Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeApr 9th 2012
     permalink
    Dobrze, że piszecie o tym. Przed nami dwa wesela. Już miałam zamiar pójść na łatwiznę i skorzystać z jedno, ale tego nie zrobię. Wychodzi na to, że krosty u wielorazowych dzieci przy pampkach to norma ;/
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
    • CommentTimeApr 11th 2012
     permalink
    kurde, odłozyłam pieluchy do prania na ponad do bę i normalnie wali jak z szamba. po praniu i kolejnym przesikanmiu też. masakra. wrzuciłam na 60st, mam nadzieję, że mi sie PUl nie zniszczy :/
    a u Was po nocy też tak smierdzą siuśki? u nas jest taki ostry zapach, jakby rzeżuchy. może to dlatego, ze pupka cały czas pod kołderką...?
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    U nas po nocy jest podobnie. Jednak w nocy dziecko dłużej pozostaje bez zmiany niż w ciągu dnia.
    Myślę, że za cenę pięknej, gładziutkiej pupy można się przemęczyć :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeApr 11th 2012 zmieniony
     permalink
    u nas po nocy nawet tak nie wali natomiast z wiadra w pralni niemożebnie :neutral:
    nos urywa mimo olejku herbacianego
    tylko u nas bardziej niż rzeżuchą czuć amoniakiem :cool:

ale po praniu luz :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Dziewczyny a nie próbowałyście tych pieluch pierw płukać po bieżącą wodą?- może to coś da? - nie zam się, ale to m przychodzi na myśl.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthortuli_pani
     permalink
    ja zawsze przed praniem wrzucam na 20-30min płukania
    --
    •  
      CommentAuthorbabqa
     permalink
    Jeśli chodzi o ten inny polarek, gładszy i nie mechacący się (to, co na zdjeciu), to jest to welur syntetyczny, a nie polar, takze poliester - tak dla sprostowania ;).
    A zasikane pieluchy śmierdzą przy ząbkowaniu dziecka (mocz wtedy ma mocniejszy zapach, bynajmniej u nas tak było) albo gdy się skumulują źle wypłukane detergenty. Polecam po wypraniu pieluch wyprać same wkłady w 90 stopniach bez proszku. A płuczecie pieluchy przed praniem?
    ....................
    www.mikulo.sklepna5.pl

