Kurczę, strasznie chciałam wkleic "W pięciu smakach" Brodki, ale nie mogę znaleźc dostępnego materiału. Brodka chyba mocno strzeże prawa do rozpowszechniania.. edit: teledysk można obejrzec na oficjalnej stronie monikabrodka.pl (tyle, ze trzeba najpierw wejśc, potem kliknąc multimedia, a potem video
-- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
Tekst Los chicos crecen en el lado contrario de la vida donde no existe ni justicia ni verdad. Y como duele tanta tristeza en sus sonrisas es tan difícil aceptar la realidad. A donde el hambre ya es costumbre a la deriva a los costados de cualquier ciudad. Que no ven que no oyen que no sienten Que más da si siempre estuvo ahí. Que no ven que son niños no pueden esperar. Ayudemos a que empiecen a volar, en sus alas llevan nuestra libertad. Están descalzos van caminando hacia lo incierto por el camino de su triste realidad Si yo pudiera darles más que una moneda. Pero no alcanza con un pedazo de pan. Y van perdiendo, van sufriendo, están creciendo en cunas de cartón y soledad. (coro niños) Que no ven, que no oyen que no sienten. Que más da si siempre estuvo aquí. Que no ven, somos niños No podemos esperar Ayudanos para empezar a volar. En tus manos llevas nuestra libertad.
Tłumaczenie Dzieci wzrastają na marginesie życia, gdzie nie istnieje ani sprawiedliwość, ani prawda. Jak bardzo boli ten smutek na ich twarzach. Tak trudno pogodzić się z rzeczywistością, tam gdzie głód jest dniem codziennym, tam, na obrzeżach miast. Czyż nie widzą, nie słyszą nie czują. Cóż z tego że zawsze tak było. Czy nie widzą że są dziećmi, że nie mogą czekać. Pomóżmy aby rozpoczęły swój lot, a na swych skrzydłach uniosą naszą wolność Idą boso zdążając w nieznane po tej drodze wybrukowanej smutkiem Gdybym mogła dać im więcej niż jedną monetę. Ale nie wystarczy kawałek chleba. I idą zagubione, cierpiące, wzrastają w kolebkach z kartonu i samotności. (chór dziecięcy) Czyż nie widzą, nie słyszą nie czują. Cóż z tego, że zawsze tak było. Czy nie widzą, że jesteśmy dziećmi. Nie możemy czekać, pomóż nam rozpocząć nasz lot. W twoich rękach jest nasza wolność.
Izunia, ale mnie ten Brown wystraszył Zapomniałam, ze ustawiłam głośność na maxa i włączyłam go wychodząc do kuchni, a on jak nie ryknie, byłam przerażona i Gabi też
mi dzisiaj wpadlo w ucho Sarah Brightman - I've Seen It All nie znam oryginalnego teledysku wiec wrzucam ten z linku ktory mi podeslano, i jeszcze slowa
Aggnieszko, mam nadzieję, że krzycząca Jennifer Lopez Was nie przestraszy :) Lubię ten klip i tekst też jest ok. Nie wspomnę już o tej kiecce Jennifer :)))