na brodzie jechałam piankowymi kołami a obok mnie laska śmignęła terenówką jak samolot. Czułam zazdrość naprzemiennie ze złością:fierce:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    hope byliśmy już ze 2 razy tą spacerówką, słabo mi się widzi na zimę, buda do d.
    no i pianki pewnie kijowe na śnieg
    sięwkurzę to x landerka se kupię, o!

a serio to ciężko mi coś wybrać, bo musi mi się wózek wizualnie podobać, te graco symbio fajne , ale skoro kaszana to nie będę sie rwała
    quinny mood na białym stelażu- miodzik , ale chyba gorzej w użytkowaniu
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Teorko, odpowiem Ci na pytanie z poprzedniej strony - to, że nastąpiła przesiadka do parasolki było konsekwencją tego, że ja niestety mam bardzo ograniczone możliwości fizyczne i liczy się dla mnie każdy gram (no, 100 g) ciężaru, jaki musiałam pchać. Duża spacerówka była i tak stosunkowo lekka (to było dla nas bardzo istotne przy wyborze wózka), ale wiadomo - parasolka lżejsza. A ponieważ Marta przestała sypiać w dzień mając ok 1,5 roku, nie było konieczne zapewnienie jej miejsca do spania w wózku, zresztą, potem okazało się, że na wakacjach i tak spała w parasolce. Gdybym mogła, używałabym Jane Nomad Air o wiele dłużej, bo Tuśce było w nim b. wygodnie.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeNov 20th 2013
     permalink
    gilese pisałaś, że planujesz zmienić spacerówkę. Opłaca Ci się teraz? W sensie, że Twój Jasiek jeszcze siedzi grzecznie w tej spacerówce? Bo ja nie bardzo wiem co robić (czy decydować się w ogóle na wózek podwójny), bo mojego wołami muszę upychać do spacerówy, jak już nie ma wyjścia;)
    --
    •  
      CommentAuthorNiLLi
     permalink
    Ja mam spacerówkę mamas&papas freestyler i jest rewelacyjna, tylko jej już nie produkują. Teraz bym chyba kupiła peg perego pliko p3 albo book plus.
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Hanny: Twój Jasiek jeszcze siedzi grzecznie w tej spacerówce?
    Siedzi, tzn może nie jest tak że kocha jak go w niej sadzam, ale jak już posadzę to siedzi w miarę grzecznie. Czy mi się opłaca? Codziennie do żłobka jeździmy i jeszcze 1,5 roku tam jeździć będziemy, z wózkiem mi sto razy wygodniej niż bez i szybciej. Nie wyobrażam sobie tej zimy bez wózka i mam nadzieję że następną też jeszcze w wózku mały spędzi (przynajmniej czas w drodze do i ze żłobka). Pozatym my samochodu nie mamy, więc zdecydowanie nam łatwiej i szybciej idzie kiedy jedziemy wózkiem niż na nóżkach. Bo jak już puszczę tego mojego szoguna na wolność to za rączkę idzie jakieś dwie minuty, p[otem ucieka, idzie w kierunku zupełnie odwrotnym niż mama, ładuje się w błoto i kałuże, po schodach chodziłby z godzinę w górę i w dół itp. nie no nie wyobrażam sobie nas bez wózka... to jeszcze nie ten czas :)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    gilese dziękuję Ci za skierowanie nas na wózek joolz day!
    bo dla nas to chyba będzie TO!
    oglądaliśmy go dzisiaj z godzinkę... dumałam, patrzyłam , sprawdzałam...
    w internecie opinie rzeczywiscie dobre

a czy któraś z naszych forumowiczek go użytkuje?
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    eveke: a czy któraś z naszych forumowiczek go użytkuje?

