Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Zmierzylam tylko po frytkach i coli, bylo 123, a balam sie, ze ze 180 bedzie :D
Za to odkryłam słodycze z fruktozą i szaleję
Dzisiaj nabyłam czekoladę słodzona fruktozą dozwoloną dla diabetyków, jakies wafelki kakaowe (ich jeszcze nie jadłam), no i wyczaiłam przepis na lody własnej roboty z fruktozą - dzisiaj miałam zrobić, ale chyba jutro będę robić
No po prostu bajka :-))))

i cukier 120 - więc nie najgrzej. Chyba sobie wogóle trochę popuszcze, bo wczoraj byłam u diabetologa i na moje zapiski, ze po KFC miałam 125 mruknęła, ze w takim razie właściwie KFC mogę
mam już dosyc - dosyć - dosyć .... tego, że nie mogę zjeść tego na co mam ochotę, tego, ze jestem na mieście i nie mogę nic na szybko wrzucić,

Chyba sobie wogóle trochę popuszcze, bo wczoraj byłam u diabetologa i na moje zapiski, ze po KFC miałam 125
Mi moja poradziła, zebym miała przy sobie zawsze jakieś przekaski, które mogę jeść - jabłko, kabanosa itp.... tylko co to za przyjemność wyciągnać z torebki kabanosa, jak wszyscy wcinają pachnace frytki
Po pierwszej w samochodzie gorac,ze wytrzymac sie nie da bo trzeba nabic klimatyzacje a my jeszcze tego nie zrobilismy,to jak wezmiesz co kolwiek co sie szybko moze zepsuc to po godzinie bedzie zepsute....Maz ma lodowke turystyczna,ale nie wiem czy na jednodniowy wyjazd oplaca sie ja targac w szczegolnosci,ze jest bardzo duza....

Pierwszy raz miałam taką zachciankę
. Na to M, ze jak znajdziemy w jakimś sklepie po drodze to kupimy - i tak się stało. Cała zadowolona nalałam sobie do obiadku do szklanki piję, cmokam, smakuję - i w tym momencie mnie oświeciło, że przeciez piwo to sam cukier...... naprawde nie wiem jak mogłam o tym zapomnieć.... a do tego wyjątkowo nie wzięłam ze sobą glukometru, wiec sprawdzić nawet nie mogłam...
W rezultacie wypiłam ze 200 ml i oddałam tatusiowi
Ale po prostu uwierzyć nie mogę w swoje zaćmienie - cąłe życie wiem, ze piwo ma najgorszy cukier w sobie - maltozę - która powoduje najszybszy wzrost cukru we krwi i przy żadnej diecie nie można sobie na to pozwolić....
Ja z glukometrem sie nie rozstaje chyba ze do sklepu jade a tak zawsze mam.Nigdy nie wiadomo kiedy cukier spadnie lub podskoczy a jeszcze u nas przy cukrzycy ciazowej trzeba te pomiary miec pod kontrola....
Dobrze waży- nie stresuj się.Moja na tym etapie ważyła 1660g
Marzy mi się babka piaskowa i kakao...
taki substytut czekolady sobie wymyśliłam
Takie naturalne, słodzę fruktozą (i to tak solidnie) - 3 lyżeczki kakao, 3 łyżeczki fruktozy, zalewam troszeczkę wrzatkiem, a potem dopełniam półlitrowy kubek ciepłym (albo zimnym zależy co mi się chce) mlekiem - i jazda