Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorLipenka
    • CommentTimeOct 24th 2007
     permalink
    Olcia, powodzenia :bigsmile:
    Franciszek... piękne imię:smile:
    --
    • CommentAuthorluisa62
    • CommentTimeOct 25th 2007
     permalink
    Witam:)
    Jestem tu od niedawna. Mam 28 lat i od roku (3 m-ce z clo) staramy się o dzidziusia. Cały czas wierzę że nam się uda:)
    Pozdrowionka:smile:
    • CommentAuthorineska
     permalink
    Jestem na 28dniach od jakiegoś czasu, ale tu od dziś ;))))
    W 11 cyklu starań szczęśliwie mi się udało zajsć w ciażę, wczoraj widziałam bijące serduszko :)))
  1.  permalink
    cześć dziewczyny ! :bigsmile:
    to chyba i ja dołączę do aktywnych forumpoiczek.
    Rozpoczęłam starania o dzidzię i od razu na początku klops, niepechniety pęcherzyk i podejrzenie PCSO, biorę luteine i czekam na okres potem badania hormonalne...ehhhh, chyba długa droga przede mną....nie mniej SERDECZNIE WAS WITAM i mam nadzieje, że będzie mi z Wami dobrze ;)
    •  
      CommentAuthorolciaw
     permalink
    To ja też się przywitam :) NPR (wg Kippleyów) stosowałam ok roku przed zajściem w ciążę. Jakoś tak wyszło, że po porodzie nie udało mi sie prowadzić obserwacji, a że z mężem na dzieci jesteśmy otwarci to jakoś szczególnie sie nie przejmowaliśmy :) Mija właśnie 7 miesiąc od porodu i dziś pojawił się okres (a tak mi było dobrze bez niego) więc pomyślałam, że to dobry czas, żeby zacząć znów się obserwować. Cieszę się, że tu trafiłam, bo napewno będe mogła wyjaśnić tu sporo moich wątpliwości, tymabrdziej, że karmię jeszcze piersią :) Zatem witam wszytskich, mam nadzieję, że będzie się miło forumowało :)
    Ola
    •  
      CommentAuthorLily
    • CommentTimeOct 25th 2007 zmieniony
     permalink
    rybka - luteine bierzesz a nie wiesz jak z Twoimi hormonami? :shocked:
    • CommentAuthorplustka
    • CommentTimeOct 26th 2007
     permalink
    Chciałabym się przywitać.Mam na imię Kasia i mam 28 lat.Jestem mamą Kubusia(3 lata i 7 miesięcy).Jestem u Was pierwszy cykl(szczęśliwy)i już na dzień dobry dałam się oszukać "myszce24",zresztą to nie jej jedyny nick.No cóż,muszę powiedzieć,że jestem w szoku.Nie sądziłam,że można oszukiwać w sprawach ciąży.Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeOct 27th 2007
     permalink
    Rybka faktycznie trochę to dziwne, bo bierzesz luteinę a badań nie robiłaś hormonalnych:( a biorąc hormony badań się nie robi hormonalnych:(( trzeba odstawić i jakiś czas poczekać, ja musiałam ok 3 miesiący:)