Moja koleżanka. Jest zadowolona z niego.
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    eveke: gilese dziękuję Ci za skierowanie nas na wózek joolz day!
    ależ proszę bardzo :) joolz na zimę ma opcję zmiany tych małych kółeczek na większe terenowe (oczywiście te trzeba sobie dokupić)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    gilese: joolz na zimę ma opcję zmiany tych małych kółeczek na większe terenowe (oczywiście te trzeba sobie dokupić)

o widzisz to do tej info jeszcze nie dotarłam, to super!
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeNov 21st 2013
     permalink
    gilese: jak już puszczę tego mojego szoguna na wolność to za rączkę idzie jakieś dwie minuty, p[otem ucieka, idzie w kierunku zupełnie odwrotnym niż mama, ładuje się w błoto i kałuże, po schodach chodziłby z godzinę w górę i w dół itp. nie no nie wyobrażam sobie nas bez wózka... to jeszcze nie ten czas :)

o to to!!!

Ehhh...chyba też zamówię wózek, bo jak mam z gondolą między samochodami go ganiać:shocked::shocked::shocked:
    --
    • CommentAuthorgondzio
    • CommentTimeNov 24th 2013
     permalink
    Mnie tam Symbio się dobrze spisuje, a teraz zima za pasem/jak sie mrozik ostatnio u nas zrobił taki lodzik lekki na ulicy i nie ślizgałam się bynajmniej a koleżanka obok mnie ze swoja parasolka próbowała juz równowage łapać więc jestem dobrej myśli:) Jestem z niego zadowolona, gondola kubełkowa co prawda ale według mnie ok. Bynajmniej wózek malutki i zgrabniutki a nie taki czołg wielki że ciężko gdzieś do sklepu wjechac nawet
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    gondzio jeździłaś/eś juz nim w zimie? czy pierwsza przed Wami?

My zamówiliśmy tego joolza, gilese jeszcze raz dzięki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Ten joolz fajny jest, wygląda prawie tak samo jak mój cameleon. Nawet kólka ma identycznej wielkości:).
    Ciekawe jak ci się będzie sprawował, i czy te małe kółka przednie dadzą radę zimą. Masz mozę Eveke możliwość zapytania czy po wymianie na większe kólka zimowe będą one skrętne?
    I jestem pewna, że ten kubełek przypadnie Nince do gustu.
    Ps. Dokup sobie śpiworek.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeNov 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Addictive śpiworek zostawiam z mutsiaka, do evo był taki bardzo zgrabny - przymierzałam go w sobotę w sklepie do joolza i pasuje idealnie, mam czarny wiec uniwersalny i nowiutki, jeszcze nieużyty wiec już nie bede kupować innego.
    Szkoda tylko , że kolorystyki większej nie mają do wyboru.
    A nie mam pojęcia czy te wymienne kółka są skrętne, ale po śniegu to chyba i tak lepiej jak zablokowane, nie?
    Nie wiem na razie czy będziemy dokupować, wyjdzie w trakcie.

Addictive mi się jeszcze podoba to ,że joolz jest ciut wyższy od bugaboo, a my z M dość wysocy.
    A kółka mówisz to samo? Mi na żywo w bugaboo wydaje się, że te przednie ma mniejsze.

Taki wzięliśmy i prawdopodobnie taką torbę sobie wezmę.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ale fajny :) taki kosmiczny ale czadowy :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeNov 25th 2013
     permalink
    Eveke - rzeczywiscie jak napisala Addictive podobny troszke do cameleona :) Fajna ta torbe dobralas, a kolor wybralas wozka taki jak na zdjeciu?
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeNov 25th 2013
     permalink
    tak , właśnie ten kolor
    szkoda, że mają dość mały wybór, a dumaliśmy kilka dni...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeNov 28th 2013
     permalink
    Witam :) Jestem obecna na forum od dłuższego czasu, ale dotychczas udzielałam się na wątkach dotyczących starania się o upragnione maleństwo. Teraz z radością mogę się zaliczyć do przyszłych mamuś ;) I tu pojawia się wielki znak zapytania w głowie bo wszystko jest takie nowe i nieznane ;) Dosatlismy ofertę od znajomych znajomych wózka. Ale na razie zupełnie nie wiem na co zwracać uwagę. Podczytałam tu klika ston ale nadal mam mętlik totalny, dlatego proszę o pomoc :) Wspomniany wózek to"

