To o tym? Uwielbiam TĘ PIOSENKĘ!!!Mam ją na jakiejś lounge płytce. Masz tłumaczenie? Bo francuski to dla mnie czarna magia... edit: sorry - ślepa komenda ze mnie
-- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
Cieszę się, że zaczęłam ten wątek, bo bez tego prawdopodobnie nigdy nie dowiedziałabym się o czym jest ta piosenka :D. Jakoś nie przyszło mi do głowy nigdy jej szukac no i nie znałam tytułu, bo opakowanie płyty mam zastępcze.
-- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
To jeszcze jedna francuska, świetna :-) Mon mec a moi
Il joue avec mon cœur Il triche avec ma vie Il dit des mots menteurs Et moi je crois tout c'qu'il dit Les chansons qu'il me chante Les rêves qu'il fait pour deux C'est comme les bonbons menthe Ça fait du bien quand il pleut Je m'raconte des histoires En écoutant sa voix C'est pas vrai ces histoires Mais moi j'y crois.
Mon mec à moi Il me parle d'aventures Et quand elles brillent dans ses yeux J'pourrais y passer la nuit Il parle d'amour Comme il parle des voitures Et moi j'l'suis où il veut Tellement je crois tout c'qu'il m'dit Tellement je crois tout c'qu'il m'dit Oh oui Mon mec à moi
Sa façon d'être à moi Sans jamais dire je t'aime C'est rien qu'du cinéma Mais c'est du pareil au même Ce film en noir et blanc Qu'il m'a joué deux cents fois C'est Gabin et Morgan Enfin ça ressemble à tout ça J'm'raconte des histoires Des scénarios chinois C'est pas vrai ces histoires Mais moi j'y crois
A to już mniej w moim klimacie... Tzn podoba mi się, ale np jako muza do filmu, do posiedzenia w knajpce, ale pewnie musiałabym miec mocno melancholijny nastrój, żeby sobie uruchomic to tak po prostu do słuchania.
Dla zainteresowanych U2 jest z płyty Rhythms del Mundo, na stronie są już trzy, ja mam tylko pierwszą. ____ Aga - nooo to były prywatki co? ;-) ____ Izunia - ale wypasiony teledysk... aż łza się w oku kręci :)
Fajny wątek się zrobił - miło posłuchać tkaich różności. Mój przyjaciel z dzieciństwa - prawie jak brat. I jego zespół FONOVEL. Jak Wam się podoba? Chłopaki świetne oceny zbierają:) FONOVEL __ a to mój jeden z "numberów one" od wielu lat. No uwielbiam!:) I WILL SURVIVE ps. uwielbiałam ze względu na muzę ( UWIEEEELBIAM!) - nawet nie miałam pojęcia kiedyś o czym śpiewa Gloria. A teraz tym abrdziej - są momenty że z pełnym zrozumieniem śpiewam.... MOMENTY... __
tłumaczenie za tekstowo.pl: Z początku obawiałam się i byłam sparalizowana myśląc, że nigdy nie mogłabym żyć bez ciebie obok mnie. Ale spędziłam tyle nocy Myśląc jak źle mnie traktowałeś I urosłam w siłę I nauczyłam sie jak sobie radzić I nagle ty wracasz z zewnątrz Zajrzałam tylko, żeby cię tu znaleźć z tym twoim smutnym wyrazem twarzy Powinnam była zmienić ten nieszczęsny zamek Powinnam była cię zmusić żebyś zostawił swój klucz I gdybym choć przez sekundę wiedziała, że wrócisz by mnie niepokoić
Więc teraz odejdź. No już! Wyjdź Po prostu odwróć się Bo już nie jesteś tu mile widziany Czy to nie ty chciałeś mnie zranić swoim odejściem? Myślałeś, że dam się złamać? Myslałeś, że się przewrócę i umrę? Otóż nie.
JA PRZETRWAM! Tak długo jak wiem jak kochać, tak długo wiem, że przeżyję Mam całe życie do przeżycia Mogę dać całą swą miłość i przetrwam. I will survive Przetrwam Hey hey
Zużyłam całą swoją moc, by nie rozpaść się Wciąż usilnie próbując posklejać serce z kwałaków. I och! spędziłam tyle nocy Współczując samej sobie Wtedy zwykle płakałam Ale teraz chodzę z podniesiaoną głową Teraz widzisz już inną mnie Nie jestem tą przykutą do ciebie, zakochaną osóbką A teraz naszła cię ochota by sobie wpadać tu I oczekujesz, że będę wolna A teraz całą mą miłość zachowuję dla tego, który i mnie kocha
aaa, znalazłam coś, co pobiło mi serce jak zobaczyłam kiedyś:)))) Johann Lippowitz ~ Natalie Imbruglia KOLES WYMIATA, co?:))) tylko angielski trzeba kumać, zeby rozumieć co pokazuje - zabawa przednia:)) __ i to - wizualnie fajnie wyszło:0 Muza też spoko
Mnie się SDM i Perfect najbardziej kojarzy z zimowiskami i koloniami, gitara, ognisko i śpiew :). To były czasy. A na disco się wtedy depeche tańczyło - pamiętacie jak? :D
SDM uwielbiam od zawsze :) Ania często krytykowała samą nazwę zespołu czy nazwisko wykonawcy tak naprawdę nie wiedząc co to jest. Zrobiłam jej składankę polską właściwie od lat 60 - zachwyciła się Czerwonymi Gitarami, 2+1, Umer, Woźniakiem, Kaczmarskim (do tej pory znała tylko "Mury"), "starą" Urszulą, Geppert... ale i Varius Manx, Bartosiewicz ("stara), Hej, Kowalska, Drzem, Perfekt, Ledy Punc, Kobranocka - sporo zna właśnie z ognisk, gitar i harcerstwa ale ja jej dałam mniej znane utwory. Ale i Pet show boys, Depeche, Kelly family... Vanesse Mae to w pewnym sensie jej idolka i w pewnym sensie ona ją zainspirowała do skrzypiec :) Ogólnie u nas w domu muzyka jest na 1wszym miejscu od zawsze :) i ja zdecydowanie wolę włączyć muzykę niz TV Od tej na luzie i do piwa po poważną - po prostu lubię słuchać :) Ostatnio moje ucho nie toleruje "mocnej rąbanki" i tego "bum bum" ale kiedyś słuchałam przecież.... no cóż - starość