Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
wczoraj wieczorem wynik po szarlotce z normalnymi lodami 106, a dzisiaj rano (śniadanko sobie takie zrobiłam ) po szarlotce bez lodów a z jogurtem - 129........ bądż tu mądry ....
Rozumiem jeszcze różnice jak np jem to samo rano i wieczorem, ale co jeśli jem na obiad to samo jednego dnia i mam inny cukier niż po zjedzeniu tego samego następnego dnia..
Ja kupiłam sobie czekolade i wafelki właśnie słodzone fruktoza - w Auchan, na półce dla diabetyków
Ja kiedyś po jednym posiłku zmierzyłam z ciekawości cukier z dwóch palców (chyba z dwóch różnych rąk) i cukier różnił się o ponad 10..
Zresztą chyba pisałam Wam jaka była różnica jak robiłam krzywą w labie a miałam ze sobą glukometr i sprawdzałam dla porównania...
Ale powiem Wam, że ta moja pani doktor to uważa, że jak czasem jest powyżej 120 to to nie jest tragedia
Witajcie
Chciałam się Was poradzić, drogie koleżanki. W teście obciążenia glukozą wykonanego w 27tc cukier na czczo wyszedł 82,36 mg/dl (74-100), po 1h 160mg/dl, a po 2h 143mg/dl (<140). Z powodu tego wyniku gin skierowała mnie do diabetologa i zalecono dietę wzbogaconą o węglowodany złożone.
Wczoraj (30tc obecnie) zrobiłam glukometrem przed kolacją i wyszedł 160, 2h po kolacji 156. Na kolację, a właściwie obiadokolację zjadłam gulasz mięsny z ziemniakami.
Dzisiaj na czczo 93, 2h po śniadaniu 100. Na śniadanie 2 kanapki z masłem i dżemem + duża herbata posłodzona 1 łyżeczką cukru.
Już godzinę po śniadaniu czułam, że muszę natychmiast zjeść coś słodkiego (jestem nałogowym czekoladoholikiem) ale nie zjadłam nic zupełnie dopóki nie zrobiłam testu po 2h.
Jak mogę zinterpretować swoje wyniki? Nie mogłam się doszukać norm glukozowych przed i po danych posiłkach.
Pewnie będę powtarzać testy...
szarlotka225: Witajcie
Chciałam się Was poradzić, drogie koleżanki. W teście obciążenia glukozą wykonanego w 27tc cukier na czczo wyszedł 82,36 mg/dl (74-100), po 1h 160mg/dl, a po 2h 143mg/dl (<140). Z powodu tego wyniku gin skierowała mnie do diabetologa i zalecono dietę wzbogaconą o węglowodany złożone.
Wczoraj (30tc obecnie) zrobiłam glukometrem przed kolacją i wyszedł 160, 2h po kolacji 156. Na kolację, a właściwie obiadokolację zjadłam gulasz mięsny z ziemniakami.
Przede wszystkim TRZEBA odstawić cukier w czystej postaci (czyli slodzenie herbaty np, czy zwykłe słodycze), oraz ograniczyć węglowodany podawane w formie białych mąk (biąłe pieczywo, makarony), ziemniaków, gotowanej marchewki, buraków, owoców itp. To wszystko w sposób szybki i prosty podnosi cukier w naszej krwi.
Pamietaj aby nie lekceważyć tego, gdyż niepilnowana cukrzyca ma duży negatywny wpływ na naszego Maluszka i moze mu zafundować konsekwencje na całe zycie.
mag_dre: niunia może poród się zbliża?
No mam nadzieję...:)
A jak u Ciebie z cukrami?
Póki co, do soboty, pewnie zanim zjem cokolwiek, to będę wertować internet w poszukiwaniu informacji, czy można...