Treść doklejona: 11.04.12 13:27
    Aha, to pranie bez proszku to raz na jakiś czas, nie za każdym razem ;).
    Ja jak tuli-pani wstawiam na płukanie przed praniem.
    No niestety o pieluchy trzeba dbać, zeby się ich miło używało, trzeba się nad nimi schylać, jak nad własnym dzieckiem :D. Polecam słońce, kto ma linki, już cieplej - to dopiero frajda, wieszać i zdejmować takie pachnące świeżym powietrzem ;).
    -- www.pieluszkiwielo.blogspot.com
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    U nas nie ma kłopotu z przechowywaniem pieluch przed praniem. Może właśnie dlatego, że każdą płuczę dokładnie, więc potwierdzam, że warto.
    Jedna, jedyna rzecz, która mnie denerwuje w wielorazach to fakt, iż nie można ich płukać w płynie. Moje są wypłukane bezpośrednio po użyciu, potem jeszcze raz przed wrzuceniem do pralki. Nie mam ich tyle, by prać tylko pieluchy, więc dorzucam do zwykłego prania. W miejsce płynu do płukania wlewam olejek herbaciany. Po zakończeniu programu wyciągam same pieluchy, wlewam płynu i same rzeczy płuczę jeszcze raz. Wkurza mnie to. Nie mogę się odzwyczaić do prania bez płynów :neutral: Jak Wy działacie?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Nana na początku robiłam jak ty ale stwierdziłam że to o kant dupy rozbić bo "pranie codzienne" trwa 1h - szybkie 0,30h a płukanie 0,23h Więc kurde bezsens bo nie po to wstawiam na pół godz by prać godz. Więc zaczęłam prać normalnie z płynem, normalnie w proszku i bez podwójnego płukania. Co jakiś czas gdy robie dodatkowe kąpiele pieluchom to wtedy zbieram wszystkie i wstawiam na długie pranie wstepne i zasadnicze (2,20h) ale proszek daje tylko do wstępnego - choć nie zawsze
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    To u nas pieluchy nawet nie dają po nosie jakoś szczególnie ALE problem mam z praniem bo: plamy po kupsku schodzą mi i z kieszonek i z wkładów bądź tetry TYLKO jeżeli zapiorę z płynem w rękach i potem dopiero do wiadra i czeka na pranie właściwe więc średnio mi się to widzi np. koło godz. 3.40 w nocy bo słyszę że przebieramy "bo kupa", więc na razie w nocy papmki... macie jakieś sposoby? czy pierzecie ponocach a tylko ja taki leń:cool:
    --
    •  
      CommentAuthortuli_pani
     permalink
    u nas w nocy tylko kilka razy była kupa, więc nie poradzę, z reguły młody robił kupę rano
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    NANA ja też się ostatnio wkurzyłam bo czasami piorę kieszonki razem z ciuchami [ :tongue: ] i te ciuszki potem były takie nieprzyjemne [bo bez płynu] i wyprałam dwa razy z płynem i nie widzę żadnej róznicy
    w sensie, ze nic nie przesikuje Ninka
    wiec chyba mozna z płynem ?
    dałam go oczywiście dużo mniej niż normalnie
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Właśnie się obawiam, że po stałym praniu kieszonek w płynach pieluchy mogą stracić swoje właściwości. Też prałam tak nielegalnie kilka razy :devil:
    Niestety moja pralka nie ma tak krótkich programów :confused: Nie mamy tez opcji z połową wsadu :sad: , więc jak na razie przyjdzie mi się męczyć póki nie nazbieram większej ilości wielorazówek.

Treść doklejona: 11.04.12 21:04
    Co do kupowych plam, też zapieram i mamy eleganckie pieluchy, bez dodatkowych wzorków :cool:
    U nas kupy tylko w ciągu dnia :bigsmile: Pewnie nie zapierałabym w nocy :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nana81: Właśnie się obawiam, że po stałym praniu kieszonek w płynach pieluchy mogą stracić swoje właściwości

to ja może wybiorę kilka najmniej ulubionych kieszonek [czyli wezmę minkee bo one jakoś mi nie leżą, chociaż to w sumie nie mi leżeć powinny hahah] z już dość okazałej kolekcji sztuk 16-stu i będę za każdym razem prała z płynem i zobaczymy jak będzie z właściwościami chłonnymi :wink::wink:

a tak przy okazji polecam gorąco mój ostatni zakup :wink:
    nie umiem wytłumaczyć dlaczego ale te kieszonki są najzajebistsze jakie do tej pory miałam :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    A my mamy jedna pieluszke, z ktorej czesto korzystamy. Dostalam w prezencie od kolezanki. Baaardzo fajna sprawa. Teraz zamowilam jeszcze dwie z innej firmy to sobie porownam :).
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmm ja powiem tak :P Popatrzcie na ilość sika półtora roczniaka i 5cio miesięczniaka haha różnica w ilości jak łatwo się domyślec jest znaczna :P W ciągu ostatnich 2 tygodni młody zmoczył body (czyli pielucha przepuściła bokiem) raz - dzisiaj! był wkład w kieszonce i już wychodziłam z domu jak mówię mężowi by go przebrał ale młody zasnął i spał 3 godziny - podwójnego siku nie zniósł wkład niestety :P
    A na poważniej - rzadko mamy przeciek najczęściej właśnie w taki sposób jak dziś - jest siusiu i młody doleje po spaniu a może podczas spania. Ja zaśnie nie mam zamiaru go budzić na przewijanie (w dzień - bo w nocy czasami to robię) bo mi za choinkę nie zaśnie więc no niestety nawet gąbka nie wchłonie nadmiaru ;) Na codzień podczas normalnego użytkowania jest ok i nie narzekam
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    czyli wniosek Aga z tego taki, że mimo płukania z płynem kieszonki się sprawdzają tak jak powinny tak ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeApr 12th 2012
     permalink
    Teorko zarówno wkłady i kieszonki (ogólnie pieluszki) te co kupowałam nowe i te co kupowałam używane działają tak samo więc ja nie wiedzę różnicy. Poza tą że po jakimś czasie robią sie w dotyku inne (zapchane czy nie wiem jak to nazwać) i to dla mnie znak że trzeba je potraktować specjalnie jak już kiedyś pisałam
    --
    •  
      CommentAuthorbabqa
     permalink
    Tłuste olejki i płyny zatłuszczają pieluchę i wtedy jest mniejsza chłonność (lub raczej siku ma skłonność nie wchłaniać się od razu w materiał). Ja też przyzwyczaiłam sie do płynu, ale do pieluch nie uzywam. Jednak mam ich dużo, całość nie zmieściłaby sie do pralki. Dlatego zawsze mam zapas pieluch. Jak miałam ich mniej, to dorzucałam ręczniki małego, pieluchy tetrowe, takie rzeczy, co niekoniecznie muszą być wypłukane w płynie ;).
    -- www.pieluszkiwielo.blogspot.com
    •  
      CommentAuthorMagdalena
    • CommentTimeApr 12th 2012 zmieniony
     permalink
    ja nie uzywam płynów do plukania dla dziecka, więc mi bez różnicy.
    płucze pieluchy po kupie, ale po sikach nie. sprobuję zatem wszystkie.
    kurde, a te bambusy głupie (wkłady) się nie wypłukały w płynie do naczyń i dalej sa takie twarde i cienkie. any idea?
    TEO, zanabęde może ze dwie te pieluchy, co podałaś. po pierwszym zachwycie nad minkee teraz zdecydowanie wolę zwykłe PULe. tylko daj znaka czy one mają ten polarek gruby czy ten cienki welur syntetyczny?
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Magdalena: po pierwszym zachwycie nad minkee teraz zdecydowanie wolę zwykłe PULe.

ha !
    widzisz ja od razu wyczułam pismo nosem :smile:
    tzn że Minkee ciulaste jakieś takie

Magdalena: tylko daj znaka czy one mają ten polarek gruby czy ten cienki welur syntetyczny?

hmm ciężko powiedzieć bo one mają jakby coś pomiędzy właśnie :wink:
    bo nie jest to tak grube jak w LulajBaby ale też nie takie cieńkie jak w tych co zamawiałyśmy [Picoły i te inne]
    i się lekko mechaci tak jak polarek
    ale tak dokładnie to ciężko mi określić co to
    heh tak oto Ci wspaniale pomoglam, nie ma za co :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    Teo dzisiaj przyszla mi taka pieluszka jak Ty zamowilas, i chyba sa takie same takie meega cienkie i wlasnie cos innego wsrodku maja,ale zobacze jak sie bedzie nosic jutro

ja piore pieluchy tylko w 30 stpniach,ale zawsze plucze pod biezaca woda (przed wlozeniem do bucket) bo inaczej podaje na maksa

nie uzywam plynu i nie zamierzam bo producent wyraznie tego zabrania czyli pewnie z czasem sie moga spieprzyc albo cos

Madzia ja tez mam kilka tych wkladow bambusowych(cienkie takie sa /zoltawe) i powiem Ci ,ze daje je jako booster (bo maly popoludniami duuuzo leje, rano sra a po poludniu leje;)
    no wiec one chyba maja takie cienkie byc co? mi sie to bardzo w nich podoba w tych wkladach bo sa mega cienkie wlasnie i chlonne bardzo! ja jestem b zadowolona

a na dniach bede miala Tots Bots Cosmic ciekawe jak sie beda sprawowac:D

:cool:
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
    • CommentTimeApr 13th 2012
     permalink
    Doszly moje zamowione pieluchy podczas mojej nieobecnosci wiec dopiero jutro/pojutrze bede mogla zaczac wyprobowywac.

