Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Madziauk, nie dalej jak 2 dni temu kupowałam bilety w Wizzair i według mnie kwestia bagażu jest tam akurat bardzo czytelnie wyjaśniona, jedyne czego trzeba to pamiętać (albo sprawdzić) wymiary. Nie będą przecież pisać "uwaga, ten bagaż jest mniejszy niż w Ryanair"
bo w Ryanair jest ciaśniej i z dziećmi nie ma bezpłatnego priorytetu.
Wiec lecac z dzieckiem na kolanach, miejsca mielismy o wiele mniej. 
Za kazdym razem przy wywolywaniu ludzi do samolotu jest o tym mowa.
Co do bagazu, to tak jak pisalam. Jesli sa jakies dwie opcje, a wczesniej byla tylko jedna i ty jako klient musisz sie na jakas zdecydowac to juz z marszu widac ze cos sie zmienilo. Mozesz nie wiedziec jeszcze co, ale widac ze cos. Reszta to juz kwestia tego czy sprawdzisz i poszukasz informacji czy nie. Dodam ze wybierajac duzy badz maly bagaz automatycznie wyskakuje okienko z informacja i wymiarami. Nie jest ono coprawda krzykliwe, mrugajace i odblaskowe, ale jest.
oni zresztą mają bodajże 9 miejsc mniej na pokładzie niż Ryanair. Z drugiej strony jednak nie wiem, czy Airbusy są identyczne jak Boeingi jeśli chodzi o wymiary. A foteli nigdy nie rozkładałam to się nie wypowiadam, jakoś zawsze mi głupio względem tych, co siedzą za mną.
mało tego, nawet co niektórzy się przede mnie wpychali
Jak nie wywolywali? Podeszla pani i bez slowa ludzie zaczeli wchodzic? Nie uwierze w to. Latam czesto i za kazdym razem maja ta swoja nieszczesna formulke ktora musza wyrecytowac.
Gdzies czytalam ze Ryanair teraz tez jakies zmiany wprowadza tylko kurcze nie moge sobie przypomniec jakie :/
--
Co do pana to zakladam jedynie ze nie musi sie orientowac jakich rozmiarow jest dwuletnie dziecko :P
,
,
,
Czy orientujecie się czy Ryanair ma priorytet dla dzieci? I jakie miejsce najlepiej zająć w samolocie? (pod względem wygody oraz szybkiego wychodzenia, to wydaje mi się, że raczej na przedzie, ale czy się nie mylę?Co do miejsca, to my roznie siadalismy i zawsze bylo tak samo. Takze jak dla mnie nie robi to duzej roznicy co i jak. Wyjscia zazwyczaj sa z przodu i z tylu samolotu, tak jak i toalety. Ja akurat nie lubie zbyt blisko toalet siedziec. Z reszta zawsze jak my sie zbierzemy to juz wszyscy prawie z samolotu wyjda (bo zazwyczaj sie ludziom spieszy, nie wiem czemu ;)). Takze my wtedy spokojnie sobie wychodzimy jako jedni z ostatnich :)

Chyba najbardziej wkurza w podrozowaniu z dzieckiem podejscie wspolpasazerow typu: "o maaatko, chodz sie gdzies przesiadziemy, bo tu jest dziecko i bedzie wrzeszczec".

Madzia co do tych napoi, to wieksze musialas zostawiac?
Madzia ja leciałam tydzień temu:) Ja nie kupowałam priorytetu/ nie wybierałam miejsc, ale dla wszystkich są teraz przydzielane miejscówki (losowo). I to duży plus, bo przynajmniej część pasażerów przestała się pchać jak bydło...byle szybciej do środka.
Priorytety dalej wchodzą jako pierwsi. A numery siedzeń masz na kartach pokładowych wydrukowane. Rodziny z tego co zaobserwowałam razem siedziały, tak że luz.
Ja teraz w ogóle leciałam na innych zasadach, bo zgłosiłam na lotnisku, że Luśka jest niepełnosprawna (nie chodzi) i dostałam assistance, więc wsiadałam z dziewczynkami jako pierwsza, zanim jeszcze odprawa się zaczęła.
Alinka - Ty tez z Londynu? Do Wrocka nie lata niestety Easy, a tez kiedys lecielismy - jeszcze we dwojke i "niebo a ziemia" ;)
Madzia ja leciałam tydzień temu:) Ja nie kupowałam priorytetu/ nie wybierałam miejsc, ale dla wszystkich są teraz przydzielane miejscówki (losowo). I to duży plus, bo przynajmniej część pasażerów przestała się pchać jak bydło...byle szybciej do środka.
Dzieki. A losowo, tzn jak lece z Mezem to raczej nas kolo siebie posadza, nie?
Ja się właśnie odprawiłam on-line - miejsca mamy koło siebie. Można też wybrać miejsca za dodatkową opłatą 5 lub 10Ł.
Madzia, ta druga torebka może mieć wymiary 35x20x20 i właśnie się zastanawiam czy będę mogła moją torbę dla dziecka wziąć jako drugą, bo też nie nadajemy bagażu. Idę obmierzyć ;)
Ja tez wlasnie patrzylam, ale nie mam takiej torebki. I chyba kupie jakas tania, bo wtedy wiecej mozna zabrac ze soba na poklad. A Wy do Londynu lecicie? Na dlugo? :)
--
Docelowo jedziemy do Maidenhead, także bardziej by nam pasowało lecieć na Heathrow, ale z kolei z mojego miasta tylko na Stansted są loty. Wracamy 5 maja, także na przedłużony weekend majowy jedziemy.
on raczej z tych nieplaczacych i niebojacych. Dzis jak go moj maz na sekunde puscil za reke w TKmaxxie to uciekl miedzy wieszaki i go musielismy szukac. Normalnie jakby sie ulotnil.