"•Fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix w kolorze sand razem z bazą Maxi Cosi Isofix do niego (pasującą też do kolejnego wiekowo fotelika Maxi Cosi) - w komplecie 450 zł - bardzo wygodne wpinanie i wypinanie fotelika, bez używania do tego pasów bezpieczeństwa samochodowych.
    •Wózek Jedo Fyn - 850 zł - gondola ze spacerówką w komplecie"

Czy macie jakies opinie na temat tego modelu ?
    Czy ta "baza" do fotelika to jest w standardzie zawsze jak się kupuj e wózek 3w1 czy zwykle oddzielnie się ją kupuje ?
    Klika razy pojawiało się tu na wątku stwierdzenie, że lepiej by było kupić najpierw samą gondole a dopiero później spacerówkę - czy faktycznie tak jest ?
    Nie wiem czy to dobra cena bo w sumie wychodzi 1300 zł a na allegro ten sam model widział np. za 700 zł, tylko właśnie nei wiem, czy tam była ta "baza" bo było napisane że gondola, spacerówka i fotelik...

Będę wdzięczna za każdą pomoc bo mąż już chce kupować a ja nie mam porównania i wydaje mi się że można taniej znaleźć na allegro. Mamy jeszcze trochę czasu (to dopiero piaty miesiąc się zaczyna) ale tu z kolei jest zaufane źródło i w bardzo dobrym stanie... Dziękuję bardzo za każde wskazówki :) Jeszcze pół roku temu nie sądziałm, że takie dylematy będę miała :) Ale niech będą tylko takie to będę najszczęśliwasza na świecie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Używanego fotelika do samochodu bym nie brała...nawet od znajomych :wink::wink:

Wózek...a możecie poczekać jeszcze chwilę z ofertą? Może przejdziesz się po sklepach popatrzysz co cię interesuje, jakie funkcje w wózku są dla ciebie ważne a jakie mniej......
    Wg. mnie najgorsze co można zrobić to kupić wózek bez porównania z innymi modelami bo jest okazja.....
    :wink::wink:
    --
    • CommentAuthora_net_a
     permalink
    Tinamar, ja mam dokładnie taki zestaw jak opisujesz (tylko baza easy base - bo nie mamy w samochodzie systemu isofix). Cena wydaje się spoko, my za taki komplet daliśmy sporo ponad 2000 zł (z tego co pamiętam wózek ok. 1400, fotelik 350 i baza chyba 500).
    Z fotelika my jesteśmy zadowoleni, ale jeśli miałabym brać używany to tylko od znajomych, którym w 100% ufam że był bezwypadkowy.
    Baza to cudowny wynalazek, bez niej montowanie fotelika (w naszym przypadku na pasy) byłoby okropnie uciążliwe, a tak montuje się w sekundę.
    Z wózka zadowoleni jesteśmy też, ale na razie nie używałam spacerówki, to się nie wypowiadam. Ciężkie toto tylko jak krowa i ledwo się do samochodu mieści. Najlepiej pojedźcie do sklepu i obejrzyjcie dokładnie.

Jak masz wózek 3w1 to raczej bazy w komplecie nie widziałam. Przy czym te foteliki, które są zazwyczaj w komplecie z wózkami, często nie są sprawdzane w testac ADAC - takich bym nie kupowała w ogóle. Lepiej już wózek 2w1 i fotelik z bazą, tak jak oferują Wam znajomi. Maxi Cosi Cabriofix ma dobre oceny w testach, z bazą chyba jeszcze lepsze z tego co pamiętam, polecam sprawdzić to na foteliki.info na przykład.

Gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi :)
    Bananonwiec - niestety nie ma dużo czasu bo właśnie wyprzedają, ale może udałoby się pojechać do jakiegoś sklepu i faktycznie popatrzeć sobie i podpytać sprzedawcę. Tylko jak raz poszliśmy do takiego jednego to wyszliśmy szybko bo nawet nei wiedziałam o co pytać :) A może polecacie jakiś sklep z większym wyborem w Warszawie lub okolicach ?

