Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Lodami to się nawet objadałam i też bez konsekwencji. U mnie największe "jazdy" były po pieczywie
U mnie akurat tak nie ma, jestem nadal na plusie :)
mąż mi już obiecał karpatkę po porodzie a w lodówce lezy moja ukochana milka z nadzieniem truskawkowym i na mnie czeka
Co do powodów to: raz, że cukrzyca ciążowa zwiększa ryzyko śmierci łonowej ze względu na ryzyko "wyniszczania" łożyska i brak odpowiedniej dostawy pokarmu dziecku, dwa dziecko może być duuuuże, nawet za duże i może się dusić... Usg nam może nie dać takiego sygnału, że maluszek jest za duży, ale codzienne KTG i np. spadające tętno tak... Poza tym poród może sie rozpocząć w każdej chwili, a nie każdy przebiega długo, natomiast trzeba trafić do odpowiedniego szpitala z odpowiednim sprzętem, bo dziecko zaraz po porodzie może mieć hipoglikemie i trzeba podłączyć do jakiejś tam pompy czy czegoś... Dobrze jak w szpitalu jest diabetolog, bo i my musimy być w trakcie porodu odpowiednio chronione... Tez możemy wpaść w śpiączkę, czego przykładem jest moja koleżanka..
A nie mówił Ci doiabetolog, żeby zwiększać dawkę jeśli cukier nadal wysoki?
Ja musiałam zwiększać o 2 jednostki, aż do momentu gdy cukier się wyrównał...
Bo ta moja kazała o 2 jednostki, a ta druga o pół lub o jedna (zależnie od wysokości cukru). I generalnie przy polityce tej mojej wyszło, ze np na śniadanie "jadłam" 50 jednostek, do obiadu nic i na kolacje powiedzmy 30
Ale z drugiej strony jeśli nas kładą, to co mamy zrobić? na własne ryzyko odmówić???
Kasiek, a gdzie Ty rodziłaś, bo nie pamiętam????
Jak już poszłam do domu to jedna dziewczyna straciła w 25 tygodniu dzidziulkę, ale z własnej głupoty, bo miała leżeć...Tylko zgoda na kibelek i raz dziennie pod prysznic... A ta wariatka łaziła na papierosa co rusz, a oddział nie był na parterze tylko trzeba było pokonać schody...
Novorapid w dzień, a na noc insulatard...