Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoradaja78
    • CommentTimeFeb 18th 2008
     permalink
    Tak tak sheena zapoznaj sie tu ze wszystkim, to naprawde ciekawe.Ja jestem tu od piatku i duzo juz sie nauczylam, choc wydawalo mi sie ze wiem juz sporo.Fajne sa te wykresy bo na pierwszy rzut oka juz wiadomo co i jak, kiedy, ile itp.POLECAM i zapraszam i witam serdecznie nowe dziewczyny.HELLOOOO!!:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorLonka77
     permalink
    Hej Dziewczeta.
    W koncy trafilam na odpowiednia strone. Od kilku miesiecy szukalam miejsca/strony, gdzie mozna znalezc "normalne i prawdziwe" wiadomosci dla przyszlych mam.
    Jestem mezatka od 7 miesiecy a od 2 staramy sie z mezem o malenstwo. Biore Clostilbegyt, drugi miesiac. Za pierwszym razem byly 2 ladne pecherzyki, ale sie nie udalo. W tym miesiacu byl jeden o polowe mniejszy.... lekarz powiedzial, ze szanse sa male na ciaze
    No nic. Probujemy dalej. Pozdrawiam cieplo:wink:
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    Witaj Lonka, bedzie Ci tu dobrze i miło :) wspolnymi silami cos zdzialamy :)
    --
    • CommentAuthorLonka77
     permalink
    Na razie, pomimo, ze staramy sie dopiero od 2 miesiecy to sa tylko nerwy. podczas pierwszego cylku obsesyjnie myslalm tylko o tym, czy pod moim sercem rosnie juz maluch. myslalam tylko o tym. wszystkie nasze rozmowy toczyly sie wokol tematu dziecko. Maz troche zaczal sie buntowac. Kiedy nie udalo sie za pierwszym podejsciem, wyluzowalam. z powrotem zaczelam myslec o sobie. troszke sie poodchudzam, poruszam sie, jak ma byc to bedzie...
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    Lonka fajnie że tutaj trafiłaś:swingin: zawsze razem raźniej:)
    pozdrawiam cię igłowa do góry,będziedobrze zobaczysz :peace:
    --
  1.  permalink
    witam wszystkie nowe forumkowiczki :):bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsheena
    • CommentTimeFeb 19th 2008
     permalink
    Ja rowniez witam, mimo ze jestem tu od niedawna. Musze nadrobic zaleglosci w czytaniu ;)
    •  
      CommentAuthortuli_pani
     permalink
    spokojnie, wszystko nadrobicie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsheena
     permalink
    Tzn, napisze tak. W kwietniu 2007 roku przestalam brac tabl. anty. (Yasmin). Do sierpnia co miesiac mialam ladnie okres. Pozniej byla ta przerwa do grudnia. W grudniu dostalam okrs, pozniej w styczniu tego roku, no i teraz od tabl. Duphaston. Wczesniej przed braniem tabletek Yasmin, miewalam okresy ale nie co pol roku, troche czesciej wystepowaly ale nie co miesiac, chociaz u mnie to roznie bywalo. Byly okresy ze co miesiac mialam, pozniej znowu mi sie wszystko rozregulowalo, ze co 2-3 miesiace okres. Z jednej strony sie cieszylam bo nie musialam sie 'babrac' z podpaskami/tamponami, jednak teraz troszke zaluje, bo jak sie chce dziecko to sa ogromne problemy :( A te badania na PCO to jakie lekarz zleca? Dziekuje za odp :)
    •  
      CommentAuthorEwa77
     permalink
    Hej,