Aneta- dziękuję za tak dokładną opinię :) Czyli pewnie na allegro było bez bazy w komplecie. Szkoda że mówisz, że ciężki i duży bo ja mam samochód Ford Ka i dużo się tam nie zmieści. Ale właśnie nawet nie mam rozeznania czy są dużo lżejsze i mniejsze wózki, ale nadal wygodne dla malucha. Bo może nie ma dużej różnicy wcale. Ponieważ poród mam zaplanowany na początek maja to,( po rozmowie z mamą bo sama bym na to nie wpadła:) to wydaje nam się, ze sensowne żeby gondola była w miarę możliwości szeroka, żeby maluch i zimę mógł w niej przejeździć w razie potrzeby...

Jeszcze raz dziękuję za pomoc i jeśli ktoś jeszcze ma jakieś spostrzeżenia to będę bardzo wdzięczna :)
    --
    • CommentAuthora_net_a
     permalink
    Fyn ma akurat dużą gondolę na tle innych wózków. Moja mała też urodzona na początku maja, ale szczerze wątpię, żebyśmy dały radę zimę w gondoli przejeździć - z tym że to duża baba jest. No i wiekowo też, nie wiadomo czy bobas w ogóle będzie chciał tak długo w gondoli jeździć? Wiele dzieci się buntuje. Ale w sumie w razie czego w Jedo jest dla ciekawskich maluchów podnoszone oparcie :)
    Najlepiej podjedź i przymierz wózek do bagażnika, i porównaj z innymi :)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Tinmar faktycznie bardzo dużo osób potwierdza, najpierw najlepiej gondolę a później poszukać spacerówki
    W pośpiechu bym nie brała, bo od znajomych. A może spodoba Ci się coś innego?
    Chociaż są osoby , które kompletnie nie przywiązują uwagi do wózka więc jeśli tak masz to chyba obojętne ten czy inny...

Fotelik/nosidełko ja mam używany od znajomej i nie widzę w tym nic "zlego", ze sprawdzonego źródła, skorupa nieuszkodzona, bezwypadkowy wiec po co miałam przepłacać jak ten sprzedała mi za grosze... a sami używamy tylko do lekarza czy na niedzielny wypad, za dużo nie jeździmy autem z dzieckiem.

A co do sklepu... najlepiej samemu poczytać na co zwracać uwagę i chyba wiele razy było pisane, zwróć uwagę jakie masz trasy spacerowe, czy to polne ścieżki czy pięknie wybrukowane chodniczki, sprzedawca w sklepie tego nie wie, nie zna Waszych preferencji wiec moim zdaniem i tak nie doradzi.. bęzie wpychał głównie to, co chciałby sprzedać ;)
    --
    • CommentAuthorgondzio
    • CommentTimeNov 28th 2013 zmieniony
     permalink
    eveke to nasza pierwsza zima z naszym Symbio Graco ale jestem dobrej mysli .Śnieżku coraz więcej a i oblodzeń dużo na chodnikach, ziemi a wózek jak na razie daje rade. Wiesz bałam się jak to mama chyba każda:)
    A wasz wózek jak się spisuje?
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
    • CommentTimeNov 29th 2013 zmieniony
     permalink
    Tinamar, mi się wydaje, że cena bardzo dobra (te bazy są strasznie drogie, i jeśli one są to wtedy jest wózek 4w1). Ale Jedo Fyn to raczej taka terenówa. Trochę wątpię, czy do Forda Ka go zmieścisz. Najlepiej podjechać do sklepu z wózkami i poprosić, czy możesz sprawdzić, czy wózek wchodzi do bagażnika. Ja mam Seicento i też każdy interesujący nas model najpierw sprawdzaliśmy czy w ogóle wchodzi.
    Co do Twojego pytania, czy są mniejsze wózki. Jest dużo wózków znacznie mniejszych i lżejszych. To akurat jeden z potężniejszych modeli.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeNov 29th 2013
     permalink
    agi500wtn: Ale Jedo Fyn to raczej taka terenówa. Trochę wątpię, czy do Forda Ka go zmieścisz

Potwierdzam, że Jedo Fyn to wóz typowo terenowy, kolumbryna na leśne drogi, czy nierówne chodniki. Mój pierwszy samochód to był Ka i jakoś nie wyobrażam sobie, żeby Fyn miał wejść do bagażnika, a jeszcze jak do tego jakieś bagaże, to nie ma opcji. My mieliśmy wielki bagażnik w samochodzie (430l) i wózek z gondolą zajmował prawie cały bagażnik.

