Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ponieważ dziecko jest maniakiem komputerowym znalazłam gry na PC "Złoty pakiet gier biblijnych" (za ok. 100 zł), do tego świnkę-skarbonkę z napisem "na drobne grzeszki" (jako przyczynek do regularnych spowiedzi) i właśnie się zastanawiam, czy wrzucić do niej symboliczny grosik, czy też kolejną stówkę

)Cóż, zależy jak reaguje otoczenie dziecka. Tak jak mówiłam, rodzina mojego narzeczonego bardzo materialnie podchodzi do wszelkich sakramentów, imprez rodzinnych itd. W mojej rodzinie wystarczy symboliczny kwiat i dziecko się cieszy i rodzice zadowoleni. Ale to też chyba kwestia wiary. Ja z kolei nie mam nic przeciwko prezentom dla dziecka, ale też raczej w formie pieniężnej, a nie super-gadżetów. I nie myślę tutaj o jakiś dużych kwotach. Ile kto chce - bez komentarzy, obgadywania itd
), nie chodzi mi tutaj o Ciebie, bo sama uważam, że 300 zł, które chcesz dać to kwota jak najbardziej odpowiednia i widać, że dajesz tyle, na ile Cię stać. Zresztą, aż miałabym ochotę przytoczyć rodzicom dziecka, jeśli ośmieliliby się skomentować w chamski sposób tę kwotę: "Dziecko do Komunii posłaliście, to na pewno słyszeliście przypowieść o wdowim groszu?" Podejrzewam, że większość rodziców takich nastawionych na kasę wgl nie wiedziałaby, o czym mówisz.

nawet 200 zł na komunię to głupota.

i wiem ze za kase od nas kupi sobie gierke na xboxa;)
moja siora mowi zebym sie nie wyglupiala bo 100zl to jest bardzo duzo i ze on z 20zl sie ucieszy...
.

Do tego Komunia nie jest nawet Sakramentem