Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
no to niunia jestem w szoku, bo o słodyczach to nie słyszałam... po domowych też? Bo ja przy karmieniu nie mogę jeść gotowych dań, może z tym słodkim tak samo?
Ja jestem słodka dziurka i nawet w cukrzycy grzeszyłam drożdżówką domowej roboty i różnymi innymi takimi, przy czym słodycze z fruktozą budziły we mnie odruch wymiotny...
Jest w początkowych tyg ciąży. Zawsze lubiła wypić i zapalć i jakoś na razie ..... dalej pije i pali... Masakra jak to widzę...
jak widze takie z brzuchami i z petem w gebie to mam ochote podejsc i takiej w ryja wepchnac tego papierocha
Ogólnie cukier mam po nich ok,ale zdarzają się takie dni, kiedy skacze trochę ponad normę- zauważyłam, że dzieje się tak np. w 2-gi dzień jedzenia lodów... Albo jeśli cukry zaczną szaleć rano, to do wieczora z nimi walczę, a jem to samo co zwykle
Ja mam takie mordercze chęci do każdego z papierosem, a już kobieta w ciąży z petem budzi we mnie agresję, nawet nie złość....
a do mnie walnęła tekst, że niepotrzebnie tak się poświęcam, bo jak matka przesadnie dba o siebie w ciąży to dzieci się zazwyczaj chore rodzą i zobaczę, że jej dzieci będą zdrowsze od mojego, bo ona sobie niczego nie odmawia

Powodzenia na glukozie
Więc my to jednak mamy/miałyśmy dobrzeeee ;)

I mój m mówi, że przecież sie nie znamy ale, może faktycznie wszelkie smarowidła i kosmetyki przenikają przez skórę i mogą mieć wpływ na te cholerne cukry - a my się zastanawiamy od czego nam akurat w danym momencie cukier skacze bez sensu....
no bo z drugiej strony po co byłby ten napis na kremie do stóp?
U diabetologa dostałam glukometr Optium Xido, pierwszy pomiar na czczo 99 - prawie "zawał" dostałam. Szybko zrobiłam na One Touch Select i wynik 72, następny dzień pomiar na Optium Xido na czczo 119, na OTS 83.

czyżby wszystkie słodkie mamuśki już były rozpakowane?

Co więcej, wczoraj na wizycie u diabetologa okazało się, ze końcówkę ciąży spędzę na insulinie do obiadu
Nie mierzyłam średniej dobowej glikemii. Lodami to się nawet objadałam
i też bez konsekwencji. U mnie największe "jazdy" były po pieczywie, trochę trwało, zanim znalazłam ten jeden właściwy chleb (ale i tak nie mogę przekraczać liczby dwóch cienkich kromeczek). Zauważyłam też, że u mnie ważna jest druga kolacja, na którą dość często jem inne pieczywo - wtedy rano nie mam ketonów w moczu. Powodzenia anabellka