Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kiedy wiekszosc spotykala sie ze znajomymi, robila obiady, zakupy, prala ubranka ja rzygalam, przez co nabawilam sie nerwicy lękowej
Milagros - ja ci pisałam o tym, że glukometrem mialam robiony pomiar w tym samym czasie co pielęgniarki pobieraly mi krew na ten test. Czyli i na czczo i po 2 godzinach od podania glukozy zrobiono mi test glukometrem i ten wynik wlasnie róznil się od wyniku z krwi żylnej.
no ja tez pisalam ze moze sie roznic ale nie o 50 tylko o 15 jednostek co najwyzej
No, ale wiesz, taka nerwica tez nie jest zdrowa dla dzidzi, więc jesli diabetolog tak kieruje jak kieruje to znaczy, że tak ma być... Ja wiem jakie to emocje przy napadzie lękowym, więc nie wiem czy przypadkiem cukrzyca nie byłaby mniej groźna od napadu lęku.... No chyba, że nabierzesz odwagi i das radę ;)
jak czytam o tym badaniu to mam scisk w gardle i dyskomfort w zoladku. Praktycznie ani jednej opinii ze badanie sie przechodzi gladko i ze jest fajnie
O, mój ojciec tez jest lekarzem ;)
Diabetolog mi wyjasniła, że badanie z obciążeniem nie jest badaniem idealnie miarodajnym, bo wynik nawet cukrzykowi może w danym dniu wyjść dobry, bo akurat trafiło "dobry dzień", albo zdrowemu zły, bo akurat tego dnia ma gorszą formę...
Tylko pamiętaj, że po słodyczach powinnas mierzyc cukier i po godzinie i po dwóch... Po słodkim cukier może podskoczyc z opóźnieniem ;)...
wczoraj specjalnie zeżarłam pol sloika nutelli bo uwielbiam i zrobilam po 2h i wyszedl 96
a po godzinie?
ale ten cukier 700 to jakis horror to chyba stan agonalny...
ja nie wiem...ja karmię piersią i od porodu cukry i wszystkie badania wyszły mi idealnie
Wyniki oscylowały między 70 a 90! Jestem w szoku i przeszczęśliwa, że nie muszę jeździć do poradni. Wystarczy dieta i mierzenie poziomu cukru
Macie moze jakies sprawdzone jadłospisy ? Czy myslicie ze bede raz jeszcze musiala robic to badanie z glukoza ? Dajcie rade z ta dieta, ja boje sie ze bede głodna chodzila ;(
zaglądnij na 9 stronę tego wątku - tam wrzucałam standardową rozpiskę ile posiłków i ile każdy powinien zawierać WW, oraz jest przykładowy jadłospis. Jak będziesz chciała tabelkę z wskaźnikami ww to jutro wrzucę
Ale ilośc wymienników każdy ma inną nie? Bo, żeby za duzo lub za mało nie było...
ryż, ziemniaki i gotowane buraki...