Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
aha pytałam o to czy będę musiała się kłaść na patologie, ale pow. ze nie widzi powodu w moim przypadku, cukry ustabilizowane, insluliny nie biorę wiec oki (mam nadzieję, że moja gin na wizycie za tydzień potwierdzi ten pogląd) aha i powiem wam kobietki że jestem szcześliwa bo odkryłam, że mogę pić sok pomarańczowy, oczywiście bez cukru rozrobiony z woda niegazowaną, ufffffffffffff jak coś takiego cudownie smakuje po tym długim czasie, gdy piłam tylko czysta wode
jeszcze trochę wytrzymam.....Ja z naleśnikami nie próbowałam, ale we wcześniejszych wątkach dziewczyny coś pisały... Nie wiem tylko czy nie robiły z razowej mąki, bo ta jest dla nas bardziej wskazana...
A na odrobinie margaryny byś nie mogła? takiej co na chleb stosujesz???? Bo nie wiem czy odkleisz naleśnik z patelni...
No i wiesz tych nalesników to chyba 1 (góra dwa) co? Czy jak mówiła diabetolog?
od tygodnia za mną chodzą naleśniki
Ja się nie odważyłam, bo wywala mi cukier i po mące i po mleku. Nie wiem- może po takim przetworzonym by mi nie wywaliło, bo lody typu big milk mogę jeść...
), a nie poproszę mamy, żeby specjalnie dla mnie biegała za mąką razową- już z chlebem miała problem, bo wzrok już nie ten i przynosiła mi ciemny chleb z karmelem... W dobrej wierze...ja generalnie jestem z tych "wystrachanych" zużywam straszne ilości pasków- sądzę, że lepiej przeginać w tę stronę. Zwłaszcza, że podobno im dalej w ciążę, tym gorzej z cukrami.
mogłam zjeść dwa naleśniki z jabłkami nawet na zwykłej mące
Spróbuję pół
- jeszcze 50minut i mierzę. Dobrze, że u mnie "wywalony" cukier, to ok. 140- wyżej jeszcze nigdy nie miałam.
Jeszcze dla świętego spokoju zmierzę po dwóch godzinach, bo jednak były smażone na oleju. Łaskawa jest dla mnie moja cukrzyca...

wiec wole jutro nie eksperymentować i ryzykować znowu podwyższonego cukru buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu a szło tak dobrze
pewnie dramatyzuję ale nawet sporadyczny "wyskok" jakoś zawsze mnie dołuje
Kochane możecie polecić jakieś niedrogie paski? Musze pogrzebac w necie na jakiej zasadzie to w ogóle działa
czyli te ketony mierzy się w porannym moczu na czczo jak rozumiem , gdy są należy pić jak najwięcej i co 2 godz sprawdzać czy nadal są dobrze zrozumiałam?
dziś natomiast będe próbowała ciemny makaron, choć po niewielkiej porcji zwykłego cukier był oki chce zobaczyć jak będzie po ciemnym
czyli te ketony mierzy się w porannym moczu na czczo jak rozumiem , gdy są należy pić jak najwięcej i co 2 godz sprawdzać czy nadal są dobrze zrozumiałam?

a cukier na czczo 79, także wynika z tego, że rzeczywiście muszę jakiś posiłek zjeść później i pilnować jak mówiła diab, by po 22 nie było mniej niż 110 . Mam tylko nadzieję, że ten test ketonowy wykonałam dobrze, bo nie zamaczałam paska w kubełku z siuśkami tylko dałam pod strumień moczu, hmmmmmmmmmmm pisali że tak też można

czasami mi sie zdarzy troche norme przekroczyć, ale tp chyba normalne
pytałam o to diab i pow. ze jesli cukry nie skacza a sprawia mi to taka przyjrmnosc to oki.Pytasz o mleczny start - tego nie próbowałam ale ostatni zastanawialam sie co by było po budyniu, takim bez cukru of course