plustka, witam serdecznie..no niestety znajdą siei takie osoby na forum czy 28:((
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeOct 27th 2007
     permalink
    a wogóle to witam wszystkie, przepraszam za wyrażenie nowe:)) i życzę powodzenia:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpokrzywa
    • CommentTimeOct 29th 2007
     permalink
    Witam wczoraj zarejestowalam sie na 28dni a dzis na forum. Mysle, ze bedzie mi tu z wami dobrze ;):bigsmile:
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeOct 30th 2007
     permalink
    Witamy, Pokrzywo!
    --
    • CommentAuthordemeter
    • CommentTimeOct 31st 2007
     permalink
    Cześć. Nie wiem jak długo tutaj zabawię (prawie w ogóle nie mam czasu na siedzenie przy kompie). Ale chciałam Wam powiedzieć, że poczytałam sobie trochę tematów na tym forum i dzięki temu poczułam, że nie jestem sama:smile: Moje najbliższe otoczenie (znajomi z pracy i poza) raczej nie jest przychylne NPR. Nawet nie dyskutuję, choć swoje wiem.:neutral:
    Więc witajcie.
    •  
      CommentAuthortagusia
    • CommentTimeOct 31st 2007 zmieniony
     permalink
    Demeter, najwazniejsze zebys z calego "npru" wyciagnela to co dla Ciebie najwazniejsze .... a co do zdania znajomych, no coz, kazdy swoj gust ma no a o gustach sie nie dyskutuje :wink: A w razie jakichkolwiek watpliwosci jest tu cale mnostwo super fajnych i pomocnych dziewczyn :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Demeter, szkoda, że nie dzielisz się swoją wiedzą. Przez to ugruntowujesz mity panujące w społeczeństwie i wspierasz niszczące działanie mediów na świadomość ludzi. :-(
    --
    • CommentAuthordemeter
     permalink
    A dzięki. No właśnie ostatnio tylko sie obserwuję, bez mierzenia temperatury. Ale jak poważnie pomyślę o drugim dziecku to zacznę mierzyć znowu.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Używasz metody Billingsa czy nie odkładasz?
    --
    • CommentAuthordemeter
     permalink
    Amazonko, myślę, że nie jestem w stanie sie przez to przebić. Mnie zawsze zakrzyczą. Myślę, że mogłabym jedynie przyjaciółkę delikatnie przywrócić do npr. Ale jeżeli chodzi o koleżanki z pracy to nie czuje się zobowiązana.
    • CommentAuthordemeter
     permalink
    Odkładam ale nie kategorycznie.
    • CommentAuthorkaskahh
    • CommentTimeNov 7th 2007
     permalink
    witam sie pieknie
    • CommentAuthorSabrina
    • CommentTimeNov 8th 2007
     permalink
    dzień dobry wszystkim
    Mam na imię Sabina mam 22 lata i jestem ze śląska . Jestem tu nowa. Ja i mój chłopak marzymy o synku i też zaczynamy się starać o niego :D Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeNov 8th 2007
     permalink
    Witajcie, dziewczyny!
    --
    • CommentAuthorbenia78
    • CommentTimeNov 19th 2007
     permalink
    Witam,
    ja tez jestem tu nowa . Mam na imię Bożena i mam 29 lat. Jestem mamą 2 letniej Dominiki i za 2-3 miesiące rozpoczynamy staranka o synka
    pozdrawiam wszystkie dziewczyny :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Witaj Beniu, zakładasz sobie też wykres na 28dniach?
    --
    • CommentAuthormona80
     permalink
    Hej!
    Mam na imię Monika. Jestem ekonomistą. Mam 27 lat. Link do tej strony znalazłam na stronie katolik.pl. Przyznam, że od razu mi się spodobała. Od roku wraz z mężem (ślub wzięliśmy 2 miesiące temu) mieszkamy w Wielkiej Brytanii. Na razie ze względu na naszą nieunormowaną sytuację nie planujemy dzidziusia, ale bardzo go pragniemy i chcemy, żeby narodził się najszybciej jak to będzie możliwe. Pozdrawiam wszystkie uczestniczki forum
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeNov 20th 2007
     permalink
    Dobrze trafiłaś. Prowadzisz już samoobserwację?
    --
    • CommentAuthorbenia78
     permalink
    czesc Fiufiu,
    właśnie testuje programik 28 dni , narazie jestem zadowolona aczkolwiek jeszcze zbytnio nie umiem się w nim odnaleźć. A co bedzie potem zobaczymy...
    --
    • CommentAuthoraidokia
     permalink
    Witajcie dziewczyny ! Ja zaczynam dopiero starania i uczę się obserwacji ,trafiłam tutaj z powodu linka z forum e-mama , najbardziej jestem wdzięczna młodym mamom , które udostępniły swoje wykresy starankowe to bardzo budujące dla "staraczek" i wiele wyjaśnia początkującym ... Pozdrawiam Was !
    --
  2.  permalink
    No to teraz na mnie kolej:)

mam 28 lat i od wczoraj jestem najbardziej zakręconą osobą na świecie:))trafiłam tutaj przez forum gimbla.pl i bardzo się cieszę:) staraliśmy się o Dzieciątko ponad 1,5 roku iiiiii.............z wczorajszego testu wynika, że w końcu się udało:)))))

ps. jestem z Warszawy
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeNov 22nd 2007
     permalink
    Witaj Cynnamonowa, gratulacje!
    --
    • CommentAuthorzoja1073
    • CommentTimeNov 23rd 2007
     permalink
    Witam wszystkich serdecznie. Mam na imię Edyta. Jestem z Krakowa. Od miesiąca testuję 28dni i bardzo mi się to podoba. Mam już córeczkę a teraz próbujemy wykombinować dla niej rodzeństwo.
    --
    • CommentAuthormartawy
    • CommentTimeNov 27th 2007
     permalink
    czesc Cynnamonowa i wszystkie dzieczynki :)

jestem Marta,trafilam tu przez linka od kolezanki ktora polecila mi tu robic/sprawdzac sobie wykresy (rozowoniebieskie.pl) ... w czerwcu stracilismy Skrzata i od 5 cykli staramy sie o maluszka - niestety bezskutecznie... Mieszkam w Anglii,a tu jak zapewne niektorym foremkom wiadomo ,bardzo trudno o dobrego lekarza,o ginekologach nie wspomne bo w ogole ich nie ma,przez co forum takie jak to,czy inne jest duzo przydatne-zwlaszcza ze kazda z nas ktora jest po stracie odnosi sie do pomocy inaczej niz lekarz,dla ktorego jest to kolejny przypadek a nie osobista tragedia - jak dla nas ...

Milo mi,ze moge tu z Wami byc i mam nadzieje ze sie zaprzyjaznimy:)
    POWODZENIA WSZYSTKIM STARACZKA,pozdrawiam
    • CommentAuthormartawy
    • CommentTimeNov 27th 2007
     permalink
    Cynnamonowa GRATULUJE !!
    • CommentAuthorKiniusia21
    • CommentTimeNov 30th 2007
     permalink
    Witam Was dziewczyny bardzo serdecznie.Mam na imię Kinga i mam 21 lat.Oficjalnie moje starania o dzidzię trwają 10 miesięcy.
    W przyszłym roku biorę ślub.
    Mam nadzieję,że zaprzyjaźnimy się,bo bardzo się cieszę,że trafiłam tutaj.
    Pozdrawiam Was wszystkie:):bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Witaj, Kiniusia21, masz jak na razie bardzo stabilny wykres :)
    --
    •  
      CommentAuthorrybusia
     permalink
    Witam wszystkich bardzo gorąco! Mam 23 lata i od ponad roku staramy się z mężem o dziecko. Na razie bez skutków.
    •  
      CommentAuthorFla
     permalink
    Wiatjcie dziewcznyki :) mam 21 lat i staram sie o baby bez efektoe. Pozdraiwam
    --
    •  
      CommentAuthorrybusia
     permalink
    Witaj Flawia! Jak długo się staracie?
  3.  permalink
    kobietki, czy ktos tu zagląda?:heartbounce:
    -- url=http://lilypie.com][img]
    • CommentAuthorsany79
    • CommentTimeDec 2nd 2007
     permalink
    Witam.Jestem nowa na tym forum.mam 28 lat,jestem z opolszczyzny.Od roku staramy się z mężem o dzidziusia.Narazie bez efektu.Mam niedrożny jajowód,więc szanse 50/50.Ale jestesmy dobrej mysli i pod opieką sprawdzonego lekarza.:bigsmile: pozdrawiam.
  4.  permalink
    Witam
    mam na imię Agata...mam rocznego synka...ale rowno za rok chcemy starac sie o kolejna dzidzię...najlepiej CORECZKE:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorEwaT
    • CommentTimeDec 4th 2007
     permalink
    Cześć, pozdrawiam z Poznania!
    W styczniu skończę 26 lat, 30.04.2005 wyszłam za mąż i jestem w trakcie pierwszego cyklu starań. Jakby się udało, to test w same Święta:-)))
    --
    •  
      CommentAuthorAjkac
    • CommentTimeDec 5th 2007 zmieniony
     permalink
    Witam ;) Mam na imie Aśka mam 30 lat. Od kilku miesiecy testuje 28 dni ;)) ale dopiero teraz wpisuje sie na forum. Jestem mama 20 miesięcznego Przemusia ;)) Pozdrawiam was wszystkie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeDec 5th 2007
     permalink
    Witajcie, dziewczyny!
    --
  5.  permalink
    witajcie Świeżynki!!!! fajnie że do nas trafiłyście