Jestem po 2 nieudanych inseminacjach, 2 nieudanych ICSI i stwierdzilam ze damy szanse naturze i tak zaczelam mierzyc swoja tempke i obserwowac swoi organizm....Musze sie rozejrzec po forum :) :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorJunia
     permalink
    Witajcie:)
    Lonka77 mój facet też się buntuje teraz po poronieniu boi się że to się powtórzy a ja nie mogę myśleć o niczym innym:(
    Teraz sama postanowiłam zaczekać z ciężkim sercem ale nie można przecież nic na siłę no nie?Poczekam aż on będzie znowu gotowy na przyjście na świat małego człowieczka:)Chociaż nie ma dnia żebym nie cierpiała i płakała z tego powodu.Tak samo jak Ty postanowiłam zadbać o siebie i pomyśleć o sobie i przeanalizować czego pragnę a co mogę.:)Pozdrawiam i witam nowe dziewczęta ja sama jestem tu od 1,5 tygodnia z czego jestem bardzo zadowolona.Dziewczyny jesteście super:thumbup:
    •  
      CommentAuthoryenna86
     permalink
    Dzięki dziewczynki za ciepłe powitanie :)
    Ja tez mam nieregularne jakis czas, ale gin mówił, że wszystko jest ok. u mnie przesuwa się tak o kilka dni. Nie wiem jaka jest tego przyczyna.
    Mi się na razie nie spieszy, bo tez mam jakiś uraz (w grudniu poroniłam w 4 tyg.) i na razie sie wstrzymujemy. Juz przestałam o tym tak obsesyjnie myśleć, zajęłam się remontem domu, itp. Na razie jest dobrze. Tym razem jednak wolałabym zaplanować maleństwo :), no i odpowiednio przygotować dla niego swój organizm.
    -- ja to ja
    •  
      CommentAuthorJunia
     permalink
    yenna86 to bardzo rozsądne,ja byłam w 6 tyg kiedy poroniłam ale do tej pory nie mogę zapomnieć pewnie dlatego że siedze w domu i o niczym innym nie potrafię myśleć.Jestem pewna że następnym razem uda się Nam:)Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorLily
    • CommentTimeFeb 20th 2008
     permalink
    Lonka - dlaczego lekarz zapisał Clo?
  2.  permalink
    czesc dziewczyny!! jestem tu nowa mam wraz z narzeczonym staramy sie o malenstwo jestem juz po dwoch poronieniach :sad: ktorych przyczyna jak sie dowiedzielismy jest moja niedoczynnosc tarczycy.teraz od miesiaca biore leki na tarzczyce na uregulowanie hormonow mam nadzieje ze szybko wyniki sie poprawia:wink:mam nadzieje ze moge do was dolaczyc i ze moge dzielic sie z wami moimi radosciami obawami i przezyciami zwiazanymi z probami z zajsciem w ciaze ciesze sieze znalazlam to forum pozdrawiam:bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Witam jestem nowa mam 3 synkow 14 lat 10 lat i 9 mc
    nie stosowalam nigdy kalendarzyka bo na mnie nie dziala nic:) wiec nie wkleje swojego wykresu niestety nawet nie mam czasu przepraszam:)
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Monikaskorupka, gratuluje chlopakow! My tez nie stosujemy kalendarzyka!!! Wpadnij jak bedziesz miala wiecej czasu :bigsmile:
    Docineczka, jesli lekarz znalazl przyczyne niepowodzen to teraz musi sie udac! :thumbup:
  4.  permalink
    dzieki konwalijka mam nadzieje ze sie uda juz nie moge sie doczekacx az zaczniemy sie starac od nowa:bigsmile:zalozylam sobie tu swoj kalendarzyk bardzo to fajne teraz napewno bede mierzyc tempke i zapisywac wszystko bardzo fajna ta stronka mam nadziej ze te obserwacje i notki pomoga mi w szybkim zajsciu w ciaze jak juz tylko lekarz da zezwolenie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Nie mylic NPRu z kalendarzykiem. Kalendarzyk to sredniowiecze!!!:fierce:
  5.  permalink
    jestem tu nowa to jeszcze nie obeznana:wink:hehe
    --
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    Gocineczka witam cię również i ja :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorkelly1981
     permalink
    docineczka888 witam cię bardzo serdecznie i życzę szczęścia w oczekiwaniu. Niełam się wiele znas tu jest po przejściach . Z nami raźniej i fajnie że dołączyłaś
    :bigsmile:
    --
  6.  permalink
    ale fajnie ze tak milo mnie tu witacie dzieki dziewczyny wiecie zawsze jest dobrze wygadac sie do kogos kto cie rozumie i wie cooprzeszlas lub przechodzisz czasem z rodzina nie rozmawia sie o roznych sprawach bo czasem niewiadomo nawet jak bardzo sie ciesze ze dolaczylam do was pozdrawiam:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Tak się składa, że tu nikt nie stosuje ani nie wpisuje żadnych kalendarzyków. Swoją płodność można poznać, a nie tylko wpychać ją w ramy obliczeń.
    --
  7.  permalink
    Część mam na imię Agnieszka od sierpnia jestem szczęśliwą mężatka. Obecnie staramy sie o dzidziusia chociaz narazie bezskutecznie. Linka do strony dostałam na poczte jako reklamę i postanowiłam tu zawitać
    Serdecznie Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorEquidna33
     permalink
    Witam :)
    Też jestem nowa.
    Od roku mam problemy hormonalne związane z zaburzeniami odżywiania. a myśl o dzidzi staje się coraz bardziej "natarczywa". Jestem bardzo zasmucona faktem, że na razie zafasolkowanie jest niemożliwe :cry:
  8.  permalink
    oj nie smuc sie bedzie napewno dobrze rozumiem cie bo ja tez juz jestem zniecierpliwiona lekarz sugeruje ze za bardzo chce dlatego nie udaje sie :cry::cry:
    •  
      CommentAuthor2_angelika
     permalink
    witajcie mam na imie Angelika
    •  
      CommentAuthor2_angelika
     permalink
    jestem nowa
    •  
      CommentAuthor2_angelika
     permalink
    prowadze swoj pierwszy wykres i troche sie martwie poniewaz wciaz nie umiem zaobserwowac skoku tem. a mam juz 20 dzien cuklu Prosze o pomoc czy to prawda ze kobieta moze miec od 1 do 3 ckli bezowulacyjnych
    •  
      CommentAuthor2_angelika
     permalink
    w ciagu roku
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Spokojnie się obserwuj. Owulacja sama wie, kiedy wystąpić. Niekoniecznie 14dc, może być później. Cykl się jeszcze nie skończył.
    --
    •  
      CommentAuthor2_angelika
     permalink
    dziekuje ci amazonko moze nie potrzebnie sie martwie na zapas
    •  
      CommentAuthor2_angelika
     permalink
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsheena
    • CommentTimeFeb 21st 2008
     permalink
    docineczka888 i equidna
    witajcie, ja tez tu od niedawna jestem :)
  9.  permalink
    2 angelika ja tez prowadze swoj pierwszy wykres mam nadzieje ze jak bede go prowadzic to pomoze mi zajsc szybko w ciaze kiedy bede mogla sie juz starac:wink:czesc sheena :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMisieczka
     permalink
    Witajcie, jestem nowa w "28dni", chociaż nie "zielona". NPR stosuję już... może inaczej - obserwacje zapisuję już 4,5 roku. Ale i tak nadal miewam różne wątpliwości, więc forum się przyda :) Jestem mamą dwuletniej córeczki, na razie odkładamy poczęcie, ale niebawem pewnie będziemy sie starać o nowego członka rodziny. Na razie sama mam jeszcze wątpliwości, obawy i niepokoje... Tak to bywa :) A w ogóle, to miło tu u Was. Pozdrawiam :bigsmile:
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Misieczka, witaj :)
    Myślę, że tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje wątpliwości ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    Misieczka - stosujesz jakąś konkretną metodę? (angielska, rotzera, kippleyow)?
    •  
      CommentAuthor2_angelika
     permalink
    witam wszystkich dzis jestem w lepszym nastroju niz wczoraj bardzo mi pomagacie wiara i nadzieja to podstawa dziekuje dorotko:bigsmile:
    • CommentAuthorwimcia
     permalink
    witam Was cieplutko. przypadkiem na poczte dostalam wiadomosc dtyczaca 28 dni zainteresowalo mnie to gdyz pragne miec jeszcze jedno dziecko a nie potrafie zajsc w ciaze lekarz twierdzi ze jest ok ale mnie sie wydaje ze nie:sad: jako kobiety zapene wiecie jak to jest..buziale
  10.  permalink
    Witam wszystkie starające się zaciążyć i serdecznie Was pozdrawiam:)))
    •  
      CommentAuthorMisieczka
     permalink
    Lily: Misieczka - stosujesz jakąś konkretną metodę? (angielska, rotzera, kippleyow)?

Od porodu Rotzera, a wcześniej opierałam się na książeczce pani T.Kramarek. Chociaż właściwie, to w podstawowych sprawach nie widzę różnicy, a tak na prawdę dopiero po porodzie zaczęłam prowadzić npr dużo dokładniej (wcześniej, znaczy przed ślubem nie było takiej potrzeby, a po ślubie w trzy miesiące poczęła się nasza córcia, więc nie zdążyłam się rozkręcić ;) )
    Witaj, Wimcia. Ja też dostałam wiadomość z reklamą. Myślę, że tu znajdziesz wsparcie.
    Pozdrawiam i dzięki za miłe powitanie.
    • CommentAuthoreuyght
     permalink
    niestety dziewczynki 29 lutego konczy mi sie waznosc bezplatnosc w sensie konta na 28dni i nie bede prowadzila wykresow
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeFeb 22nd 2008
     permalink
    Misieczka, zaczęliście się starać zaraz po ślubie?
    --
    •  
      CommentAuthorMisieczka
     permalink
    Hm, starać, to za dużo powiedziane ;) Tak naprawdę myśleliśmy o dziecku, ja chciałam bardziej, mąż wolał trochę odłożyć, ale w sumie byliśmy otwarci na wolę Bożą... Właściwie, to była niedokładna interpretacja wykresu. O co zresztą nie było trudno, bo w tamtych czasach jakoś tryb życia na mnie tak wpływał, że nie miałam skoków temperatury o 2 kreski, tylko np. o 1,5. Ale w sumie, cieszę się, że tak wyszło :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie szkodzi, taki wykres też można normalnie zinterpretować.

Nie ma co, niedokładna interpretacja wykresu to starania.
    --
    •  
      CommentAuthorMisieczka
     permalink
    Amazonka: Nie szkodzi, taki wykres też można normalnie zinterpretować.

Można, ale łatwiej się pomylić.

Amazonka: Nie ma co, niedokładna interpretacja wykresu to starania.

No chyba masz rację :bigsmile:
    •  
      CommentAuthoranadun
     permalink
    Witam wszystkich :) Jestem tu od niedawna, czytam, przyglądam się i próbuję analizować moje wykresy. Obserwacje prowadzę od roku prawie, choć tak dokładniej od lipca 2007 czyli od naszego ślubu. Kilka miesięcy po ślubie zaczęliśmy starania o dziecko, na razie bez efektów :( Jak ktoś ma ochotę zerknąć na wykresy, to może się dowiem jakie robię błędy w interpretacji? Pozdrawiam wszystkich uczestników forum :)))
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Jeśli znasz metodę, to nie pomylisz się.
    --