Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoranadun
    • CommentTimeFeb 23rd 2008
     permalink
    Czy znam metodę? Chyba uczę się dopiero i obserwacji, a przede wszystkim interpretacji.
    --
    •  
      CommentAuthoranias-84
    • CommentTimeFeb 25th 2008
     permalink
    Cześć dziewczyny,

jestem tu od niedawna , wspólnie z mężem staramy się o dziecko już od 9 miesięcy i niestety bezskutecznie, jednak nie tracę nadzieji. Mam nadzieję, że dzięki dokładnemu prowadzeniu wykresu i waszemu wsparciu w końcu nam się uda. Pozdrawiam wszystkich serdecznie
    -- w końcu napewno wszystkim nam się uda
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Witamy serdecznie Aniu, zapraszamy do watku dla staraczek no i trzymamy kciuki za owocne obserwacje! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsusi
     permalink
    Witam wszystkie nowe staraczki :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Witamy wszystkie "świeżynki" - pozdrawiam :wink:
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    witaj Anulka,będzie dobrze zobaczysz:)wytrwałości życzę i rychłego zazielenienia się na wykresiku:):grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorAsienka20
    • CommentTimeFeb 27th 2008
     permalink
    Witam wszystkich. Jestem nowa :) Mam nadzieję, że szybko się tu odnajdę Pozdrawiam ;)
    •  
      CommentAuthorawpx
    • CommentTimeFeb 28th 2008
     permalink
    Witam,jestem nowa i chcę się nauczyć npr, na ile ta metoda jest skuteczna? Nie planuję więcej dzieci (mam dwójkę).
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeFeb 28th 2008
     permalink
    To zależy którą wybierzesz.
    Mniej skuteczne są jednowskaźnikowe, bardziej wielowskaźnikowe.
    Skuteczność metody zależy od Ciebie: w jakim stopniu ją poznasz i czy masz motywację do odłożenia poczęcia.

Wg najnowszych badań metody niemieckiej z 2007 r.
    PI zwykłe = 7,5
    PI idealne = 0,6

Wartości tego samego rzędu co anty hormonalna.

Metody objawowo-termiczne można stosować, gdy poczęcie jest przeciwskazane ze względów zdrowotnych.
    --
    • CommentAuthormadziwnia
    • CommentTimeFeb 29th 2008
     permalink
    Witam!!! Dzis sie zapisałam bo zmierzyłam tempke i mam 37,3 i cicha nadzieję . ale jak nie teraz to innym razem... ostatnia @ 31.01 Pozdrawiam Was :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorviolka_b
    • CommentTimeMar 1st 2008
     permalink
    Witam wszystkich serdecznie, jestem tu nowa i dopiero się z tym wszystkim zaznajamiam.

Mam na imię Wiola , 25 lat i jestem w 16 tc. Nasze starania trwały zaledwie 3 miesiące, chociaż dla mnie wydawało się wiecznością.Ale tak zapewne jest kiedy bardzo chce się przytulić swoje pierwsze dziecko do piersi.
    Trafiłam tu ,kiedy w internecie chciałam dowiedzieć się czegoś więcej o testach zintegrowanych robionych w ciąży oraz o samym przebiegu ciąży.

Postanowiłam spróbować i razem z Wami dzielić się moimi radościami i troskami z ciążą związanymi. A tych drugich ostatnio mi nie brakowało.

Jeszcze raz serdecznie Was witam.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMar 1st 2008
     permalink
    Skutecznej samoobserwacji po porodzie.
    --
    •  
      CommentAuthoravi
    • CommentTimeMar 2nd 2008
     permalink
    cześć wszystkim,
    Jestem nowa :bigsmile:
    wczoraj trafilam na to ciekawe forum bo chcialam się czegoś dowiedzieć o objawach ciąży
    Ja sie staram dopiero 2 miesiąc i oczywiście schizuje bo to dopiero 11 dzień po owulacji.
    Mam 25 i chce mieć dzidziusia, ale mam stracha że sie nie uda.
    Ja od 6 lat sie kierowalam zawsze kalendażykiem bo mam regularne cykle 27-28,
    i czasem sie zastanawiam czy tak dobrze potrafie to wyliczac czy poprostu coś jest nie tak
    że do tej pory nie zaszłam, bo wiem że kalendarzyk do pewnych nie należy.
    Sorry że tak sie rozgadałam na powitanie .
    Pozdrowionka
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
    • CommentTimeMar 2nd 2008 zmieniony
     permalink
    Witaj Avi! Kalendarzyk do pewnych rzeczywiscie nie nalezy. Moim zdaniem nawet przy zegarkowych miesiaczkach balabym sie, ze to tylko zegarkowe krwawienia a nie zegarkowe cykle. Na 28dni masz sprawne narzedzia do monitorowania swojej plodnosci tak dokladnie, jak to tylko jest mozliwe bez ultrasonografu w sypialni i badan hormonoalnych kazdego dnia cyklu :thumbup:
    Owocnych staranek. Moze juz za pare dni doczekasz sie plusiora na tescie.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Kalendarzyk pewnej grupie kobiet skutecznie pozwala na odłożenie poczęcia, ale Konwalijka dobrze mówi.
    --
    •  
      CommentAuthoravi
     permalink
    dziękuje za pocieszenie :)
    jak narazie to nie kojaże o co chodzi z tym "odłożeniem"
    Nie interesowałam się wcześniej tymi sprawami więc ciemniak zemnie .
    sorry za te zmiany avatarka ale cos mi to niewychodzilo.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    ?