Treść doklejona: 29.11.13 12:55
    Tinamar: to wydaje nam się, ze sensowne żeby gondola była w miarę możliwości szeroka, żeby maluch i zimę mógł w niej przejeździć w razie potrzeby...

ja też miałam nadzieję, że Marcelina w Jedo zimę przejeździ i to był z jeden głównych powodów wyboru tego wózka (duża gondola). Co z tego, jak mi dziecko tak wyrosło, że już od 2 tygodni jeździmy w spacerówce, bo się nie mieściła w gondoli.
    --
    • CommentAuthoranilanka
    • CommentTimeNov 30th 2013 zmieniony
     permalink
    Mamusie kochane, forumowiczki szukam wózeczka dla szkraba i to na zimę...Wieć żęby mi sie maluszek w kombinezonie mieścił. Wpadł mi w oko jak do tej pory czerwony Graco Evo no i tak się nad nim właśnie zastanawiam. Niestety nie ma tego modelu żadna z moich koleżanek dlatego prosze o pomoc Was,kobiecą brać:)
    •  
      CommentAuthorbananowiec
    • CommentTimeDec 1st 2013
     permalink
    Ja mam jeszcze pytanko odnośnie koloru wózka...czy te w ciemnych odcieniach latem faktycznie mocniej się nagrzewają ? :shades::surfing:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeDec 1st 2013 zmieniony
     permalink
    gondzio: A wasz wózek jak się spisuje?

ciężko mi cokolwiek napisać, bo dopiero go odebraliśmy, przeszedł 2 spacery- żadnego ze mną...
    nie ma u nas jeszcze ani oblodzeń ani śniegu

ale chętnie dałabym Nobla temu kto wymyślił daszek UV wraz z wysuwaną osłonką, do tego wózka!
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
    • CommentTimeDec 1st 2013 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny - czy któras z Was słyszała coś lub miała/ma wózek PEG PEREGO SI ????
    -- ___
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    bananowiec: czy te w ciemnych odcieniach latem faktycznie mocniej się nagrzewają

Mam nadzieję, że nie :P
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    spidermanka: Dziewczyny - czy któras z Was słyszała coś lub miała/ma wózek PEG PEREGO SI ????
    Mam teraz ten wózek :) uwielbiam go, co konkretnie chcesz wiedzieć? Mam Si denim.
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Mam nadzieję, że nie :P

No właśnie ja też mam nadzieję, że nie bo planuję granatowy lub ciemnoniebieski...a w zasadzie cała wiosna i lato w gondoli nas czeka...:wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
    • CommentTimeDec 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    gilese: Mam teraz ten wózek :) uwielbiam go, co konkretnie chcesz wiedzieć? Mam Si denim.

Dużo czytałam o tym wózku i wiele dziewczyn wypowiadało się na ten temat, że kiepsko się podbija pdo krawężnik.
    I druga rzecz, to podobno jest dosyć wąski i dziecku w kombinezonie będzie ciasno...?
    A jakie Ty masz doświadczenia?
    Jakie są dla Ciebie jego wady i zalety? :bigsmile:
    Ciekawa też jestem tych jego pojedynczych kółek.
    Ja zastanawiam się pomiędzy 4 modelami wózków: Peg Perego Si, Peg Perego Pliko 3, Maclaren XLR, Maclaren XT....
    -- ___
    •  
      CommentAuthorgilese
    • CommentTimeDec 3rd 2013
     permalink
    spidermanka: że kiepsko się podbija pdo krawężnik
    to wózek typu parasolka i podbija się tak jak parasolki, ale ja nie narzekam, mam rączki wysunięte na max i całkiem nieźle się mi nim jeździ, podbija też, szczególnie teraz kiedy mały jeździ w pozycji półleżącej (taka jest najwygodniejsza w kombinezonie)
    spidermanka: I druga rzecz, to podobno jest dosyć wąski i dziecku w kombinezonie będzie ciasno...?
    Jak jutro rano będę Jasia do żłobka odwozić w kombinezonie to zrobię zdjęcie i Ci wstawię, Jaś ma teraz prawie 21 miesięcy, ciuchy nosi na 86 i waży jakieś 10-11kg i w kombinezonie teraz jest mu tak w sam raz, w przyszłym tygodniu będę miała śpiworek zimowy do niego to powiem Ci jak mały mieści się w tym wszystkim w wózku.