Wiem ze przed pierwszym uzyciem wszystko musi zostac wyprane , ale doczytalam na etykietce ze mozna pieluchy i wklady suszyc w suszarce i zastanawiam sie czy ktoras z Was ma pralke z funkcja suszenia i w taki sposob suszy swoje pieluchy???

I jeszcze szybkie pytanie: w czym wyprac? Moze jakies emigranki cos poleca? Bo u mnie pewnie nie bedzie tego co w PL, a zapomnialam zuplenie o tym zeby cos kupic do prania tych pieluszek.

Olejek herbaciany do pozbywania sie zapachu smrodu?? Gdzie go kupujecie?> W sklepie? W aptece??
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    No to napiszę to, czego nie spodziewałam się,że kiedykolwiek napiszę:devil:
    Po pierwszym zakupie 6 wielo i po testowaniu ich ok.2-3 tyg, mamy w drodze kolejne 8 pieluszek.
    Czyli wychodzi na to,że tylko krowa nie zmienia poglądów:devil::devil::devil:

Dla mnie nie ma różnicy minkee/pule jedne i drugie fajne.

Aaaa i szczerze Wam powiem,że przeżyłam szok jak napisałyście,że nie płuczecie pieluszek z siuśków. Ja tam każdorazowo płuczę wkład i kieszonkę. I tym sposobem jakoś mi nie waniają mimo,że potrafiły i 3 dni czekać na pranie.
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    :bigsmile: Pieluchowanie wielo wciąga i uzależnia.
    Miałam przyjaciółkę, która pytana, jaki prezent ucieszyłby Ja z okazji (swoich) urodzin / imienin mówiła, by kupić kolejną pieluszkę (dla Jej dziecka). To się dopiero nazywa uwielbienie dla wielorazówek:shocked: :tongue:
    -- Mama M & N & W
  1.  permalink
    Ja tam jakoś nie moge tych pieluch prac z ciuszkami bo mi wtedy sie wydaje że ciuszki taki nieprzyjemny zapach zbieraja.
    My dalej tylko na "Dzidziusiu" jedziemy.
    A kurde pieluszki płukałam tylko po kupkach więc moze jak po siuskach tez bede to nie beda tak smierdzieć :/
    -- // //
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Mónikha: Miałam przyjaciółkę, która pytana, jaki prezent ucieszyłby Ja z okazji (swoich) urodzin / imienin mówiła, by kupić kolejną pieluszkę (dla Jej dziecka). To się dopiero nazywa uwielbienie dla wielorazówek:shocked: :tongue:

hmmmm.....no ja na zająca zamówiłam u dziadków wielo, mała dostała 4 kieszonki z LL :bigsmile: ponad to kupiłam jej jedną pieluchę o d babqi - cudo, bardzo zgrabna, dopracowana w każdym szczególe, jeszcze nie zaliczyłyśmy grubszej sprawy, ale na razie jestem bardzo zadowolona z zakupu i mogę polecić solidnego producenta :wink:

nightingale_84: Ja tam jakoś nie moge tych pieluch prac z ciuszkami bo mi wtedy sie wydaje że ciuszki taki nieprzyjemny zapach zbieraja.
    My dalej tylko na "Dzidziusiu" jedziemy.
    A kurde pieluszki płukałam tylko po kupkach więc moze jak po siuskach tez bede to nie beda tak smierdzieć :/

Może właśnie płukanie jest kluczowe dla pozbycia się zapaszku. Moje naprawdę są świeżutkie, rzeczy też i nie ma zapaszku wcale.
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    chloe28: no wiec one chyba maja takie cienkie byc co? mi sie to bardzo w nich podoba w tych wkladach bo sa mega cienkie wlasnie i chlonne bardzo! ja jestem b zadowolona