--
    •  
      CommentAuthorkachula1
    • CommentTimeDec 5th 2007
     permalink
    Czesc Czarodziejka! a ile dokladnie ma twoj roczniak? jestem ciekawa czy mamy dzieci w tym samym wieku( moj urodzil sie 7.11.06 pozdrawiam :wink:
    --
  6.  permalink
    Witam! jestem tu nowa tzw. "starająca się". zaczynam obserwować swój organizm, ale jakoś nic mi z tego nie wychodzi. bardzo was prosze dziewczyny spójrzcie na mój wykresik i skomentujcie go. dla mnie to jakos wszystko torche popątane pomimo iż przeczytałam już e-booka. jeśli mi tkos pomoze przy pierwszym i potem moze przy kolenjych opowiem co z czego sie bierze to moze naucze sie tego szybciutko. prosze zlitujcie sie i spojrzcie
    • CommentAuthoraidokia
    • CommentTimeDec 10th 2007
     permalink
    Ja jestem troche z Opola troche z Wrocławia , to dopiero drugi miesiąc starań , 3 miesiace po ślubie , zawsze wiedzialam ,że chcę mieć nawet trójkę dzieci, jak dotąd nie planowałam poczęcia sądząc ,że to przecież tak mało prawdopodobne "trafić" czy "wpaść" z biologicznego punktu widzenia , i tak jakoś wokół nasi znajomi zaczęli pokolei fasolkować i to zupełnym przypadkiem absolutnie się o to nie starając ,wręcz zabezpieczali się a tu piękne dzidzie :)))) to jakoś pchnęło nas to rozpoczęcia starań , odpuszczenia sobie planowania w stylu aa w marcu remont a w kwietniu narty itp. szkoda czasu .... teraz połowa cyklu w poprzednim sie nie udało ale było dużo stresu zaczęłam się obawiać i niepewnić, teraz jest spokojniej ...gdyby się teraz udało byłaby dzidzia-panna jak moja moja mama:)))) no i prezent gwiazdkowy dla męża :)))))))
    --
  7.  permalink
    witam was dziewczyny i zycze powodzenia

--
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeDec 10th 2007
     permalink
    Pytajcie jak coś nie jest dla Was jasne. Warto korzystać z porad ekspertów i przeglądać udostępnione wykresy.
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
    • CommentTimeDec 12th 2007
     permalink
    Witajcie! To mój pierwszy post na tym forum... Chciałam się przywitać :-) Jestem jeszcze zakręcona w temacie NPR, ale mocno zafascynowana tą metodą :) Póki co wykres mojego cyklu wygląda jak sinusoida :devil: i mam nadzieję, że szybko wrócę do normalności po pigułkach :sad:
    --