Wady:
    -parasolkowatość, czyli typowe wady tego typu wózków, niewielka amortyzacja, klekotanie, małe kółka (ale to nie jest wózek terenowy i przeznaczony na dużą zimę, to typowy miejski wózek)
    -za nisko umieszczony kosz, wózek mam od marca i zauważyłam, że kosz zaczyna się przecierać i będę musiała jakoś go zabezpieczyć
    -dwie rączki (wygodniej jest z jedną)
    -beznadziejne okienko w budce przez które tak naprawdę nic nie widać

Zalety:
    -mała waga (spokojnie wnoszę go po kilku schodkach czy do autobusu)
    -bardzo wygodny dla dziecka, młody bardzo często przesypiał w nim kilka godzin na spacerach wiosenno-letnich (potem przestał sypiać na spacerach)
    - wygodnie dość wysokie siedzisko, jak podniosę podnóżek i rozłożę wózek do pozycji leżącej to młody śpi sobie całkowicie na leżąco, nie śpi pokrzywiony i połamany
    -regulowany podnóżek
    -bardzo dobra budka (w pozycji siedzącej nachyla się aż do pałąka, słońce nie świeci dziecku w twarz)
    -pojedyncze kółka (nienawidzę podwójnych kółek w wózkach), całkiem spore jak na parasolkę, przednie skrętne z możliwością zablokowania
    -bardzo duży i pojemny kosz (zmieszczą się w nim dwie siatki zakupów czy paczka pieluch!)
    -przemyślane akcesoria i ich montaż
    -super kolorystyka - mam kolor denim :]
    -a i bardzo proste składanie (wózek po złożeniu stoi sam)

Jeśli chcesz to mogę Ci go pomierzyć, ale to najwcześniej w czwartek aż wróci mąż z delegacji teraz mam urwanie głowy w domu. Bardzo, bardzo lubię ten wózek i będę nim jeździć tak długo jak się da, zakupiłam śpiworek do niego i trzymam kciuki za słabą zimę w tym roku, Graco symbio wyciągnę tylko jeśli będę musiała, jeśli będą duże opady śniegu i zaspy ;)
    --
    • CommentAuthorkinia081
     permalink
    Hej :) Dziewczyny, które są posiadaczkami wózka Tako City Move, jakie macie wrażenia w użytkowaniu wózka?! Właśnie zakupiłam ten wózek, a chciała bym się dowiedzieć jak się użytkuje :)
  1.  permalink
    gilese:
    Jeśli chcesz to mogę Ci go pomierzyć, ale to najwcześniej w czwartek aż wróci mąż z delegacji teraz mam urwanie głowy w domu. Bardzo, bardzo lubię ten wózek i będę nim jeździć tak długo jak się da, zakupiłam śpiworek do niego i trzymam kciuki za słabą zimę w tym roku, Graco symbio wyciągnę tylko jeśli będę musiała, jeśli będą duże opady śniegu i zaspy ;)
    --

