Całe stado Ań stara się o dzidzię :) oby się nam wszystkim udało ! Asha zakładaj wykres. Po trzech miesiącach możesz się starać o dziecko to już będziesz trochę znała swój organizm. Po tabsach możesz dostać okres normalnie albo czekać nawet kilkadziesiąt dni. Nie ma reguły. Powodzenia !
witam hihi ja też jestem Ania , mam 30 lat , jestem z okolic Rzeszowa mam wspaniałą córke Patrysie , walczylismy o nią prawie 2 lata , teraz od 1,5 roku walczymy o drugie słoneczko weszłam w ten Nowy Rok z wiarą ze bedzie dobrze , mam nadzieje że przypomnicie mi o tym w chwilach zwatpienia
pozdrawiam i życze spełnienia marzeń w tym Nowym Roku 2008
jasne, ze bedzie dobrze! a z tego co juz sie zdazylam zorientowac, choc jestem tu krotko: staraczki dbaja o siebie nawzajem (i nie tylko) powodzenia w nowym roku!
Dzień dobry wszystkim! Mam na imię Małgosia i 21 lat. Jestem nowa i ciekawa jak to tutaj wszystko funkcjonuje. Ciąży narazie nie planuję. Dopiero się ze wszystkim zaznajamiam i mam nadzieję że zostanę tu na dłużej.
ale tu fajnie :) Na początku pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie - wczoraj zalogowałam się na 28dni.pl i już jestem podekscytowana samym faktem bycia tu z Wami. Mam 25 latek, "szprecham" sobie po niemiecku, nie mam jeszcze dzieci, ale kandydata na Męża owszem.. i to od kilku lat :) Już wcześniej namawiał mnie do obserwacji ciała oraz cyklu, ale wiecie jak to jest - nie zawsze chce się to wszystko zapisywać gdzieś na karteluszkach, robić ręcznie wykresy, pamiętać o tym wszystkim.. A teraz? - bajka normalnie, wystarczy chwilka, by wszystko ładnie wpisać w tabelkę i wykresik ładnie się rozwija z dnia na dzień.
Ściskam Was wszystkie :*
Licia
-- Schön ist eigentlich alles, wenn man es mit Liebe betrachtet..
masz rację Licia poprostu bajka ja pamiętam jak zaczełam obserwacje to założyłam specjalnie zeszyt by się nie pogubić z tym wszystkim a teraz odpalamy komp.i wszystko elegancko na ekranie mamysuper Również pozdrawiam gorąco w ten mroźny wieczór brrrrrr zimmmnnnnooooo!!!!!
nawet nie wiedziałam, że tak szybko uzyskam odpowiedź na moje przywitanie, a tu proszę.. Fajniutko :) Właśnie poznaję wszystkie zakamarki stronki 28dni - myślę, że szybciutko się zapoznam ze wszystkim. Tylko za chwilkę muszę zmykać na tańce (troszeczkę tańczę sobie w szkole tańca - tak dla oderwania od szarej rzeczywistości..). Oj tak, na dworku zimniutko, brrr.. Taki mroźny wiatr wieje.. Ja tam z utęsknieniem czekam na ciepłe dni :)
Licia, gratulacje wyjątkowego wybranka. Nie wiem, czy wiesz, że u Ciebie powstała najskuteczniejsza obecnie metoda naturalnego planowania rodziny: niemiecka.
dziękuję za przywitanie :) He he, no tak, niemiecka metoda planowania rodziny.. Hm.. może coś w tym jest :))) A Wybranka mam naprawdę wyjątkowego, w ogień za nim bym poszła, gdyby było trzeba.. Później się odezwę, biegnę na tańce.. Ależ to wciąga, rany!!! :)
Papatki
oj już zauważyłam, że to forum i ogólnie 28dni.pl wciąga.. Oj oj.. A tu myć i spać się kłaść pora.. :) No jeszcze minutkę, chwilkę, chwilunię.. (już tak od godzinki sobie mówię, hihi). No ale na mnie już pomału pora - trzeba się wyszykować i wyspać przed jutrzejszym dniem, by.. znowu móc poprzebywać na tej stronce :)
Życzę wszystkim spokojnej nocki.. Pa pa
Witajcie! Na 28dni jestem od kilku dni, linka dostałam mailem od Mamy. :) Bardzo spodobała mi się idea tej strony, chociaż nadal wiele rzeczy, jeśli chodzi o obserwacje, to dla mnie "czarna magia". Pozdrawiam. :)
Witam :) Dzisiaj trafiłam na to forum i załozyłam kartę ciąży :D Mam na imię Agata, mam 29 lat i czekam na moje pierwsze dziecko, które urodzi się pod koniec lipca.
Wykresy służą nie tylko do zapisywania obserwacji ale też pogaduszek z innymi dziewczynami. Choćby dlatego warto je udostępniać i zapraszać inne użytkowniczki
nie, ani jednego ebooka jeszcze nie czytalam, analizuje i czytam wszystko po kolei :) Ale oczywiście nie omieszkam za chwilę się za któregoś zabrać :) Oj, nocy mi chyba dziś nie wystarczy na przeczytanie i przeanalizowanie wszystkiego.. Jeszcze jakąś wyjątkowo niską temperaturę miałam dziś rano - 35,4 st.C. Musiałam się uszczypnąć, by sprawdzić, czy ja aby na pewno dobrze widzę (wiecie jak to jest rano, gdy się dopiero co oczy otworzy.. a właściwie jedno - i to jeszcze tylko do połowy, bo dalej się nie chce..). A przecież ja taką ciepłą (ze sposobu bycia) osobą jestem.. Hm.. Dwa poprzednie dni miałam 36,5 st.C, to już lepiej.. Pozdrawiam Was w ten mrrrooooźźźźnnnyyyy wieczór
ja tez mam ciagoty, zeby posiedziec do pozna nad 28dni.pl, ale...przeczytalam, ze przed mierzeniem nalezy spac 6h, wiec...trzeba kolo 0.00 sposobem Kopciuszka jakos sie zabrac do spania
Wiesz Wenecja - ja wyczytałam, że przed pomiarem temperatury wystarczy pospać przynajmniej trzy godzinki, stąd też moje przebywanie do późniejszych godzin na 28dni :) To niesamowicie wciąga.. Czytam różne wypowiedzi innych użytkowniczek portalu i przestać nie mogę.. Oj oj.. A później rano powieki taaaakie ciężkie.. Dobrze, że dziś sobota ;)
Liczba wymaganych godzin snu zależy od metody. To nie jest tak, że "słyszałam, że jest podobno tak albo inaczej". Metodę trzeba poznać dobrze. Bez tego nie ma skucesu w NPR.
a juz sie ucieszylam, ze moge dluzej posiedziec, choc... chyba lepiej pospac dluzej, moj MK zawsze mi powtarza, ze musze o siebie dbac, choc... jakos jak przyjezdza to zwykle moj sen jest najbardziej zaburzony oczywiscie nie potrafie sprecyzowac jakiej metody dotyczylo to 6h i skad to wzielam
Witam! Nazywam się Zuzia, mam 22 lata (w tym roku 23). Studiuje na 4 roku psychologii na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach. Jestem szczęśliwą narzeczoną Michała i nie mogę się doczekać do naszego ślubu, a to jeszcze tak daleko.. :) Tą stronkę pokazała mi koleżanka, która zresztą jeszcze tu nie zajrzała, ale wie, że zawsze interesowała mnie tematyka NPR. I faktycznie trafiła, bo stronka bardzo mi się podoba! Szczerze mówiąc to chyba jestem dość nudną osobą, bo nie wiem co jeszcze mogłabym o sobie napisać ;D
Myszkam poczytaj o nas, dużo staraczek tutaj ma problem z podwyższoną prolaktyną. Ja miałam przekroczoną normę jakieś 20 razy. Od roku Bromergon i jest ok. Będzie dobrze. Pozdrawiam
Witam! Mam na imię Małgosia i dopiero się otrzaskuję z tym forum. Jestem pod ogromnym wrażeniem, że w ogóle takie coś istnieje :) Mam nadzieję, że ten serwis i forum pomoże mi lepiej zgłębić tajniki metod naturalnych, i zdyscyplinuje do tego.
Męża mam i córę półtoraroczną też. Na razie nie potrzeba mi więcej, ale w przyszłości marzy mi się większa gromadka...