Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Owoce to niedobre źródło węglowodanów, bo to cukry proste szybko się rozkładają i w efekcie masz skok cukru a potem lipa. Najbardziej pożądane są właśnie te długo rozkładające się węglowodany. Dosyp do jogurtu otręby, pełnoziarniste płatki jakieś - ja na przykład nie lubię owsianych ale lubię żytnie zalane wrzątkiem. Posiłki mączne są bardzo ważne. I ważne, żeby to były węglowodany z czegoś, co Ci dostarcza też błonnik, wtedy cukry nie skaczą.
Po tych kluskach z truskawkami na obiad Przegielam palke
Ostrzegałam Żartuje, oczywiscie, bo to tak jak pisze dododotka, trzeba wszystko dopasować do siebie ..... Ja dzisiaj tez zgrzeszyłam ... mój mężuś na poporawę humoru kupił mi pierogi z mięsem bo wie, ze lubię pierogi - wykombinował sobie, ze z mięsem mogę (on chyba nigdy się nie nauczy co można przy cukrzycy a co nie)... no i chciałam mu zrobić przyjemność i zjadłam 5 małych pierożków.... no i cukier 164.... - nawet po wieeeelkim ciastku takiego wysokiego cukru nie miałam Resztę pierogów zjadł mąż --
Słuchajcie, ja tego nie ogarniam - dzisiaj na czczo 93 (więc ciut za dużo), a po śniadaniu (2 kromki chleba żytniego, szynka, sałata, pomidor, 1,5 jajka na twardo z majonezem) cukier 85 Dlaczego tak się dzieje?
Nie zdawałam sobie sprawy, że mogę mieć zafałszowane wyniki, dość często mierzyłam właśnie po takim ruchu, muszę wcześniej jeść, żeby mierzyć przed wyjściem z domu w takim razie
Na czczo mialam 97Mimo,ze na kolacje nic nie jadlam tylko wode pilam...
Cobraczku - jak dla mnie to ty będziesz mieć za chwilkę (o ile już nie masz) problemy z acetonem w moczu, bo już któryś raz piszesz, że nie jesz kolacji !!!
Ale jak dla mnie to nie jest zwykła cukrzyca, jak u ludzi chorujących na nią lata... Tu chodzi o dziecko... i szczerze powiedziawszy, gdyby tu nie chodziło o nie, a o mnie to w tyłku miałabym tą rygorystyczną dietę ;) Ale to moje zdanie, każdy ma prawo do swojego
Ale jak dla mnie to nie jest zwykła cukrzyca, jak u ludzi chorujących na nią lata... Tu chodzi o dziecko... i szczerze powiedziawszy, gdyby tu nie chodziło o nie, a o mnie to w tyłku miałabym tą rygorystyczną dietę ;) Ale to moje zdanie, każdy ma prawo do swojego
Robie badania raz w miesiacu,moja diabetolog nic nie wpomniala o zadnych paskach tego typu wiec ja sie dostosowuje do swojego lekarza,szczegolnie,ze jest bardzo dobra w tym co robi i jej ufam.
no właśnie...nie denerwuj się na mnie Cobraczku, ale jak dla mnie to twoja diabetolog traktuje cię jak normalnego człowieka chorego na cukrzycę....stąd tez twoje pomiary po 2 godzinach dopiero.
Znacie portal o cukrzycy ciążowej? Przed chwilą go odkryłam i właśnie przeglądam
Oooo kochane u mnie to samo od wczoraj cukier szaleje...
Na czczo mialam 97Mimo,ze na kolacje nic nie jadlam tylko wode pilam...
Treść doklejona: 13.06.12 08:44
Pajacynka: Słuchajcie, ja tego nie ogarniam - dzisiaj na czczo 93 (więc ciut za dużo), a po śniadaniu (2 kromki chleba żytniego, szynka, sałata, pomidor, 1,5 jajka na twardo z majonezem) cukier 85 Dlaczego tak się dzieje?
Kochana moze zamiast tych jajek dodatkowych wystarczylyby same kanapki? a jajka na drugie sniadanie?lub odwrotnie?
Tak mi sie wydaje,ze te posilki oprocz tego,ze sa dietetyczne to musza byc jeszcze male...
Coobraczku to, że nie jesz kolacji nie obniży Ci poziomu cukru rano - to nie ma związku. Poziomy cukru na czczo są niezależne od diety. No chyba, że nażresz się w nocy czekolady, to wtedy ma wpływ, ale normalnie nie jedzenie kolacji nie obniży Ci poziomu cukru na czczo, za to po pierwszym posiłku cukier skoczy niezależnie od tego co zjadłać, bo miałaś ZA DŁUGĄ przerwę między posiłkami. Tu nie ma znaczenia Twoje chcę czy nie chcę zjeść. Trzeba pilnować pór posiłków o stałych godzinach, bo przesuwanie godzin powoduje własnie skoki cukru. I starasz się bez sensu dobrać produkty a winą są nieregularne pory, które będą zaburzały wyniki.
Pytaj nas, jeśli tylko będziemy mogły pomóc to odpowiemy :)) Trzymaj się już niedużo zostało :) No i pomyśl sobie, że jak będziesz trzymać dietę, to mniej chudnięcia po ciąży :))
Ja slodyczy w ogole nie jem... (no niekiedy loda, bo oprzec sie nie umiem) Poza tym cukrow za niskich nie mam... Dziewczyny pisaly tu, ze najlepsze jest woda z cukrem...