GILESE - no po prostu szoken. WIELKIE DZIEKI za taaaaki długi i szczegółowy opis wad i zalet :bigsmile: Dzieki takiemu opisowi czuję się, jakbym już jeździła tym wózkiem hahaha :bigsmile: A za zdjecia faktycznie będe BARDZO wdzięczna. A propos to gdzie kupiłas śpiowerk do niego? POZDRAWIAM CIEPLUTKO ! :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    spidermanka: A propos to gdzie kupiłas śpiowerk do niego? POZDRAWIAM CIEPLUTKO !
    Na forum wózkowym na gazecie.pl jest dziewczyna, która szyje śpiworki do spacerówek przeróżnych, u niej zamówiłam :)
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
    • CommentTimeDec 4th 2013 zmieniony
     permalink
    kinia081 nie dalej jak na poprzedniej stronie m.in. ja opisywałam odczucia z użytkowania tego wózka, wystarczy się cofnąć i poczytać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeDec 4th 2013
     permalink
    A ma/ miała któraś z Was Espiro Magic?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeDec 4th 2013
     permalink
    Tak ja mam Espiro Magic co chcesz wiedzieć ?
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    czerwinka: Tak ja mam Espiro Magic co chcesz wiedzieć ?

ogólnie wszystko :)
    - jak się prowadzi
    - czy jest odpowiednio dużo miejsca dla dziecka
    - czy nada się w miarę na zimę (tzn. nie chodzi mi o koła, bo wiadomo...ale czy jest osłonięty dość dobrze itp.)
    - czy łatwo się składa/ rozkłada
    - czy bardzo klekocze/ jest awaryjny itp.
    - czy ten kosz na zakupy jest bardzo mały
    - czy można go w miarę bez problemu prowadzić jedną ręką :)

No i jak ma jeszcze jakieś plusy/ minusy to też bym chciała wiedzieć :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    - jak się prowadzi - jak na wózek lekki i mały prowadzi są super jedną ręką, do samochodu wrzucam go jedną ręką
    - czy jest odpowiednio dużo miejsca dla dziecka - ten wózek jest jednym wózków posiadających największe siedzenie dla dziecka - Franko siedzi w nim wygodnie jest miejsca na kocyk lub śpiwór pod warunkiem że nie korzystamy z podpórki na nogi (ale to w każdym wózku jest problematyczne gdy jest coś pomiędzy nogami dziecia)
    - czy nada się w miarę na zimę (tzn. nie chodzi mi o koła, bo wiadomo...ale czy jest osłonięty dość dobrze itp.) - czy nada się na zimę, szczerze to nie wiem, koła są dość masywne zarówno przednie jak i tylne, po trawie i lesie da sie go pchać, wiec może po w miarę podkreślę tu w miarę odśnieżonym chodniku nie powinno być problemu.
    - czy łatwo się składa/ rozkłada, - czy bardzo klekocze/ jest awaryjny itp. - jest bardzo łatwy w składaniu i przechowywaniu zarówno w domu czy samochodzie, mamy go od kwietnia i nic sie w nim nie zepsuło koła tylko tylnie wymagają smarowania co jakiś czas (ale tu olej silnikowy polecany przez Cobraczka zdał egzamin)
    - czy ten kosz na zakupy jest bardzo mały - jest mały ale bez przesady jeśli mówimy o drobnych zakupach powiedzmy dwie reklamówki to dasz radę :) tylko jest problem gdy dziecko śpi ... ale szczerze to nam sie to nie zdarza ostatnio szczególnie w sklepach żeby spał bo przecież spanie jest nudne :D
    - czy można go w miarę bez problemu prowadzić jedną ręką :) - zdecydowanie tak

Minusy hmmm chyba materiał na którym wszystko widać ale z drugiej strony bardzo łatwo sie czyści ... Budka bardzo głęboka chroni przed wiatrem i deszczem, osłonka na nogi super.
    Jesli bym jeszcze raz miała wybierać wybrała bym na pewno ten sam wózek jako drugi/zapasowy :)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeDec 6th 2013
     permalink
    Dziewczyny od kilku dni użytkuję Joolza i kurcze jestem zachwycona tym wózkiem.
    Jakby ktoś szukał tego rodzaju designu to naprawdę polecam!

Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to cudowne podbijanie, leciutko jak nie wiem...
    To dopiero początki, ale póki co jestem zachwycona całokształtem .

Gilese jeszcze raz dzięki , bo w sumie jakoś nie wiedziałam o ich istnieniu a okazał się strzałem w 10 dla nas!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.