Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Marzena38 witamy serdecznie :)
    •  
      CommentAuthoranmarti
    • CommentTimeFeb 8th 2008
     permalink
    Witam wszystkie :smile:

Ja zapisałam się do 28dni przed chwilką :tongue: Wraz z moim mężem baaardzo chielibyśmy zacząć starać się o dzidzię, ale niestety moje zdrówko narazie nam na to nie pozwala :cry:
    Mam bardzo niski poziom żelaza w organiźmie i znikomą przyswajalność (w tym niedokrwistość ), co stanowi zagrożenie dla mnie i dla płodu :sad:
    Ale mam nadzieję, że wkrótce się polepszy :smile:
    pozdrawiam wszystkich serdecznie... teraz troszku poszperam po portalu :smile:
    •  
      CommentAuthorAtam
     permalink
    Witaj anmarti! Powodzenia!
    -- Za mężczyzn, którzy nas zdobyli. Za dupków, którzy nas stracili. Za farciarzy, którzy nas poznają!
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    ANmarti, zacznij od ebooka o podstawach rozpoznawania płodności.
    --
    •  
      CommentAuthoragutek78
     permalink
    Witajcie Marzena i Anmarti! Zapraszamy :smile:
  2.  permalink
    witam wszystkie nowe bywalczynie tego super forum:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Samoobserwatorki. :-)
    --
  3.  permalink
    Amazonka no niech bedzie:wink:

witam wszystkie nowe samoobserwatorki:wink:
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Przylaczam sie do komitetu powitalnego :swingin:
    •  
      CommentAuthorDagii
     permalink
    A ja witam wszsytkie :bigsmile:
  4.  permalink
    komitet powitalny wre:clap::clap::clap::clap:

witamy:swingin::swingin::swingin:
    •  
      CommentAuthorAtam
     permalink
    I współobserwatorki jesli brać pod uwagę obserwację wykresów innych :)
    -- Za mężczyzn, którzy nas zdobyli. Za dupków, którzy nas stracili. Za farciarzy, którzy nas poznają!
    •  
      CommentAuthoragutek78
     permalink
    To ja jeszcze inaczej - endo i egzoobserwatorki, hihi :wink:
    •  
      CommentAuthorAtam
     permalink
    Dobre określenie :)
    •  
      CommentAuthorJunia
    • CommentTimeFeb 9th 2008
     permalink
    Witam! Mam 22 lata jestem kobietą która starała się o dzidzię 1,5 roku ,która po tym czasie zaszła w nią i w 6 tyg jej trwania poroniłam:cry:Niestety po tej tragedii mój mężczyzna boi się ponownie starać żeby się nie powtórzyło:((A ja tak bardzo tego pragnę chociaż też się strasznie boję!Jestem już 5 msc po poronieniu i dalej opłakuję swoją tragedię.
    Witam wszystkie forumowiczki i pozdrawiam serdecznie!
  5.  permalink
    Junia witaj kochana.
    już Ci odpisałam na wątku staraczek:hugging:
    •  
      CommentAuthoragutek78
     permalink
    Witaj Juniu. Zapraszamy gorąco :smile:
  6.  permalink
    witam was wszystkich
    Mam na imię Monika. Jestem mężatką i w tym miesiącu mój synek skończy roczek. Na stronie 28dni jestem od niedawna i zaczyna mi się to podobać. Jest tu miło, fajnie no i nie tylko
    a co tam u was słychać?????:swingin:
  7.  permalink
    Zapraszam do rozmowy:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeFeb 9th 2008 zmieniony
     permalink
    Jak Ci idą obserwacje poporodowe? Po roku wrócił Ci już normalny cykl i możesz stosować normalne zasady interpretacji?
    --
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    pozdrawiam Cię Moniczko serdecznie:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthormagduna
     permalink
    Witam wszystkich. Mile miejsce, znalazlam je wczoraj z reklamy na poczcie, a ze NPR stosuje juz od okolo pol roku, to od razu mi sie spodobalo :) Nie staram sie, bo i meza nie mam ;) Tylko chlopaka narazie :) Ale zycie mnie nie goni... 21 lat, studia prawie w polowie dopiero... ;)
    Pozdrawiam wszystkie ! ;)
    -- Megi
  8.  permalink
    megduna, moniczka1187 witajcie:swingin::swingin::swingin:
    • CommentAuthorarat73
    • CommentTimeFeb 11th 2008
     permalink
    Witajcie!
    Chciałabym spytac, czy jest wśród Was dziewczyna, która "uporała się" z ciążą wysokiego ryzyka. Mam 35 lat, planuję pierwszą ciążę, ale bardzo się boję, ponieważ jestem leczona encortonem (choruje na zapalenie naczyń krwionośnych), który w ciąży też musiałabym brac. A może mogłybyście polecic dobrego lekarza z okolic Łodzi, ponieważ moja Pani doktor nie chce podjąc się prowadzenia mojej ewentualnej ciąży.
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Ja np. :bigsmile: Na jaki temat?
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    ja również chętnie porozmawiam.Ano właśnie na jaki temat?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Ooooooooo, z Milena to ja sobie dluzsza gadke ucielam w odkladaczkach chyba...
    • CommentAuthorLenula
    • CommentTimeFeb 12th 2008
     permalink
    witam, mam 23 latka i od prawie 3 latek staramy sie z mezem o dzidziulke;)) mam pco a maz kochany slabe zolnierzyki...jakos nam nieidzie, trace nadzieje.
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Lenula, Twoje szczescie, ze jestes mlodziutka i masz duzo czasu na walke o dzidziusia. Zacznij prowadzic obserwacje to bedziemy Ci dawac same dobre rady :wink: pod wykresem.
    A tak w ogole witaj :cheer:
    • CommentAuthorherbal
     permalink
    Witam, to i ja się przywitam. Jestem z Krakowa, po ślubie już 5 latek z haczykiem. Moja historia: po ślubie ciąża pozamaciczna, na której się nie wyznali lekarze, że prawie pękła. Potem panika, więc brak starań. Od jakichś 2 lat (w sumie może od 3, ale początki giną w mrokach dziejów...) staramy się, najpierw nie mogłam zaciążyć, potem dwa poronienia oba w I trymestrze. USG w porządku, podobno wyszła niedoczynność ciałka żółtego, więc ciągnę na Duphastonie w II fazie cyklu. Ostatnie 3 cykle były ze starankami w dobrym okresie i nici z dzidzi. Chyba przyjdzie się pogodzić z tym, że dzidzi nie będzie. Tylko męża mi strasznie szkoda...

Pozdrawiam was dziewczynki cieplutko.
    Herbal
    -- Herbal
    •  
      CommentAuthorkachula1
    • CommentTimeFeb 13th 2008
     permalink
    Witaj Herbal i nie poddawaj sie tak szybko,trzy nietrafione cykle jeszcze o niczym nie swiadcza.Pozatym nie wyczerpalas wszystkich metod leczenia,to dopiero poczatek drogi.Pozdrawiam
    --
  9.  permalink
    Herbal....nie mozna się poddawać.cuda się zddarzają. głowa do góry :)
    •  
      CommentAuthorAtam
     permalink
    E tam cuda. Mało która tak szybko zaskakuje. A jak juz zajdziesz to pobierzesz douphaston i będzie ok :)
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Herbal, sporo juz przeszlas :cry:, ale do konca drogi o dzieciatko to Ci jeszcze daaaaaaaaleko :thumbup: Bedzie dobrze.
    •  
      CommentAuthorIvona81
     permalink
    Hej
    Jestem Iwona, mieszkam w Gliwicach.Mam 27 lat. Jestem 6 miesięcy po ślubie i zaczynam poważnie myśleć o dzidziusiu.
    Dojrzałam (wkońcu) do macierzyśtwa i ostatnio poczułam silny instynkt macierzyński :)
    Dopiero zaczynam sie obserwować , tak jak to się powinno robić, więc bede wdzięczna za wszystkie porady z waszej strony
    Pozdrawiam serdecznie :)

:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    Witaj Iwonko w naszym gronie.Pytaj ,pytaj i raz jeszcze pytaj nas wszystko!!!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Ivona, musisz zaczac od przeczytania ebooka dostepnego w dziale pomocy w dydaktyce "Podstawy rozpoznawania plodnosci". To nasza biblia :wink: A jak juz przeczytasz to mozesz tutaj zawitac z pytaniami :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorIvona81
     permalink
    Dzięi, właśnie kilka dni temu zaczęłam czytać forum i tak właśnie pomyślałam, ze pierw to ja sie musze zaznajomić z materiałem, żeby móc potem jakieś "normalne" pytania zadawać :) Trzeba wiedzieć o co pytać :)
    --
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Slusznie :thumbup: A jak skonczysz czytac ebooka to Ci podrzycimy nastepna lekturke, i nastepna... :tooth:
    •  
      CommentAuthorbialymis
    • CommentTimeFeb 14th 2008
     permalink
    Witam wszystkich bardzo serdecznie! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorIvona81
     permalink
    hej :bigsmile:
    dziś walentynki, a ja juz wiem, że dzidzi to nie bedzie :( tempka spadła dość nisko, zaczynam być nerwowa :devil:
    ale wszystko przedemną...może w dniu kobiet sie uda :bigsmile:
    Wszystkim, zycze miłego dnia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAtam
     permalink
    I to jest własciwe podejście :)
    •  
      CommentAuthorIvona81
     permalink
    ja to jestem skorpionek...uparta i zawzięta....:bigsmile:
    jak to mówią, co mnie nie zabije to mnie wzmocni....zresztą czytając Wasze wcześniejsze wypowiedzi odniosłam wrażenie, że Wy również jesteście silnymi kobitkami i tak łatwo się nie poddajecie, co mnie bardzo cieszy
    --
    •  
      CommentAuthorrosaa
     permalink
    Wielki BUZIAK WALENTYNKOWY!!!!!!:winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorAtam
     permalink
    Ivona, a co mamy zrobić? Siedziec i jęczeć? O swoje trzeba walczyć, nie mamy wyjścia :)
    •  
      CommentAuthorIvona81
     permalink
    dokładnie, nie mamy wyjścia!!! ale przeglądając różne fora często natrafiałam na takie, gdzie czytałam tylko wieznie użalające się kobitki, pragnące dzidziusia. Wiem, że jeśli @ się pojawia to jest ciężko, dzidzia jeszcze nie teraz, ale trzeba się wziąść w garść i próbować, próbować i próbować...jednym udaje się szybciej, inne muszą troche (lub więcej) poczekać. Wiara czyni cuda!!!
    Dziś prosze uwolnić w sobie hormony szczęścia... i do dzieła :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Ivona, czuje sie zagrzana do tego dziela :wink:
    •  
      CommentAuthorJunia
     permalink
    Dziewczyny dziś jest świetna okazja:wink:Szkoda że ja nie mogę dzisiaj działać:sad:Dziś walentynki wszystkiego naj...oby wszystkim się powiodło dzisiaj:bigsmile:
    Niech Aniołki czuwają nad wami i waszymi,,groszusiami"Wielkie i gorące buziaki w tym dniu wysyłam wszystkim:kissing::kissing::threesome:
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    Witam
    jestem tu od paru dni i dopiero zaczynam rozgladac sie na forum. Mam na imie Ola mam 30 lat.Od 1.5 roku jestesmy malzenstwem i od tego czasu staramy sie o dzidzie niestety nic nie wychodzilo wiec zrobilam badania i okazalo sie ze prolaktyny jest za duzo bralam bromergon tragedia ale jakos przezylam.Spadlo z 43.73 do 1.76 teraz bralam od 5 dnia cyklu clostilbegyt no ale niestety maz musial wyjechac za granice i znow efekty nie beda widoczne bo dopiero wroci na swieta ale lekarz kazal mi sie zglosic w poniedzialek wiec pojde co mi tam.Zobaczymy co z tego wyniknie.Pozdrowionka
    --
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Witaj Alexi, Taka prolaktyna mogla byc winowajaca niepowodzen. No ale teraz (a raczej jak malzonek wroci) to chyba swiat stoi przed Wami otworem :peace: