Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoralexi0
    • CommentTimeFeb 14th 2008
     permalink
    Dzieki Konwalijka mam nadzieje ze teraz juz bedzie coraz lepiej i wkoncu sie uda:confused:
    --
  1.  permalink
    witam was wszystkie jestem tutaj świezynka i mam nadzieje, ze znajde tutaj koHCaniutke dobre duszyczki :shamed:
    -- kto mnie psituli?
    • CommentAuthorkamcia27
    • CommentTimeFeb 14th 2008
     permalink
    Witam:bigsmile:
    Mam na imię Kamila.Mam 27 latek i jestem z Kielc.Z tego co zdążyłam już zauważyc jest tu u Was baaardzo milutko.Od 6 m-cy staramy się z mężem o Dzidzię i jak na razie nic:sad:Nie potrafię przestac o tym myślec.Mam nadzieję,że rozmowa z Wami mi pomoże.Pozdrawiam bardzo gorąco.
    •  
      CommentAuthorAtam
    • CommentTimeFeb 15th 2008
     permalink
    Witajcie! Z nami raźniej :)
    -- Za mężczyzn, którzy nas zdobyli. Za dupków, którzy nas stracili. Za farciarzy, którzy nas poznają!
    •  
      CommentAuthorIvona81
     permalink
    Witajcie kobitki :bigsmile:
    Alexi - teraz już na pewno wszystko się WAm uda
    Terroangel i Kamcia 27 - Wam również :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorekstasia
     permalink
    Witam dziewczynki
    Trochę powoli, ale rozgryzam układ forum. Pozwólcie, że się przedstawię. Mam na imię Asia, 30 lat i w tym roku w czerwcu będziemy obchodzić z mężem 5 rocznicę ślubu. Wcześniej stosowałam metodę wieloobjawową z b. dużą skutecznością. Niestety - a może teraz powiem, że na szczęście, po kolejnych porodach nie byłam albo wystarczająco skrupulatna w przestrzeganiu zasad, albo tak jak ostatnio, trochę niedoinformowana - miałam duże skoki temp. podczas karmienia. Stąd jesteśmy szczęśliwymi rodzicami trójki syneczków - Szymonka 3 lata i 4 mieś, Tomusia - 1 i 7 mieś, oraz Wojtulka - 3,5 mieś.
    Teraz już się nie staramy ale odkładamy. Może kiedyś, jak chłopcy podrosną, to postaramy się jeszcze o córeczkę. Ale na razie to tylko marzenie.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Niewystarczająca skrupulatność w przestrzeganiu zasad oznacza starania. :-)
    --
    • CommentAuthorAgusiaa_25
     permalink
    Cześć Dziewczyny.
    Jestem tu po raz pierwszy i bardzo mi się podoba.
    Mam na imię Agnieszka jestem w 19 tygodniu ciąży, czuję się dobrze, to moja pierwsza ciąża
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Powodzenia w obserwacjach po porodzie.
    --
    •  
      CommentAuthorJunia
     permalink
    Witam wszystkie dziewczyny i życzę powodzenia w staraniach oraz w pomyślnego donoszenia swoich maleństw:),,Groszusiów"Buziaki:*:winkkiss:
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    O widze, ze nas przybywa :bigsmile: Super :thumbup:
    Witajcie swiezynki! :cheer:
  2.  permalink
    również witam wszystkie nowe staraczki i zafasolkowane :)
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    i odkladaczki...
    •  
      CommentAuthorekstasia
     permalink
    Amazonka: Niewystarczająca skrupulatność w przestrzeganiu zasad oznacza starania. :-)

Dokładnie. Wtedy nie miałam nic przeciwko, bo zawsze marzyłam o trójce dzieci. Dlatego teraz wracam do starych, sprawdzonych metod i skrupulatności w ich notowaniu i przestrzeganiu.
    •  
      CommentAuthorkelly1981
     permalink
    Witam serdecznie mam na imię Iwona i mam 27 lat od 4 miesięcy staram się o maleństwo i na razie nie wychodzi:cry:
    --
  3.  permalink
    witam Was wszystkie i piszcie dużo:wink:
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Kelly, to calkiem krociotki staz starankowy. Na pewno jeszcze nie pora na zalamywanie rak i lzy :thumbup: Zapraszamy do staraczek :peace:
    •  
      CommentAuthorJagodka1
    • CommentTimeFeb 15th 2008 zmieniony
     permalink
    Kelly wiem ze ci ciężko ale 4 miesiące to naprawde nic w porównaniu do 13 lat!Nie załamuj się Konwalijka dobrze napisała.Powiedz co ja mam powiedzieć?
    tyle lat i nic:(
    Ale u mnie jeszcze trochę się tli nadziei,mały promyczek ciągle jeszcze jest i m.yśle że jeszcze będzie.:grouphug:
    Pozdrawiam ciebie i całą reszte staraczek na tym forum,będzie dobrze,głowa do góry:grouphug::kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorkelly1981
    • CommentTimeFeb 16th 2008
     permalink
    dzięki dziewczyny za podtrzymywanie na duchu>.jAGODKA71 tobie terz się uda trzymam kciuki:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorAtam
     permalink
    Kelly, 4 miesiące? To Ty kochana dopiero startujesz. Uwierz, nie masz się czym załamywać :) Wszystko się uda :)
    -- Za mężczyzn, którzy nas zdobyli. Za dupków, którzy nas stracili. Za farciarzy, którzy nas poznają!
    •  
      CommentAuthorkelly1981
     permalink
    dzieki wilma!Mam nadzieję ,że masz rację
    --
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    bądź dobrej myśli Kelly i staraj się nie myśleć stale o tym,bo chęć pragnienia dziecka też może być przyczyna nie zaciażenia.
    Pozdrawiam cieplutko :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorkelly1981
     permalink
    jagodka71 ja staram się być dobrej myśli ale nieumiem odpędzić tych złych myśli!no ale mam nadzieję ,że teraz z waszą pomocą odróżnie już swoje dni płodne itd. i będzie mi dużo łatwiej zapoznać się z tym wszystkim na nowo:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorkasia73
     permalink
    :neutral:
    •  
      CommentAuthorgenia511
     permalink
    Witajcie dziewczyny, mam 34 lata po 5 latach starania o dzidzisia zaszlam w ciążę, którą niestety w 9 tygodniu poronilam, niepoddaliśmy się z mężem i od 3miesięcy mamy nasz upragniony skarb coreczkę. Pagniemy mieć jeszcze jedno dziecko.
    -- mała
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    Genia witam cię gorąco i pozdrawiam :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorgenia511
     permalink
    jagodko71 bądź dobrej myśli,cuda się zdarzają, ja jestem tego przykładem, 7 lat temu lekarze powiedzieli mi,że nigdy nie będe miała dzieci aż tu nagle...
    -- mała
    • CommentAuthoreuyght
    • CommentTimeFeb 17th 2008
     permalink
    hej jestem nowa - nie staram sie o dziecko, ale estem przygotowana na to ze moze sie pojawic skoro rozpoczelam wspolzycie. wpadki sie zdarzaja, ja raczej ni bede plakac jesli mi sie zdarzy. pozdrawiam was serdecznie
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Witaj Euyght, jak bedziesz prawidlowo stosowac npr to masz marne szanse na wpadke :bigsmile:
    • CommentAuthoreuyght
     permalink
    z tym ze mi nie zalezy na tym zeby nie wpasc ;) zreszta wyglada na to ze teraz nie bede miala z kim :(
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
    • CommentTimeFeb 17th 2008 zmieniony
     permalink
    No i dlatego Cie ostrzegam. Metody naturalne to wbrew obiegowej opinii wcale nie najprostsza droga do wpadki. Nie wierz Cosmopolitan/Oliwii/Claudii i tym podobnym.
    Piszesz troszke lakonicznie i nie wiem czy Cie pocieszac bo rozstalas sie z ukochanym czy po prostu czeka Was planowana rozlaka. :grouphug:
    • CommentAuthoreuyght
     permalink
    planujemy rozlake ktora przerodzi sie chyba w koniec zwiazku
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Niezależnie od związku, samoobserwacja jest cenna z punktu widzenia Twojego zdrowia, nie tylko starań lub odkładania poczęcia.
    Zawsze lepiej jest żyć w świadomości niż nieświadomości.
    --
    •  
      CommentAuthoryenna86
     permalink
    Hejka,
    Mam na imię Sylwia, 21 marca skończe 22 lata, trafiłam tu, bo dzidzię chę zaplanować.
    -- ja to ja
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    witaj Yenna :smile: miło cię poznac :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorasiula0082
    • CommentTimeFeb 17th 2008 zmieniony
     permalink
    hejka! mam na imię Aśka i jestem tu nowa. Od 4 lat jestem mężatka i w końcu chciałabym zostać mamą.!Lecz to nie takie łatwe jest. pozdrawiam
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    Ja tu od piatku.Tak sie przejelam ze mi sie po nocach śnia wykresy :).Pierwszy dzien to czytalam i ryczalam, a w sobote rano mialam oczy jak balony.Teraz jest juz lepiej.Tak sobie tu latam po wątkach i szukam i nie moge znalezc.Otoz mam pytanie i moze ktos mi cos na ten temat powie,bo nie wiem do ktorego eksperta mam sie zwrocic.Minowicie chodzi o to, ze w styczniu zaczelam chodzic na aerobik, po dwoch tygodniach przerwalam, bo zaczelismy sie starac o dzidzie.Nie udalo sie :( chce pojsc znowu na aerobik, ale niewiem czy to nie zaszkodzi ewentualnemu poczeciu?? kiedys mialam ciąże jajowodowa.Wtedy tydzien po "tym" dniu mocno tancowalam na imprezie.Czy moglo sie zdazyc, ze to moglo byc przyczyna??prosze o jakas odpowiedz.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Moja instruktorka aerobiku prowadziła zajęcia do 6mc włącznie. Gdy test okazał się pozytywny, to po prostu pokazywała mniej intensywnych ćwiczeń. Uczestniczki ćwiczyły normalnie. Zajęcia wyglądały tak samo, choć ona się oszczędzała.

Adaja, nie spotkałaś się wcześniej z rozpoznawaniem płodności? Samoobserwacja to dla Ciebie nowość? Żaden lekarz nie wspomniał Ci o tym?
    --
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    Troszke samoobserwcji bylo, ale nie az tyle co tu widze.Przyznam ze wiele sie juz nauczylam w ciagu 3 dni.Z lekarzami na temat plodnosci nie rozmawialam.To co wiedzialam to glownie z prasy kolorowej.Powiem ze staram sie dopiero 3 cykl, choc pierwszy byl ponad 2 lata temu.Do tej pory strach przed ciąza pozamaciczna byl silniejszy.Mam wiele watpliwosci, bo mam powody zeby sie bac.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wiele nas tu takich, co kiedyś czerpało wiedzę albo raczej pseudowiedzę z kolorowych czasopism.
    Opracowałyśmy już tu spory zbiór bzdur wypisywanych przez media na temat NPR. Zbiór się wciąż powiększa.
    28dni pomaga wyprostować stereotypy i błędy wyniesione z takiej nauki.

Z czasem liczba wykresów sama rośnie. Im więcej objawów płodności weźmiesz pod uwagę, tym lepiej i skuteczniej. Kiedyś istniał tylko kalendarzyk. Od tamtego czasu dokonał się ogromny postep.
    --
    •  
      CommentAuthorIvona81
    • CommentTimeFeb 18th 2008
     permalink
    Fajnie, że nas przybywa :bigsmile:
    Witaj Yenna:bigsmile: oraz Adaja :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkelly1981
     permalink
    witajcie nowe koleżanki Yenna i Adaja! piszcie piszcie i jeszcze raz piszcie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJunia
     permalink
    Ja starałam się przez 1,5 roku zanim zaskoczyłam tylko że niestety w 6 tc poroniłam.teraz jest już dobre 2 lata a ja postanowiłam poczekać ze staraniami:sad:
    •  
      CommentAuthorsheena
     permalink
    Witam :) Mam na imie Justyna, 24 lata (w sierpniu). Od stycznia staram sie wraz ze swoim chlopakiem o dzidziusia. Moim problemem sa bardzo nieregularne cykle, podejrzewam rowniez PCOS. Pierwszy raz biore tabletki DUPHASTON, wczesniej stosowalam antykoncepcje (tabl. Yasmin). Pozdrawiam.
    •  
      CommentAuthorIvona81
     permalink
    witaj Sheena :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthortuli_pani
     permalink
    witajcie!
    sheena, jeżeli dopiero co odstawiłaś tabletki to nieregularne cykle są tego efektem
    na jakiej podstawie podejrzewasz pco?

pozdrawiam!
    --
    •  
      CommentAuthorsheena
    • CommentTimeFeb 18th 2008 zmieniony
     permalink
    Nigdy nie mialam robionych badan na PCOS ale moich problemem jest nadmierne owlosienie, bardzo nieregularne cykle od samego poczatku jak okres dostalam, spora nadwaga. Moja gin, oczywiscie nie widzi w tym nic zlego, wiec chyba bede musiala ja zmienic... Mnie sie wydaje, ze to normalne raczej nie jest...
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Sheena, juz Ty sie lepiej nie diagnozuj sama :wink: Koniecznie poszukaj dobrego gina (moze na 28dni znajdziesz jakis kontakt od osoby z Twojego miasta). Nadmierne owlosienie, nieregularne cykle i nadwaga to duuuuuuzo za malo zeby sobie PCOS stwierdzic. Mialas robione USG jajnikow? Rzeczywiscie sa cale pokryte pecherzykami? Nawet jesli, to zespol PCOS to nie to samo co policystyczne jajniki! Podstawa to dobry lekarz, ktoremu bedziesz mogla zaufac. Polceam takze samoobserwacje dzieki, ktorej z duza wiarygodnoscia potwierdzisz (nie)prawidlowosc Twoich cykli.
    A co znacza nieregularne cykle dla Ciebie? Bo jak mi tu zaraz wyjedziesz, ze to 26-36 dni to dostaniesz lanie :wink:
    •  
      CommentAuthorsheena
     permalink
    No chyba bede musiala zmienic i poszukac innego gin lub endo. Ostatnio okres mialam w grudniu 2007 (a przedtem w sierpniu 2007), kolejny dzieki tabletkom duphaston tydzien temu. Nigdy nie liczylam ile to dni. Nie za bardzo jestem w tym obeznana wiec sorki za takie chaotyczne pisanie :) Musze sobie troszke poczytac forum i obeznac sie w niektorych sprawach.
    Pozdrawiam, sheena.
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Czyli mialas okres raz na pol roku??? :shocked: No to chyba rzeczywiscie mocno nieprawidlowo. Z dobrym lekarzem powinnas ustalic co jest tego przyczyna.
    Lekture zacznij od ebooka 'Podstawy rozpoznawania plodnosci' (w pomocy w dydaktyce).