Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorzig40
    • CommentTimeJan 20th 2008
     permalink
    Witajcie, ja też jestem tu pierwszy raz. Mam nadzieję, że z pomocą ekspertów i Waszą skutecznie będę mogła stosować NPR :) Do kasia9p i ZosiaK - wyszłam za mąż w wieku 38 lat, rok później urodziłam Irenkę, a dwa miesiące temu Gabrysię. A też bardzo się bałam, czy w tym wieku w ogóle będę mogła zajść w ciążę, pragnęłam tego za bardzo i dopiero kiedy dałam sobie spokój i "wyluzowałam się" - poczęły się nasze dzieci.Wszystko więc przed Wami! :)Maria (dla chętnych Marysia):bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAtam
     permalink
    Witajcie!
    Należę do tych nieszczęśnic, które mają problem z zajściem w ciążę :( Niedługo wybieram się do lekarza ale juz dzisiaj postanowiłam zacząć stosować metodę objawowo termiczną. Tak naprawdę to poza zupełnie ogólnymi wiadomościami, kompletnie nie wiem co i jak. Nie wiem nawet od czego zacząć i czy w moim przypadku taka metoda ma w ogóle sens (PCO). Prawdopodobnie moje wskazania nie mieszczą się w żadnych schematach dlatego podchodzę z dosyć duzymi obawami co do możliwości powodzenia moich wysiłków. Chcę jednak spróbować. Mam nadzieje że pomozecie w interpretacji i rozwiejecie wszelkie moje wątpliwości.
    -- Za mężczyzn, którzy nas zdobyli. Za dupków, którzy nas stracili. Za farciarzy, którzy nas poznają!
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Witajcie nowe użytkowniczki i nie przejmujcie się, pomożemy :bigsmile:. Większość z nas zaczynała na tym forum z poczuciem niewiedzy. Zobaczycie, prędko się wciągniecie. Na początek: zakładajcie wykresy, udostępniajcie je innym użtkowniczkom serwisu, odwiedzajcie inne wykresy i zostawiajcie tam po sobie ślady w postaci komentarzy, a cały proces nauki potrwa dużo krócej.
    Pozdrawiam!
    --
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    Dziękujemy za dobre rady:) W takim gronie to nawet myśli jakieś jaśniejsze się robią:) No nic ja dziś zabieram się ostro do pracy:) To te właśnie dni mam nadzieję, że się uda. Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Metody objawowo-termiczne są nie tylko dla okazów zdrowia. Są pomocne w PCO i innych zaburzeniach jako wstępna diagnostyka. Szkoda z niej rezygnować.
    --
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    Cześć dziewczyny! Też jestem tu nowa. Mam 31 lat, PCO i własnie odstawiłam hormony. Zaczynam starania o dzidzię, ale jestem pełna obaw i wątpliwości. Próbuję wierzyć, że wszystko będzie ok, ale tak trudno to przychodzi. Pozdrowionka
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Witaj Maarlenko, postaramy Ci się pomóc i Cię wspierać!
    --
    •  
      CommentAuthormagdam
     permalink
    Hej :-)
    Już jakiś czas tu jestem, ale dopiero dzisiaj miałam chwilkę, żeby napisać coś na forum...
    Mam na imię Magda, niedawno odstawiłam pigułki, nie staram się jeszcze o dzidzię.... ale zaczęłam stosować NPR...

Mam nadzieję, że mogę liczyć na doświadczone forumowiczki... :)

Pozdrawiam!!!
    •  
      CommentAuthorpaulaz
    • CommentTimeJan 21st 2008
     permalink
    Witam, dopiero teraz się po paru dniach, ale wybaczcie sesja :confused:

Mam 22 lata. Na razie nie staram się o dziecko, odkładam to na jakiś rok max. do 1,5 ale zaczynam już teraz chce poznać dokładniej swoje cykle i mam nadzieję, że z Waszą pomocą mi się to uda :bigsmile:

Pozdrawiam!:)
    •  
      CommentAuthorKillashandra
    • CommentTimeJan 22nd 2008 zmieniony
     permalink
    Witam,
    Tez jestem tu nowa. Od czerwca staramy się o dzidziusia, niestety na razie bez efektów. Zaczęłam stosować obserwację cyklu od ubiegłego miesiąca...mam nadzieję, że to pomoże. Mam 32 lata, więc prawdopodobnie będzie to wymagać więcej wysiłku, ale mam nadzieję że się w końcu uda.
    Ma nadzieję na Waszą pomoc i wsparcie - muszę się jeszcze dużo nauczyć o metodach rozpoznawania płodności...

