Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Sucharku jak dla mnie to zespól po punkcyjny ... zgłosiła bym ten fakt lekarzowi. Niesety jesli nie przechodzi po lekach to na 90 % to zespół.
Sucharku ja mialam takie po znieczupeniu zewnatrzoponowym -okropny bol od pasa w gore I szyja dretwiejaca I bol glowy jskby rozrywalo.kazali mi jsk najwiecej lezec plasko na lpecach bez poduszki.wstawac tylko do wc, dWali silne leki przeciwbolowe. Nazwya sie to zespol popunkcyjny. Zle sie wkluli - nie znam terminow ale czytalam o tym ze jezeli cos tam przebija to wtedy ten zespol wystepuje.
Sucharku-dupa a nie anestozjolog, powinien wyczuc kiedy zle sie wkluwa I wycofac igle I jeszcze raz zrobic wklucie(to wyczytalam).Niestety teraz tylko musisz odpoczywac bo nic innego nie zrobisz. Mi przeszedl bol po tygodniu ale miejsce po wkluciu czulam jeszcze miesiac.
A ja jeszcze jedno pytanie: czy w trakcie @ mozna taki zabieg przprowadzac? Jak mi sie @ przyspieszy to akurat trafi na zabieg :)
Sucharku-mysle ze wklucie sie nie zagoilo I moze byc ze przez ten "otworek" saczyc sie moze plyn mozgowo-rdzeniowy. Za dlugo ten bol juz trwa, w takiej sytuacj (tzn dlugotwalego bolu) z tego co czytalam zalecaja w tym samym miejscu wklucia zrobienie "łaty z krwi wlasnej". Lec do lekarza u ktorego byl robiony zabieg I zazadaj tego. Doswiadczony lekarz powinien wiedziec co to jest. (Wstrzykuja ci w poprzednie miejsce twoja krew I krwinki czerwone "znajduja" przeciek I go zalepiaja.)
J
Treść doklejona: 01.09.14 23:37
Postaraj sie tez pic kawe czarna parzona I do tego paracetamol. Jezeli to nie pomoze to popros o ketonal. W aptece mozesz kupic bez recepty ketonal w spray'u (masc sobie daruj bo nie dziala),kup I pryskaj posladek I miejsce bolace (sorki ale dopiero teraz mi sie przypomnialo ze pryskalam nim plecy jak bolalo). Po tym mi przechodzilo-czulam jakby mi lekko zamrazalo skore I byla zdretwiaoa ale wazne ze nie bolalo.
Dziewczęta mam pytanie w temacie. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie w ciąży z dyskopatią? Pytam, ponieważ doskwiera mi od 2 lat dyskopatia, którą leczyłam, ale aktualnie staramy się o dziecko i boję się, że pod ciężarem brzucha mogą wrócić dolegliwości kręgosłupa, a nie mogę sobie pozwolić na to, żeby całą ciążę leżeć… Poza tym brałam silne leki przeciwbólowe, których raczej nie będę mogła brać w ciąży. Czy któraś z Was ma doświadczenia z dyskopatią w trakcie ciąży?