Korzystając z prostych kalendarzykowych wyliczeń można współżyć w okresie niepłodności i nie począć dziecka, zatem odłożyć poczęcie. Udaje się to kobietom mającym regularne, żelazne cykle.
    --
    •  
      CommentAuthoravi
     permalink
    dzięki ,
    a w środe ide do ginekologa...
    zobaczymy...
    chociaż niewiem czy już coś zobaczy po 13/14 dniach od owulacji.
    Jeżeli jestem w ciąży wogóle...
    •  
      CommentAuthornatalka20
    • CommentTimeMar 3rd 2008
     permalink
    Witajcie Dziewczyny,
    czytałam wasze forum i postanowiłam sie dołaczyc. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormikafi
    • CommentTimeMar 3rd 2008
     permalink
    witaj natalko!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthortruthwoman
    • CommentTimeMar 4th 2008
     permalink
    jestem tu "nowa", wobec czego chciałabym szepnąć słowko na powitanie ....witam wszystkich bardzo serdecznie i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona starających się.

jestem mamą 7,5 letniej królewny i staram się o siostrzyczkę(hihihihih) 3 cykl.

truth
    -- <a href="http://28dni.pl/truthwoman/wykresy/2008-03-02">truthwoman - wykres na 28dni.pl</a>
    •  
      CommentAuthorsusi
    • CommentTimeMar 4th 2008
     permalink
    Witam wszystkie nowe staraczki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIvona81
    • CommentTimeMar 5th 2008
     permalink
    Witam wszystkie nowe staraczki :)
    --
    • CommentAuthormascotte7
    • CommentTimeMar 5th 2008
     permalink
    mam do was takie pytanie...
    tak wiec moje ostatnie miesiaczki to 10.10.2007 pozniej 8.11.2007...nastepna dopiero 27.01.2008
    a teraz to nie wiem, bo mysle ze powinnam juz miec...okolo 19-20 lutego mialam taki bol brzucha jak podczas owulacji...i kochalam sie wtedy z chlopakiem, bez zabezpieczenia...
    2 dni temu robilam test ciazowy rano i wyszedl negatywny...ale jak tak popatrze na ten "bol owulacyjny" to 2 tygodnie od niego sa dzisiaj czyli powinnam miec okres...a mialam tylko jedna plamke w dzien i nic wiecej sie nie pokazuje...no nie wiem...moze cos jeszcze bedzie, ale co myslicie...?
    i chce dodac ze w miedzyczasie chorowalam/choruje na przydatki...
    prosze o pomoc
    •  
      CommentAuthorcath4
    • CommentTimeMar 6th 2008
     permalink
    Witam,
    Ja też jestem tu nowa odkładam narazie dzidzie aż moja 11 miesięczna córcia zacznie być badziej samodzielana.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthornatalka20
     permalink
    witamy cath4 :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMar 6th 2008 zmieniony
     permalink
    Skutecznego odkładania i owocnej nauki.
    --
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
     permalink
    Witajcie :) Jestem tu nowa. Pisałam już w wątku o pierwszych objawach ciąży, ale postanowiłam przedstawić się wszystkim. Mam na imię Jola, mam 28 lat, jestem w 7 miesiącu ciąży a Maleństwo pod moim serduszkiem to Tomuś :) Staraliśmy się o niego przez 8 miesięcy i bardzo nam w tym pomogły metody naturalne :) Pozdrawiam wszystkie starające się, oczekujące na maleństwo i odkładające poczęcie.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Na 28dni są też samoobserwatorki teoretyczne - obserwujące się przed ślubem w celu poznania metody i siebie. :-) Warto wiedzieć, że takie osoby też są na tym świecie.
    --
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
     permalink
    Ja prowadziłam obserwacje już wtedy, kiedy nawet jeszcze nie miałam kandydata na męża :) A jak już poznałam mojego ukochanego, to razem uczyliśmy się tych metod, żeby On też był świadomy tego w jakim momencie cyklu jest jego dziewczyna a teraz żona (po ślubie to się przydaje, bo właściwie nie musi się o nic pytać, tylko sam sprawdza jaki to dzień w cyklu i już wszystko wie i dzięki temu nie ma miedzy nami niepotrzebnych nieporozumień) A o tej stronie dowiedziałam się kilka dni temu od mojej Siostry. Wcześniej wszystkie obserwacje zapisywałam na papierze (teraz też z tego nie zrezygnuję):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMar 6th 2008 zmieniony
     permalink
    Zazdroszczę wczesnego uświadomienia. Większość z nas żyła w nieświadomości przez lata. :-(
    --
  1.  permalink
    Czesc dziewczyny... ja tez jestem tu nowa :) i postanowilam w koncu sie do was dopisac :bigsmile:

Lilypie 2nd Birthday Ticker
    Lilypie Expecting a baby Ticker
    •  
      CommentAuthornatalka20
    • CommentTimeMar 7th 2008
     permalink
    lsloneczkol witamy cieplutko:updown:
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    lsloneczkol bardzo dobrze że nareszcie dotarłaś do nas,Witaj słonko :):jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Witajcie! Jestem tu nowa :bigsmile: chciałam sie przywitać! Od roku jestem szczęśliwą mężatką. Planujemy z mężem maleństwo, od czterech miesięcy stosujemy metodę objawowo termiczną. Mam nadzieję, że nasze starania zaowocują i za niedługo bedziemy chodzić po świecie na sześciu nogach:wink:
    Chciałabym tez złożyć wszystkim kobietkom serdeczne życzenia z okazji jutrzejszego dnia kobiet:bigsmile:. Wszystkiego dobrego, spokoju, miłości, spełnienia marzeń, ciągłego rozwoju swojej kobiecości.
    -- [*]
    • CommentAuthoraga011
     permalink
    witam jestem tu nowa .na poczatku moze sie przedstawie .jestem aga mam 30 lat ,synka lat 8 ,czas na drugie ale jak narazie od 17 miesiecy nic .trafiłam do was przypadkiem dzieki tabletkom duph.i tak juz zostałam .jutro nasze święto więc życze wszystkim spełnienia mażeń
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Witaj aga011! Ja też jestem tu pierwszy raz:bigsmile:
    -- [*]
    • CommentAuthoraga011
     permalink
    to chociaż nie jestem sama
    • CommentAuthoraga011
     permalink
    miło cię poznać:bigsmile:blanka81
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    nawzajem:bigsmile:fajnie, ze jestesmy tu razem, takie świeżonki:wink:trzymam kciuki za twoje starania!
    -- [*]
  2.  permalink
    Witam wszystkich :) dołączyłam tu wczoraj, i jak narazie nie mogę powiedzieć że odnalazłam się tu już, ale myśle że pomożecie mi... Na codzień mieszkam w Łodzi, mam 24 latka... Nie wiem za bardzo co mam pisać więc moje zdania nie koniecznie kleić się ze sobą będą hihi... Przez prawie 4lata stosowałam mycrogynon21, odstawiłam pod koniec września07r i od tej pory walcze aby cykle unormowały się :( jak dotąd tylko raz okres pojawił się wtedy kiedy powinien być :) Zastanawiam się nad zmianą ginekologa, bo mój zamiast porobić jakieś badania(cytologia,morfologia itd), to mówi o cierpliwości i przepisuje leki na wywołanie @. Może ktoś z Was mógłby mi polecić naprawdę dobrego specjaliste z mojego miasta??? ... Tak czytałam troszkę postów także o kobietach będących, planujących ciąże, i po1-gratuluje tym którym się udało, po2-życzę szczęścia tym co się starają. Ja ze swoim Narzeczonym bardzo chcemy mieć małego szkrabka, ale czekamy do ślubu z podjęciem starań... Pozdrawiam i życzę wszystkim kobietom wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta, i aby nasi mężczyzni nie tylko w tym dniu nosili nas na rękach i obdarowywali czułościami, prezentami itd :)
    --
    • CommentAuthorgoskaa82
    • CommentTimeMar 8th 2008
     permalink
    Witam, jestem już na tej stronce od jakiegoś czasu ale jeszcze sie nie przedstawilam wszystkim, gapa ze mnie :wink: mam 26 lat mieszkam jak narazie za granica PL ale wracam niedlugo z chopakiem i myślimy o założeniu rodzinki:bigsmile: od kilku tyg pisze i prosze o porady na forum. dziekuje za miłe przyjecie i cenne uwagi. JESTEŚCIE SUPER KOBITKI WIEC WSZYSTKIEGO NAJLEPSIEJSZEGO WAM (NAM) ŻYCZE :flowers:
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    Gosiu trzymie kciuki by wam się jak najszybciej udało zostać rodzicami :bigsmile:
    wszystkiego naj,naj z okazji naszego "babskiego" święta :)
    :flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthornatalka20
     permalink
    witam wszystkie nowe dziewczyny:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorJagodka1
    • CommentTimeMar 9th 2008
     permalink
    witaj Natalka :grouphug: witamy w naszym gronie :)
    --
    •  
      CommentAuthornatalka20
     permalink
    jagódka ja jetem juz tu kilka dni
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    fajnie Natalka ale ja ciebie spatrzyłam dopiero dzisiaj:bigsmile:
    --