Tak, wiem, one sa cienkie, ale te moje tak zesztywnialy jakos :confused:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeApr 13th 2012 zmieniony
     permalink
    ja za Waszym przykładem dzisiaj od rana płuczę każdą kieszonkę i tetrę w wodzie i kurde faktycznie nie czuć ! :wink::wink::wink::wink:

Brawo Jah !! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Czy któraś z Was używała otulaczy Storchenkindera, jeśli tak to jakie macie odczucia ? Mnie się tak strasznie podobają ..

http://www.organicalulu.pl/769-thickbox/storchenkinder-szorty-welniane-rozm-s-3-6kg.jpg
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    dolaczam do grona uzaleznionych
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    TEORKA: ja za Waszym przykładem dzisiaj od rana płuczę każdą kieszonkę i tetrę w wodzie i kurde faktycznie nie czuć

Ano nie czuć:wink: może dlatego ja nie kumałam o co Wam chodzi z tym smrodkiem bo płukałam zawsze...
    Teo!!! Nie ma chyba już tych pieluch co ostatnio zamawiałaś że takie fajne...albo ja znaleźć nie umiem... nie pamiętasz u kogo to kupowałaś czasem?
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    dziewczyny uzywa ktoras z Was Little Lamb pieluszek? ale all in one, bez wkladow? z bambusa? dobre sa?
    --
    •  
      CommentAuthortuli_pani
     permalink
    mi się też te wełniane otulacze bardzo podobają, ale cena zaporowa, więc póki co się nie zdecydowałam
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmm taki wełniany otulacz tylko podtrzymuje pieluchę a nie zapobiega przemakaniu - dlatego u mnie odpada
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Agunia05: wełniany otulacz tylko podtrzymuje pieluchę a nie zapobiega przemakaniu

Hmm, chyba gdzieś czytałam, że się je impregnuje lanoliną przed użyciem.

tuli_pani: cena zaporowa

Wrzucałam niedawno na wątek rękodzielniczy instrukcję wykonania takiego otulacza - wychodzi dużo taniej, bo za cenę gotowego można kupić bardzo przyzwoitą włóczkę z merynosów na niejedną sztukę :wink:

edit: tu jest ta instrukcja
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Agunia wełniane otulacze z tego co wiem świetnie trzymają wilgoć, tylko właśnie trzeba je zaimpregnować. No ja właśnie upolowałam tanio, z parę razy użyty i tylko dlatego kupię, bo cena jest faktycznie bardzo wysoka. Zobaczymy jak się sprawdzi, mamy jeden otulacz polarowy, otulacze pulowe no i teraz ten storchenkindera, wyjdzie w praniu :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    coma: Teo!!! Nie ma chyba już tych pieluch co ostatnio zamawiałaś że takie fajne...albo ja znaleźć nie umiem... nie pamiętasz u kogo to kupowałaś czasem?

tutaj ale widzę, że póki co nie ma
    ma b. podobne tylko we wzory i o 2 zł droższe....

ale może ona sama je szyje i dlatego trzeba poczekać ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
    • CommentTimeApr 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Mam pytanie odnosnie prania pieluch.

Bo pomyslalam ze moglabym wkladac pieluchy do pralki na plukanie najpierw (zeby sie splukaly te siuski i inne) i potem po zakonczeniu plukania, wrzucic ciuchy malego i nastawic na normlane pranie, zakonczone kolejnym plukaniem..

Jak to wyglada w praktyce dziewczyny?

Lepiej nie prac pieluch z ciuszkami??