Pozdrawiam!
    •  
      CommentAuthorJagodka1
    • CommentTimeJan 22nd 2008
     permalink
    witaj w śrud nas Killashandra:smile:
    napewno sie uda :bigsmile: co ja pisze :crazy: musi się udać :thumbup::crazy: pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorlemoniadka
     permalink
    Witam. Mam na imię Kasia i też jestem tu nowa, co prawda dopiero wdrażam się w tajniki poznawania siebie... ale jakoś to będzie. Jetsem już przeszło 2 lata po ślubie i mam skończone 26 lat. Staramy sie od roku...
    Pozdrawiam wszystkich :)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Witam wszystkie NOWICJUSZKI :bigsmile:
    •  
      CommentAuthoriwin
     permalink
    lemoniadko tak zerknęłam sobie na Twoje komentarze pod wykresem i powiem Ci, że Ty to takie ciążowe objawy masz. Ciekawe jaka tempka.
    Trzymam kciuki za zafasolkowanie
    •  
      CommentAuthorNitka14
    • CommentTimeJan 23rd 2008
     permalink
    Hej, hej!
    Jestem tu świeżynką :), mam na imię Anita i mam już prawie 30-stkę na karku. Od roku się staramy o dzidziusia, ale na razie bez efektów (od 4 miesięcy jestem na Bromergonie i luteinie :). Na razie ćwiczę z wykresami i mam nadzieję, że teraz będę już prowadzić obserwacje bez błędów (no niestety moje poprzednie wykresy są do niczego - z tego co wyczytałam tutaj, to za dużo błędów robiłam przy pomiarach). No ale zaczynam od nowa i mam nadzieję, że kiedyś się uda zafasolkować :). A przy okazji - bardzo serdecznie Was pozdrawiam!
    •  
      CommentAuthorkachula1
     permalink
    Serdecznie witamy :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorlemoniadka
     permalink
    Iwin nie rób mi nadziei :) bo ja juz wiele razy taką nadzieje miałam i skończyła sie razem z @......
    Ale za kilka dni czas pokaże :) Pozdrawiam serdecznie :):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgatQa
    • CommentTimeJan 25th 2008
     permalink
    Witam kobietki
    jestem Tu nowa i jeszcze nie bardzo we wszystkim sie orientuję. Mam nadzieje ze powoli "dojdę" do wszystkiego.
    Ten portal bardzo mi sie podoba!
    Jesli chodzi o moj status jestem mężatka i mamą 1,3 miesiecznego Maciusia....puki co podjelismy wspomnie z mężęm decyzję o odlozeniu poczecia kolnego maluszka...choć nie ukrywam ze marzy mi sie mała dziewczyneczka:shamed:
    Wszystkie moje bliskie kolezanki i przyjaciolka w ciązy..wiec tym bardziej jest mi trudno bo ja tez byma chciala:bigsmile:rozsadek jaednak wziąl góre i zdecydowalismy sie troszke odczekac.
    To chyba tyle o mnie

pozdrawiam Was bardzo cieplo
    -- 24.10.2009 Maciuś skończy 3 latka :)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Skutecznego odkładania.
    Nie obawiaj się, wszystkiego się nauczysz. Jeśli masz jakieś pytania, to eksperci Ci pomogą.
    --
    •  
      CommentAuthorDomi822
     permalink
    hej!!!
    Witajcie jestem tu nowa/Jakoś nie wiem jak tu sie poruszac.Ale stronka mi sie podoba.Witajcie
    -- kwiatuszek
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Witaj Domi,
    Spokojnie, wszystkiego sie dowiesz. Nie od razu Krakow zbudowano :wink:
    Na profilu napisalas, ze lubisz ludzi myslacych, wiec zakladam, ze i myslenie. Zapewniam Cie, ze na 28dni znajdziesz wiele tematow do przemyslen :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Myślenie jest potrzebne do NPR., więc dobrze trafiłaś.
    --
    •  
      CommentAuthoranitka24
    • CommentTimeJan 26th 2008
     permalink
    Witajcie kochani, ja tu jestem w waszym gronie nowa i nie bardzo jeszcze wiem, co gdzie i jak, ale oby się udało pozdrowionka :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAtam
     permalink
    Witaj :)
    -- Za mężczyzn, którzy nas zdobyli. Za dupków, którzy nas stracili. Za farciarzy, którzy nas poznają!
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    Witam was wszystkie! Jestem tu nowa i staram sie odnalezc budujac swoj pierwszy wykres cyklu. Trafilam tu przez linka od jednej z uzytkowniczek forum www.kafeteria.pl. Uwazam ze ta stronka jest NIESAMOWITA.
    Mieszkam obecnie w Lodynie, tu koncze w tym roku studia i wraz z moim dlugoletnim partnerem zdecydowalismy sie, ze czas zeby jakis maluszek pojawil sie w naszym domu. Dlugo dojrzewalismy do tej decyzji i czekamy na cudowna nowine o bijacym serduszku. Trzymam serdecznie ksiuki za wszystkie starajace sie!
    --
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    Emkaf witam Cię gorąco,masz rację ta stronka jest NIESAMOWITA:jumping:
    Witam również inne nowe dziewczyny:thumbup:
    Anitka poradzisz sobie:peace: pomalutku dojdziesz do wszystkiego:winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorewa1000
    • CommentTimeJan 27th 2008
     permalink
    Cześć,
    jestem tu od 1 dnia. Jescze poznaje na czym to wszystko polega, ale podoba mi sie tutaj. Mam 4,5 letniego syna i od roku staramy się o drugiego dzidziusia. Myślałam , że z drugim będzie tak samo łatwo ale niestety........ Dobijajace jest to, że synek nie może doczekać się braciszka i cały czas się dopytuje kiedy będzie i mówi że sie modli do Bozi . To mnie rozbraja. Bo ja też bardzo bym chciała.:smile:
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Witaj Ewo! Gratuluje synka! A siostrzyczka albo braciszek na pewno dolaczy :)
  1.  permalink
    Witam !!!
    U mnie jest taka sama sytuacja jak u ewy1000, mam 4,5 letniego synka, który bardzo pragnie rodzeństwa, pracujemy nad tym juz rok i nic.... buduję tutaj mój pierwszy wykres ale narazie nic z niego nie rozumiem:(( mam nadzieje ze mi w tym pomozecie... pzdr
    •  
      CommentAuthorewa1000
     permalink
    Dzięki dziewczyny,

madzialena,
    masz identyczna sytuację, ja też wpisałam tylko jeden wykres bo nie chce mi się cofać w stecz.To chyba lenistwo.:wink:
    •  
      CommentAuthorewa1000
     permalink
    Madzialena,
    czy ty nadal próbujesz naturalnie zajść w ciążę, czy myślałaś o innych sposobach?
    • CommentAuthormonapp
    • CommentTimeJan 28th 2008
     permalink
    Cześć
    Jestem tu nowa i na razie testuję stronkę, nawet mi się podoba:) tylko tak jak większość początkujących trudno jest mi się połapać w tym wszystkim:)
    Mam na imię Monika i od 7 miesięcy czekam z utęsknieniem na dzidziusia.
    Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki.
    •  
      CommentAuthorJagodka1
    • CommentTimeJan 28th 2008 zmieniony
     permalink
    witaj Moniko u nas.Razem będzie nam lepiej.Również trzymie kciuki za Ciebie:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
    • CommentTimeJan 28th 2008 zmieniony
     permalink
    Monapp, i jak wiekszosc poczatkujacych bedziesz smigac po 28dniach jak na wrotkach po miesiacu...:thumbup:
    Witamy :cheer:
    • CommentAuthorAnczycha
    • CommentTimeJan 31st 2008
     permalink
    Anczycha jestem.witam wszystkich:) mam nadzieję,że pomożecie mi się odnaleźć w tym wszystkim i doradzicie conieco bo też sie staramy.obecnie jestem zbyt daleko od domu i nie mam co liczyć na pomoc rodziny i znajomych,więc oto jestem:) trzymam kciuki za wszystkich i Wy też trzymajcie za mnie:)
    •  
      CommentAuthormadziq
    • CommentTimeJan 31st 2008
     permalink
    witaj Anczycha, Dziewczyny pomocne sa bardzo, smiem twierdzic, ze bardziej niz znajomi...;)
    powodzenia w staraniach, obys na krotko wsrod staraczek zawitala!:)
    --
    • CommentAuthorAnczycha
    • CommentTimeFeb 1st 2008
     permalink
    nie dziękuję,coby nie zapeszyć :) Pozdrawiam wszystkich:)
    • CommentAuthormascotte7
    • CommentTimeFeb 2nd 2008
     permalink
    witam wszystkie :smile: bardzo się cieszę, że znalazłam tą stronę i mogę podzielić się "sobą" z innymi :bigsmile: a także wysłuchać was, kochane :crush: mam nadzieję, że odnajdę się na tej całej stronie :smile: pozdrawiam i buziaczki :kissing:
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
    • CommentTimeFeb 2nd 2008
     permalink
    Witaj Mascotte! :swingin:
  2.  permalink
    mascotte7 witaj:thumbup:
    • CommentAuthormascotte7
    • CommentTimeFeb 3rd 2008
     permalink
    od razu mi lepiej :smile: jak tak ktoś się do mnie odzywa :cheer: super :grouphug:
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Witajcie, nowe Użytkowniczki i zasilajcie szeregi :wink:. Pomożemy.
    --
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    Mascotte witaj:swingin: możesz na nas liczyć:):peace:
    --
  3.  permalink
    witam!!!czytam i czytam i nawet mi sie nie śniło ,ze tyle kobiet ma problemy z zajsciem w ciaze>>>>>>>>>>
  4.  permalink
    ja sama łukam duphaston,ale niestety w tym cyklu mi sie nie udało>>>rano dostałam okres>>>>
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Marjolka, kazda @ to nowy cykl, byc moze TEN wlasnie :thumbup:
  5.  permalink
    trzymajcie mocno kciuki>>>prosze
    i pozdrawiam wszystkich:bigsmile:
  6.  permalink
    A JAK TAM U WAS?DZIEWCZYNY???
  7.  permalink
    I ZNOWU BEDE BRAŁA DUPHASTON OD 16 DNIA CYKLU>>>>ALE OD 10 DN .DO 16DN,=:shamed:SEXIK
    •  
      CommentAuthorJagodka1
    • CommentTimeFeb 3rd 2008 zmieniony
     permalink
    Marjolka pozdrawiam i trzymię kciuki za owocne staranka w nowym cyklu:winkkiss:
    --