Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ale moim zdaniem nie można być DDA bez rodziców pijących... można mieć pewne cechy, jednak ich źródło będzie inne i nie wrzucajmy do jednoego worka.
Wg mnie ten test powinny robić osoby, które miały styczność z alkoholikami w stopniu znacznym, np. z matką.
Jest także grupa ludzi (chociaż obawiam się, że w Polsce jest ona wąska), która umie spożywać alkohol z umiarem albo nie spożywa go w ogóle.
Sądzę ponadto, że osoby, w rodzinie których pojawił się problem uzależnienia, od używek stronią niejako z racji przeżycia bólu i upokorzenia w dzieciństwie.
Swoją drogą myślę, że z tego powodu może wynikać moja niechęć do chodzenia na dyskoteki/imprezy. Zawsze kojarzyło mi się to z powrotem do domu w stanie nietrzeźwym.
Przez to kojarzona byłam z osobą cnotliwą, co to bawić się nie umie.
Przecież można bawić się bez alkoholu.
A co cnota i umiejętność zabawy mają ze sobą wspólnego?
Mam znajomych niepijących. A pijącymi nieco trudniej, przynajmniej na imprezach, ale przecież da się budować relacje bez alkoholu , nawet powinno się bez ;)
zdażały im się przerwy w piciu to gdy już zaczeli trwało to tydzień dwa
obejży zatrze mu sie granica między kontrolą a powrotem do nałogu
ja bez wątpienia jestem DDA, mam nerwice , siwe włosy od 16roku życia, nie ufność, niską samo ocene itd.
musze żyć nikt nie wymaże mi wspomnień i braku dzieciństwa
ale ułożyłam sobie życie zdala od domu żadko do niego jeżdze
da się z tym zyc i kontrolować emocje ale chwilami czlowiek ma wrazenie ze raguje nie racjonalnie do zeczywistosci.