Treść doklejona: 15.04.12 23:59
    A i jeszcze pytanie - czy kupy najpierw mozna zaprac np mydlem dla dzieci i potem dopiero wyprac??
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeApr 15th 2012
     permalink
    mydłem kieszonek własnie traktować nie wolno podobno
    tetrę/wkłady mozna ale nie mikropolar...

a pieluchy ja piorę z ciuszkami od samego początku
    w sumie nawet nie pomyślałam, że tak się nie powinno :shamed:
    w każdym razie nic się chyba nie działo...
    a teraz jak pieluchy płukam przed praniem to tym bardziej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeApr 16th 2012
     permalink
    dziewczyny a jakie wkłady do tych pieluch? bambusowe? i od kiedy można je stosować? chciałabym dziś zamówić na początek 2szt.
    na spacerze też je używacie? w nocy? czy tylko w dzień? ile potrzeba sztuk by nie zabrakło?
    chcę kupic naarazie 2szt. by zobaczyć czy mi się to spodoba;p i ułatwi życie czy nie;p
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    bambusowe b. długo schną
    ja nie polecam :tongue:
    lepsze są z mikrofibry a najlepsza [wg mnie i będę to non stop powtarzać :tongue:] jest zwykła tetra :smile:

co do ilości - ciężko jednoznacznie powiedzieć...

ja mam 16 i wystarcza mi spokojnie na 2,5 dnia
    a czasami na 3

natomiast taki niemowlak to chyba częściej kupę robi i chyba więcej sika wiec tego.....
    ja używam i na spacerach, i na wyjściach do lekarza i w nocy
    czasami na noc zakładam Huggiesa ale tylko dlatego, że mam 1,5 paczki i szkoda wyrzucić więc pomału zużywamy :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    TEORKA: lepsze są z mikrofibry a najlepsza [wg mnie i będę to non stop powtarzać :tongue:] jest zwykła tetra :smile:
    a nam tetra nie pasi zupełnie i wcale i szybko odparza dupsko więc odpada. Wg mnie każdy musi spróbować na sobie tzn oczywiście na dziecku i jego pupie co odpowiada a co nie. Bambus długo schnie ale jest bardziej chłonny i tych wkładów używam na wyjścia / na noc
    gienia83: i od kiedy można je stosować?
    od kiedy się tylko chce ewentualnie od kiedy są dobre na małą pupcię :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Agunia05: Wg mnie każdy musi spróbować na sobie tzn oczywiście na dziecku i jego pupie co odpowiada a co nie.

ano to oczywista oczywistość, dlatego dopisałam w nawiasie WG MNIE :wink::wink:

ale tetra włożona do kieszonki odparza ?
    przecież skóra ma tylko z mikropolarkiem kontakt, to jak ?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dzieki dziewczyny :) na razie kupie 2szt, i tak bede kupowala po troszku
    --
    •  
      CommentAuthorgracjanna
     permalink
    u nas najważniejsze są otulacze (na początku mieliśmy 5 i to było trochę za mało-trzeba było prać codziennie, teraz mamy 10 i jest w sam raz), a wkłady (mikrofibra i bambus) leżą cichutko i czekają, aż ktoś sobie przypomni-co dzień i co noc używamy tetry-w takim codziennym użyciu mamy ok.20szt. wcześniej więcej.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    gracjanna: wkłady (mikrofibra i bambus) leżą cichutko i czekają, aż ktoś sobie przypomni-co dzień i co noc używamy tetry

dokładnie tak samo jak u nas.....
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Ojej to ja chyba z mężem zwariowaliśmy bo mamy (przypomnę że jeszcze nie mamy kogo pieluchować) :
    10 kieszonek
    4 pieluszki o rozm.s z bawełny niebielonej
    30 szt. tetry zwykłej
    16 szt. tetry muślinowej
    6 szt prefoldów rozm. s
    15 szt.wkładów z mikrofibry
    i ok. 250 szt jednorazówek!!!(prezent):crazy:

Chyba zwariowaliśmy
    :tooth:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja wiem ?
    10 kieszonek przy noworodku to wg mnie wcale nie dużo biorąc pod uwagę umiejętności noworodka w sikaniu i kupkaniu na czas :wink:
    :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    jeśli to kieszonki one size to na noworodka mogą być za duże
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.